Ξεκινά αύριο το ηλεκτρονικό «σφυρί» για χρέη στο Δημόσιο – Αναρτήθηκαν ήδη οι πρώτοι 20 πλειστηριασμοί

Ξεκινούν από αύριο (27/04) οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο. Στην πλατφόρμα έχουν ήδη αναρτηθεί οι πρώτοι 20 και αφορούν ειδικότερα επιχειρήσεις και μεγάλα ακίνητα, με τις οφειλές να προσεγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό Δημόσιο θα διενεργήσει για πρώτη φορά πλειστηριασμό στην εμπορική τιμή του ακινήτου και όχι στην αντικειμενική του αξία. Μάλιστα, έπειτα από δύο άγονους πλειστηριασμούς η τιμή μπορεί να «πέσει» ακόμα και κάτω από την εμπορική.

Με βάση τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, το 2017 δεν πραγματοποιήθηκε κανένας πλειστηριασμός ακινήτου, ενώ το 2016 διενεργήθηκαν 11 πλειστηριασμοί.

Πάντως οι πλειστηριασμοί ακινήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αυξάνονται συστηματικά και έχουν κατά κύριο λόγο επισπεύδουσες τις τράπεζες. Μέχρι σήμερα είχαν αναγγελθεί 7.442 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 404 διενεργούνται αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ακινήτων που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, πολλοί από αυτούς κηρύσσονται άγονοι, καθώς το ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων είναι ακόμη περιορισμένο.

Εξάλλου αρκετοί είναι οι πλειστηριασμοί που ρυθμίζονται την τελευταία στιγμή, κάτι που αποτελεί επιδίωξη τόσο των τραπεζών όσο και της ΑΑΔΕ, η οποία «φορτώνοντας» ακίνητα στην πλατφόρμα για πλειστηριασμούς προσδοκά να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης για την είσπραξη οφειλών.

loading...

1 thought on “Ξεκινά αύριο το ηλεκτρονικό «σφυρί» για χρέη στο Δημόσιο – Αναρτήθηκαν ήδη οι πρώτοι 20 πλειστηριασμοί

  1. ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ, ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ?

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ …"ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ" ΤΑ …"ΦΕΡΕΤΡΑ" ΜΑΣ ? ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ…"ΕΡΘΕΙ" ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ…"ΣΩΣΕΙ" ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ "ΟΛΟΙ", ΣΑΣ…"ΞΕΧΑΣΑΝ", ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ?

    ΑΚΟΜΑ…"ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ" ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΑΛΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΤΙ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η … "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΚΑΙ ΘΑ … ΖΗΣΗΣ…"ΚΑΛΥΤΕΡΑ" ?

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40.000 ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ "ΗΔΗ" ΕΧΟΥΝ…"ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ" ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ …"ΜΑΤΑΙΑ" ΖΩΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΝΤΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ…"ΛΑΜΟΓΙΟΙ", ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ" ΟΤΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ "ΒΡΗΚΑΝ" ΤΟ "ΘΑΡΡΟΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ…"ΑΓΥΡΙΣΤΟ", ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ…"ΚΟΛΑΣΗ"…

    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ, ΜΗΝ "ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ" ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΜΗΝ "ΦΟΒΑΣΤΕ". ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ, ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ "ΕΠΙΣΗΜΑ" ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ "ΥΠΑΡΞΗ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΣΕ "ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ" "ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ" ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ…"ΠΛΟΥΣΙΟ".

    ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ…"ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ", ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΡΑ-ΝΥΚΤΑ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ…"ΤΙΠΟΤΑ" ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ…"ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ" ΣΟΥ….

    ΒΑΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΟΙ…"ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ…"ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΩΣ…"ΑΠΑΤΕΩΝΑ" ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"…

    ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ…"ΚΑΤΙ" ΔΕΝ ΠΑΕΙ…"ΚΑΛΑ", ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ…"ΣΩΡΡΑΣ" ?

    ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΤΗΝ "ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ"…."ΞΕΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ" ?

    ΚΑΝΕ ΤΟ…"ΒΗΜΑ" ΣΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ "ΜΟΝΟΣ" ΣΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΙ ΝΑ…"ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ"… "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ…"ΧΩΡΙΣΑΝ" ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ "ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ", ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ … "ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ" ΣΤΑ "ΓΕΛΙΑ" ΜΕ ΤΗΝ …"ΚΑΤΑΝΤΙΑ" ΜΑΣ…

    ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ, ΤΟ…"ΑΦΕΝΤΙΚΟ" ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΙΣΑΙ "Ε.ΣΥ", ΕΙΣΑΙ Ο "ΑΥΤΟΧΘΩΝΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ", ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ Η "ΕΛΛΑΔΑ" ΕΙΝΑΙ…"ΔΙΚΟ" ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑΣ…ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ…"ΙΕΡΑΡΧΗ".

    ΟΛΟΙ…"ΑΥΤΟΙ" ΕΙΝΑΙ "ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ" ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ…"ΤΡΕΜΕΙΣ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ…

    ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ…"ΑΓΥΡΙΣΤΟ" ΚΑΙ "ΖΗΣΕ" ΤΗΝ…"ΖΩΗ" ΣΟΥ…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

Comments are closed.