Κ. Γαβρόγλου: «Με τον βαθμό απολυτηρίου η εισαγωγή στα ΑΕΙ από το 2020»

Την πρόθεση από τον Ιούνιο του 2020 να ισχύσει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το βαθμό απολυτηρίου, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του.

«Ως κυρίαρχη λογική, η πρόσβαση στα ΑΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου, σε ένα σχολείο, στο οποίο θα υπάρχει μία εντελώς νέα Β’ και Γ’ λυκείου», είπε και συμπλήρωσε ότι η Γ’ λυκείου θα είναι «ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους».

 Αναφέρθηκε, επίσης, στις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των μαθημάτων κορμού του λυκείου, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο βήμα» για τη μεταρρύθμιση του λυκείου, τις αλλαγές στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες. «Θα προχωρήσουμε με συντηρητικά βήματα και με ήπια μετάβαση, αλλά θα προχωρήσουμε», σημείωσε.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση των ΑΕΙ, ο υπουργός επανέλαβε ότι έχει υπάρξει φέτος αύξηση της χρηματοδότησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την έκτακτη επιχορήγηση 52 εκατομμυρίων ευρώ και υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι μία νέα νομική σχολή θα αποφορτίσει τις ήδη υπάρχουσες.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για την εκλογή των μουφτήδων, επεσήμανε ότι είναι ένα «ανοιχτό ζήτημα» για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά. «Είναι ένα ζήτημα που συζητιέται», είπε και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως «υπάρχουν τα περιθώρια εξεύρεσης συναινετικών και προωθητικών λύσεων».

Τέλος, ερωτώμενος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι «όταν υπάρξει συμφωνία, αυτή θα έρθει στη Βουλή» και εκτίμησε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θα πράξει έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...

4 thoughts on “Κ. Γαβρόγλου: «Με τον βαθμό απολυτηρίου η εισαγωγή στα ΑΕΙ από το 2020»

  1. Ο κος ΤΟΥΡΚΟΜΕΡΙΤΗΣ ΤΙΠΟΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΝΟΜΙΚΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ,ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΒΕΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ,ΣΑΝ ΝΑ ΧΑΖΟΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΖΟΛΟΓΕΙ ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ 22 ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΥΡΙΟ.

  2. a;;aze o manolios kai ebale ta rouha tou allios.apo tin mia papagalia stin alli.anti ta stournaria na kanoun ta aei eleuthera me mia synboliki pliromi px 100 to mina na vgaloun kai kana fragko pou olo lene den ftanoun apla alazoun tin mia anoisia me mia alli.ohi aei ohi tei ohi iek kai epal.vre zoa kante to apla gymnasio panepistimio kai mia triti epilogi kati dan iek eleuthera me mia mikri pliromi px 50 euro to mina kai teliose.alla eipame kleftes tha ginoun ta frontistiria?h' mipos otan pareis ptyhio tha vreis douleia.kante eleuthera kai i eythini seopoion akolouthise to ena h' to allo.lai min pou tsampunisi kapoios to dorean paideia.entaxi.nahame na legame.apla ptagmata valte to myalo sas minares politiko na doulepsi.auta.!!!

  3. Είσαστε εντελώς άχρηστοι, ένας αξιοκρατκός θεσμός υπάρχει και θέλετε να τον καταργήσετε

  4. ΚΟΨΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΦΡΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΕ ΛΙΓΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ .

Comments are closed.