Αποκαλύπτουμε πως οι Τούρκοι έριξαν το Μιράζ 2000-5 . Αρχικά προκάλεσαν την καταδίωξή τους για να δοκιμάσουν σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.


Και ο δεύτερος πιλότος που ακολουθούσε το τραγικό Mirage 2000-5 αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα σώθηκε όμως κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Οι πιλότοι μας κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν κατά την κάθοδο , σε ύψος 1.000 ποδών μέχρι να τραβήξουν το χειριστήριο είχαν βρεθεί στα 300 πόδια . Εξαιρετικά έμπειροι και οι δύο έπρεπε να αντιδράσουν σε δέκατα δευτερολέπτου .

Το γεγονός ότι και τα δυο Μιράζ 2000-5 αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα μηδενίζει το ενδεχόμενο να παρουσίασε ο άτυχος Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας . Τούτο σημαίνει ότι , κι αν ακόμα είχε «παραισθήσεις » αιτία θα ήταν οι ¨συνθήκες πτώσεις ¨ που διαμορφωθήκαν ξαφνικά σε βάρος των δύο Μιράζ 2000-5 της πολεμικής μας αεροπορίας .

Οι έμπειροι πιλότοι μας έχουν εκπαιδευτεί πως να αντιμετωπίσουν μια «παραίσθηση», εκτελούν τον κανόνα «κεφάλια μέσα και βλέπω όργανα»

Τι έγινε;

Οι πιλότοι των δύο Mirage 2000-5 έλαβαν για άλλη μια φορά αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών . Απέκτησαν επαφή με τους Τούρκους στη Μυτιλήνη και τους παρακολουθούσαν μέχρι τη Ρόδο, όμως οι Τούρκοι πριν αποχωρήσουν τους ξαναοδήγησαν μέχρι τη Μυτιλήνη και εκεί ακριβώς που ήθελαν.

Πάνω από την Μυτιλίνη δέχτηκαν παρεμβολές στα ηλεκτρονικά συστήματα των αεροσκαφών για εντοπισμό θέσης, τα γνωστά μας GPS .Ως γνωστό πλέον οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν μεγάλο αριθμό συσκευών ηλεκτρονικού πολέμου, που είναι ικανές για εκτεταμένες υποκλοπές και παρεμβολές . Έχουν ως προς τούτο επανδρώσει τις ακτές τους αλλά και την νήσο Ίμβρο , κοντά στην Μυτιλήνη .

Το πρόβλημα που παρουσιάζεται με αυτές τις παρεμβολές έχει δύο μορφές, είτε ως διακοπή του σήματος,( στην προκείμενη περίπτωση χάθηκε το στίγμα του άτυχου Μιράζ ) είτε ως λανθασμένη ένδειξη θέσης. Το γεγονός ότι το αεροσκάφος του άτυχου Σμηναγού δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου σημαίνει ότι , οι πιλότοι μας δεν αντιλήφθηκαν ( προφανώς λόγο κόπωσης ) την παρεμβολή στα GPS που είχε σαν αποτέλεσμα ( στηριζόμενοι στα όργανα του αεροσκάφους λόγο μειωμένης ορατότητας ) να ¨βλέπουν ¨ μεγαλύτερη απόσταση από την επιφάνεια απ ότι ήταν στην πραγματικότητα .

Τούτο αποδείχτηκε μοιραίο κατά την κάθοδο τους για προσγείωση σε συνδυασμό με την σχετική έλλειψη ορατότητας που οφείλεται πράγματι στη χαμηλή νέφωση που επικρατούσε στην περιοχή , δεδομένο όμως που δεν ήταν πρωτόγνωρο και δεν επηρέαζε τους έμπειρους πιλότους

Επίσημα πλέον οι Τούρκοι μπορούν να ισχυρίζονται ότι , «πράγματι είχε γίνει αναχαίτιση, αλλά όταν έπεσε το ελληνικό μαχητικό, δεν υπήρχε κάποιο τουρκικό αεροσκάφος κοντά »Να τους πιστέψουμε ;

Τον τελευταίο καιρό το τουρκικό σχέδιο που δοκιμάζεται , είναι η αποκοπή και ηλεκτρονική απομόνωση κάποιου νησιού στο ανατολικό Αιγαίο.

Τι θα κάνετε τώρα κύριοι , εάν δεν μπορείτε να αποκλείσετε το ανωτέρω σενάριο ;

Θα σας πούμε εμείς τι θα κάνετε . Θα πείτε ότι «για την μη καθαρή έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο αλλά και για τα επιπλέον οικονομικά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων φταίει τώρα η Τουρκική Προκλητικότητα που μας αναγκάζει να δαπανήσουμε δις τάχα μου για στρατιωτικές δαπάνες »

Σεβόμενοι το πένθος της οικογένειας του άτυχου Σμηναγού αλλά και το σχετικό απόρρητο , δεν θα δώσουμε άλλα στοιχεία θα πούμε μόνο ένα πράγμα .ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ !!

Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην Οικογένεια του άτυχου Γιώργου και στην Οικογένεια της Π.ΑΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

7 σχόλια :

 1. Turkey Developed New Electronic Warfare System
  The Koral system is the result of an independent development of Turkey. The manufacturer claims range is 100 km, though unconfirmed by any other source
  Ami Rojkes Dombe | 2/03/2016 Contact author
  Turkey formally received its first Koral EW system from Aselsan on 22 February. Source: SSM
  Turkish Air Force received a new electronic warfare system named Koral, developed by the Turkish company Aselsan, so reported Janes.com website.

  Koral is able to search for, intercept, analyze, classify, and find the direction of multiple conventional and complex type of radar signals. It also has the capability to jam, deceive, and paralyse hostile radars. It can either be set to automatically respond to hostile signals or it can present suggested options to an operator.

  The Koral system was developed under the Land Based Stand-off Jammer System project, which was contracted in July 2009. The system includes four Electronic Support Systems (ED) and one Electronic Attack System (ET), each mounted on an 8x8 truck. The vehicles can be up to 500 m away from each other, communicating via fibre-optic cables. The system is reported to have an operating range of 100 km, although this was not confirmed by any other source...http://www.israeldefense.com/en/content/turkey-developed-new-electronic-warfare-system...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
   ................

   Η Τουρκία ανέπτυξε νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου
   Το σύστημα Koral είναι το αποτέλεσμα μιας ανεξάρτητης ανάπτυξης της Τουρκίας. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι το εύρος τιμών είναι 100 χιλιόμετρα, αν και δεν επιβεβαιώνεται από οποιαδήποτε άλλη πηγή
   Ami Rojkes Dombe | 2/03/2016 Επικοινωνία με τον συγγραφέα
   Η Τουρκία έλαβε επίσημα το πρώτο της σύστημα Koral EW από την Aselsan στις 22 Φεβρουαρίου. Πηγή: SSM
   Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έλαβε ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου με το όνομα Koral, το οποίο ανέπτυξε η τουρκική εταιρεία Aselsan, όπως ανέφερε ο δικτυακός τόπος Janes.com.

   Το Koral είναι σε θέση να αναζητήσει, να παρακολουθήσει, να αναλύσει, να ταξινομήσει και να βρει την κατεύθυνση πολλών συμβατικών και σύνθετων τύπων σημάτων ραντάρ. Έχει επίσης την ικανότητα να μπλοκάρει, να εξαπατά και να παραλύει εχθρικά ραντάρ. Μπορεί είτε να ρυθμιστεί ώστε να ανταποκρίνεται αυτόματα σε εχθρικά σήματα είτε μπορεί να παρουσιάζει προτεινόμενες επιλογές σε έναν χειριστή.

   Το σύστημα Koral αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Land Based Stand-off Jammer System, το οποίο ανατέθηκε τον Ιούλιο του 2009. Το σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης (ED) και ένα ηλεκτρονικό σύστημα επίθεσης (ET), το καθένα τοποθετημένο σε φορτηγό 8x8. Τα οχήματα μπορούν να απέχουν έως και 500 μέτρα το ένα από το άλλο, επικοινωνώντας μέσω καλωδίων οπτικών ινών. Το σύστημα αναφέρεται ότι έχει εύρος λειτουργίας 100 km, αν και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από άλλη πηγή.

   Διαγραφή
 2. Βρεθηκε απο ψαραδες η σορρός
  Νόμιζα ότι είχε βρεθεί χθες Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΑΣ , πως ο καμμένος έστειλε χθες, συλλυπητήριο μήνυμα χωρίς να έχει βρεθεί τίποτε ?

  Τον ανακηρύξαν νεκρό πριν βρεθεί το σώμα του .γιατι ομως ?
  Μηπως λεω μαγείρευαν τι θα πουνε στο κοσμο και τα λοιπα αλλα ηξεραν οτι ειναι νεκρος το παλληκαρι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΔΕΝ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.................
  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΗΡΩΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΨΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ, ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και βεβαια το εριξαν οι τουρκοι.Θα αοποκρυβει ομως και αυτο οπως και το ελικοπτερο στα Ιμια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΡΕ ΘΕΟΡΑΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ,ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ.ΡΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΡΤΟΓΑΝ ,ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗ ΜΑΚΑΚΙΑ ΛΕΩ ΕΓΩΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΗ ΤΟ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΣΑΣ ΜΥΑΛΟ ΚΣΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΟΥ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΣΚΥΛΕΥΕΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΧΑΧΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αποκαλύψατε τη μαλακία σας όπως τόσοι ακόμα εδώ μέσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή