Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 20 Απρίλη 9πμ. Δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 20 Απρίλη 9πμ. Δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού.
Καλούν η οικογένεια Φύσσα, αντιφασιστικές κινήσεις, συλλογικότητες και η ΚΕΕΡΦΑ
3 χρόνια δίκης της Χρυσής Αυγής- Ώρα οι δολοφόνοι να πάνε φυλακή!

Τσακίστε τους φασίστες! Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες!Στις 20 Απρίλη συμπληρώνονται τρία χρόνια από την έναρξη της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Εκείνη την μέρα χιλιάδες διαδήλωσαν στο Κορυδαλλό όπου ξεκινούσε η δίκη ενώ η ΑΔΕΔΥ είχε καλέσει σε απεργιακή κινητοποίηση. Το αντιφασιστικό κίνημα ήταν αυτό που επέβαλε την έναρξη της διερεύνησης των δολοφονιών και των ρατσιστικών εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής και όχι οι κυβερνήσεις, οι οποίες μαζί με τους μηχανισμούς του κράτους, την ίδια την Αστυνομία για χρόνια παρείχαν σκανδαλώδη ασυλία. Η θυσία του Παύλου Φύσσα και ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός ανάγκασαν την κυβέρνηση τότε να προχωρήσει στην δίωξη των νεοναζί.

Εξήντα οκτώ στελέχη της Χρυσής Αυγής, βουλευτές, πυρηνάρχες, επικεφαλής ταγμάτων εφόδου, από τον φύρερ Μιχαλολιάκο μέχρι τον Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα διώκονται για τις δολοφονικές επιθέσεις που σχεδίασαν και εκτέλεσαν πειθαρχημένα χρησιμοποιώντας τα Γραφεία-ορμητήρια τους. Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης σήμανε ότι οι δολοφόνοι κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι ενώ η δίκη έχει ακόμη χρόνο μπροστά της για να ολοκληρωθεί.

Στην ίδια τη δίκη, η σθεναρή στάση των μαρτύρων, της Μάγδας Φύσσα, των συνδικαλιστών, των μεταναστών, των αγωνιστών της αριστεράς και  βέβαια της πολιτικής αγωγής έχει καταγράψει πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι κατηγορίες κατά των νεοναζί όχι μόνο αποδεικνύονται με ατράνταχτα στοιχεία αλλά υπάρχουν περισσότερα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Οι μαρτυρίες και η ανάγνωση των εγγράφων, η προβολή των βίντεο, η απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών τους πριν και μετά τις επιθέσεις δείχνουν ότι δρούσαν με πειθαρχία στρατού, με τον αρχηγό να δίνει εντολές και τα στελέχη να εκτελούν, με τα γραφεία τους να είναι ορμητήρια, με τις επιθέσεις τους να εκτελούνται αιφνιδιαστικά με την χρήση  φονικών μέσων, όπλων, μαχαιριών, σιδερογροθιών, ροπάλων.

Την ίδια περίοδο, οι πολιτικές του ρατσισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα, η άνοδος του Τράμπ και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η εθνικιστική υστερία τους άνοιξε ξανά τα περιθώρια για να βγάλουν ξανά τα τάγματα εφόδου. Οι επιθέσεις στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα με το τραυματισμό της Ελευθερίας Τομπατζόγλου, δικηγόρου της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και κατά της Ευγενίας Κουνιάκη, δικηγόρου της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έξω από το Εφετείο, έφεραν στο προσκήνιο την δράση του Σ.Δεβελέκου, υπεύθυνου της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και πρωτοπαλίκαρου του Μιχαλολιάκου. Οι επιθέσεις κατά των μελών της ΚΕΕΡΦΑ στις παρελάσεις της  25 Μάρτη ακολούθησαν τον εμπρησμό της Αφγανικής κοινότητας. Οι επιθέσεις  κατά των μεταναστών εργατών γης στον Ασπρόπυργο αλλά και τα μεταναστών στο Ρέντη δείξανε τις απόπειρες να ξαναβγούν στις γειτονιές οι οποίες συνάντησαν μαζική αντίσταση.

Το αντιφασιστικό κίνημα ορθά παλεύει και δεν αφήνει περιθώρια στους νεοναζί δολοφόνους να παριστάνουν το “νόμιμο πολιτικό κόμμα” φορώντας τη μάσκα πότε του “αγανακτισμένου γονέα” κατά των προσφυγόπουλων που πάνε σε σχολειά και πότε του πατριώτη.

Όμως, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας τους έχει απομονώσει ως ρατσιστές ναζιστές δολοφόνους, η κυβέρνηση και οι επίσημοι θεσμοί του κράτους δίνουν σήματα σε άλλη κατεύθυνση. Πρόσφατα, είχαμε υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης να φωτογραφίζονται στην τελετή υποδοχής του “Αγίου Φωτός” με τους υπόδικους νεοναζί ενώ στις 25  Μάρτη η ΕΡΤ τους έδινε τα μικρόφωνα από την παρέλαση. Από την κοινή εμφάνιση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής στο Καστελλόριζο μέχρι τις δηλώσεις Τόσκα ότι οι προκάτοχοι του υπερέβαλαν στην αναζήτηση χρυσαυγίτικων πυρήνων μέσα στην ΕΛΑΣ(!) το ξέπλυμα του ναζιστικού μορφώματος δεν έχει πάρει τέλος.

Πάνω από όλα, η συνέχιση της πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο με το κλείσιμο των συνόρων και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων με το βομβαρδισμό της Συρίας, οι φιλοπόλεμες κραυγές αφήνουν περιθώρια για να βγουν από το περιθώριο. Δεν θα το επιτρέψουμε! Θα μας βρούνε μπροστά τους!

Ο αγώνας για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί, για να μην έχουν προβολή από τα ΜΜΕ οι βιαστές των ελευθεριών και οι νοσταλγοί του Άουσβιτς, για να διακοπεί κάθε χρηματοδότηση από τη Βουλή, για να μην μπορούν να συνεχίσουν τις φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές, για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσουν οι βάσεις χρειάζεται να μπει στο κέντρο της προσοχής  των εργατικών συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των δυνάμεων της αριστεράς. Η ίδια η δίκη και η ολοκλήρωση της με καταδίκη χρειάζεται να γίνουν κεντρική υπόθεση όλων ώστε να μην επιτρέψουμε να πέσουν στα μαλακά.

Ετούτη η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί με την παραδειγματική καταδίκη σε ισόβια των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

loading...

7 thoughts on “Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 20 Απρίλη 9πμ. Δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού

  1. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΦΓΑΣΙΣΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΡΑΣΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΚΩΝΣΤΑΣΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΕΘΙΑΙΝΕΙΣ…

  2. ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΡΟΣ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΕΚ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΠΛΥΤΟΣ ΒΡΩΜΥΛΟΣ.
    ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΛΚΩΤΣΟΠΕΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΝΕ ΞΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΚΑΙ ΘΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ.

  3. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΟΤΥΡΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
    ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΕΣ
    ΧΙΤΛΕΡΟΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ
    ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΦΥΣΗ

  4. ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : Η ΔΙΚΗ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΑΥΤΟ Η κ. ΦΥΣΣΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ;;;;; ΕΨΑΞΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ;;;; ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ κ. ΜΑΓΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΩΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. (ΙΩΑΝΝΗΣ)

  5. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΜΙΣΘΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕ ΚΟΚΙΝΕΣ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ

  6. αυτο το πιστευω γιατι η κανελλη ειχε πει πριν το φονο του παιδιου του φυσσα οτι απο περαμα ως κερατσινι φασιστας δεν θα μεινει τι εννοουσε και πως μια βουλευτης κανει τετοιες εμπρηστικες δηλωσεις και μετα απο μια δυο ημερες εγινε το φονικο του παιδιου
    παντως οποιος σκοτωνει η βπαρασυρει ανθρωπους να οδηγουνται σε τετοιες αποτροπαιες πραξεις να τον καψει ο θεος γιατι ο καθε γονιος ξερει με τι βασανα μεγαλωνει το παιδι του και κριμα τα νιατα που τα τρωει το χωμα
    να συγχωρεθη η ψυχουλα του και αλλο κακο να μη ξαναγινει οπως που σκοτωσανε και τα παιδια της χρυσης αυγης και το παλληκαρακι το 15 χρονο που εβριζε ο σωρρας και τοσα αλλα που εχουν γινει απο μιση και παθη που δεν οδηγουν πουθενα μονο στη πικρα και τον πονο

  7. εδω ο κοσμος καιγεται εσείς εκει, τις μαλακίες σας , όλα γύρω μας είναι καλά και το μόνο κακό σε αυτόν τον τόπο είναι οι φασίστες, βρήκατε εχθρο για να δικαιολογείτε την ύπαρξή σας

Comments are closed.