Ο Μ.Γιλντιρίμ απαντά στον Π.Καμμένο για το «1821» με το… «1922» & λέει «Οι Ελληνες είναι οι κουρσάροι του Αιγαίου»!

Δυο μέρες μετά από το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου στην Τουρκία που τους “υπενθύμισε” την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την ελληνική επανάσταση ήλθε προκλητική η απάντηση από το στόμα του Μπιναλί Γιλντιρίμ με την οποία υπενθυμίζει την ελληνική ήττα του 1922 στη Μικρά Ασία!

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε στους Έλληνες ότι δεν θα πρέπει να ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922… αναφερόμενος στην Μικρασιατική καταστροφή!

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας από τα παράλια της Τουρκίας προχώρησε για ακόμη μία φορά σε εμπρηστικές δηλώσεις… χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες “κουρσάρους του Αιγαίου” και υπενθυμίζοντας το αιματοκύλισμα κατά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επίσης κάλεσε τους Έλληνες να μην… τρέχουν πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου καθώς «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Οι «προκλητικές» δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ

«Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της. Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σημείωσε επίσης «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει ‘σας ευχαριστώ’ υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Να μην βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922 εκείνοι που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου»!

Σκληρό «μήνυμα» Καμμένου προς την Τουρκία: Να θυμάστε ότι ηττηθήκατε το 1821

Άλλο ένα σκληρό «μήνυμα» προς την Τουρκία θέλησε να στείλει ο Πάνος Καμμένος από την Αρμενία, στην οποία πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε την Τουρκία να θυμηθεί πως σε πολλές στιγμές της ιστορίας της, την οποία τελευταία θέλει να υπενθυμίζει, ηττήθηκε, όπως έγινε στην ελληνική επανάσταση του 1821.

Με αυτόν τον τρόπο ανέφερε εμμέσως… πλην σαφώς, πως αν επιχειρήσει οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας, θα ηττηθεί και πάλι.

Τόνισε επίσης πως αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι οι γείτονες να συνεχίσουν την Ευρωπαϊκή τους πορεία και να μην απομακρύνονται από αυτήν με τα όσα κάνουν.

loading...