Βαθύπλουτος ο Γενικός Εισαγγελέας του Μαδούρο: Βρέθηκε με 1,2 δισ. πετροδολάρια στην Ελβετία

Σάλος έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι στενοί συνεργάτες του καθεστώτος Μαδούρο διατηρούν παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμού από πωλήσεις πετρελαίου σε τράπεζες της Ελβετίας, την ώρα που ο λαός ζει σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και η πείνα θερίζει.

Ενας εξ αυτών ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Γουίλιαμ Σάαμπ, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο των ελβετικών Αρχών, 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η Ελβετία αποφάσισε να «παγώσει» τους λογαριασμούς τόσο του Σάαμπ όσο και άλλων έξι αξιωματούχων της χώρας, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι υπουργοί του Μαδούρο, καθώς και να απαγορεύσει την είσοδό τους στα εδάφη της.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, ποσά πολλών δισ. που προέρχονται από την πώληση πετρελαίου έχουν κατατεθεί σε τράπεζες του εξωτερικού. Οι καταθέσεις του Σάαμπ συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο, αφορούν ποσό 1,2 δισ. δολ. σε τρεις διαφορετικές ελβετικές τράπεζες, τα οποία διαχειρίζονταν  «αχυράνθρωποι» του καθεστώτος. Ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση καλώντας την Ελβετία να αποδείξει ότι οι λογαριασμοί  είναι δικοί του.

Μάλιστα πριν από λίγες ώρες,  ο ιστότοπος noticias24.com μετέδωσε ότι «το έγγραφο που διέταξε το “πάγωμα” των υποτιθέμενων περιουσιακών στοιχείων του Γενικού Εισαγγελέα της Βενεζουέλας στις ελβετικές τράπεζες αποδείχθηκε ψευδές.

»Οι πληροφορίες δεν συνάδουν με κανένα από τα επίσημα portal της κυβέρνησης της Ελβετίας, το έγγραφο δεν φέρει το όνομα, την υπογραφή ή την επίσημη σφραγίδα της χώρας ούτε αναφέρει τους εμπλεκόμενους λογαριασμούς».

Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, ο ίδιος ο εισαγγελέας είπε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα: «Έχω λογαριασμό μισθοδοσίας στην Τράπεζα της Βενεζουέλας, όποιος θέλει να πάει και να το δει. Για να ανοίξω τον λογαριασμό αυτόν έπρεπε να βάλω τα δακτυλικά αποτυπώματα μου, να βάλω μια φωτογραφία, ενώ μου έδωσαν χρεωστική και πιστωτική κάρτα. Δείξτε τους λογαριασμούς του Ταρέκ Γουίλιαμ Σάαμπ στην Ελβετία και τον Παναμά. Αν είναι ψεύτικοι, θα τους μηνύσω. Αλλά δεν θα τους δείξουν γιατί δεν υπάρχουν».

Μάλιστα ο ιστότοπος έχει αναρτήσει και το επίμαχο έγγραφο με τη σφραγίδα «ψευδές».

falso

Αλήθεια ή ψέματα, όπως μεταδίδει το Reuters, η Αρχή Εποπτείας Οικονομικής Αγοράς της Ελβετίας ερευνά κι άλλες υποθέσεις διαφθοράς όπου πρωταγωνιστούν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μαδούρο, με τις οποίες σχετίζεται και η κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA, καθώς και το ενδεχόμενο να έγινε ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελβετία ύψους 1 δοσ. δολ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα κυρώσεις κατά 55 αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του προέδρου Μαδούρο επέβαλε η κυβέρνηση του Παναμά, στο πλαίσιο της προσπάθειας της διεθνούς κοινότητας  να ασκήσει πιέσεις στον Μαδούρο ώστε να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και να εγγυηθεί ότι οι επικείμενες εκλογές του Μαΐου θα είναι καθαρές.

Ως απάντηση, η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι σταματά κάθε οικονομική και διπλωματική σχέση με τον Παναμά , με το αιτιολογικό ότι ο Παναμάς πλήττει την οικονομία της επιδιδόμενος σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ποιος είναι ο Ταρέκ Γουίλιαμ Σάαμπ

Στις πληροφορίες για το βιογραφικό του αναφέρεται ως πολιτικός, δικηγόρος και ποιητής. Υπήρξε ηγέτης του κόμματος της Πέμπτης Δημοκρατικής Κίνησης (MVR), που ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ,  ο οποίος τον αποκαλούσε δημόσια “Ο ποιητής της επανάστασης”. Ήταν κυβερνήτης του Anzoátegui από το 2004 έως το 2012 και μέλος της επιτροπής δικαιοσύνης και αλήθειας από το 2013. Τον Δεκέμβριο του 2014 εξελέγη από την Εθνική Συνέλευση για την περίοδο 2014-2021 ως «υπερασπιστής των πολιτών» ή διαμεσολαβητής. Στις 5 Αυγούστου 2017 διορίστηκε Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας από την Εθνική Συνταγματική Συνέλευση.

Γεννήθηκε από γονείς που ήταν Σύροι μετανάστες στη Βενεζουέλα.

ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ένα περιστατικό από τις αιματηρές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα το 2017 όπου σκοτώθηκαν πολλοί συμμετέχοντες.

Ο γιος του Σάαμπ, Γιμπράμ, ανέβασε τότε ένα βίντεο στο YouTube, εξηγώντας πώς διαμαρτυρήθηκε την ημέρα που ένας 20χρονος διαδηλωτής «σκοτώθηκε από τη φοβερή και απάνθρωπη χρήση δακρυγόνων», αναφωνώντας «Αυτός θα μπορούσε να ήμουν εγώ!» Στη συνέχεια εμφανιζόταν να λέει στον πατέρα του: «Μπαμπά, αυτή τη στιγμή έχεις τη δύναμη να σταματήσεις την αδικία που κατατρώει αυτή τη χώρα. Σε καλώ ως γιος σου και στο όνομα της Βενεζουέλας, την οποία υπηρετείς: να σκεφτείς την κατάσταση και να κάνεις ό, τι πρέπει να κάνεις». Ο γιος του προέδρου Μαδούρο, Νικολάς Μαδούρο Γκέρα, επέκρινε τον Γιμπράμ, λέγοντας: «Θα μπορούσες να είχες κάνει κάτι άλλο με τα 3 λεπτά της φήμης σου … Θα μπορούσες να πάρεις τηλέφωνο τον πατέρα σου και να μιλήσετε … Εκείνοι με τους οποίους συμπορεύεσαι, χρησιμοποιούν την αγάπη σου για τον πατέρα σου για να χειραγωγήσουν τη χώρα … Πάντα πρόθυμος να μιλήσω και να συζητήσω μαζί σου … χαιρετισμούς στη μητέρα σου! »

loading...

1 thought on “Βαθύπλουτος ο Γενικός Εισαγγελέας του Μαδούρο: Βρέθηκε με 1,2 δισ. πετροδολάρια στην Ελβετία

  1. Θα έχει πάρει μαθήματα ηθικής, από τους Δικούς μας ΔΑΙΚΑΣΤΆς ΚΑΙ πΟΛΙΤΙΟΎς, Βλέπετε, αυτή η αρρώστια είναι ποιό Μεταδοτική και από την Πανούκλα?????

    Η μόνη σωτηρία των Λαών ειναι μια Καθολική Εξέγερση , δεν υπάρχει άλλη Δημοκρατία καλύτερη της Τιμωρίας και εξαφάνισης της πλουτο-Διαφθοράς ,,,,,Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη,,α..

Comments are closed.