Εφορία: Ποιοι υπάγονται πιο ευκολα στη ρύθμιση των 12 δόσεων

Χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν πιστοποίηση από εκτιμητή καθώς και εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες για το ύψος της οφειλής μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που χρωστούν στην Εφορία ποσά που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η συγκεκριμένη υποχρέωση αναστάλλεται για δυο ακόμη χρόνια.
Σημειώνεται ότι για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι απαραίτητα:

– Η αναλυτική δήλωση όλων των εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και τυχόν οφειλών προς τρίτα πρόσωπα,
– Η διαπίστωση ότι έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας και αν οι συνολικές βασικές οφειλές υπερβαίνουν το ποσό των 50.000 ευρώ, η προσκόμιση στοιχείων από τα οποία προκύπτει η πρόσκαιρη οικονομική αδυναμία και η δυνατότητα τήρησης των όρων της ρύθμισης, με υπογραφή για τον έλεγχο και την πιστοποίηση αυτών από ανεξάρτητο εκτιμητή.

Για συνολικές βασικές οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, πέραν της τήρησης των οριζόμενων στο προηγούμενο εδάφιο προϋποθέσεων απαιτείται η πρόσθετη παροχή εγγύησης ή διασφάλισης ή εμπράγματης ασφάλειας για το σύνολο αυτών. Ανεξάρτητος εκτιμητής θα προσδιορίσει την αξία της προσφερόμενης διασφάλισης.

Η αναστολή καταλαμβάνει και τις ήδη χορηγηθείσες ρυθμίσεις. Εγγυήσεις, διασφαλίσεις ή εμπράγματες ασφάλειες που τυχόν έχουν παρασχεθεί κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων εξακολουθούν να ισχύουν.

loading...

1 thought on “Εφορία: Ποιοι υπάγονται πιο ευκολα στη ρύθμιση των 12 δόσεων

  1. ΩΣ ΠΟΤΡΕ ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ?
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΤΑΣΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΟΥΜΕΝΟΣ Ο,ΤΙ ΚΙΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ.
    Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ.!!!

Comments are closed.