Σφοδρές αντιδράσεις 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σ που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά

Το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τουλάχιστον δέκα βουλευτές εκφράζουν την διαφωνία τους σε επιστολή που αναμένεται να στείλουν προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι: Γιώργος Ουρσουζίδης που φέρεται να έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιωργος Παραστρατίδης, Γεωργία Γεννιά, Δημήτρης Βέττας, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Ντζιμάνης επισημαίνουν προς τον πρωθυπουργό την ανακολουθία της κυβέρνησης που κατά την συζήτηση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης είχε δεσμευτεί ότι δεν θα επιτραπεί τεκνοθεσία ή αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Τσίπρα την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων επισημαίνοντας ότι είναι επιστημονικά λάθος και πολιτικά επιζήμιες.

Η συγκεκριμένη αντίδραση έχει κινητοποιήσει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκαλεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδρίαση του αρμόδιου τομέα εργασίας προκειμένου να υπάρξει συζήτηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου που έχει και την ευθύνη για την κατάθεση του νομοσχεδίου. Να σημειωθεί ότι η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ξεκινά αύριο, Τετάρτη.

Πάντως, η κυρία Φωτίου δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί εσωκομματικές αντιδράσεις και δυσφορία στην συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών.

Υπενθυμίζεται πως και οι χειρισμοί της στην κατάρτιση της νέας επιδοματικής πολιτικής της κυβέρνησης που επέφερε σημαντικές μειώσεις στα επιδόματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών με το σκεπτικό ότι οι πολύτεκνοι είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε έντονο εκνευρισμό.

Επιπροσθέτως, η νέα ηχηρή παρέμβαση των συγκεκριμένων βουλευτών επιβεβαιώνει ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μια νέα τάση που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από την ομάδα των 53 και τους λεγόμενους «δικαιωματιστές»

loading...

2 thoughts on “Σφοδρές αντιδράσεις 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σ που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά

  1. ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΩΜΑΛΩΝ,Η ΝΔ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ?ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ?ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.Η ΝΔ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΠΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ Μ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ…

  2. Ο Ελληνικός λαός, στις Εκλογές που έρχονται, θα πρέπει, να δώσει ΕΝΑ γερό μάθημα στον Τσίπρα και στους ηλιθίους του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαλλαγεί ο τόπος από μερικούς βρόμικους και ανώμαλους τύπους, δεν πάει άλλο. έχουν μηδενίσει την αξιοπρέπεια και το κύρος των Ελλήνων.
    ΌΣΟ για τον Κούλη και τη Παρέα του, όποιος θέλει τη συνέχεια της καταστροφής, ας τους Ψηφίσει, Σκεφτείτε το παρελθόν και τα Εργα του και αποφασίστε, το Ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ,
    τΟ ΠΟΙΌΝ ΘΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ; Ειναί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, Εάν εχετε κάποια καλή και σοβαρή πρόταση, πέστε την μέσω ΕΔΩ, και θα την κρίνουμε, ,,Είμαι πολύ μπερδεμένος, και αυτό, γιατί??
    Να με συγχωρήσετε, αλλά θα το περιγράψω, Λοιπόν, πρόσφατα έκανα μιαν επίσκεψη, και ο φίλος μου έχει ένα σύγχρονο χοιροστάσιο, παρατήρησα ότι όλος ο πληθυσμός των χοίρων είχε την ίδια μύτη αλλά διέφεραν στην σωματική τους διάπλαση,
    Ο κάθε ένας μας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα,

Comments are closed.