Oι Τούρκοι λένε ότι το Αιγαίο είναι δικό τους! – «Οι Έλληνες κάνουν ασκήσεις έξω από τις ακτές μας»

Πολεμικό κλίμα δημιουργεί ο τουρκικός Τύπος ο οποίος και ελέγχεται συνολικά από το ερντογανικό καθεστώς και με αφορμή τις ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο «σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές» αναφέρει ότι μια πολεμική κρίση είναι πλέον πολύ κοντά με υπαιτιότητα της ελληνικής πλευράς!

Εν ολίγοις θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κάνει ασκήσεις στο Αιγαίο κατά την πάγια τουρκική τακτική να αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία στο Αρχιπέλαγος.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «μια από τις δεσμευμένες περιοχές βρίσκεται ανατολικά της Θάσου στο βόρειο Αιγαίο στα τουρκικά σύνορα. Όπως φαίνεται ως πεδίο ασκήσεων ορίζεται περιοχή δυτικά της χερσονήσου των Δαρδανελίων. Παρατηρείται ότι η άσκηση πλησιάζει με επικίνδυνο τρόπο την ακτή της Τουρκίας»!

«Η τρίτη περιοχή βρίσκεται δυτικά της Χίου και της Λέσβου και ξεκινάει νοτίως της Χίου και πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές στην χερσόνησο του Çeşme στον κόλπο του Kuşadası. Η άκηση διεξάγεται πολύ κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Η Τουρκία μπορεί να αναγκαστεί να απωθήσει τα ελληνικά πολεμικά πλοία»!

«Υπάρχουν σχέδια για να εμποδίσουν να κλείσει η περιοχή από ελληνικά πολεμικά πλοία»

Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται και στην προ ημερών δήλωση του Έλληνα ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου «Αν χρειαστεί, θα κάνουμε ότι και οι πρόγονοί μας»

Λίγες ημέρες μετά του απάντησε με ιδαίτερα προκλητικό τρόπο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σαγγάριο ανέφερε ότι : «Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», αναφερόμενος στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921

loading...

2 thoughts on “Oι Τούρκοι λένε ότι το Αιγαίο είναι δικό τους! – «Οι Έλληνες κάνουν ασκήσεις έξω από τις ακτές μας»

  1. και εμας ολη η τουρκια ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ αλλωστε το δειχνουν οι ανασκαφες που γινονται παντου ΕΛΛΑΔΑ αυτοι μογγολοι ηταν που ηρθαν απο τη κινα να μας δωσουν πισω ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
    ΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΡΗ

  2. Είναι η ώρα να επέμβει η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία να σφίξουν οι κώλοι γιατί το παιδικό πάρτι στην περιοχή έχει ξεφύγει

Comments are closed.