Βενιζέλος: Να ψάξετε σε βάθος την υπόθεση Novartis – Όχι να μπει στο αρχείο και να μείνει η λάσπη

Θέμα παραβίασης της ποινικής δικονομίας εκ μέρους της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, έθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επί 4 ώρες
κατέθεσε ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής τις ενστάσεις του επί της ουσίας και της λειτουργίας της επιτροπής. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αστειότητες τις ερμηνείες γύρω από τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και κατηγόρησε την κ. Τουλουπάκη ότι κακώς και κατά παράβαση της ποινικής δικονομίας τα παρέλαβε, αντί να στείλει την προστατευόμενη μάρτυρα στη Βουλή για να τα παραδώσει η ίδια στην ειδική επιτροπή. Ο Ε. Βενιζέλος επέμεινε πολύ στην ανάγκη να προχωρήσει σε βάθος έρευνα σημειώνοντας ότι “για λόγους θεσμικής και πολιτικής εντιμότητας πρέπει να γίνει έρευνα εδώ, αλλιώς δεν θα ερευνηθεί ποτέ τίποτε».

Τα νέα στοιχεία

«Έχω στα χέρια μου τα νέα στοιχεία και το CD, έχω δει τα χειρόγραφα, επειδή έχω αυτό το δικαίωμα. Είναι μια αστειότητα ότι έχει δώσει ο Σαμαράς τον αριθμό του Σταϊκούρα να πάνε εκεί…Φοβερά στοιχεία δηλαδή! Μια carte visit του πρωθυπουργού… και ο Σταϊκούρας με τον αριθμό να πάνε εκεί οι ενδιαφερόμενοι…. Οι δε επιστολές της Νovartis προς τον πρώην πρωθυπουργό είναι του τύπου έχουμε αιτήματα», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Κακώς και κατά παράβαση της ποινικής δικονομίας η κ. Τουλουπάκη δέχθηκε το έγγραφο αυτό από τη μάρτυρα με το ψευδώνυμο Κελέση. Το έγγραφο αφορά τον τέως πρωθυπουργό και συνεπώς αρμόδια είναι η Βουλή. Έπρεπε η Κελέση να έρθει στον Θοδωρή Δρίτσα και να το δώσει. Δεν μπορούσε να το παραλάβει και να κάνει πράξη παραλαβής και αποστολής η κ. Τουλουπάκη”, είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία του CD από τη Novartis είναι ελλιπή, καθώς αποτελούν μόνο μέρος των στοιχείων που στέλνει η Novartis στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. «Τώρα μας στέλνουν κάποια στοιχεία από υπολογιστές ενώ στην Αμερική στέλνουν τα πάντα. Πρέπει να μας στείλουν όλα τα στοιχεία του ψηφιακού αρχείου της Novartis», είπε ο Ε. Βενιζέλος.

Οι ενστάσεις και τα αιτήματα

Στη διάρκεια της παρουσίας του στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε όλες τις ενστάσεις και τα αιτήματα που προβάλλει στις δύο επιστολές του τα οποία συνοψίζονται στα εξής, με φράσεις που χρησιμοποίησε αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος:

-«Είναι άκυρη η σύσταση της επιτροπής διότι δεν περιλαμβάνονταν στην πρόταση πραγματικά περιστατικά – πράξεις. Αυτή είναι μια θεμελιώδης προϋπόθεση που δεν έχει τηρηθεί».

-«Η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει την υπόθεση διότι συγκροτήθηκε. Αν υπήρχε επιφύλαξη ως προς την αρμοδιότητα έπρεπε, αυτή να λυθεί από την ολομέλεια».

-«Πρέπει πλέον να γίνει έρευνα επί της ουσίας, να κληθούν οι μάρτυρες»

-«Υπάρχει σοβαρή ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση του σήμερα και τη στάση που τήρησε στο παρελθόν σε άλλες επιτροπές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστηρίξει ότι όλα αυτά υπάγονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος σε πολλές και διάφορες περιπτώσεις. Τελευταία περίπτωση είναι το πόρισμα Παπαντωνίου που ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ακολουθεί τη νομολογία αλλά σήμερα δεν το κάνει, αφού η κρατούσα νομολογία λέει ότι η δωροδοκία έχει σχέση με τα υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να ερευνηθεί από τη Βουλή».

– «Για τους υπουργούς η προδικασία εκκινεί στη Βουλή, δεν υπάρχει προδικασία ενώπιον της κ. Τουλουπάκη και συνεπώς δεν υπάρχει πράξη χαρακτηρισμού των μαρτύρων ως προστατευομένων. ‘Αρα πρέπει εξ υπαρχής να ληφθούν καταθέσεις και αν τολμήσει η Επιτροπή, ας τους δώσει καθεστώς προστασίας».

-«Πρέπει στην Επιτροπή να κληθούν και ο κ. Φρουζής και η διοίκηση της Novartis, o ΣΦΕΕ. Να έρθουν οι πάντες και να φέρουν και όλα τα στοιχεία».

– «Αν δεν γίνει έρευνα τώρα στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, δεν θα γίνει πουθενά. Η δικαιοσύνη θα πει ότι δεν έχει δικαιοδοσία. ‘Αρα για λόγους θεσμικής και πολιτικής εντιμότητας πρέπει να γίνει έρευνα εδώ, αλλιώς δεν θα ερευνηθεί ποτέ τίποτα».

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

loading...

7 thoughts on “Βενιζέλος: Να ψάξετε σε βάθος την υπόθεση Novartis – Όχι να μπει στο αρχείο και να μείνει η λάσπη

  1. Ο θρασύτατος τούρκογλου, που καλοέμαθε σε ψηλές θέσεις και τώρα είναι απλώς μια χοντρή πορδή, δίνει "συμβουλές", αμφισβητεί, χειρονομεί, φωνασκεί. Τούρκογλου είναι απλά τα πράματα, απλούστατα. Και ο βενιζέλος να είσαι με την αράδα σου θα πας. Σου πέρασε απ΄το μυαλό ρε πως όλα αυτά είναι απόρροια του προκομμένου σου του νόμου ή νόμισες πως το ξεχνάμε;
    Βούλωστο λοιπόν τούρκογλου και κάτσε στην μπάντα. Να δούμε τι θα έχεις να πεις στην ανακριτική. Όλα τα άλλα είναι (χοντρές) πομφόλυγες. Είμαι σίγουρος γι΄αυτό ! ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!

  2. Μόνο κάνε μας την χάρη τούρκογλου, όσο θα απαντάς (οποία ρεζιλίκια για τον …τούρκογλου!!!) στην προανακριτική, να φοράς τα φιδίσια τα μάτια που όλοι ξέρουμε. Μην τολμήσεις να αλλάξεις τα (φιδίσια) μάτια σου, επειδή εκεί θα απαντάς σαν…αλεπού!!! Μείνε σταθερός στα φιδίσια μάτια! ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!

  3. Βρε μεγάλε Συριζοβολεμένε 11"45 και 12"00 αν και είσαι ένα και το αυτό πρόσωπο ,θα έχει πολλή πλάκα αν φθάσει αυτή η υπόθεση στο τέλος ,με τόσες μαλακίες που έκαναν και κάνουν οι συνοδοιπόροι σου , στο τέλος τα πορίσματα (κατηγορίας) θα λένε ένα πράγμα ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ,ΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ΛΟΓΟ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ , και ζήσαμε εμείς καλά στην φτώχεια μας και συ ωραία με τον κομματικό σου μισθό

  4. Σαρσεμάκο 4:36, που το μυαλό σου (που δεν υπάρχει) ταξιδεύει, μάθε για πολλοστή φορά, πως σε κανέναν σαρσέμη δεν ανήκω, ούτε ανήκα ποτέ, ούτε είχα κανέναν μισθό. Κοίτα μάλλον τα κατορθώματα των δικών σου που μας κατάντησαν εδώ. Να σκέφτεσαι πρώτα προτού γράψεις κάτι σαρσεμάκο 4:36!

  5. Η διαφορά μας είναι εγώ σκέπτομαι πριν γράψω , εν αντιθέσει με σένα που ούτε σκέπτεσαι ούτε γράφεις

  6. "Έτσι είναι, αφού έτσι νομίζετε", τι άλλο να πω; Θεωρείς πως π.χ. για τον τούρκογλου (και τον κάθε τούρκογλου και κάθε απόχρωσης), όλοι τους γραναζάκια της (πολυεπίπεδης φυσικά) κατάντιας της Ελλάδας, αξίζει να σκεφτούμε αν θα ήταν άξιοι να (τους) γράψουμε κάτι εκτός από ειρωνείες; Αυτή θα είναι τώρα η δική τους κατάντια και έτσι θα πορευτούν. Την κέρδισαν επάξια!

Comments are closed.