ΤΑ ΜΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ CDS & ΤΟ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας …

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΘΑΨΑΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙ 8 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
Και πανηγυρίζουν, όχι μονον αποκρύπτοντας την μισή τουλάχιστον αλήθεια, αλλά επιχειρώντας ακόμη και να αλλοιώσουν το περιεγχόμενο της μηνητήριας αναφοράς και των συμπληρωματικών υπομνημάτων που καταθέσαμε με τον Γιώργο Νούλα ήδη από την 9η Απριλίου 2010, όταν φωνάζαμε ότι έρχεται Μνημόνιο και τα ίδια αυτά ΜΜΕ μας αποκαλούσαν συνωμοσιολόγους !!!

FAKE NEWS & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η καταγγελθείσα, μεθοδευμένη χειραγώγηση, όχι των οικονομικών στοιχείων (όπως εσφαλμένα αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ), αλλά των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας και, ειδικότερα, αυτών του ελλείμματος και του χρέους, είχε ως πρωτεύοντα στόχο την τεχνητή δημιουργία κρίσης δανεισμού και όχι την ίδια την κερδοσκοπία, προκειμένου, έτσι, να καταστεί μονόδρομος η υπαγωγή της Ελλάδας στο 1ο Μνημόνιο. Με την ξέφρενη κερδοσκοπία να μην είναι ο στόχος, αλλά το εργαλείο της ανωτέρω χειραγώγησης και το αποτέλεσμα των πράξεων και των παραλήψεων πολιτικών και μη προσώπων, που ζημίωσαν με πρόθεση την εθνική μας οικονομία, αποκομίζοντας πολιτικά οφέλη για τους εαυτούς τους και προσκομίζοντας αντίστοιχα περιουσιακά – χρηματοοικονομικά – οφέλη στους κερδοσκόπους, που δεν ήταν μόνον αλλοδαποί. Δεν ξέχασε κανείς μας ότι, η μητέρα όλων των μαχών με τα spreads ήταν αυτή του ΤΤ των Φιλιππίδη και Παπαδόπουλου, που έδωσε το εναρκτήριο σήμα της υποτιμιτικής κερδοσκοπίας στις διεθνείς αγορές, ενώ ακόμη και στα έγγραφα με τις συναλλαγές των ξένων τραπεζών που είχε στα χέρια του ο Εισαγγελέας κος Γεώργιος Καλούδης, το σύνολο σχεδόν των ονομάτων των Bank Officers και των αντικριστών είναι ελληνικά.

Στο αρχείο πήγε η 2η δικογραφία για τα CDS, αυτή των TT – UNIGESTION – ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ας δούμε όμως πρώτα ποια δικογραφία μπήκε στο αρχείο.
Σίγουρα όχι η δική μας, αυτή που οι αρμόδιοι Εισαγγελείς αποκαλούσαν “Δικογραφία Τόμπρα-Νούλα”, αφού την δική μας δικογραφία δεν την είχαν ούτε στα χέρια τους.
Πως θα μπορούσαν λοιπόν να τη στείλουν στο αρχείο, αφού δεν την είχαν στα χέρια τους ;;;

Και εξηγούμαι, για να μην παραξηγούμαι.

Όταν κληθήκαμε με τον Γιώργο Νούλα και τον Νίκο Νικολόπουλο από τους Εισαγγελείς κκ Καλούδη, Τουλουπάκη και Ζαγοραίο, προκειμένου να καταθέσουμε ως μάρτυρες και να τους διευκρινίσουμε διάφορα εξειδικευμένα τεχνικά ζητήματα που αφορούσαν την άλλη δικογραφία για τα CDS (ΤΤ – UNIGESTION – ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, από την δική μας δικογραφία, είχαν στον φάκελό τους ένα μόνον συμπληρωματικό υπόμνημα, αυτό που καταθέσαμε στο ΣΔΟΕ τον Φεβρουάριο του 2011, για την καταστρατήγηση της προθεσμίας του Τ+3 και το recycling στις ανοικτές πωλήσεις τίτλων ΕΔ στην δευτερογενή αγορά.

Δεν είχαν δηλαδή στα χέρια τους ούτε το σώμα της μηνυτήριας αναφοράς που καταθέσαμε την 09/04/2010, ούτε τα υπόλοιπα τέσσερα (04) υπομνήματα, ούτε την αναλυτική κατάσταση με τα 12.000 CDS, που με κίνδυνο ζωής καταφέραμε να εξάγουμε από το μηχανογραφικό αρχείο CDS Finder της ADVANTAGE DATA, ούτε το σύνολο του λοιπού αποδεικτικού υλικού που, για καλή μας τύχη, φροντίσαμε από τότε να αναρτήσουμε στο Scribd, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα δημοσιευμένο στον σύνδεσμο : https://www.scribd.com/lists/3477124/%CE%9C%CE%97%CE%9D%CE%A5%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%91-%CE%9A%CE%95%CE%A1%CE%94%CE%9F%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%A9%CE%9D-CRIMINAL-COMPLAINT-AGAINST-FRAUDULENT-SPECULATORS-OF-GREEK-SOVEREIGN-DEBT

Και στην ερώτησή μας προς τους κκ Εισαγγελείς “τι έγινε η δικογραφία μας ;;;”, λάβαμε την αποστομωτική απάντηση ότι δεν γνώριζαν και δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, καθόσον δεν ήταν αυτοί οι αρχικοί χειριστές της, αφού έφτασε στα χέρια τους μετά την μετάθεση του συναδέλφου τους κου Αριστείδη Κορέα, στον οποίο είχε ανατεθεί από την 09/04/2010.

Δεν χρειάστηκαν και πολλά για να καταλάβουμε τι ακριβώς έγινε, αφού επί 6 ολόκληρα χρόνια, ο Εισαγγελέας κος Αριστείδης Κορέας έδωσε μάχη για να την στείλει στο αρχείο, κόντρα στον προϊστάμενό του Εισαγγελέα κο Γρηγόρη Πεπόνη, που χάρη στην δική του μόνο παρέμβαση κρατήθηκε ζωντανή η υπόθεση όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την διαρκή άρνηση του Εισαγγελέα κου Κορέα να ζητήσει τα σχετικά έγγραφα των συναλλαγών CDS από το λογιστήριο του ΤΤ (όσο ακόμη υπήρχε, πριν το καταπιεί η Eurobank και ο Ειδικός Εκκαθαριστής), ούτε την χαρά με την οποία μας ανακοίνωσε, ένα φθιοπωρινό πρωινό του 2012, ότι η δικογραφία μας είχε χαθεί και ότι, αν ήμασταν τυχεροί, θα μπορούσε να βρεθεί, μετά από 1-2 χρόνια, ίσως κάπου στην Φλώρινα.
Δεν είναι αστείο. Είναι η δήλωση του εισαγγελικού λειτουργού που χειρίστηκε επί 6 ολόκληρα χρόνια την υπόθεση. Λογάριασε βέβαια χωρίς τον ξενοδόχο, αφού, χάρη στην άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα κου Γρηγόρη Πεπόνη, η δικογραφία ανευρέθηκε και επέστρεψε στην θέση της, δηλαδή στα αζήτητα του κτιρίου 16 της Ευελπίδων.

Το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν αφορά την κερδοσκοπία με τα CDS, αλλά την καταστρατήγηση του Τ+3

Είναι λοιπόν αυτονόητο τι ακριβώς έγινε με την δικογραφία και γιατί, από τον ογκοδέστατο φάκελό της, στα χέρια του Εισαγγελέα κου Καλούδη – στον οποίο τελικά ανατέθηκε – κατέληξε μόνο το συμπληρωματικό υπόμνημα που καταθέσαμε στο ΣΔΟΕ τον Φεβρουάριο του 2011, για την καταστρατήγηση της προθεσμίας του Τ+3 και το recycling στις ανοικτές πωλήσεις τίτλων ΕΔ στην δευτερογενή αγορά. Η υπόλοιπη δικογραφία εξαφανίστηκε, ενώ το ανωτέρω υπόμνημα διαβιβάστηκε στον κο Καλούδη επειδή ήταν το μόνο από το σύνολο της δικογραφίας για το οποίο υπήρχε μια “συμπαθητική” και ευπρεπώς “καλωπισμένη” απάντηση της κατά τα λοιπά αναρμόδιας Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (προσοχή, όχι του ΟΔΗΗΧ, της ΗΔΑΤ ή της ΤτΕ που ήταν αρμόδιες ως άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες), κατά την οποία (απάντηση) δεν προέκυπταν επαρκείς ενδείξεις για την κατά αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση στοιχειοθέτηση των καταγγελομένων αδικημάτων.

Η δικογραφία Τόμπρα-Νούλα ακόμη αναζητείται στα άδυτα του κτιρίου 16 της Ευελπίδων

Ενημερώσαμε επί τόπου τους Εισαγγελείς κκ Καλούδη, Τουλουπάκη και Ζαγοραίο για όλα τα ανωτέρω και, μετά από σχετικό αίτημά τους, δεσμευθήκαμε να τους συνδράμουμε, προκειμένου να ξετυλίξουν, στο μέτρο του δυνατού, το κουβάρι δικογραφίας μας που, μετά από 6 τότε χρόνια, είχε γίνει κάτι μεταξύ θρίλερ και ανέκδοτου στους διαδρόμους του κτιρίου 16 της Ευελπίδων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι, όχι μονο τους ενημερώσαμε για το σύνολο της χαμένης δικογραφίας μας, που δεν έφτασε ποτέ στα χέρια τους, αλλά για να τους διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο, τους δώσαμε πρόσβαση στο ανωτέρω ηλεκτρονικό αρχείο μας στο Scribd, παρέχοντάς τους μάλιστα και τον κωδικό εισόδου που είναι απαραίτητος για την διαχείριση του αρχείου. Και, ακόμη, τους εξηγήσαμε ποια ερωτήματα έπρεπε να απευθύνουν κατά φορέα, στα πλαίσια της συνδρομής για τους αλλοδαπούς φορείς και στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας για τους αντίστοιχους ελληνικούς.

Ο Εισαγγελέας κος Γεώργιος Καλούδης προσπάθησε

Ο Εισαγγελέας κος Γεώργιος Καλούδης την δούλεψε με ζήλο, όσο βέβαια μπορούσε, την υπόθεση. Δεν είναι άλλωστε ένας τυχαίος εισαγγελικός λειτουργός, αφού το πόρισμά του για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, που βγήκε από το αρχείο χάρη στην μηνυτήρια αναφορά Νικολόπουλου και Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, στέλνει σήμερα κατηγορούμενους το μισό τραπεζικό σύστημα και τα ανώτατα κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και μάλιστα, επειδή το συγκεκριμένο αυτό πόρισμα, το λεγόμενο “Πόρισμα Καλούδη”, κάποιοι φρόντισαν να το στείλουν στα αζήτητα, θάβοντάς το με την γνωστή τροπολογία του 2013 στο αρχείο, ο Εισαγγελέας κος Καλούδης, ως παθών, αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμη τι ακριβώς παίχτηκε με την δικογραφία μας.

Λίγους μήνες μετά, όταν με ξανακάλεσε το γραφείο του για να με ενημερώσει σχετικά με τις απαντήσεις που έλαβε στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής και τις επιστολές που απηύθυνε αρμοδίως, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτό που είδα στο πρόσωπό του ήταν η απογοήτευση του αγανακτισμένου εισαγγελικού λειτουργού, τον οποίο, όλοι κυριολεκτικά οι αρμόδιοι φορείς, ακόμη και οι ελληνικοί, τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, είτε μη απαντώντας στα ερωτήματά του, είτε απαντώντας άλλα αντί άλλων, προκειμένου να αποφύγουν τις δύσκολες απαντήσεις στα ζητούμενα της ταμπακιέρας. Και, ταυτόχρονα, τα έγγραφα που του απέστειλαν, τελείωναν ακριβώς στην σελίδα που άρχιζε να ξετυλίγεται το κουβάρι, αφού ακόμη και από τις συμβάσεις των CDS του ΤΤ έλειπαν οι σελίδες με τα ονόματα, τις σφραγίδες των αντισυμβαλλομένων και τις υπογραφές των εκπροσώπων, μαζί με τα επίμαχα παραρτήματα με τους διαμεσολαβούντες και τις συμφωνηθείσες προμήθειες των συναλλαγών (τα λεγόμενα Master Fee Protection Agreements). Και τα μόνα έγγραφα που είχε στα χέρια του, από τα οποία θα μπορούσε να συνεχιστεί η έρευνα στην ουσία της, χωρίς να σπαταληθεί σε άσκοπες ενέργειες, που έχουν ως στόχο μόνο την συγκάλυψη της αλήθειας, είναι εκείνα των συναλλαγών CDS με τις ξένες τράπεζες, στα οποία, τα SWIFT των συναλλαγών, αναφέρουν ως Βank Οfficers και αντικριστές ελληνικά ονόματα, για τα οποία, ο Πάνος Καμμένος, μου αποκάλυψε ότι εμπλέκονται, αυτοπροσώπως ή/και οικογενειακά, σε μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα ελληνικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό (Atlantic Bank, κλπ). “Δεν πάει κανείς από αυτούς χαμένος” μου είπε χαρακτηριστικά τότε ο Πάνος Καμμένος. “Τους φροντίζουν και τους τακτοποιούν όλους”. Περιττεύει πιστεύω να αναφέρω ότι, ο ΟΔΔΗΧ, o ISDA, η ADVANTAGE DATA, κλπ. απαξίωσαν τον εισαγγελικό λειτουργό και δεν καταδέχθηκαν να του απαντήσουν, επικαλούμενοι το απόρρητο.

Ενοχλούσε τους δανειστές η έρευνα Καλούδη

Η τελευταία αυτή συνάντησή μου με τον Εισαγγελέα κο Καλούδη ήταν καταλυτική, αφού αντιλήφθηκα ότι δεν υπήρχε άνωθεν βούληση για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, αφού ήταν εξ’ αρχής γνωστό ότι ενοχλούσε τους δανειστές η αποκάλυψη του γιατί και πως οδηγηθήκαμε στο πρώτο Μνημόνιο. Ιδιαίτερα δε αφού έτρεχε ένα ακόμη Μνημόνιο, το 3ο, που προκειμένου να επιβληθεί, ανατράπηκε πραξικοπηματικά ένα ολόκληρο δημοψήφισμα.

Στην Ιταλία οι ίδιοι κερδοσκόποι τιμωρήθηκαν

Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να αφήσουμε την υπόθεση για αργότερα, όταν θα υπήρχε τουλάχιστον η πολιτική βούληση για την διερεύνηση και τη διαλεύκανσή της. Όπως έγινε και στην Ιταλία, όπου ο Εισαγγελέας κος Ruggiero, επί κυβέρνησης Berlusconi, στηριζόμενος και στις μαρτυρίες μας, μετά και τις σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσε στην ιταλική Γερουσία ο Γερουιαστής κος Lanuti, του κόμματος του θρυλικού Εισαγγελέα με τα καθαρά χέρια κου Antonio Di Pietro, έδωσε το πράσινο φως στην Οικονομική Αστυνομία της Ιταλίας (Guardia di Finanza) να πραγματοποιήσει εφόδους στα γραφεία των γνωστών Οίκων Αξιολόγησης και των Επενδυτικών Τραπεζών που, στην Ιταλία, όπως προηγουμένως και στην Ελλάδα, υπονόμευσαν την κυβέρνηση Berlusconi, επειδή δεν τους έκανε τα χατήρια και δεν τους επέτρεψε να παίξουν εις βάρος της Ιταλίας τα ίδια κερδοσκοπικά παιχνίδια που έπαιξαν στην Ελλάδα. Στην Ιταλία λοιπόν, του δεξιού καπιταλιστή Berlusconi, οι κερδοσκόποι τιμωρήθηκαν με μεγάλα πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις. Στην Ελλάδα όμως της προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της πρώτης φοράς αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, οι κερδοσκόποι διασώζονται, παρέα με τις τράπεζες που τους συνέδραμαν στα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια (για τις λεπτομέρειες διαβάστε την δικογραφία στον ανωτέρω σύνδεσμο).

Συμπέρασμα

Αυτή είναι η αλήθεια για την υποτιθέμενη αρχειοθέτηση της υπόθεσης, που όσο και αν προσπαθούν να την συγκαλύψουν οι “μπακάληδες” της ελληνικής δικαιοσύνης, αυτοί που “ζυγίζουν” τα ρετουσαρισμένα δικαστικά ρεπορτάζ, πριν τα τυλίξουν στις φυλλάδες τους κάποιοι εφημεριδοπώλες που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, θάρθει η ώρα που θα την αναδείξουν οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί που δεν συνομολόγησαν με τους δανειστές το θάψιμο των “σπαθιών” τους, προκειμένου, έτσι, να διατηρήσουν τα συντεχνιακά κεκτημένα του κλάδου τους.

Ας μην ξεχνούν κάποιοι ότι, ακόμη και το “Πόρισμα Καλούδη” για τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ξεβράστηκε κάποια στιγμή από το αρχείο. Όταν οι συγκυρίες ήταν κατάλληλες και όταν βρέθηκε ένας Νίκος Νικολόπουλος που αποφάσισε να κάνει άνω-κάτω την Βουλή, την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και τον Άρειο Πάγο.

Οψόμεθα !!!

Διαβάστε τώρα τι γράφει το ρεπορτάζ της ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΔΡΟΥ στην Καθημερινή και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα :

Στο αρχείο η έρευνα για τα CDS μετά από οκτώ χρόνια

Στο αρχείο τίθεται η δικογραφία για την υπόθεση των CDS, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας ια την αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους, την περίοδο 2009-2010.

Με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος Μαριάννας Ψαρουδάκη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έθεσε το φάκελο της υπόθεσης στο αρχείο κρίνοντας ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για τυχόν σύνδεση του Ανδρέα Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion, η οποία προμηθεύτηκε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Επιπλέον, δεν διαπιστώθηκε, με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν πουλώντας CDS.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2010 από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου, επενδυτικού οίκου, χρηματοοικονομικού οργανισμού, οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης κ.α, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.

Την άνοιξη του 2012 ο εισαγγελέας κ. Κορέας ζήτησε με πόρισμά του την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ως προς το σκέλος των καταγγελιών που αφορούσαν τον Ανδρέα (Ανδρίκο) Παπανδρέου, θεωρώντας ατεκμηρίωτες τις καταγγελίες σε βάρος του.

Ωστόσο, ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε διαφωνήσει, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα από τον κ. Κορέα, προκειμένου να αναζητηθεί όλη η διαδρομή των CDS στο επίμαχο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα η πορεία των ασφαλίστρων κινδύνου που προμηθεύτηκε η διεθνής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion.

Μάλιστα, ο κ. Πεπόνης ζητούσε στην έγγραφη παραγγελία του συγκεκριμένες συμπληρωματικές προανακριτικές πράξεις, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της χειραγώγησης ή της εσωτερικής πληροφόρησης.

loading...

1 thought on “ΤΑ ΜΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ CDS & ΤΟ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

Comments are closed.