Η πιο εξωπραγματική κράμπα που είδατε ποτέ! (βίντεο)

Δεν έχει εισβάλει στην γάμπα του σμήνος μυρμηγκιών, οι ανεξέλεγκτες συσπάσεις οφείλονται σε κράμπα!

Οι κράμπες είναι συνήθως αποτέλεσμα της έντονης σωματικής άσκησης, της αφυδάτωσης του οργανισμού ή της έλλειψης μαγνησίου ή καλίου.

Ο άνδρας, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, άρχισε να βιντεοσκοπεί τις ανεξέλεγκτες συσπάσεις της γάμπας του και ανέβασε το βίντεο στο YouTube.

Σχολιάζοντας το βίντεο, η φυσικοθεραπεύτρια Sammy Margo εξηγεί πως το φαινόμενο αυτό ονομάζεται δεσμίδωση. Πρόκειται για ακούσια κίνηση του μυός που εκδηλώνεται τοπικά σε κάποιο σημείο του σώματος. Είναι εμφανής με γυμνό μάτι και συμβαίνει συχνά στη γάμπα.

Οι μύες αποτελούνται από ίνες, ιστό και νεύρα. Όταν ενεργοποιείται ένα νεύρο, οι ίνες των μυών κάνουν συσπάσεις. Στην περίπτωση του άντρα που βλέπουμε στο βίντεο, οι κινητικοί νευρώνες ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται στιγμιαία, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται η ανεξέλεγκτη σύσπαση.

Η δεσμίδωση οφείλεται συνήθως σε καταπόνηση των μυών, ανεπαρκή προθέρμανση πριν τη γυμναστική ή στη σωματική άσκηση σε υψηλές θερμοκρασίες. Άλλες πιθανές αιτίες είναι η αφυδάτωση, η συμπίεση νεύρου ή κάποια διατροφική έλλειψη (έλλειψη μαγνησίου, έλλειψη καλίου). Μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις μαλάξεις, την εφαρμογή θερμότητας και τις διατάσεις, ώστε να αυξηθεί η ροή αίματος στην περιοχή.

loading...