Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΉ ΟΜΟΨΥΧΙΑ

Κάποτε παλιά ένας συνάδελφος μου, ο υπηρεσιακός οδηγός στην Καβάλα, μου είχε πει με παράπονο.

“Μας λένε Βούλγαρους”.

Πέραν των παραγόντων των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας και των ομάδων των “χαμουρτζήδων”, ήτοι των ομάδων του κέντρου, υπάρχουν και οι οπαδοί των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας και γενικότερα οι Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας.

Επί χρόνια επίσης με τον ένα ή τον άλλον τρόπο ακόμα και ως λέγεται και με δωροδοκίες (θυμάμαι πάρα πολύ παλιά καταγγελία σε μένα από παράγοντα της Καβάλας για απόπειρα δωροδοκίας ποδοσφαιριστή της ομάδας του από την ομάδα του κατωτέρω παράγοντα) ο ΠΑΟΚ υφίστατο πολύ μεγάλη αδικία.

Παρακολουθήσαμε επί πολλές μέρες, πριν τα θλιβερά γεγονότα της περασμένης Κυριακής, έναν απίθανο πόλεμο νεύρων εναντίον του ΠΑΟΚ και των Βορειοελλαδιτών οπαδών του, και τον διχασμό των Ελλήνων που προκαλούσε, από τον “τιμωρημένο” πρόεδρο που πήρε τους τρεις βαθμούς (προσοχή δεν γράφω της ομάδας) επειδή κάποιος κτύπησε στο μάγουλο με ένα χαρτί ελαφρύ ή λιγότερο ελαφρύ τον προπονητή της ομάδας του. Που έτρεχε στα “επείγοντα” του νοσοκομείου κτλ.

Ο παράγων αυτός προκαλούσε επί μέρες ζητώντας να αφαιρεθούν και άλλοι βαθμοί για παλαιοτέρα κτλ από τον ΠΑΟΚ που επάξια όδευε σε κατάκτηση του πρωταθλήματος, ώστε ο ΠΑΟΚ να μην πάρει το πρωτάθλημα. Προκαλώντας αντίστοιχα συναισθήματα σε κάθε Βορειοελλαδίτη.

Κανείς δεν ενόχλησε τον εν λόγω ανώριμο παράγοντα για τις προκλητικές του δηλώσεις που δυναμίτιζαν το πρωτάθλημα, προκαλούσαν στον Ελληνισμό της Βόρειας Ελλάδας διχόνοια  και δυναμίτιζαν το πρωτάθλημα.

Με τον “survivor” συνοδοιπόρο του ανωτέρω, που διέλυσε την ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού, να ρίχνει λάδι στη φωτιά με επίσης εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον του ΠΑΟΚ.

Μετά την σοφή δικαστική απόφαση για τα γεγονότα με το μάγουλο του προπονητή του Ολυμπιακού, όλοι ελπίζαμε σε ομαλοποίηση της κατάστασης και σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Όσο και αν άδικα κατά τη γνώμη μου, είχαν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ.

Και φτάσαμε την περασμένη Κυριακή μετά τον ενθουσιασμό για την επίτευξη τέρματος και την σίγουρη κατάκτηση του πρωταθλήματος, να ξεχειλίζει η αγανάκτηση με την ακύρωση δίκαιου, κατά τους αναλυθέντας από έμπειρους  κανονισμούς, τέρματος του ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Που γνωρίζοντας τα του Ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η ακύρωση του ως ανωτέρω κανονικού τέρματος δεν ήταν τυχαία.

Όσον απαράδεκτη και αν ήταν η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη ως έγινε στο γήπεδο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι όσον γερά νεύρα και να είχε η αγανάκτηση του ήταν δίκαιη.  Και ίσως θα συνεχίσει να βάλλεται και για το «έγκλημα» του να είναι φίλος του Πούτιν.

Εν τω μεταξύ σε στιγμές απαιτούμενης πλήρους ομοψυχίας των Ελλήνων, προκαλείται λόγω της αδικίας απύθμενο δικαιολογημένο μίσος και διχόνοια στους Έλληνες της Βορείου Ελλάδας. Χωρίς ο κ. Τσίπρας να το αντιλαμβάνεται και αντί ΝΑ δώσει κατά προτεραιότητα μία δίκαιη λύση, περί άλλων κατά προτεραιότητα να τυρβάζει.

Και δίκαιη λύση είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα και να πάρει το πρωτάθλημα αυτός που δίκαια το δικαιούται. Οτιδήποτε άλλο πρέπει να ακολουθήσει.

Και άλλο η τιμωρία παράγοντα και άλλο η ομάδα και οι φίλαθλοι της.

Ευριπίδης Μπίλλης

loading...

2 thoughts on “Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΉ ΟΜΟΨΥΧΙΑ

  1. κακός εμφανίζουμε τους Σκοπιανούς σαν αλαζόνες !! Εμείς πρώτοι θα ξεκινήσουμε την διάσπαση της χώρα μας !!! Εμείς …. Όταν ακούω όλη την ώρα να αποκαλούν Βουλγάρους τους βόρειοελλαδίτες ή όταν ενα άγαλμα του Μ Αλεξανδρου δεν βρίσκει χώρο να τοποθετηθεί στην Αθήνα … απο εδω και μόνο καταλαβαίνεις, αργά ή γρήγορα εμείς μόνοι μας θα διασπάσουμε την χώρα μας!!

  2. ΑΜΗΝ………..ΚΑΤΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΙΛΕ. ΛΕΣ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ???????????

Comments are closed.