ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι


Σήμερα το πραγματικά “σύγχρονο και νέο” είναι να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει, να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη με την δουλειά της δημιουργεί, για να δουλεύει με καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής.

Κι αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει η εργατική εξουσία. Γιατί η εργατική εξουσία κοινωνικοποιεί, δηλαδή μετατρέπει σε ιδιοκτησία όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζομένων, τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, άρα καταργεί την καπιταλιστική ιδιοκτησία που είναι και η πηγή της εκμετάλλευσης και του κέρδους και το βασικό εμπόδιο στην ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας.

Κι αυτή τη συζήτηση μπορούμε να την ανοίξουμε και στο χώρο της υγείας – πρόνοιας με τους εργαζόμενους, με όλο το λαό.

Ποιο είναι το “σύγχρονο και νέο” σήμερα;

Μήπως είναι η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας;

Με τη συνεχιζόμενη κρατική υποχρηματοδότηση;

Τη μισθολογική και εργασιακή εξουθένωση των υγειονομικών;

Τις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού;

Την αύξηση πληρωμών που συνολικά έχουν οδηγήσει σε επιδείνωση την όλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, στηρίζουν με όλα τα μέσα τους επιχειρηματικούς ιδιωτικούς ομίλους, στο χώρο της υγείας.

Αυτή τη συζήτηση πρέπει να ανοίξουμε σήμερα όχι μόνο με τους εργαζόμενους αλλά πλατιά με το λαό.

Αναδεικνύοντας την πρόταση του ΚΚΕ και στον τομέα της υγείας που είναι η μόνη ρεαλιστική γιατί είναι φιλολαϊκή.

Είναι ρεαλιστική γιατί προβάλλει ότι για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε φάρμακο και υγεία, για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας σε όφελος του λαού, απαιτούνται ριζικά διαφορετικές σχέσεις ιδιοκτησίας και παραγωγής, δηλαδή σχέσεις κοινωνικής ιδιοκτησίας, επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού, με αποκλειστικό οδηγό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εντάσσονται και οι σημερινές προτάσεις για άμεση ανακούφιση και αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με εξασφάλιση υποδομών, ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων, με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και άλλα.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους επιστημονικούς φορείς, ειδικά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, να καταθέσουν κάθε θυσία και καθημερινή προσπάθεια.

Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Ο τομέας της υγείας και πιο συγκεκριμένα το φάρμακο για μια ακόμα φορά βρίσκεται στην επικαιρότητα με αφορμή το “σκάνδαλο Novartis”, μια από τις περιπτώσεις, όσες κατά καιρούς βγαίνουν στην επιφάνεια βέβαια, ως αποτέλεσμα του πολέμου ανάμεσα σε φαρμακοβιομηχανίες για τη διεκδίκηση μεγαλύτερης πίτας στην αγορά.

Για παράδειγμα, το γεγονός ότι η υπόθεση «Novartis», που αφορά κατά βάση ελβετικά και γερμανικά κεφάλαια, ανακινήθηκε από τους Αμερικάνους, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι εδώ έχουμε να κάνουμε, μεταξύ άλλων, και με ένα ακόμη επεισόδιο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε κράτη της ΕΕ.

Είναι πραγματικά πρόκληση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα να εμφανίζονται “σαν να ανακάλυψαν την Αμερική”.

Τώρα, αλήθεια, ανακάλυψαν το πάρτι που γίνεται και στο χώρο της υγείας με τις φαρμακοβιομηχανίες και τους άλλους επιχειρηματικούς ομίλους;

Όλους, τώρα τους έπιασε ο πόνος, για τις πρακτικές της μίζας που αξιοποιούν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες;

Μα, αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Κι ας βγάζουν καντήλες στο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάμε για τον πραγματικό ένοχο, ότι η υγεία και το φάρμακο είναι εμπορεύματα.

Γιατί σ΄ αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα οι δημόσιες μονάδες υγείας, για να έχουν όλα όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, εξαρτώνται από τους επιχειρηματικούς ομίλους (σε μηχανήματα, σε φάρμακα, σε αντιδραστήρια, σε ιατρικά εργαλεία, σε υγειονομικό υλικό, σε ηλεκτρική ενέργεια, σε πετρέλαιο, σε νερό).

Και το κυνήγι του κέρδους αποτελεί το θερμοκήπιο αναπαραγωγής των φαινομένων διαφθοράς, χρηματισμού και όλα όσα ακολουθούν.

Τους ρωτάμε λοιπόν: Ποια εξεταστική επιτροπή της Βουλής μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό; (Και μάλιστα με διαδικασίες fast truck, μόνο για αποπροσανατολισμό και κοροϊδία του λαού)!

Καμιά, όπως δεν το αντιμετώπισε και καμιά μέχρι τώρα νομοθεσία.

Αν δε φύγει από τη μέση το κριτήριο του καπιταλιστικού κέρδους, θα συνεχίζει να υπάρχει και η διαφθορά (παράνομη και πολύ περισσότερο η νόμιμη), θα συνεχίσει να υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα για τη λαϊκή υγεία, θα συνεχίσουν να γίνονται και να συζητάμε, εξεταστικές επιτροπές.

Ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει τεράστια πρόοδος στην επιστήμη, στην τεχνολογία, ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού για μπορεί ο λαός μας να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια.

Φίλες και φίλοι

Δείτε, επίσης, τι συμβαίνει στον τομέα της πρόνοιας.

Η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι κάνει μια προσπάθεια “εκσυγχρονισμού” του συστήματος απονομής των προνοιακών παροχών, των επιδομάτων και των συντάξεων των ΑμεΑ.

Ότι αυτές οι παροχές θα αποδίδονται γρήγορα, με αντικειμενικά κριτήρια και σε όσους έχουν “πραγματική ανάγκη”!

Με έμμεσο πλήν σαφή τρόπο χρησιμοποιεί την ίδια επιχειρηματολογία με τις προηγούμενες κυβερνήσεις:

Ότι ακόμα και οι προηγούμενες ανεπαρκείς παροχές, σε ανθρώπους με αναπηρίες, σε οικογένειες με παιδιά, σε ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, αποτελούσαν “σπατάλη” που πρέπει να εξορθολογιστεί, δηλαδή να περικοπεί!

Η κυβέρνηση πίσω από το “περιτύλιγμα” του εκσυγχρονισμού των παροχών, κρύβει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής της που είναι η άγρια περικοπή των προνοιακών παροχών, τόσο όσον αφορά το ύψος τους, όσο και τον αριθμό των ανθρώπων που θα τους χορηγούνται.

Κι αυτός ο “εκσυγχρονισμός” δεν έχει σχέση με την ικανοποίηση των πρόσθετων και σύγχρονων αναγκών αλλά πώς θα ελεγχθεί η απαρέγκλιτη υλοποίηση της πολιτικής των περικοπών, όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες της με τους “θεσμούς”!

Υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ, για ελάχιστες παροχές, επιπέδου πτωχοκομείου, με στόχο τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.

Πολιτική που αφαιρεί από τις λαϊκές οικογένειες 10 και “επιστρέφει” 1.

Μάλιστα τα επιτελεία της κυβέρνησης πολύ καιρό τώρα και με πολλούς τρόπους προπαγανδίζουν, ότι αυτοί που ζουν στην εξαθλίωση, είναι αυτοί που “πραγματικά έχουν ανάγκη”, ενώ οι λιγότερο φτωχοί, δεν πρέπει να έχουν απαιτήσεις για προνοιακές παροχές (οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα, παιδικούς σταθμούς κλπ.).

Ακόμα όμως και αυτά, δεν είναι “σίγουρα”.

Αφού θα εξαρτώνται από την πορεία των αντιλαϊκών δημοσιονομικών στόχων και των “ματωμένων” πλεονασμάτων, προκειμένου να στηριχτεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ήδη η παραπάνω κατεύθυνση, αποτυπώνεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό, όπου το 2018 τα ποσά για τις κοινωνικές παροχές, είναι μειωμένα κατά 900 εκ € σε σχέση με το 2017.

Είναι γνωστή η βιομηχανία περικοπής των ποσοστών αναπηρίας στα ΚΕΠΑ – σε ανθρώπους που δεν έχει αλλάξει η κατάσταση της υγείας τους – με αποτέλεσμα να περικόπτονται ή και να αφαιρούνται επιδόματα, συντάξεις, να εξαναγκάζονται σε συμμετοχές στις πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, υγειονομικό υλικό κλπ.

Στον νόμο 4512/2018 αποφασίστηκε η πιλοτική εφαρμογή, της ηλεκτρονικής αξιολόγησης και παροχής προνοιακών παροχών, σε νέους δικαιούχους με αναπηρία, όπου καθιερώνεται η χρήση της έννοιας της “λειτουργικότητας”.

Αυτό σημαίνει ότι το αν θα παίρνει επίδομα ή σύνταξη ένα άτομο με αναπηρία, δεν θα εξαρτάται μόνο από το ποσοστό αναπηρίας που θα του δίνουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ανάλογα με την πάθηση και τη βαρύτητα της αναπηρίας.

Αλλά για να πάρει επίδομα ή σύνταξη, θα συνυπολογίζεται και η δυνατότητά του να δουλέψει, η κοινωνικότητά του, το μορφωτικό του επίπεδο, οι δυνατότητες που έχει λόγω οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης να αντιμετωπίζει μια σειρά καθημερινά του προβλήματα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπαίνουν νέα, πρόσθετα φίλτρα που οδηγούν σε περικοπές, διευρύνεται ο αριθμός των αναπήρων που με ατομική ευθύνη θα πρέπει να καλύψουν ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος από τις πρόσθετες ανάγκες λόγω της αναπηρίας, του γήρατος, των παιδιών κλπ.

Αντίστοιχα και με τα επιδόματα στήριξης παιδιών, όπου οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και χαμηλά εισοδήματα, είδαν τα επιδόματά τους να μειώνονται ή και να εξαφανίζονται.

Επιπλέον παράδειγμα είναι η κάλυψη της προσχολικής αγωγής, η οποία θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένη για όλα τα βρέφη και τα νήπια δωρεάν από το κράτος.

Εν τούτοις ούτε επαρκείς δημόσιες υποδομές υπάρχουν και ένα μεγάλο μέρος των οικογενειών εξαναγκάζονται σε πληρωμές τροφείων και για τις λεγόμενες πρόσθετες παροχές τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στους δημοτικούς νηπιοβρεφικούς σταθμούς.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τρέχει για να κλείσει την τέταρτη αξιολόγηση με τα 88 και βάλε προαπαιτούμενα, δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις που θα πληρώσει ο λαός, συνεχίζει και την κοροϊδία ότι “η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια”, ότι “ανοίγει ο δρόμος για τη δίκαιη ανάπτυξη” όπου ενώ οι οικονομικοί δείκτες θα καλυτερεύουν – εννοούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων – η ζωή των εργαζομένων θα βελτιώνεται, οι αδικίες σταδιακά θα αποκαθίστανται.

Και για να μην κοροϊδευόμαστε: Πραγματική έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει κατάργηση όλων των νόμων που ψηφίστηκαν με τα μνημόνια, όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν πλήξει το λαϊκό εισόδημα για 8 συνεχή χρόνια τώρα.

Όλα αυτά θα είναι εδώ και θα παραμένουν και μετά το φετινό καλοκαίρι, όπου τυπικά λήγει το ελληνικό πρόγραμμα.

Πραγματική “έξοδος” επίσης σημαίνει ότι δεν θα υλοποιηθούν όλα όσα έχουν ήδη προνομοθετηθεί για μετά το ‘19 και το ‘20, όπως η μείωση συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου. Δεν θα ισχύσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Κι αφού στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η σταδιακή βελτίωση της ζωής των εργαζομένων τότε γιατί η εργασιακή ζούγκλα παραμένει και ενισχύεται, γιατί μπήκαν εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας;

Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει φέρει ακόμα για συζήτηση στη Βουλή την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την “Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας; Την πρόταση νόμου, που υπογράφεται από 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα;

Και η οποία, εκτός των άλλων, προβλέπει και αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση της απαράδεκτης διάκρισης για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά;

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Τουρκία, χώρα σε εισαγωγικά “σύμμαχος” της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ κλιμακώνει την επιθετικότητα της στο Αιγαίο και την Κύπρο;

Ότι η Τουρκία μετά και την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου έχει αναβαθμίσει τις διεκδικήσεις της;

Οι απανωτές καθημερινές δηλώσεις του Ερντογάν αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, οι παραβιάσεις μέχρι και το σοβαρό επεισόδιο με το σκάφος στα Ιμια, αλλά και η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, συνιστούν κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Κι αυτή την τουρκική επιθετικότητα δεν μπορούμε να τη δούμε ξεκομμένη από τις επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, όπου οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές μεγαλώνουν για το ποιος, ποιο καπιταλιστικό κράτος θα έχει τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής, των αγορών.

Μιλάμε για μια ολόκληρη περιοχή όπου παρεμβαίνουν άμεσα οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, αναδιατάσσονται συμμαχίες και εμπλέκονται ισχυρές περιφερειακές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία άλλες μοναρχίες του Κόλπου κλπ.

Εκτός όμως από την τούρκικη αστική τάξη και η ελληνική αστική τάξη εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά, διεκδικεί για λογαριασμό των εγχώριων μονοπωλίων, μερίδιο από τη μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη. Στο έδαφος αυτό εκδηλώνεται ο ανταγωνισμός της με την τουρκική αστική τάξη.

Κι απ’ αυτό τον ανταγωνισμό δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το αντίθετο.

Κι ενώ τα πολεμικά ανακοινωθέντα δια στόματος Τούρκου Προέδρου πληθαίνουν, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει το χαβά του εφησυχασμού και της συγκάλυψης, τα παραμύθια ότι με δήθεν επιδέξιους διπλωματικούς χειρισμούς θα αποκλιμακωθεί η ένταση με την Τουρκία.

Κι όταν μιλάει για διπλωματικούς χειρισμούς εννοεί τις παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Βέβαια η στάση Πόντιου Πιλάτου του ΝΑΤΟ, στο ζήτημα της σύλληψης και κράτησης στις τουρκικές φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ήταν χαστούκι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που να αναγορεύουν αυτό τον επικίνδυνο για τους λαούς και τη χώρα μας οργανισμό, σε εγγυητή της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Είναι ποτέ δυνατόν, το ΝΑΤΟ να περιορίσει την προκλητικότητα της Τουρκίας, όταν ο ίδιος αυτός ιμπεριαλιστικός οργανισμός δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα μέλη του, θεωρεί το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο;

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ.

Να δυναμώσει η πάλη των λαών κι από τις δυο μεριές του Αιγαίου, για να αντιπαλέψουμε τον εθνικισμό, που αποσκοπεί στο να αποκρύψει τη βασική αντίθεση στην κοινωνία σήμερα, που ‘ναι η αντίθεση ανάμεσα στην εργασία και στο κεφάλαιο και να σύρει τους εργαζόμενους στην υποταγή για τα σχέδια της αστικής τάξης.

Να κρύψει πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες έχουμε σήμερα τον ίδιο αντίπαλο: τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, τις αστικές κυβερνήσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους.

Απ’ αυτή τη σκοπιά απαντάμε και στα καλέσματα περί δήθεν «εθνικής ενότητας», δηλαδή υποταγή της εργατικής τάξης στα σχέδια του κεφαλαίου.

Απαντάμε με ένταση της πάλης ενάντια σε κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων, κάθε αλλαγής διεθνών συνθηκών, που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών.

Απαντάμε με δυνάμωμα της πάλης που δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα βάλουν μια και καλή τέρμα στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη ιστορία μας, θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, για να αποτραπεί ο όποιος ξένος εισβολέας εάν τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως επισημαίνουμε ότι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που θα κάνει τον πόλεμο. Καμιά ανοχή στην αστική τάξη που συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του.

Θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού.

Έτσι ώστε αποτέλεσμα τελικά όλης αυτής της πάλης να είναι η εργατική εξουσία, η ανάπτυξη και ευημερία για το λαό, με ειρήνη και ευτυχία για όλους και όλες, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται.

Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ.

loading...

28 thoughts on “ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ

  1. ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΑ.ΦΙΛΟΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΜΕΝ ΑΘΕΙΣΜΟΣ ΔΕ,ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ,ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΣ ΟΙΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΖΑΜΙΩΝ,ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ?Ε,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟΝ ΒΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?ΓΙΑΤΙ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΚΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ?ΠΟΣΗ ΠΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΕΛΕΙ?ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΑΙΜΑ?

  2. Αυτά τα κόμματα υπηρέτησαν το σύστημα, ναι ή όχι ; ; ;

    Στα χρόνια της μεταπολίτευσης κυβέρνησαν τα εξής κόμματα:
    1) Ν.Δ.
    2) ΠΑΣΟΚ
    3) ΚΚΕ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    4) ΛΑ.Ο.Σ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    5) ΔΗΜΑΡ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    6) ΣΥΡΙΖΑ (Συγκυβερνάει με ΑΝ.ΕΛ.)
    7) ΑΝ.ΕΛ.(Συγκυβερνάει με ΣΥΡΙΖΑ)

  3. Οι σταλινιστές δεν ήταν αυτοί που περπατούσαν χέρι χέρι με τους ναζί; Μήπως κάνω λάθος;

    Ο Στάλιν και ο Χίτλερ το 1939 συνδέθηκαν με φιλία και συμμαχία.

    Αυτά τα γράφει η ιστορία, αλλά δεν σου τα λένε.
    Βλέπε στο διαδίκτυο Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ.

  4. ΠΟΤΕ ΕΙΔΕ ΚΑΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜ0 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

  5. ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟ,
    ΚΟΜΑ,
    ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,
    ΚΟΚΙΝΕΣ….

    Εσύ ξέχασες να περάσεις από ελληνικό σχολείο.

  6. ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 19.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ?ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ?ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑ?ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ?ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΙΝΕΣ?ΔΕΝ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ 1946 ΜΕ 1949?ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ?ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΡΚΟΥΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ.ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ.ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…

  7. Πότε είχε κομμουνισμό η Ελλάδα; Καπιταλισμό είχε πάντα σε όλες τις εκφάνσεις του. Χούντες, αστικές δημοκρατίες. Μόνο ο ναζισμός της ξέφυγε της Ελλαδίτσας μας.

  8. ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ

    Για δείξε μας ντοκουμέντα ότι αυτό το έχουν πει. Και με ποιον τρόπο το έχουν πει. Μέσα από ντοκουμέντα του ΚΚΕ βέβαια όχι μέσα από ντοκουμέντα της χρυσής αυγής.

  9. ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΓΗΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΖΗΣΕ ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΖΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΠΕΙΝΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ,ΧΛΙΔΗ ΟΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΕΣΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΔΙΝΩ.ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.ΤΟΝ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΙΓΝΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ Η ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ,Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ,Η ΠΡΩΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ…

  10. Δικηο εχεις 12.51. Ευτυχως που ο Εθνικος Στρατος μπορεσε και τους ξεπαστρεψε τοτε στον κουμμοιυνιστοσυμμοριτοπολεμο και δεν ειχαμε την τυχη να βιωσουμε την ψυχικη λεπρα του κουμμουνισμου αλλα εκαναν ενα λαθος δεν τους εξοντωσαν ολους οταν λεμε ολους να μην εμενε κανεις τους ζωτανος εστι ωστε να μην εχουμε σημερα Γονους και Απογονους Κ.Σ δηλαδη απογονους κομουνιστοσυμμοριτων και ακουσον αξουσον να τους χρημαυοδοτουμε κιολας και να Απεργαζονται μαχομενοι ακομα και για την Εθνικη κυριαρχια της Ελλαδος Κατα της Πατριδας μας. Τιμη και δοξα στον Αθαναυο Ελληνικο Στρατο που συνετελεε στο να ειμαστε σημερα ελευθεροι και δεν βιωσαμε τον ατιμο σαπιο βρωμερο μπολσεβικισμο!!

    ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!

  11. 12.31 μ.μ.
    Δεν πιστεύω να κατακρίνεις και τον Κολοκοτρώνη ή τον Μακρυγιάννη, επειδή δεν ήξεραν να γράφουν; Η προσωπικότητα ή το ήθος του ανθρώπου δεν εξαρτάται από τα ορθογραφικά λάθη.
    Πάντως η εκπαίδευση στα χρόνια της εκπαίδευσης κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν. Κατήργησε ακόμη και τους τόνους των λέξεων.

  12. Κάποιος σχολιαστής παραπάνω ζητεί ντοκουμέντα, τα οποία να μην είναι της Χρυσής Αυγής.

    1) Για τη Μακεδονία και τη Θράκη.
    http://hercolano8.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6835.html

    2) Περί πατρίδος
    http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/14.11.1935.jpg

    3) Για τον πόλεμο του 1941 της Ελλάδος εναντίον των ναζί
    http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html

    4) Για την μικρασιατική καταστροφή
    http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/rizospastis12.07.1935.jpg

    5) Για την φιλία Στάλιν και Χίτλερ
    https://kokkonis.wordpress.com/πηγες-της-ιστορίας/σύμφωνο-ρίμπεντροπ-μολότοφ-1939/

  13. ΔΙΑΦΩΜΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΤΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ.Η ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.Η ΧΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΛΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ?ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΧΑ ΤΟ ΚΚΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ?ΠΛΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ?

  14. @ 12.31
    Αναζήτησε στη google με τις λέξεις
    Το Πρόγραμμα του ΚΚΕ που ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριο kke gr

    Και διάβασε με τίτλο ''Ειδικότερα για την επαναστατική κατάσταση'' στην παράγραφο 5.

    Ύστερα πες μας, αν αυτά είναι ντοκουμέντα της Χρυσής Αυγής ή όχι.

  15. Τι καλό έκανε ο κομμουνισμός στην Ελλάδα; Ξέρει κανείς;

  16. Δικιο έχεις 1.08 Ευτυχώς που νίκησε τότε ο Εθνικός Στρατός με τη βοήθεια των Αγγλων -γιατί μόνος του κινδύνευε να του πάρουν και τα σώβρακα οι αντάρτες- και ζούμε τόσο καλά σήμερα στον καπιταλισμό. Στα λόγια μου έρχεσαι.

  17. 1.23
    Αυτά που βάζεις είναι ντοκουμέντα του ΚΚΕ ε; Κι εγώ είμαι κοσμοναύτης της ΝΑΣΑ. Για να μην χτυπιέσαι πάντως να σου πω τι λέει το ΚΚΕ για την περιπτωση πολέμου. Πολεμάμε για να διώξουμε τον εξωτερικό εχθρό, να μη χάσουμε την ελευθερία μας, αλλά προετοιμάζουμε τον λαό ώστε να μην πολεμήσει για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης αλλά για τα δικά του συμφέροντα. Να πάρει δηλαδή την εξουσία απ' την αστική τάξη. Να πάρει τον πλουτο που αυτός παράγει απ' τα χέρια των κηφήνων αστών και να τον διαχειρίζεται ο ίδιος. Ξέρω ότι τα αφεντικά σου δεν συμφωνούνε με αυτή την προοπτική αλλά … ξύδι. Κάνει καλό και στη χοληστερίνη. Α, και πού είσαι; Μη γράφεις τόσα πολλά σχολια σε κάθε ανάρτηση. Κάνεις πολλά σαρδάμ και συντακτικά λάθη και αυτοαποκαλύπτεσαι. ΄Οτι είσαι ένας που γράφει. ΄Οσο γι' αυτή την "πλαίρια δημοκρατία" σου που τη γράφεις πολύ συχνά με έχει κατασκλαβώσει.

  18. 1.37 ΔΙΑΦΩΜΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΤΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ.
    Η Χ.Α. το έχει υπόψιν της αυτό το "απαύγασμα"; ΄Οχι. Βλέπε περίπτωση Φύσσα κι όχι μόνο. Εκτος αν το έχει υπόψιν της έτσι:" Διαφωνώ (κι όχι διαφωμώ) με όσα λες αλλά θα υπερασπίζομαι (κι οχι υπερτασπίζομαι) το δικαίωμά μου να μην σε αφήνω να το λες ως το θάνατό σου.

  19. 2.12
    Πού να ξέρουμε μπάρμπα; Δεν είχαμε ποτέ κομμουνισμό στην Ελλαδα.

  20. οι ΚΚΕδες αγωνιζονται για να παρουν τον πλουτο απο τους ΚΗΦΗΝΕΣ και να τον μοιρασουν στον λαο, μας λεει ανερυθριαστα ο σουλατσαριστης ινστρουχτορας…
    ρε τι αλλο θ' ακουσουμε απο τα παρασιτα , που ζουν με τον ιδρωτα των εργαζομενων και απ' οπου περασαν και καθησαν στο σβερκο του λαου, ο λαος δεινοπαθησε και ειπε το ψωμι ψωμακι και ειδε κι επαθε εως οτου τους ξεφορτωθει και τους στειλει στον αγυριστο

    το αλλο με τις καταθεσεις και τα ακινητα των ΚΗΦΗΝΩΝ της αριστερας το γνωριζεις;

    Οι πλούσιοι υπουργοί της Αριστεράς: Εκατομμυριούχοι, large καταθέτες και μεγαλοϊδιοκτήτες

    http://www.eleftherostypos.gr/politiki/65678-oi-ploysioi-ypoyrgoi-tis-aristeras-ekatommyrioyxoi-large-katathetes-kai-megaloidioktites/

  21. Ανώνυμε 18 Μαρτίου 2018 – 2:53 μ.μ.
    Δεν είναι ανάγκη να μας λες εσύ τι γράφει στο πρόγραμμα του ΚΚΕ (βλέπε ανωτέρω), το διαβάζουμε μόνοι μας και καταλαβαίνουμε τι γράφει.

    Δες κι αυτά:
    Υπερασπίζεται τους εργαζόμενους;
    Βλέπε εδώ;
    zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=449774&cid=122

    Είναι ενάντια του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας;
    Βλέπε εδώ;
    freedomvoicegr.blogspot.gr/2015/02/coca-cola.html

    https://www.youtube.com/watch?v=TZi18QZxQwc

  22. Ο εγώ ο μπάρμπας ξέρω ότι ξεσηκώθηκε μετά την κατοχή εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης και εναντίον των Ελλήνων. Κάνω λάθος;
    Γεώργιος Παπανδρέου
    ''Ο κομμουνισμός είναι εχθρός του Έθνους και της Δημοκρατίας''

  23. ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΓΙΑΤΙ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕ Η ΚΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΑ ,ΜΑΛΩΣΑΝ,ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ.ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ Η ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ.ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ ΤΗΣ ΟΝΕΔ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ?ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ?ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΚΤΛΠ.ΚΤΛΠ.ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ…

  24. O Ρουπακιάς ήταν στο ΚΚΕ. Να σου ζητήσω να δώσεις αποδείξεις πού να τις βρεις κακομοίρη;Τα μόνα που υπάρχουν για το Ρουπακιά είναι οι φωτο με τις αγκαλιές με τον "Καραϊσκάκη" σας τρομάρα του κι αυτουνού κι οι συναντήσεις του με την χρυσή αυγή Νίκαιας όπου χαιρετάει ναζιστικά. Για τον Καλαμπόκα ρώτα τον Αρβανίτη τον βουλευτή της ΝΔ που μεταπήδησε στη χρυσή αυγή. Ως πρώην νεοδημοκράτης αυτός θα ξέρει. Δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω.

  25. Πάλι με ντοκουμέντα του ΚΚΕ απαντάς 4.52. Χαίρω πολύ κοσμοναύτης της ΝΑΣΑ.

  26. 5.21 Ναι, όντως μια κουραση τη βγάζεις. Και τι θες και μπαίνεις τότε και διαβάζεις τα σχολια; για να κουράζεσαι ακόμη περισσότερο;

Comments are closed.