Τέρμα οι ψευδαισθήσεις και τα σχόλια περιττά

Στ’ άρματα, στ’ άρματα εμπρός στον αγώνα» (Ν. Καρβούνης, Ιθάκη 1942)

« …. Η τυραγνία των Τούρκων δεν υποφέρονταν πλέον. Και δι’ αυτήνη την τυραγνία, όπου δεν ορίζαμεν ούτε βιόν ούτε τιμή ούτε ζωή, αποφασίσαμεν να σηκώσομε άρματα εναντίον της τυραγνίας. Είτε θάνατος είτε λευτεριά». (Ι. Μακρυγιάννης, που παραμένει πάντα επίκαιρος).

Ένα εγκληματικό καθεστώς κατοχής, γερμανικής έμπνευσης, ένα λογιστικό χρέος που ναι μεν τεκμηριώνεται σε 4 δανειακές συμβάσεις αλλά δεν νομιμοποιείται στα δικαστήρια (ούτε στις χώρες των πιστωτών) και ένας πολιτικός κόσμος, που πουλά και την ψυχή του ακόμη στον διάολο για την καρέκλα, είναι τα τρία καρκινώματα που ‘φεραν την χώρα στο «αμήν».

Επί Γερμανικής κατοχής, αναδείχθηκε η φτώχεια, η αδικία και η βαρβαρότητα ως αξία, διαλύθηκαν οι δομές και οι θεσμοί του κράτους, καταλύθηκε το Σύνταγμα, λοιδορήθηκε η πίστη, αλλοιώθηκε η εθνική ταυτότητα, απαξιώθηκε η εθνική κληρονομιά και ξεπουλήθηκε αντί πινακίου φακής κάθε τι το Ελληνικό, ιερό και όσιο. Αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα για να προλάβει να εκτελέσει, στην ώρα τους, όλες τις παραγγελιές των δανειστών σε προαπαιτούμενα. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν αντιδρά αλλά δια της σιωπής της στηρίζει την εθνοκτόνο πολιτική της κυβέρνησης, από φόβο μάλλον, μη τυχόν δυσαρεστηθεί το Βερολίνο. Ποσώς ενδιαφέρεται ο πολιτικός κόσμος και η ελίτ της χώρας, λόγω μνημονίων, αν έχει ακόμη ο λαός στον ήλιο μοίρα. Μόνο η καρέκλα, το προσωπικό συμφέρον και το “φαίνεσθαι” ενδιαφέρει τους προύχοντες και τους τσιφλικάδες του τόπου και τίποτε άλλο.

Προσωπικότητες σαν τον/την Κολοκοτρώνη, Μπουμπουλίνα, Καποδίστρια, Μελά, Δαμασκηνό, Λ. Καραγιάννη, Πλαστήρα, Παλαμά, Ελύτη, Σεφέρη κ.α. δεν διαθέτει η Ελλάδα, ούτε για δείγμα. Ποιός άλλος, πλην του λαού, έχει τα κότσια και την θέληση να βάλει τέλος στην δικτατορία των τοκογλύφων και να πει ΟΧΙ στον αλυτρωτισμό των «φίλων» και «συμμάχων»;
 
Το πρόβλημα της πατρίδος είναι εσωτερικό και καθαρά καθεστωτικό,  λύνεται δε μόνο όταν αυτή αλλάξει ρότα και συμμάχους. Στην λίστα της ντροπής, όπου η Ιστορία έχει καταγράψει όλες τις εθνικές προδοσίες και καταστροφές, το καθεστώς των Αθηνών θέλει τώρα να προσθέσει μια συλλογή από νέες χαμένες πατρίδες όπως την Μακεδονία, την Β. Ήπειρο, την Δ. Θράκη, το Ανατ. Αιγαίο και την Κύπρο. Τσάκισαν την χώρα οι δυνάμεις κατοχής με τα μνημόνια τους αφού το μόνο που επιδίωκαν, ήταν πώς θα την εξαφανίσουν από προσώπου γης. Ηδονίζονται οι «φίλοι» και «σύμμαχοι» στη σκέψη, ότι ο Έλληνας δεν θα πολεμήσει τον εισβολέα και ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις δεν θα εξαπλωθούν εκτός της Ελληνικής επικράτειας. «Κούνια που τους κούναγε», ….νεκρός θα επιστρέψει ο εισβολέας στην πατρίδα του και όχι μόνο αυτός αλλά και αυτοί που τον προέτρεψαν να επιτεθεί στην Ελλάδα!

Ελλάς και Κύπρος είναι τα σιαμαία αδέλφια μιας και μόνης οικογένειας, που πάνε πάντα «πακέτο», είτε αυτό αρέσει στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ είτε όχι. Τα 600 τρισ. κυβικά πόδια σε φυσικό αέριο και τα πάνω από τρία τρισ. βαρέλια πετρέλαιο, βρίσκονται στα έγκατα της Ελληνοκυπριακής ΑΟΖ και, στην ανάγκη, θα τα εκμεταλλευτούν οι Έλληνες με τους νέους συμμάχους- αδελφούς τους μαζί. Πρόκειται για την δημιουργία ενός νέου φερέγγυου επιχειρηματικού οργανισμού που θα εγγυάται στους «πελάτες» του, πλήρη κάλυψη των αναγκών τους σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, μέσω αγωγών που θα ξεκινούν από τα Ελληνοσερβικά και τα Ελληνοαλβανικά σύνορα (Χειμάρρα) αντίστοιχα και θα φτάνουν έως την τελευταία γωνιά της γηραιάς Ηπείρου και το σπουδαιότερο, σε καλές τιμές.

« Ο λαός δεν σώζεται αλλά σώζει » (Ν. Καζαντζάκης)

Η πατρίδα, αν και βρίσκεται σε μια από τις πιο δύσκολες καμπές της Ιστορίας της, έχει καλούς οιωνούς. Στην περίπτωση δε που κατορθώσει ο λαός της να μονιάσει, αφήνοντας πίσω του διαφορές, μίση και πάθη του παρελθόντος και συνάμα αναγκαστεί το, μέχρι τώρα, πολιτικό και θεσμικό προσωπικό της χώρας να πάει «σπίτι» του, μηδενός εξαιρουμένου, έχοντας μάλιστα λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα του στην δικαιοσύνη, επαληθεύονται οι οιωνοί και το μέλλον της Ελλάδος διαφαίνεται λαμπρό.

Δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, λευτεριά, δημοκρατία και δικαιοσύνη σε ένα κράτος, όσο παραμένει το εθνικό του σύνταγμα ανενεργό και σε κατάσταση «καταστολής», όπως ακριβώς το βιώνουμε τα τελευταία εφτά χρόνια στην χώρα μας. Το Ελληνικό σύνταγμα και μόνο εγγυάται στον Έλληνα πολίτη τα θεμελιώδη δικαιώματά του για εθνική κυριαρχία, λευτεριά, δημοκρατία, δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, εργασία, κοινωνική πρόνοια και αξιοπρεπή διαβίωση. «Πίστη εις την πατρίδα» και εθνική άμυνα, με ανενεργό το εθνικό σύνταγμα, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας χρειάζονται, στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα, την βοήθεια και την υποστήριξη όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων πολιτών. Θέματα που σχετίζονται με την εθνική άμυνα και ασφάλεια και συνεπώς με το δικαίωμα της περαιτέρω ύπαρξης/παραμονής της Ελλάδος στον χάρτη, κρατών-μελών, του ΟΗΕ, δεν είναι δυνατόν να επαφίενται στην κρίση πολιτικών παραφυάδων και κλώνων που ευρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, κατ’ εντολή των δυνάμεων κατοχής και είναι υπεύθυνοι για τη συνεχή παραβίαση του εθνικού συντάγματος.

 «Φρουρές προστασίας του συντάγματος» οργανώνονται ανά την επικράτεια, προς ενίσχυση και υποστήριξη των Ε.Δ. και των σωμάτων ασφαλείας, οργανώσεις, που θέτουν εαυτόν στην υπηρεσία της συνταγματικής νομιμότητας. Με αυτό τον τρόπο απαντούν οι πολιτικά αδέσμευτοι Έλληνες πατριώτες στις απειλές, και στις προκλήσεις που δέχεται η πατρίδα από κάθε λογής σουλτάνους-ζαβά-κουτσαβάκια της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και της 5ης φάλαγγας των ντόπιων παρακρατικών και των πρακτόρων της ΜΙΤ, που μας κουβαλήθηκαν κατά χιλιάδες ως «μετανάστες».

 ‘Όταν σηκώσαμεν την σημαίαν εναντίον της τυραγνίας ξέραμεν ότι είναι πολλοί αυτείνοι και μαχητικοί κι’ έχουν και κανόνια κι’ όλα τα μέσα. Εμείς σε ούλα είμαστε αδύνατοι. Όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδυνάτους, κι’ αν πεθάνωμεν πεθαίνομεν δια την Πατρίδα μας, δια την Θρησκεία μας και πολεμούμεν όσο μπορούμε εναντίον της τυραγνίας κι’ ο Θεός βοηθός ….»

Καλή λευτεριά

Νέα Φιλική Εταιρεία

loading...

2 thoughts on “Τέρμα οι ψευδαισθήσεις και τα σχόλια περιττά

  1. BLEPETE KE PALI STO IDIO MOTIBO, POLEMAMEN DIA TIN PATRIDA NE! ALA OXI! DIA TIN THRISKIAN I OPIA INE DOGMA TON CHAZAROMAFIOZON RASOFORON SATANISTON POY KIBERNOYN TOYS LAOYS KE IDIETERA TIN ELLADA APO TO 1245-50m.x OLOKLIROTIKA k AORATA, DIA TOYTO INE KATHIEROMENO DESPOTADES NA INE PANTA CHAZAROMAFIOZI – EBREOMAFIOZI – LIPON OXI! DIA TIN THRISKIA OXI! ALO I PISTIS STON EPOYRANIO THEO KI ALO TO POLITIKON DOGMA: THRISKIA ORTHODOKSIAINE DOGMATA KATHAROS TOY SATANA!!!!!!! POY ODIGOYN TOYS ANTHROPOYS STI KATASTROFI!!!!!!! OPOY KE EBRISKONTE OLI I ANTHROPOTIS!!!!

Comments are closed.