Κωστής Παλαμάς και Κομμουνισμός

– Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου …..

“Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι! Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί, καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι, για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί.” ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ 1922

Τον στίχο αυτό του Κωστή Παλαμά είχα παραθέσει σε ομιλία μου στην Βουλή, σε μία Βουλή, η οποία ευρίσκεται κάτω από την ιδεολογική και πολιτική τυραννία της αριστεράς. Ο μόνος που απήντησε ήταν ο υπουργός κ. Κατρούγκαλος (κατά δήλωσίν του κομμουνιστής), ο οποίος και ανέγνωσε την έμμετρη απάντηση του κομμουνιστή ποιητή Βάρναλη τότε στον Παλαμά. Του Κώστα Βάρναλη, ο οποίος είχε ξεκινήσει σαν ένθερμος ιδεαλιστής και θαυμαστής του Κωστή Παλαμά και ο οποίος μετά την καταστροφή στην Σμύρνη στράφηκε προς τον μαρξισμό, τσακισμένος και αυτός όπως και πολλοί άλλοι από τα τραγικά γεγονότα.

«ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΦΥΛΗ»! Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Μέσα όμως στην συμφορά αυτή, κάποιοι απέμειναν όρθιοι και ανάμεσά τους κορυφαίος ο Εθνικός μας ποιητής. Και ήταν στις 21 Ιουνίου του 1923, ένα μόλις χρόνο μετά την μεγάλη καταστροφή, όταν ο Κωστής Παλαμάς αδάμαστος ορθώνει το πύρινό του πνεύμα και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ”, η οποία δημοσιεύθηκε στις 21 Ιουνίου 1923, απαντώντας στο ποια είναι η κύρια ιδεολογία στο έργο του λέει:

«Η Πατρίδα. Η φυλή. Η αντίληψη των καινούριων ιδεών (κομμουνισμός) ίσως δεν είναι τόσο κοντά σ’ εμέ. Σ’ εμέ το μεγάλο Ιδανικό είναι άλλο. Είναι η «Μεγάλη Ιδέα». Ναι. Καθαυτό η Μεγάλη Ιδέα. Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς. Επειδή είμαι τόσο πατριδολάτρης όλες οι κρίσιμες στιγμές του Έθνους μας έχουν αποτυπωθή στους στίχους μου». Είμαστε στα 1928 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος προαναγγέλλει σε ομιλία του ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο, με το οποίο θα χαρακτηρίζει ιδιώνυμο αδίκημα το να υπηρετεί κανείς τα σχέδια της κομμουνιστικής διεθνούς, σχέδια ανθελληνικά, τα οποία απειλούν όχι μόνον την Ιδέα και την ουσία του Έθνους μας, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας!

Οι κομμουνιστές κάνουν εκστρατεία ολόκληρη προκειμένου να μη περάσει αυτός ο νόμος και ο “Ριζοσπάστης” πραγματοποιεί εκστρατεία σχετική μέσα στα πλαίσια της οποίας ζητά δηλώσεις των μεγάλων πνευματικών ανδρών της εποχής για τον νόμο. Ερωτούν και τον Παλαμά, ο οποίος θέλοντας να τους αποφύγει τους απαντά: «Δεν μπορώ, δεν μπορώ, δεν ξαίρω… δεν ξαίρω. Δεν ανακατεύουμαι στα πολιτικά, δεν μ’ ενδιαφέρουν».

Τότε ο “Ριζοσπάστης” επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του Εθνικού μας ποιητή και γράφει: «ΑΝΑΓΟΥΛΑ! Μεγάλος ποιητής ο κ. Κωστής Παλαμάς; Γιαυτό θα μιλήση η αύριο. Η αύριο που έρχεται, ενώ ο κ. Παλαμάς φεύγει – θα έχει ήδη φύγει. Μα εκείνο που μπορεί οποιοσδήποτε να πη από σήμερα – αστός ή προλετάριος – είναι το ότι όταν κανείς δεν έχει μούτρα να πη ότι είναι με την αντίδραση, αλλά ούτε και το σθένος να πη ξάστερα ότι είναι ενάντια στην τρομοκρατία, τι μικρός άνθρωπος πρέπει να είναι αυτός – κι ακριβώς όταν συμβαίνει να είναι ο Παλαμάς – τι τιποτένιος!». Όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τελικά η Ιστορία κατέγραψε σαν μεγάλο ποιητή τον Κωστή Παλαμά και τα γραφόμενα του “Ριζοσπάστη” ως μνημεία εθνικής προδοσίας και μειοδοσίας.

«ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ»

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι πιστεύει ο Κωστής Παλαμάς για τον μπολσεβικισμό και έτσι στο περιοδικό “ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ” τον Ιούλιο του 1931 γράφει ξεκάθαρα τι πιστεύει, πράγμα το οποίο βεβαίως σήμερα χάριν της κόκκινης χούντας δεν γνωρίζουν οι Έλληνες. Τα λόγια του Κωστή Παλαμά είναι ξεκάθαρα: «Οι τρόποι που κινούνται τα Σοβιέτ και οι τρόποι με τους οποίους πολιτεύονται, όσο κι αν ευρίσκομ’ έξω και ολόμακρα, μου είναι αντιπαθητικοί.».

Το 1936 ένας συγγραφεύς, ο Ελευθέριος Μιχόπουλος αποστέλλει στον Παλαμά το χειρόγραφο ενός μυθιστορήματός του με αντικομμουνιστικό περιεχόμενο, το οποίο έχει τίτλο “ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΛΑΝΗΘΗΜΕΝ” και ζητά από τον ποιητή να του γράψει την γνώμη του. Ο Κωστής Παλαμάς απαντά στον Ελευθέριο Μιχόπουλο τον Σεπτέμβριο του 1936 (όπου την χώρα κυβερνά πλέον το εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου) και του γράφει: «Είναι αδύνατο κανείς να μην εκτιμήση και να μη τιμήση με κάποιο θαυμασμό την επίμονη και την ακατάβλητη εργασία σας για την πατριωτική του ειλικρίνεια και την εθνικιστική του ενέργεια…».

Τιμά, λοιπόν, την ενέργεια την εθνικιστική του συγγραφέως και μέσα από την απάντησή του και τα παρακάτω αποσπάσματα: «…Από τους πρωτοστάτες των απάτριδων μπολσεβίκων που κατέλαβαν, κυβερνούν και λυμαίνονται τη μεγάλη Ρωσσία… Σαν ακούμε τη λέξη μπολσεβίκοι, κομμουνιστές, ταραζόμαστε και αντιπαθούμε, σε ότι βλέπομε, σε ότι ακούμε τριγύρω μας, σε ότι κινεί την απιστία, την κακοπιστία, την έχθρα, το μίσος.» Ας επιστρέψουμε όμως στο 1929 όταν ψηφίστηκε ο ιδιώνυμος νόμος του Βενιζέλου κατά του κομμουνισμού.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τελικά στις 18 Ιουλίου του 1929. Στην διάρκεια της συζητήσεως σφοδρή αντίθεση προς το νομοσχέδιο εξέφρασε η αριστερή πτέρυγα των φιλελευθέρων με επικεφαλής τους Αλέξανδρο Παπαναστασίου και Γεώργιο Καφαντάρη, ενώ στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα το ΚΚΕ διοργάνωσε διαδηλώσεις. Το κόμμα των βασιλοφρόνων, το “Λαϊκό Κόμμα”, δηλώνει ότι θα ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου και καυτηριάζει τον υπερασπιστή των κομμουνιστών Παπαναστασίου, θυμίζοντάς του ότι σαν πρωθυπουργός το 1924 είχε περάσει νόμο στη Βουλή, με τον οποίο ποινικοποιούσε την έκφραση γνώμης υπέρ του Βασιλέως. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου προτείνει μέσα στα πλαίσια διαμορφώσεως του νομοσχεδίου το ιδιώνυμο να μην αφορά μόνον τους κομμουνιστές, αλλά και τους φασίστες και ο Ελευθέριος Βενιζέλος απορρίπτει την πρότασή του!

Αυτά σαν απάντηση σε όλα αυτά, τα οποία υποστηρίζουν στις ημέρες μας κάποιοι θλιβεροί μπολσεβίκοι μέσα στο κοινοβούλιο, σε ένα κοινοβούλιο μπροστά στο οποίο υπάρχει ο ανδριάντας του Ελευθερίου Βενιζέλου και οι μαθητές όποτε επισκέπτονται την Βουλή ξεναγούνται στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος. Στηρίζονται όμως στην άγνοια και στην αμάθεια, την οποία έχουν επιβάλλει στον λαό, στην έλλειψη πολιτικής παιδείας, που με σύστημα και μέθοδο έχουν μετατρέψει σε ένα απόλυτο δόγμα σχεδόν θρησκευτικού χαρακτήρα έναντι του οποίου δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε αντίρρηση.

Για τον λόγο αυτό και πραγματικά καταλαμβάνονται από λύσσα και μανία όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τους λέει κατά πρόσωπο τις Αλήθειες, τις πικρές για αυτούς αλήθειες που θέλουν να λησμονηθούν. Ό,τι και να κάνουν όμως “scripta manent», τα γραπτά μένουν, και επί του προκειμένου μένουν οι στίχοι του Κωστή Παλαμά και τα ξεκάθαρα λόγια του, του Κωστή Παλαμά που σχεδόν εκατό χρόνια πριν κήρυσσε τον λόγο τον Εθνικό και ζητούσε από όλους τους Έλληνες οι οποίοι είναι ζωντανοί να διώξουν μακριά από την Πολιτεία του φαύλους και τους περιττούς, τους δημοκόπους και τους μπολσεβίκους.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

27 thoughts on “Κωστής Παλαμάς και Κομμουνισμός

  1. ……………………………………..
    Κ α λ ώ οποιονδήποτε
    σ τ α λ ι ν ι σ τ ή να παρουσιάσει μία (μόνο μία !!) ανακοίνωση των σταλινιστών εναντίον των ναζί, όταν επιτέθηκαν στην Ελλάδα το 1941,
    ή κατά την διάρκεια της κ α τ ο χ ή ς της Ελλάδος υπό των Γερμανών μέχρι την επίθεση του Χίτλερ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης (22 Ιουνίου 1941).

    Ντοκουμέντο:
    http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html
    …………………………………….

  2. ΒΟΥΛΗ=ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ-ΦΙΛΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,ΣΧΟΛΗ ΔΙΧΟΝΟΙΩΝ,ΜΑΤΑΙΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ,ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΩΝ,ΟΛΕΘΡΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ…..ΣΧΟΛΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ-ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ-ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ……………

  3. Αγώνας αδιάλειπτος για ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΕΘΝΟΣ.

  4. Ποια κόμματα υπερασπίζονται την Ορθοδοξία και το Έθνος; Ξέρει κανείς;

  5. ΓΙΑ ΠΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΠΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ?

    ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

  6. ΑΘΑΝΑΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΕΙΟΝ ΔΩΡΟΝ ΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…Η ΜΟΝΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ …ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

  7. ΄Ωπα μπάρμπα το τερμάτισες.

  8. Οι πατριώτες δεν πρόδωσαν ποτέ την πατρίδα.
    Λεωνίδας, Παλαιολόγος, Κολοκοτρώνης, Μεταξάς.

  9. 9:00 ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ. ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

  10. Μερικοί ακούνε τις λέξεις Πατρίδα, Ορθοδοξία και βγάζουν σπυράκια.

  11. Κάργα Πατρίδα.
    Κάργα Ορθοδοξία.

  12. @9.41
    Ως τι θα τερματισετε; Ως χρυσή αυγή ή ως κομπατ; Ρε μπάρμπα αν μπορούσατε να το τερματίσετε θα το είχατε τερματίσει. Κι αν τρέχω για κάτι και αγωνίζομαι είναι για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το εργατικό λαϊκό κίνημα ώστε να μην μπορέσετε να τερματίσετε ποτέ. Προς το παρόν "απολαύστε" την δίκη σας και τις αποκαλύψεις που γίνονται μέσα απ' αυτή.

  13. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Λεωνίδα του Παλαιολόγου και του Κολοκοτρώνη.

  14. 10.19
    Σωστά μίλησες. Αν αντικρύσουν τη σημερινή κατάντια στην οποία οδήγησε την Ελλάδα η πολιτική της μεταπολίτευσης, όχι μόνο θα τρίζουν τα κόκαλά τους, αλλά θα τους σηκώνεται και η τρίχα.

  15. Με πατριώτες όπως οι Λεωνίδας, Παλαιολόγος, Κολοκοτρώνης, Μεταξάς, ποτέ δεν θά' φτανε στο σημερινό χάλι η πατρίδα μας.

  16. Το εργατικό κίνημα ! ! !

    Υπερασπίζεται τους εργαζόμενους;

    zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=449774&cid=122

    Είναι ενάντια του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας;

    freedomvoicegr.blogspot.gr/2015/02/coca-cola.html

    https://www.youtube.com/watch?v=TZi18QZxQwc

  17. εδω μεσα ο πατερακης και το σιναφι του σωρρα του βριζουν τους ελληνες και την ορθοδοξια

  18. 11.02
    Ατύχησες. Χαίρομαι όμως που αναγνωρίζεις ότι μίλησα σωστά. Αν και δεν χρειαζόνταν να το επισημάνεις. Και φυσικά εννοούσα ότι οι τρεις πρώτοι πολέμησαν και πεθαναν για την πατρίδα με τον τρόπο που θεωρούσαν αυτοί σωστό. Ο Μεταξάς ένας φασίστας ήταν που ψόφησε στο κρεβάτι του. Καμία σχέση μαζί τους.

  19. @11.09
    Ως τι θα τερματίσετε δε μας λες. Ως χρυσή αυγή ή ως κόμπατ; Το αποφεύγεις το ερώτημα ε; Ναι, αλλά οι αποκαλύψεις είναι ραγδαίες. ΄Οπως και για τα τηλεφωνήματα που γίνανε απ' τον Ρουπακιά εκείνη τη νύχτα που δολοφόνησε τον Φύσσα.Πώς το λέει η παροιμία; Λαγός την φτέρην εσειε, κακό της κεφαλής του.

  20. 10:14, ΓΙΑ ΤΗΝ COMBAT 18 ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΡΟΥΠΑΚΙΑ (ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ), ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΩ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΑ.

  21. Σε ξαναρωτάω ως τι θα τερματίσετε; ως χρυσή αυγή ή ως κόμπατ; Αποφεύγεις να απαντήσεις. Ο Φαήλος από πού ως πού κολλητός μου; Ο Ρουπακιάς πρώην μέλος του ΚΚΕ; Θα έχεις αποδείξεις για να το λες. Δε μας τις δίνεις να τις δούμε κι εμείς οι αδαείς; Πού να τις δώσεις ρε κακομοίρη, που έγινες μπάρμπας κι ακόμη μυαλό κουκούτσι. Και τέλος ρε μπάρμπα δε σε ρώτησα πότε θα το τερματίσεις εσύ. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι για το πότε θα το τερματίσεις εσύ. Να αυτά κάνουν τα νεύρα απ' τις αποκαλύψεις της δίκης σας.Δεν καταλαβαίνεις ούτε τι σε ρωτάνε.

  22. 12.38
    Μπράβο. Πάλι σωστά μίλησες. Ο Μεταξάς ήταν φασίστας, διότι πολέμησε τον φασισμό. Αν δεν αντιστεκόταν στον φασισμό θα ήταν και πατριώτης και δημοκράτης. Εξάλλου τότε Στάλιν και Χίτλερ ήταν φιλαράκια κολλητά, περπατούσαν χέρι χέρι.

  23. O Μεταξάς ήταν ένας φασίστας που πολέμησε τον φασισμό; Ννννναι!!! Εσύ ό,τι πεις μπάρμπα. Αλλωστε κι ο γιατρός είπε ότι στην περίπτωσή σου η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
    ΄Οσο για το ότι ο Στάλιν κι ο Χίτλερ ήταν φιλαράκια κολλητά,χου χου, ναι, έχουν να το λένε οι ναζί που πολέμησαν στη Σοβιετική ΄Ενωση και στη μάχη του Στάλινγκραντ. Το νιώσαν στο πετσί τους όπως θα το νιώσουν κι οι σημερινοί νεοναζί. Δε νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα για το τι περιμένει τους νεοναζί ε; Εσύ δεν είσαι μαζί τους.

  24. Α, και πού είσαι 8.00 π.μ. το ξέρω ότι πάλι σωστά μίλησα. Κρίμα που δεν μπορω να πω το ίδιο κι εγώ για σένα. Αλλά μη στενοχωριέσαι. Καλή καρδιά.

  25. 2:23 ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΑΝΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΙQ ΡΑΔΙΚΙΟΥ.

  26. 10.41
    Σε ρωτάω ως τι θα τερματίσετε ως χρυσή αυγή ή ως κόμπατ, απάντηση καμιά. Σου ζητάω αποδείξεις για το ότι ο Ρουπακιάς ήταν μελος του ΚΚΕ πριν τον βρει η χρυσή αυγή απάντηση καμιά. Βρε αλαφροΐσκιωτε, ούτε η υπεράσπιση των νεοναζί χρυσαυγιτών στη δίκη σας δεν το λέει αυτό. Και δεν το λέει γιατί ένα σωρό φωτογραφίες και ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι ο Ρουπακιάς όταν δολοφόνησε τον Φύσα ήταν με τη χρυσή αυγή. Αλλά έστω ρε Χ.Α.ϊβάνι ότι πριν ήταν στο ΚΚΕ. Που δεν ήταν αλλά άντε να σου κάνω το χατίρι ρε Χ.Α.λβά και να πω ότι μπορεί να ήταν .Δεν υπάρχει καμια κατηγορία για αυτόν πιο πριν. Μόνο όταν αναμείχθηκε με τη χρυσή αυγή. Τι αποδεικνύει αυτό; ΄Οτι όταν κάποιος συνεργάζεται με τη χρυσή αυγή γίνεται αμέσως δολοφόνος. Αλλά τι να κάνεις κι εσύ ρε Χ.Α.φιέ, οι αποκαλύψεις της δίκης σας, σας έχουν κάνει να παραληρείτε. Γεια σου μπάρμπα και καλά ξεμπερδέματα.
    Α, και πού είσαι; μη μου γράψεις παλι ότι σωστά τα λέω. Το ξέρω αυτό. Κρίμα που δεν μπορώ να πω το ίδιο και για σένα.

Comments are closed.