Έλον Μασκ: Μόνο ο πλανήτης Άρης θα μας σώσει από τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

«Μόνο η αποίκιση του Άρη θα σώσει το ανθρώπινο είδος, σε περίπτωση τρίτου παγκοσμίου πολέμου», δήλωσε ο ιδρυτής της Space X και της Tesla, Ελον Μασκ!

«Οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην αποίκιση του Άρη, προκειμένου το ανθρώπινο είδος να μην εξαφανιστεί σε περίπτωση ενός τρίτου παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση στο Όστιν του Τέξας την Κυριακή.

«Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μια αυτάρκη βάση στον Άρη, επειδή θα είναι αρκετά μακριά από τη Γη στην περίπτωση ενός πολέμου, οπότε είναι πιθανότερο να επιβιώσει από ό,τι μια σεληνιακή βάση», εξήγησε ο Έλον Μασκ.

«Αν υπάρξει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν αρκετοί σπόροι του ανθρώπινου πολιτισμού κάπου αλλού, ώστε να τον αναβιώσουν και να συντομεύσουν τη διάρκεια των σκοτεινών ετών», πρόσθεσε.

Επισήμανε, επίσης, ότι ο Άρης δεν θα αποτελέσει καταφύγιο μόνο για τους πλούσιους, αλλά μια επικίνδυνη αποστολή που θα θυμίζει την εξερεύνηση της Αρκτικής.

«Θα είναι δύσκολη, επικίνδυνη, μια καλή ευκαιρία για να πεθάνει κανείς, αλλά και συναρπαστική για όσους επιβιώσουν. Δεν θα υπάρξουν και πολλοί που θα θελήσουν να πάνε στην αρχή. Αλλά στην πορεία ο Άρης θα γίνει φιλόξενος και θα έχει σπουδαία μπαρ!» είπε ο Μασκ.

Όπως ανέφερε, στη συνέχεια, η διαστημική εταιρεία του θα είναι έτοιμη να εκτοξεύσει το 2019 τον πρώτο πύραυλό της BFR. Σε πρώτη φάση θα περιοριστεί σε σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις, αλλά ο απώτερος προορισμός του στο μέλλον θα είναι ο γειτονικός πλανήτης.

«Μπορώ να σας πω ότι κατασκευάζουμε το πρώτο διαπλανητικό σκάφος για τον Άρη. Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε σύντομες πτήσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», ανέφερε. Με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό, η Space Χ σχεδιάζει να στείλει στον Άρη την πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή το 2022 και τους πρώτους ανθρώπους το 2024.

https://www.reader.gr/

loading...

2 thoughts on “Έλον Μασκ: Μόνο ο πλανήτης Άρης θα μας σώσει από τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

  1. ΕΓΩ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ, ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ?

  2. Ο ΑΡΗΣ, ΟΙ ΜΠΑΧΑΜΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ

Comments are closed.