Δέος! Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για την Ελλάδα

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε γράψει για το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά…
Διαβάστε παρακάτω το αυθεντικό κείμενο:

«Τέλος μέ τά φοβικά σύνδρομα τοῦ Μνημονίου καί τῶν Δανειακῶν Συμβάσεων, πού εἶναι ὅλα ἄκυρα καί παράνομα, ἀντισυνταγματικά καί ἀπάνθρωπα! 200 χρόνια πρίν ὁ Ἐθναπόστολος τοῦ Γένους, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός πού ἀνέστησε Πίστη καί Πατρίδα στίς ψυχές τῶν Σκλάβων,μᾶς ἀποκάλυψε μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅτι ΔΕΝ θά πληρωθεῖ τό δυσβάσταχτο καί ἐν πολλοῖς κατασκευασμένο καί παράνομο Ἑλληνικό «χρέος»,

τό…. ὁποῖο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρῆμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, πού ἀλλοίωσε ὁ λαό μας, τίς ἀξίες, τίς παραδόσεις καί τήν ἴδια τήν ὑπόστασή του! Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό «Χρέος»:

α. «Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ• θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν»! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)

β. «Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν»!

Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:

γ. «Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα»!

δ. «Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως»! ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!..

Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό «χρέος» λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!

Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας καί…. ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους… Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν…

Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι… Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!»

loading...

8 thoughts on “Δέος! Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για την Ελλάδα

  1. Οι ρασοφόροι εκμεταλλευόμενοι την ευπιστία και την αφέλεια
    των οπαδών τους (των προβάτων, όπως απαξιωτικά τους αποκαλούν),
    αραδιάζουν οποιαδήποτε ανοησία (αρλούμπα) επινοήσουν, βέβαιοι ότι θα την καταπιούν αμάσητη.

  2. AKOMA TΡΩΤΕ ΜΠΑΦΟΧΟΡΤΟ ;;;
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ: «ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ» ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ… ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΔΙΔΑΧΗ Δ'
    «Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ. ΣΚΥΨΕ ΚΑΙ ΦΙΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ»!

    ΠΩΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΡΑΓΙΑΣ;
    ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: «Και εγώ αδελφοί μου, όπου αξιώθηκα και εστάθηκα εις αυτόν τον άγιον τόπον τον αποστολικόν, δια την ευσπλαχνίαν του Χριστού μας, εξέταξα πρώτον δια λόγου σας και έμαθα πώς με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού, δεν είσθενε Έλληνες, δεν είσθενε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ' είσθενε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί …».
    «Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν• και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε (το Βυζάντιο) δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον• διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα (χρήματα) άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις. Και δια να μη κολασθώμεν, το έδωσε του Τούρκου, και τον έχει ο Θεός τον Τούρκον ωσάν σκύλον να μας φυλάει».
    Αποσπάσματα από ομιλίες του Κοσμά του Αιτωλού.
    ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΑΤΡΊΔΑ: «Ημείς χριστιανοί μου δεν έχουμε εδώ πατρίδα. δια τούτο και ο θεός μας έκαμε με το κεφαλή ορθούς και μας έβαλε το νου εις το επάνω μέρος ώστε να στοχαζόμαστε, πάντοτε την ουράνιον βασιλείαν, την αληθινή πατρίδα μας». Κοσμάς ο Αιτωλός, διδαχή β'

    Αυτό που λέει περί όρθιας κεφαλής και τον νου κοντά στον ουρανό είναι κλοπή από τις πλατωνικές ιδέες!
    Πολυδιαφημισμένη από τους ελληνορθόδοξους είναι η διδαχή: «Είναι προτιμότερο να έχει κανείς σχολείο στον τόπο του, παρά βρύσες και ποτάμια».
    Κανείς τους όμως δεν διαβάζει και τη συνέχεια: «Σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει, τι είναι Θεός, τι είναι άγγελοι, δαίμονες, κόλαση, παράδεισος».
    Όλα τα σκοτεινά βυζαντινά χρόνια το πατριαρχείο, το οποίο έλεγχε πλήρως την παιδεία των Ελλήνων, επέτρεπε να διδάσκονται μόνο το Ψαλτήρι κι η Οκτώηχος. Για τέτοια σχολεία μιλούσε κι ο Κοσμάς. Ούτε καν σκεφτόταν σχολεία, που θα δίδασκαν επιστήμες, αρχαίους συγγραφείς ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Αυτά κυνηγιώνταν κι έκλειναν -όχι από τους Τούρκους, αλλά- από το πατριαρχείο. (Βλ. «Η ιερά εξέταση του Γρηγορίου Ε΄».) Ο Κοσμάς ήταν σαφής: «Το σχολείο ανοίγει τες εκκλησίες, το σχολείο ανοίγει τα μοναστήρια» (Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, «Κοσμάς ο Αιτωλός», εκδόσεις Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Ο Σταυρός», σελ. 142 και 209).

    «Να μαζευθήτε όλοι να κάμετε ένα σχολείον καλόν, να βάλετε και επιτρόπους να το κυβερνούν, να βάνουν διδάσκαλον να μανθάνουν όλα τα παιδιά γράμματα, πλούσια και πτωχά. Διότι από το σχολείον μανθάνομεν τι είνε Θεός, τι είνε Αγία Τριάς, τι είνε Άγγελοι, δαίμονες, παράδεισος, κόλασις, αρετή, κακία• τι είνε ψυχή, σώμα κ.λ.π. Διότι χωρίς το σχολείον περιπατούμεν εις το σκότος• από το σχολείον ανοίγει το μοναστήριον».
    ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ!!!

  3. Στην υπερήφανη Ελλάδα των κορυφαίων φιλοσόφων, ποιητών, επιστημόνων, καλλιτεχνών, και των ηρώων, το ιερατείο ανακήρυξε τον περιφερόμενο μοναχό Κοσμά Αιτωλό ως τον «μεγαλύτερο των Ελλήνων» και διδάσκαλο του Γένους!

    Tο εκπαιδευτικό όραμα του Κοσμά όπως φαίνεται μέσα από τα δικά του λόγια…

    1. Ο ρόλος του σχολείου πρέπει να είναι θρησκευτικός και να προετοιμάζει τον άνθρωπο για το μοναστήρι:
    «Να μαζευθήτε όλοι να κάμετε ένα σχολείον καλόν, να βάλετε και επιτρόπους να το κυβερνούν, να βάνουν διδάσκαλον να μανθάνουν όλα τα παιδιά γράμματα, πλούσια και πτωχά. Διότι από το σχολείον μανθάνομεν τι είνε Θεός, τι είνε Αγία Τριάς, τι είνε Άγγελοι, δαίμονες, παράδεισος, κόλασις, αρετή, κακία· τι είνε ψυχή, σώμα κ.λ.π. Διότι χωρίς το σχολείον περιπατούμεν εις το σκότος· από το σχολείον ανοίγει το μοναστήριον» (Διδαχή Α΄).

    «Και αν δεν σπουδάσης τα ελληνικά, αδελφέ μου, δεν ημπορείς να καταλάβης εκείνα οπού ομολογεί η Εκκλησία μας. Καλύτερον, αδελφέ μου, να έχης ελληνικόν σχολείον εις την χώραν σου, παρά να έχης βρύσες και ποτάμια· και ωσάν μάθης το παιδί σου γράμματα, τότε λέγετε άνθρωπος. Το σχολείον ανοίγει τας εκκλησίας· το σχολείον ανοίγει τα μοναστήρια» (Διδαχή Ε΄).

    2. Το σχολείο έχει σαν σκοπό τη γνωριμία με την ορθοδοξία:
    «Διατί πάντα εις τα σχολεία γυμνάζονται οι άνθρωποι και ηξεύρουν και μανθάνουν το τι εστί ο Θεός, το τι είνε οι άγιοι άγγελοι, τι είνε οι καταραμένοι δαίμονες και το τι είνε η αρετή των δικαίων. Το σχολείον φωτίζει τούς ανθρώπους. Ανοίγουν τα ομάτια των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών να μανθάνουν τα μυστήρια». (Διδαχή ΣΤ΄).

    3. Οποιαδήποτε γνώση εκτός της ορθοδοξίας είναι του Διαβόλου:
    «Έμαθα και πέντε εξ ελληνικά και έμαθα πολλών λογιών γράμματα, εβραϊκά, τουρκικά, φράγκικα και από όλα τα έθνη, με την χάριν του Χριστού μας και πολλά τα εδιάβασα. Και όλα τα εθνικά κάλπικα τα ηύρα· όλα ευρέματα και σπέρματα του Διαβόλου, και κατά αλήθειαν, αδελφοί μου, τόσον τα εμελέτησα τα γράμματα». (Διδαχή Η΄).

    4. Όσο για τις υπόλοιπες γνώσεις…:
    «Ωσάν εξέπεσεν το πρώτον τάγμα και έγιναν δαίμονες, τότε επρόσταξεν ο πανάγαθος Θεός και έγινεν ο κόσμος ούτος. Και από τον καιρόν οπού έκαμε τον κόσμον είνε 7288 χρόνοι…. Ο ήλιος, η σελήνη και τα άστρα είνε κολλημένα εις τον ουρανόν». (Διδαχή Α΄).

    Αυτό ήταν το εκπαιδευτικό όραμα του Κοσμά του Αιτωλού. Να ανοίξουν σχολεία όπου οι χριστιανοί (όχι οι Έλληνες!) να μαθαίνουν ελληνικά ώστε να καταλαβαίνουν το ευαγγέλιο (περί ιστορίας ουδείς λόγος), να μάθουν την ορθόδοξη πίστη και να προετοιμαστούν για το μοναστήρι.

    Το σχολείο αντιμετωπίζεται από τον Κοσμά ως απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση της ορθοδοξίας και όχι του έθνους, έννοια η οποία απουσιάζει ΠΑΝΤΕΛΩΣ από τις διδαχές του.

    Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι το εξής:
    Από ποιό σημείο των διδαχών του Κοσμά του Αιτωλού προκύπτει ο εθνικός ρόλος της εκπαίδευσης;
    Απάντηση: Από πουθενά!

    Το κήρυγμα του Κοσμά του Αιτωλού δεν έχει καμία σχέση ούτε με το έθνος, ούτε με ανεξαρτησίες, ούτε με επαναστάσεις.
    Δεν τον ενδιέφερε η αποτίναξη της δουλείας την οποία θεωρούσε ο ίδιος «θεόσταλτη» και «προς το συμφέρον μας», επειδή δεν πείραξε την πίστη μας αλλά μάλλον τον απασχολούσαν περισσότερο να μην ξυρίζονται οι άντρες:
    «Και εγώ βλέπω εδώ και είνε εξήντα και ογδοήντα χρονών γέροντες, και ακόμη ξυρίζονται. Δεν το εντρέπεσθε να ξυρίζεσθε; Δεν ήξευρεν ο Θεός οπού έδωκε τα γένεια;» (Διδαχή Α΄).

    Αυτό είναι το «εθνικό» έργο του Κοσμά του Αιτωλού.

  4. ΤΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΒΛ.ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ),ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
    ΘΛΙΨΗ…

  5. Ε βεβαια τι περιμενεις να γραψει το Αθεο Vice?

  6. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!!! .ΑΡΑ ΘΕΛΕΙ Η ΠΟ..ΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΜΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ .

  7. Μια φορά κι έναν καιρό στον τόπο τούτο το μικρό

    Ζούσαν κάτι φουκαράδες, οι ραγιάδες

    Κοτσαμπάσηδες, πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες

    κυβερνούσανε τη χώρα, καλή ώρα.

    Τη δεκάτη ο τσιφλικάς, δωs' του κόψιμο ο πασάς

    κι υπαγόρευε το ράσο, σφάξε με αγάμ' ν' αγιάσω

    Κοτσαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες

    Κυβερνούσανε τη χώρα, καλή ώρα.

    Έτσι τρεις από κοινού πίναν το αίμα του λαού

    Αφού τότε τσιφλικάδες ήσανε οι μπουρζουάδες

    Κοτσαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες

    Κυβερνούσανε τη χώρα, καλή ώρα.

    Στίχοι Μήτσος Ευθυμιάδης

Comments are closed.