Ο Μεϊμαράκης «παράτησε» τον Μητσοτάκη στη μοίρα του

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι παρών, δηλώνουν συνεργάτες και συνομιλητές του πρώην Προέδρου της ΝΔ και πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Η μη εμπλοκή του με την καθημερινότητα της μικροπολιτικής της ΝΔ δεν έχει να κάνει με την αδιαφορία του για τα κομματικά, αλλά με την πεποίθησή του, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ λιγότερος των περιστάσεων και ο δρόμος που ακολουθεί είναι ολισθηρός – ως εκ τούτου είναι μάταιο να τον συμβουλέψει «από την αρχή» για όλα, κάτι τέτοιο θα σήμαινε μία νοσηρή κηδεμονία. Υπάρχει η Ντόρα γι’ αυτό…

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέρουν οι συνεργάτες του, θα παρέμβει στην περίπτωση που κρίσιμοι τομείς όπως οικονομία – εθνικά θέματα – δικαιοσύνη ξεφύγουν της κόκκινης γραμμής, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες της ελάχιστης πολιτικής συνεννόησης.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι «σκληροπυρηνικοί» αυτοί που μεγάλωσαν πολιτικά στο κτίριο της Ρηγίλλης, που πιστεύουν πως η αφωνία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οδηγεί τη ΝΔ σε ταχεία συρρίκνωση, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις πολιτικές του και τους συνεργάτες που επιλέγει, διώχνει αντί να προσελκύει τους παραδοσιακούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους. Με αυτό το σκεπτικό, η «απουσία» Μεϊμαράκη ως αντίβαρου, επιδεινώνει την εικόνα της σημερινής ΝΔ και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα που διαρκώς φθείρεται όταν επικρατούν μόνο οι φωνές μίσους.

Ο απλός κεντροδεξιός ψηφοφόρος αναρωτιέται, γιατί να ψηφίσω Μητσοτάκη όταν το 48% του κόμματος – όπως αυτό εκφράστηκε στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές – του γυρνάει την πλάτη; Και που βρίσκεται σήμερα αυτό το 48%; Όχι πάντως, «φανατικά» με τον Μητσοτάκη. Αλλά ούτε και με τον Μεϊμαράκη που απέχει.

Σε απλά ελληνικά, πώς θα διώξει ο Μητσοτάκης τον Τσίπρα, όταν ο ίδιος δεν έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του κόμματός του; Η εικόνα της τελευταίας ομιλίας του στη Βουλή με τα άδεια έδρανα, για το θέμα της Novartis, στέλνει το ίδιο μήνυμα, της αφωνίας Μεϊμαράκη.

Ο Ρηγιλλάκος


πηγη

loading...

1 thought on “Ο Μεϊμαράκης «παράτησε» τον Μητσοτάκη στη μοίρα του

Comments are closed.