Τραμπ προς Ε.Ε: Μειώστε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αλλιώς θα φορολογήσουμε τα αυτοκίνητά σας

Σηκώνει το γάντι μετά την ανακοίνωση επιβολής δασμών σε αλουμίνιο και χάλυβα και τις απειλές για εμπορικά αντίμετρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται έτοιμος να ξεκινήσει ειλικρινείς συνομιλίες με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, απειλεί ανοιχτά την Ευρωπαϊκή Ένωση με εμπορικό πόλεμο. Με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter , ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε χαρακτηριστικά:

«Οι όμορφες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες συμπεριφέρονται πολύ άσχημα στο εμπόριο απέναντι στις ΗΠΑ, διαμαρτύρονται για τους δασμούς σε αλουμίνιο και χάλυβα. Αν μειώσουν τα τρομακτικά εμπόδια και τους δασμούς τους στα αμερικανικά προϊόντα θα τους μειώσουμε και εμείς με την σειρά μας. Αν όχι, θα φορολογήσουμε αυτοκίνητα κλπ. Δίκαιο».

loading...

3 thoughts on “Τραμπ προς Ε.Ε: Μειώστε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αλλιώς θα φορολογήσουμε τα αυτοκίνητά σας

  1. 11|03|2018 00:03/MAKELARIS /0 ΣΧΟΛΙΑ/1222 VIEWS
    «ΞΕΠΛΥΝΕ» ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΟΠΙΟ, Ο «ΝΑΡΚΟΝΤΟΚΤΟΡΑΣ» . ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΑ»

    Ο δόκτωρ Εμμανουήλ Λαμπράκης που συστήθηκε στο κοινό εκτός ομογένειας το Φθινόπωρο του 2011 ως ο συνοδοιπόρος του Αρτέμιου Σώρρα στο θέμα των πλαστών, δήθεν αμερικανικών ομολόγων των 600 δισεκατομμυρίων, με τα οποία θα έσωναν τη χώρα, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος στις ΗΠΑ, με πολύχρονη καταδίκη ως «ναρκέμπορος».

    Ο «χρηματοδότης» του καταζητούμενου Σώρρα, που βρίσκεται ελεύθερος έχοντας καταβάλει εγγύηση 500.000 δολλαρίων, στη δίκη που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ομογενής γιατρός, μη έχοντας άλλη επιλογή άρχισε να «συνεργάζεται» με τις αρχές. Μάλιστα ο Geoffrey S. Berman, ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ότι «ο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης (Emmanuel Lambrakis), γιατρός με άδεια από την Πολιτεία της ΝΥ, δήλωσε «ένοχος» για τη μη αναγκαία ιατρικά συνταγογράφηση οξυκωδόνης», που είναι ναρκωτικό φαρμακευτικό σκεύασμα που χρησιμοποιείται για την απάλειψη του πόνου από χειρουργικές επεμβάσεις .

    Ο Δρ. Λαμπράκης, 70 ετών, δήλωσε ένοχος σε μία κατηγορία συνωμοσίας για διανομή και κατοχή με πρόθεση διανομής οξυκωδόνης ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή, Gabriel W. Gorenstein, ενώ η ποινή του θα γίνει γνωστή από τον ομοσπονδιακό δικαστή, William H. Pauley III σε ημερομηνία στο άμεσο μέλλον. Αυτή μπορεί να είναι το ανώτερο 20 χρόνια φυλάκιση, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, που επεσήμανε σε κάθε περίπτωση ότι το ανώτερο της πιθανής καταδίκης περιγράφεται από το Κογκρέσο και παρέχεται μόνο για λόγους πληροφόρησης, καθώς κάθε ποινή καθορίζεται από τον δικαστή.

    Em Lamprakis

    Ο δικαστής, Geoffrey S. Berman είπε: «Ο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης, πήρε ιερό όρκο «πρώτον να μη βλάπτει». Αντίθετα, όπως παραδέχθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο (σ.σ. Πέμπτη 1η Μαρτίου) ο Λαμπράκης επέλεξε να γράψει συνταγές για μη αναγκαίων, εθιστικών και πιθανόν μοιραίων οπιούχων για τους ‘ασθενείς’ του. Σήμερα, αυτός ο γιατρός που χρησιμοποίησε τη θέση του, για κάτι που συνιστούσε σε τίποτε περισσότερο από μία κοινή επιχείρηση διανομής ναρκωτικών αντιμετωπίζει φυλάκιση για μεγάλο διάστημα για τις πράξεις του». H οξυκωδόνη, είναι ένα υψηλά εθιστικό, ναρκωτικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων. Οι συνταγές οξυκωδόνης έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν σημαντική αξία σε μετρητά για τους διακινητές ναρκωτικών. Για παράδειγμα, 30 milligram ταμπλέτες οξυκωδόνη έχουν τρέχουσα αξία στο δρόμο περί τα 20-30 δολάρια έκαστη στη Νέα Υόρκη. Η τιμή είναι ακόμη υψηλότερη σε άλλες περιοχές της χώρας. Μία μόνο συνταγή για 120 ταμπλέτες των 30 milligram οξυκωδόνη μπορεί να αποφέρει στον παράνομο διακινητή 2.400 δολ. σε μετρητά ή περισσότερα.

  2. Ο ομογενής γιατρός συνελήφθη το 2016 από τις ομοσπονδιακές Αρχές με την κατηγορία της «συνομωσίας διακίνησης και κατοχή με πρόθεση διακίνησης, οξυκωδόνης (oxycodone)». Το σχετικό ανακοινωθέν της Εισαγγελίας τότε επεσήμανε: «Τυπικά, ο Λαμπράκης χρέωνε 150 δολ. μετρητά για επισκέψεις ασθενών (patient visits) και αυτές οι επισκέψεις συχνά συμπεριλάμβαναν πολλαπλούς ‘ασθενείς’ που έβλεπε την ίδια στιγμή, στο ίδιο δωμάτιο εξέτασης. Κατά τη διάρκεια αυτών των ‘επισκέψεων ασθενών’ ο Λαμπράκης, θα έκανε έναν απλό, επιπόλαιο χειρισμό του σώματος (όπως περιστροφή του χεριού ή του ποδιού του ασθενή) και θα είχε μία σύντομη ή καθόλου συνομιλία με τον φερόμενο ‘ασθενή’. Παρόλα αυτά, ο Λαμπράκης, θα έδινε στον ασθενή μία συνταγή για μεγάλη ποσότητα οξυκωδόνη, πιο συχνά 120 ταμπλέτες των 30 milligram ή πιο πολύ». Από τον Ιανουάριο του 2011 ο Λαμπράκης έγραψε χιλιάδες συνταγές οξυκωδόνη, έχοντας ως αποτέλεσμα τη διανομή πάνω από 1 εκατ. ταμπλετών οξυκωδόνης, οι οποίες έχουν αξία στην αγορά δεκάδες εκατ. δολαρίων. Σε πολλές περιπτώσεις έγραψε 30 ή περισσότερες συνταγές για χάπια οξυκωδόνης των 30milligram σε μία ημέρα. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του, εκτιμάται πως ο Λαμπράκης συγκέντρωσε περισσότερα από 2 εκατ. δολ. σε αμοιβές από τους ‘ασθενείς’ του». Σε όλες τις εκδηλώσεις από τον καιρό εκείνο, μέχρι το τέλος τους 2015 που επήλθε η ρήξη στην εγκληματική οργάνωση του Σώρρα, ο Εμ. Λαμπράκης συμμετείχε ως πρόεδρος της οργάνωσης End National Debt (END), με έδρα το οδοντιατρείο της αδερφής του στην Αθήνα. Νωρίτερα και πριν την ονείρωξη των 600 δισεκατομμυρίων, οι δύο αυτοί συνεργάτες, είχαν παρουσιάσει τηλεοπτικά το θέμα της Τράπεζας της Ανατολής.

    sorras2

    Είναι ξεκάθαρο πως χρήματα από την πώληση Οξυκωδόνης, εκτός από τη διατήρηση μιας πανάκριβης ζωής του δόκτορ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, πήγαν και στο Σώρρα ως «έξοδα παράστασης», όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Εμ. Λαμπράκης σε μια κρίση ειλικρίνειας πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα την 14η και 14η Οκτωβρίου 2015. Ο Μανώλης Λαμπράκης κάλυπτε τα έξοδα του απένταρου Σώρρα, όπως και τα περισσότερα έξοδα της εγκληματικής οργάνωσης. Η προέλευση των χρημάτων του ιατρού, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές ήταν σε μεγάλο βαθμό από την παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών χαπιών. Χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από μια απάτη για να χρηματοδοτηθεί μια άλλη απάτη. Ο Αρτέμιος Σώρρας παρά το γεγονός ότι εμφανιζόταν σαν μεγιστάνας της παγκόσμιας οικονομίας, ξεκίνησε αυτή την ιστορία άφραγκος. Η μοναδική του «εργασία» είναι η ενασχόληση με την «σωτηρία» των ευκολόπιστων που καταθέτουν από 5 ευρώ το μήνα στην πυραμιδωτή δομή της οργάνωσης που έχει στήσει.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    Γιάννης Κολοζώφ

Comments are closed.