Δυτική Αχαΐα: Απίστευτο! Έριχναν … αρσενικό για να καταστρέφουν γεωτρήσεις και να νοικιάζουν τις δικές τους!

Απίστευτο κι όμως συνέβη σε χωριό της δυτικής Αχαΐας…
Με αφορμή τις βλάβες που συμβαίνουν κατά καιρούς στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και τα προβλήματα που εμφανίζουν οι γεωτρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία, ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου,
αποκαλύπτει ότι κατά το παρελθόν, μεταξύ άλλων, είχαν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις ιδιωτικές γεωτρήσεις.

«Ανακαλύψαμε πέρα των άλλων δολιοφθορών, ότι κάποιος έριχνε αρσενικό… σε μια γεώτρηση για να την καταστήσει ακατάλληλη», αναφέρει ο δήμαρχος στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, συμπληρώνοντας ότι ο εν λόγω, είχε δική του γεώτρηση. Για να μπορέσει άμεσα να διαχειριστεί την κατάσταση, ο δήμαρχος έδωσε αμέσως εντολή να παρακολουθείτε ο χώρος της γεώτρησης που μίσθωνε ο δήμος, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των δημοτών. Όταν όμως έγινε γνωστό ότι θα καταγράφονται οι κινήσεις στην περιοχή, τα κρούσματα δολιοφθοράς σταμάτησαν. Πέραν των ζητημάτων της δολιοφθοράς, η δημοτική αρχή κλήθηκε όπως σημειώνει ο κ. Νικολάου να διαχειριστεί μια μεγάλη «αιμορραγία» για το δημοτικό ταμείο. Αυτό, των μισθωμάτων. Που σε μερικές περιπτώσεις, έφτανε και τις 5.000 ευρώ! «Η εξοικονόμηση και το νοικοκύρεμα του δήμου, ήταν εξαρχής η πρώτη μας δουλειά. Και σε αυτό το πεδίο, τα έχουμε καταφέρει, υπό δύσκολες συνθήκες, γιατί θα πρέπει να υπολογίσουμε και την καταστροφική περίοδο της κρίσης πάνω στην οποία πέσαμε», τονίζει ο κ. Νικολάου. Και συνεχίζει: «Το δημαρχείο, δημοτικές υπηρεσίες, οι γεωτρήσεις, αποτελούσαν σοβαρή οικονομική αιμορραγία που καταφέραμε να σταματήσουμε, αλλά και να καλύψουμε πολλά εκατομμύρια ευρώ που ήταν το «άνοιγμα» του ταμείου, όπως το παραλάβαμε. Έχουμε ακόμη, πολλή δουλειά να κάνουμε και σε αυτό προσανατολιζόμαστε και μόνον», καταλήγει ο κ. Νικολάου.

loading...