Μπρα ντε φερ Καμμένου – Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας για τους «όμηρους» Έλληνες στρατιωτικούς

«Η ομηρεία έχει άλλο περιεχόμενο και διαστάσεις» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, σχετικά με την αναφορά του περί ομηρείας των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη,
κρατά εκ νέου ο Φώτης Κουβέλης, κάνοντας λόγο για «παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση» ενώ όπως εξήγησε «η ομηρεία έχει άλλο περιεχόμενο και διαστάσεις».

«Εμείς βεβαίως καταγράφουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι για περίπου ένα μήνα κρατούνται δύο στρατιωτικά μας στελέχη, αλλά η ομηρεία, με συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο, σημαίνει άλλα πράγματα. Για αυτό και υποστηρίζουμε την άποψη ότι με σταθερή τη διεκδίκησή μας, με συγκεκριμένη δραστηριότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, διεκδικούμε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί μας στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε το νομικό περιεχόμενο της λέξης ομηρεία», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Προτίμησε δε να μην κάνει εκτιμήσεις για το ότι οι δύο στρατιωτικοί θα επιστρέψουν πριν το Πάσχα, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για θέμα που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μία απλή συνεννόηση και η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση που θέλει να προκαλεί».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τηρεί αυτές τις αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουβέλης είχε δηλώσει: «Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία. Δεν υπηρετούν το σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς».

Αξίζει να σημειωθεί πως τον όρο «ομηρεία» έχει χρησιμοποιήσει δύο φορές στο παρελθόν ο Πάνος Καμμένος.

Η πρώτη, ήταν λίγες μέρες μετά το περιστατικό με τον ανθυπολοχαγό Μητρετώδης και τον λοχία Κούκλατζη, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος βρέθηκε στο Βουκουρέστι και απηύθυνε δραματική έκκληση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς «ομήρους των Τούρκων» και ζήτησε δημοσίως την υποστήριξη του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας για την αποφυλάκισή τους.

Μερικές μέρες αργότερα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε τον ισχυρισμό περί «ομήρων» σχολιάζοντας τότε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για τη στάση που τήρησε. «Για πρώτη φορά συμβούλιο κορυφής της ΕΕ παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα», είχε γράψει στο Twitter.

loading...

4 thoughts on “Μπρα ντε φερ Καμμένου – Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας για τους «όμηρους» Έλληνες στρατιωτικούς

  1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ @ΡΧΙΔΙ@ MAΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ

  2. KAI PERIMENIS APO AYTA TA TOMARIA NA FEROYN PISO TOYS STRATIOTIKOYS!!!!!EDO DEN MPOROUN NA SINONOITHOYN METAXITOUS

  3. Ανθελληνες,προδοτες,ελεεινα τομαρια

  4. ΠΟΙΟΣ ΝΑΛΑΚΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΑΜΩ ΤΟ Μ…Ι ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΑΓΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟ.

Comments are closed.