ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ… Ερντογάν σε Παυλόπουλο: «Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα»

«Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας

Παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Τγίπ Ερντογάν ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Σαγγάριο απάντησε με προκλητικότατο τρόπο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας λέγοντας ότι «Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, απατώντας στις προκλήσεις της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, γι’ αυτό και στηρίζει την Ευρωπαϊκή της πορεία, θα πρέπει όμως ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λωζάννης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τη φιλία μας με την Τουρκία», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Στην αντιφώνησή του, κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Νισύρου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, όσα συνάγονται από το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου και τις διατάξεις περί παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, για να τονίσει τα εξής: «Κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

loading...

3 thoughts on “ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ… Ερντογάν σε Παυλόπουλο: «Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα»

  1. ΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΩ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΜΟΓΓΟΛΕ.

  2. Πάει μπρε Ταίπ, τόχασες μπρε και μιλάς για Ιστορία. Μπρε καμάριμ, πες ένα ευχαριστώ μπρε στους Αγγλους, στους Γάλλους, στους Γερμανούς, στους Αυστριακούς μπρε και στους εδώ προδότες τότε … ξέρεις εσύ μανάριμ η άνοιξξε κανά βιβλίο μπρε να ξεστραβωθείς. Ταίπ, άκου μπρε, να προσέχεις το σκαλάκι.

  3. Oi diloseis tou erntogan deixnoun gia alli mia fora poso viaioi kai apanthropoi einai ta meli tis tourkikis faras. Den aksizoun na legontai anthropoi.

Comments are closed.