” ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ….”

“Ο χαρισματικός ηγέτης συμπορεύεται με την κοινή γνώμη, όχι σαν οπαδός, σαν τελευταίος τροχός της αμάξης, αλλά σαν αμαξάς κρατώντας σφιχτά χαλινάρια οδηγώντας το Έθνος εκεί που πρέπει” Ελευθέριος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

* Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Διερωτώμαι ειλικρινά με ποιο τρόπο σήμερα, την ώρα που διακυβεύονται τόσα πολλά στον εθνικό ορίζοντα ήτοι με το Σκοπιανό ζήτημα, την περίεργη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στελεχών στον Έβρο, την προκλητική κινητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και την ευθεία αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ, εξυπηρετούν τελικά την εθνική υπόθεση και ενισχύουν το μέτωπο της εθνικής συνοχής οι άκαιρες, άστοχες και όχι άδολες αρχηγικές φωνές πατριωτισμού από το βήμα της Βουλής.
Είναι βέβαιο πως οι φωνές δεν συνάδουν με την κρισιμότητα των στιγμών, την περίσταση και τον θεσμικό ρόλο των πολιτικών ανδρών, όπως άλλωστε δεν αρμόζουν στους παράγοντες του δημόσιου βίου οι ατυχείς χαρακτηρισμοί περί επιπολαιότητας και ανευθυνότητας, τους οποίους με περισσή ευκολία εκτοξεύουν μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί και δη ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης.
Σε κάθε περίπτωση, γεγονότα σαν κι αυτά δεν περιποιούν τιμή στην πολιτική και στους πρωταγωνιστές τους. Πιστοποιούν απλώς τον δείκτη πολιτικής και θεσμικής υπανάπτυξης της χώρας. Ακυρώνουν το χρεοκοπημένο από πολλού πολιτικό σύστημα, υπονομεύουν σταθερά τον κοινοβουλευτισμό και εκθέτουν νομοτελειακά την Δημοκρατία στη συνείδηση των νέων πολιτών.
Την ύστατη αυτή ώρα, οι πολίτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, απαιτούν από την πολιτική ηγεσία της χώρας χάραξη εθνικής στρατηγικής, εθνική συνεννόηση και ομοψυχία, αξιώνουν αλήθεια, πολιτική σοβαρότητα και υπευθυνότητα!!!

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός 

loading...

1 thought on “” ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ….”

  1. AFTO O ELEFTHERIOS BENIZELOS POY TO IPE ITAN CHAZAROMAFIOZOS TOY ROTHSCHILD DEN ITAN ELLINAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.