ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, στην Αστική Σχολή Κατερίνης μια ιδιαίτερα προσεγμένη βραδιά από την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Η  εκδήλωση με θέμα  <<Ποίηση και Πατρίδα>>,  ήταν ενταγμένη, για τρίτη χρονιά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εστίας Πιερίδων Μουσών, Εαρινές Ημέρες Μουσών 2018, όπου τιμήθηκε τόσο ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου όσο και ο εορτασμός  της 25ης Μαρτίου 1821.
Όσοι πήραν μέρος στο εγχείρημα κατέθεσαν την ψυχή τους και αυτό φάνηκε από την προσέλευση του κοινού από τη πρώτη στιγμή έως το τέλος, παρακολουθώντας με προσήλωση και αγκαλιάζοντας όλη την προσπάθεια.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον ύμνο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ…» ενώ στη συνέχεια καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους ο πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, δημοσιογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Παπαδόπουλος.
Ο κ. Κλεομένης Κούρτης,  υποστράτηγος ε. α. και συγγραφέας υπήρξε ο κεντρικός ομιλητής και  αναφέρθηκε στη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, θυμίζοντας  και τα τελευταία περιστατικά, τονίζοντας ότι οι ήρωες υπάρχουν και σήμερα! 
Η συντονίστρια της εκδήλωσης και  γ. γραμματέας της Ένωσης αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και έδωσε σταδιακά το βήμα στους Πιεριείς ποιητές. 
Η όλη εκδήλωση διανθίστηκε με σχετικά μουσικά ακούσματα που σαν έκπληξη της βραδιάς πρόσφερε η Αναστασία Αγγελίδου, μαθήτρια Λυκείου, που κατά γενική ομολογία έκλεψε τις καρδιές όλων, με τη δεξιοτεχνία της στο βιολί αλλά και με την απαγγελία ποιήματος του πατέρα της  Άγγελου Αγγελίδη. 

Ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Γρηγόριος Μητσοκάπας χαιρέτισε και συγχάρηκε το προεδρείο της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Στο τέλος, από τα στόματα όλων ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος που μας γέμισε συγκίνηση, υπερηφάνεια κι ελπίδα.
Ευχαριστούμε όσους πήραν μέρος και βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και  τον συνεργάτη της σελίδας «lefteria»  κ. Απόστολο Λέινα που κάλυψε δημοσιογραφικά το γεγονός.

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩ.ΣΥ.Π.
Ευγενία Κορτσάρη
Γ. Γραμματέας

loading...