Οι αλήθειες για τον Έβρο που θα σοκάρουν το ΓΕΣ! Τι λέει αντισυνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων

Γράφει ο Νικόλαος Σκιαδάς ..

Ανχης ε.α Ειδικών Δυνάμεων

Καλύτερα να μασάς πολύ, παρά να μιλάς πολύ. Ο λαός είναι πάντα σοφός, και δια μέσω λαϊκών ρήσεων προειδοποιεί για τις εξελίξεις όσους λένε και υπόσχονται πολλά. Είναι αρκετός καιρός τώρα που στελέχη του Στρατού μας αλλά και οι εν αποστρατεία (Αξκοί, Υπξκοί), παλιοί και νέοι, όποτε
συνευρίσκονται λένε το ανέκδοτο της ημέρας, δυστυχώς, βγαλμένο από την καθημερινότητα του στρατού μας και την αβάσταχτη ελαφρότητα της ηγεσίας του, πολιτικής και στρατιωτικής.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα ανέκδοτα ξεκινούσαν συνήθως με τον Τοτό, τώρα ξεκινάνε με τον «Κατακαημμένο» ή το Στρατό. Βέβαια η ανώτατη ηγεσία είναι υπερήφανη πολύ και σκέφτεται να κάνει και διαγωνισμό στρατιωτικού περπατήματος και μουσικής -αντίστοιχης αίγλης των καλλιστείων και Eurovision– μετά την πετυχημένη πασαρέλα στο ΓΕΣ στελεχών, στρατιωτών, εντυπωσιακών ηλεκτρονικών προβολών και τοπικών αγροτικών προϊόντων από Σχηματισμούς όλης της χώρας που ειλικρινά βοήθησε τα μάλα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και βελτίωση των ικανοτήτων μάχης.

Εγώ διάβαζα καθημερινά σε τουρκικά έντυπα τις συνεχείς παραιτήσεις στελεχών πληροφοριών της ΜΙΤ και καθαιρέσεις ανωτάτων στελεχών της από τον σουλτάνο Ερντογάν, επειδή δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν ότι αιχμή του δόρατος στη Ρόδο και το Καστελόριζο είχαμε το μελεκούνι, που δεν είναι πυραυλικό σύστημα αλλά λιχουδιά με μέλι, σησάμι, αμύγδαλα, κανέλα και πορτοκάλι, ενώ στη Θράκη οι λαγγίτες και τα μικίκια δεν ήταν οχυρωματικά έργα και συστήματα εγκαίρου προειδοποίησης, αλλά γλυκά για να «συγχωρεθούν» τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και έλεγα δεν είναι δυνατόν, αυτοί δεν είναι τόσο παλαβοί, μάλλον εκπονούν παλαβό σχέδιο που ο κοινός ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το συλλάβει!!!

Και καλά όλα αυτά … τις συνεχείς ατάκες που λέγονταν στις πρωινές αναφορές Λόχων που καμιά φορά η έκφραση κάποιου παραπόνου στρατιώτη στρίμωχνε λιγάκι … πάνε αυτά τώρα, αφού τώρα με άνεση λένε «να το πεις στον Αρχηγό που θα ‘ρθει πάλι σε 2 ημέρες» ενώ ταυτόχρονα σε κάποια άλλη μονάδα ο δεκανέας αλλαγής αισθανόταν περήφανος για το έργο του γιατί όσες φορές έβλεπε τους σκοπούς αυτός …. τόσες τους έβλεπε και ο Αρχηγός. Και μπορεί κάποιοι να έλεγαν «ζούμε μέρες που ο Αρχηγός είναι Λοχίας και όχι τις μέρες τις σωστές, που ο Λοχίας ήταν Αρχηγός», αλλά εγώ ήμουν πάντα αισιόδοξος. Πάντα πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο θα ισορροπήσει η φύση και θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Δεν πτοούμουν δηλαδή ούτε από την ανισόρροπη απόφαση για το κλείσιμο όλων των Κέντρων.

Ούτε με ενόχλησε τόσο πολύ που η πισίνα του ΚΕΕΔ που χρειάστηκε τόσα χρήματα, χρόνο και αγώνα για να φτιαχτεί για την εκπαίδευση των δυτών μάχης, θα γίνει – μάλλον – χώρος για «ιαματικά ποδόλουτρα» μεταναστών παρανόμων, νομίμων ή υπό νομιμοποίηση ….κάτι δηλ. σαν ΚΑΑΥ Μεταναστών!!! Γιατί είμαι σίγουρος ότι τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, που δίνουν πολύ περισσότερα από τον εαυτό τους και την ψυχή τους και στερούν τόσα πολλά από οικογένειες και οικείους, όσο πιο πολύ τα αδικεί και τα παραμελεί η ηγεσία τόσο πιο πολύ πεισμώνουν και θα ανέβουν ακόμα πιο ψηλά γιατί ξέρουν να μην λυγίζουν στον εχθρό ακόμα και αν αυτός είναι καμιά φορά πολύ πιο … εγγύς, από όσο περίμεναν. Και καλά όλα τα βίντεο και οι κόντρα ανακοινώσεις καθημερινά για επισκέψεις και τελετές και δώσε οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το Γραφείο Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ. Μα καλά, τώρα που οι γονείς και συγγενείς των συλληφθέντων δηλώνανε σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα ότι δεν είχαν «επίσημη ενημέρωση» και ενημερώνονταν από τα κανάλια και τα sites, τι πρέπει να κάνεις λατρεμένε μου γκαντέμη που επένδυσες στο όνειρο και την φαντασία και πιάστηκες απροετοίμαστος να διαχειριστείς την στυγνή πραγματικότητα; Μήπως να βάλεις φούστα Σουλιώτισσας και να φέρεις 2 γυροβολιές και μ’ ένα πήδο όλο χάρη, από την οροφή του δοξασμένου βασιλείου του Πενταγώνου να νοιώσεις την μαγεία της ελεύθερης πτώσης;

Όχι, φυσικά!!! Οφείλουμε να συστήσουμε ψυχραιμία σε όλους τούτες τις δύσκολες ώρες. Και αφού συσκεφθεί για άπειρες ώρες η ηγεσία σύσσωμη, και διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που η ηγεσία ζει σε κλίμα ευφορίας λες και η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης έχει ξεκινήσει πιλοτικά μ’ αυτούς, αφού δουν ξεκάθαρα ότι οι υπόλοιποι της ηγεσίας που διοικεί στην περιοχή του Έβρου δεν πειράζει που δεν ήταν τσιτωμένοι την περίοδο αυτή λες και τους πέτυχε βολή πολυβόλου Botox στο κορμί όλο, αφού δεν ενοχλεί που η «εμφάνιση» των 2 συλληφθέντων στελεχών δεν αντανακλούσε περίσσεια εκπαίδευσης αλλά έλλειμμα γνώσεων, εκπαίδευσης, εκτίμησης και εκτέλεσης τυποποιημένων ενεργειών αντιμετώπισης ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΩΝ αλλά στατιστικώς ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ στην περιοχή του Έβρου, όχι μόνο από τους πρωταγωνιστές αλλά και από τους ασκούντες διοίκηση στην περιοχή, πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε την εξής επική ανακοίνωση «Μετά από διεξοδική, αναλυτική και επιτόπια έρευνα του συμβάντος στην περιοχή του Έβρου, από σύσσωμη την ηγεσία, διαπιστώθηκε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο μάγειρας παρασκευής του συσσιτίου που έλαβαν τα 2 στελέχη το οποίο έφερε περίσσεια καρυκεύματος μ’ αποτέλεσμα να προβούν σε λάθος ενέργειες. Εδόθησαν σαφείς οδηγίες τρόπου παρασκευής συσσιτίου και ορίσθηκε βοηθός μάγειρας που θα προβαίνει σε έλεγχο αλατότητας και διασποράς τρίμματος πιπεροσπορίων συσσιτίου πριν την διάθεση αυτού εις τους τραπεζοκόμους.» Και τώρα που το καλοσκέφτομαι, δεν βλέπω κινητικότητα για το Πάσχα. Πότε ωρέ ηγέτες και επιτελείς περιμένετε να δοθούν οι οδηγίες για τα αρνιά και τα κρασιά και τα γλέντια; Αφήστε τις βολές και την εκπαίδευση και ασχοληθείτε με την προετοιμασία των κόκκινων αυγών. Πότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμές τσουγκρίσματος; Tην τελευταία στιγμή; Θέλετε να πάθουμε καμιά νίλα και να αργήσει η προμήθεια των αυγών όπως των πυρομαχικών αρμάτων παλαιότερα και να ‘χουμε ντέρτια και καημούς; Πριν το πόλεμο είναι πάντα τα γλέντια ωρέ, γιατί αν γίνει πόλεμος ή κάνα «θερμό επεισόδιο» θα έχουμε άλλα γλέντια, που δεν μπορείτε να σκεφθείτε ωρέ…!!!

ΕΞΟΔΕΙΟΣ ΕΥΧΗ: Αχ, καλέ μου Χριστούλη, κάνε σε παρακαλώ πολύ την επερχόμενη Ανάσταση λίγο από το φως Σου να πάει σ’ όλους αυτούς που τόσο τυφλά, και με τόσο υστεροβουλία μας εκθέτουν καθημερινά και αφού θέλουν να υπηρετήσουν την εξωστρέφεια στείλε τους στο σύμπαν το εξώτερο, να βρουν τους εξωγήινους με τους οποίους έχουν ίδιο τρόπο σκέψης, για να γλυτώσει η πατρίδα μας αλλά και ο πλανήτης Γη.

Ο πάντα αισιόδοξος,

Νικόλαος Σκιαδάς, Ανχης ε.α Ειδικών Δυνάμεων

Πηγή: militaire.gr

loading...

6 thoughts on “Οι αλήθειες για τον Έβρο που θα σοκάρουν το ΓΕΣ! Τι λέει αντισυνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων

  1. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΙΡΙΑΛΣ ΜΕ ΚΑΛΥΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ,ΔΥΟ ΣΤΑΡΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΙΡΙΑΛ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ,ΤΣΙΠΑ ΛΙΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ????

  2. ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

  3. Καλά τα λες κύριε Νικο αλλά εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι μετά το Ανσχης το ε.α . Όταν είστε (και δεν αναφέρομε προσωπικά στον πρόσωπο σου) εν ενεργεία …. οι περισσότεροι μούγκα !!!!! Γιατί ; Ένας δεν χτύπησε το χέρι στο τραπέζι να χεστούν απο φόβο οι άλλοι !! Η διαφορά μας είναι μικροί και οι δυο μας είμαστε έξω απο το παιχνίδι, τώρα, πριν είχατε γροθιά τώρα !!!!! …. ότι έχω και εγώ !! Ελπίζω να με καταλαβαίνετε τι θέλω να πω … χωρίς κακία !!

  4. Επειδή τα τσοντοκάνλα-τουρκοκάναλα δεν θα σταματήσουν να προβάλουν τις σειρές
    εμείς ας μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα που διαφημίζουν.
    ΑΥΤΟ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ !!!!!!

  5. Δεν σου τα είπαν καλά ή μάλον δεν θες να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψη και επαναλαμβάνεις το ίδιο παραμύθι που σου σερβίρουν όσοι από σκοπιμότητα ή από βλακεία και κόμπλεξ εκτοξεύουν την βλακώδη και αστήρικτη κατηγορία κατά των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.Γιά να τελειώνει το παραμύθι τα στελέχη των ΕΔ κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο και με τις σκληρές συνθήκες που επιβάλει το επάγγελμα τους ,μέσα στα πλαίσια των νόμων των κανονισμών και των διαταγών της εκάστοτε κυβέρνησης .Οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι σκορποχώρι ούτε ρεμπέτ ασκέρ οπου ο καθένας κάνει ότι του κατέβει.Πάντα και πάντοτε προέχει η πειθαρχία.Τώρα αβ κάποιοι ηλίθιοι αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οπως εσύ το προβλημα ειναι δικό σου και του ειδικού γιατρού που πρέπει άμεσα να σε αναλάβει προτού το ψυχολογικό έλλειμα που παρουσιάζεις εσύ και οι ομοιοι σου πάρει επικίνδυνη μορφή.

Comments are closed.