Εθνική Σωτηρία και Δικαιοσύνη!

Α) ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:
Το κύριο και βασικό πολιτικό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η τουρκική πολεμοκαπηλία, στο Αιγαίο και στην Κύπρο, η περικύκλωση της Ελλάδας. Οι εντάσεις αυτές προκαλούνται καθώς πιστοποιείται ο μυθώδης ενεργειακός πλούτος στις ελληνικές ΑΟΖ και επιτρέπονται από τον πολυετή
ενδοτισμό των ελληνικών κυβερνήσεων μετά την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Η Ελλάδα αντί να αξιοποιήσει τον πλούτο της επαιτεί δανεικά και διαλύει το κράτος και την κοινωνία της, με αποκλειστική ευθύνη των μνημονιακών προδοτικών κυβερνήσεων.
• Η επιθετικότητα του Ερντογάν, η ανυπόφορη φοροεπιδρομή, η ασφυξία των επιχειρήσεων και η επερχόμενη δομική κρίση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, συνθέτουν μίγμα μη αντιμετωπίσιμο συμβατικά και κατατείνουν στην επίσπευση των Εκλογών. Όπου βέβαια η συντριβή Τσίπρα είναι δεδομένη. Συνεπώς θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να περιοριστεί αυτή η εκλογική συντριβή. Η δε ιδεοληπτική καταπληξία –αστικό κράτος, καπιταλιστικές Τράπεζες, εθνικισμός κλπ- αιτιολογούν και δικαιολογούν ακόμη και ακραίες κατεδαφιστικές προβοκατόρικες επιλογές, εάν αντικρύσουν οι Εξαρχειώτες τη Νέμεσι.
• Τα συλλαλητήρια βέβαια έφεραν δυναμικά τον λαό, τους πολίτες στο προσκήνιο και κατέδειξαν το πολιτικό χάσμα με την Βουλή όπως και το σοβαρότατο οργανωτικό κενό στην πολιτική έκφραση και ηγεσία. Μια κυβερνητική αστοχία που ίσως θίξει τον ζέοντα Πατριωτισμό των Ελλήνων πιθανά να προκαλέσει ανεξέλεγκτη μαζική αντίδραση.
• Τα υπάρχοντα όμως κενά πολιτικής ωρίμανσης και οργάνωσης μπορεί να επιτρέψουν καταστροφικές προβοκάτσιες. Συνεπώς επείγει η πολιτική-οργανωτική προετοιμασία-παρέμβαση για την ευόδωση της κυοφορούμενης εθνεγερσίας.
Β) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
1. Στην υπερκομματική-εξωκομματική δημιουργική υπέρβαση που επέτυχαν τα συλλαλητήρια, πρέπει να δοθεί και πρακτικό πολιτικό περιεχόμενο, πέραν από την θεωρητική σύγκλιση. Έτσι, η δημόσια πρόσκληση για τον σχηματισμό Πανεθνικής Επιτροπής συλλογής υπογραφών ώστε η κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της όποιας πρότασής της για το Σκοπιανό όνομα: μπορεί να πιστοποιήσει όσους επιφανείς όντως νοιάζονται για την Μακεδονία, να ενώσει πατριωτικά-υπερκομματικά-εξωκομματικά, να ενεργοποιήσει τους Έλληνες πολίτες, να συντάξει σε Πατριωτικό Κίνημα το αυθόρμητο μαζικό κίνημα. Επίσης προκαλεί αναδιατάξεις στην κυνοβουλευτική αντιπολίτευση, καθώς προσφέρονται δυνατότητες άσκησης αντικυβερνητικής ρητορείας και την ξεφτιλίζει περαιτέρω στους πολίτες.
2. Η Επιτροπή Δημοψηφίσματος, με πρόταγμά της την Αλήθεια για τη Μακεδονία, με αποκλειστικό αντικείμενό της και σκοπό της, την διενέργεια δημοψηφίσματος εγκριτικού ή απορριπτικού της όποιας κυβερνητικής πρότασης ονοματοδοσίας των Σκοπίων, πρέπει να έχει νομική υπόσταση (π.χ. σωματείο), να είναι ευρείας αντιπροσώπευσης κοινωνικής και γεωγραφικής, να είναι ευέλικτη και ανοιχτή σε διευρύνσεις, να στήσει διαδικτυακό τόπο. Σημασία έχει η συμμετοχή του Κλήρου. Επίσης μπορεί να συμπεριλαμβάνει ως μέλη και θεσμικά πρόσωπα. Πρωτίστως πρέπει να είναι ακομμάτιστη και να έχει αυτοτέλεια πόρων. Ιστορικό προηγούμενο έχει υπάρξει αυτό του δημοψηφίσματος το 1950 στην Κύπρο για την Ένωση με την Ελλάδα, στις εκκλησίες και ενορίες.
3. Καθώς εξελίσσεται η ανωτέρω διεργασία σχηματίζεται συντεταγμένο μαζικό πολιτικό υποκείμενο για να αντιδράσει είτε σε προδοσία είτε σε επιβουλή. Εύλογα καθίσταται έτοιμο για εκλογικό αιφνιδιασμό αλλά και εθνικό κίνδυνο. Οικοδομούνται μεταξύ των μελών σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης, επανακτάται η ενεργός πολιτική συμμετοχή των Ελλήνων, η πίστη στις δικές μας δυνάμεις.
4. Η προσπάθεια αυτή αυτονόητα συγκλίνει σε ένα πολιτικό ρεύμα Εθνικής Σωτηρίας, έναντι κάθε προδοσίας και ξένης επιβουλής. Αναπόφευκτα εδράζεται στην υποχρέωση απονομής Δικαιοσύνης, καθόσον οι πολιτικές, τα κόμματα και τα πρόσωπα που μας έφεραν κατάντη της Καταστροφής πρέπει να αποζημιώσουν αλλά και η κοινωνική συνοχή να αποκατασταθεί.

Νίκος Καραβαζάκης

loading...

1 thought on “Εθνική Σωτηρία και Δικαιοσύνη!

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ, ΟΣΟ ΚΙ' ΑΝ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

    ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ, ΕΝΩ ΟΣΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΣΩΖΟΝΤΑΙ.

    ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ Θ' ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ.

    ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ :

    ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ !

    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΝΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΓΑΛΟ- ΙΤΑΛΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ.

    ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ.

    ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙ' ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ.

    ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ….ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΗΘΕΝ "ΕΧΘΡΑ" ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ.

    Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ- ΣΚΑΤΟΥΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ Η ΡΩΣΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΡΑΦΙ !

    ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ " ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ " ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΩΖΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ … …ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ, ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟ-ΓΑΛΛΟ-ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

    ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ Ο κ. ΠΑΪΣΙΟΣ??

    ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ- ΣΚΑΤΟΥΛΑ ΣΤΑ ΟΠΑ- ΟΠΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.