Με αντίμετρα μέσω βίζα προειδοποιεί η Κομισιόν όσες χώρες εκτός ΕΕ δεν δέχονται πίσω μετανάστες

Σύμφωνα με την Die Welt θα επιβάλλονται όρια στις βίζες που τους δίνονται, αρχικά στους αξιωματούχους τους και κατόπιν στον γενικό πληθυσμό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταρτίζει οδηγία που προβλέπει ότι αν χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δέχονται τους επαναπατρισμούς μεταναστών στους οποίους δεν παραχωρείται άσυλο, θα επιβάλλονται όρια στις βίζες που τους δίνονται, αρχικά στους αξιωματούχους τους και κατόπιν στον γενικό πληθυσμό τους, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα Die Welt.


Η άφιξη σχεδόν δύο εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών, που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για να σωθούν από τους πολέμους και την ανέχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική από το 2015 και μετά, έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό σε όλη την Ευρώπη, όπου πολλές κυβερνήσεις δέχονται όλο και πιο έντονες πιέσεις να επαναπατρίζουν περισσότερους εξ όσων δεν λαμβάνουν άσυλο ή καθεστώς προσωρινής προστασίας.

Όμως δεν είναι πάντα εύκολο να εξασφαλιστεί η συνεργασία των χωρών διέλευσης και των χωρών καταγωγής των μεταναστών, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές κρίσεις ή προβλήματα ασφαλείας.
Βάσει της πρότασης της Κομισιόν, η οποία κατά το δημοσίευμα της Die Welt θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, στις χώρες που αρνούνται να συνεργαστούν θα δίνονται πολύ λιγότερες βίζες σε μέλη των ελίτ τους -διπλωμάτες, ή πρόσωπα με υπηρεσιακά διαβατήρια- για μια περίοδο αρχικά τριών μηνών. Εάν αυτό δεν φέρνει αποτέλεσμα, θα μειώνονται επίσης οι θεωρήσεις εισόδου που δίνονται στους πολίτες κάθε χώρας.

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει ότι τα κράτη μέλη θα την ενημερώνουν εάν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τρίτη χώρα στην οποία προσπαθούν να επαναπατρίσουν μετανάστες που δεν έχουν μπορέσει να λάβουν άσυλο. Η Κομισιόν θα αποφασίζει κατόπιν για την αντίδραση της ΕΕ, αναφέρει το δημοσίευμα της Welt.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΜΑΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ,ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,ΣΤΙΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ,ΣΤΗ ΙΑΠΩΝΙΑ?ΟΛΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ,ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ.ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,ΣΤΙΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

  Λάθος.
  Το Ισραήλ έχει δεχθεί μετανάστες, αν και προέρχονται από εχθρικές προς αυτό χώρες.
  Στην Ιορδανία οι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους Ιορδανούς!
  Στην Τουρκία υπάρχουν περί 2.500.000.
  Η Ευρώπη έχει δεχθεί μετανάστες σε ποσοστό μικρότερο του 0,4% του
  πληθυσμού της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]