Επιβεβαιώνουν τα Σκόπια: Λάβαμε τις προτάσεις της Αθήνας για το όνομα, στείλαμε και τις δικές μας

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπάρχουν διαφορές, αλλά και αισιοδοξία για την εξεύρεση λύσης

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι το σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας έφθασε τις προηγούμενες ημέρες στα Σκόπια, ενώ, όπως ανέφερε, η χώρα του απάντησε και απέστειλε τις δικές της προτάσεις στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των Σκοπίων, η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να αποτελέσει εργαλείο που θα βοηθήσει και δεν θα δυσχεράνει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, που θα συνεχιστεί στη Βιέννη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στις 30 Μαρτίου.

Σε δηλώσεις για το ίδιο θέμα προέβη και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος ανέφερε ότι τα Σκόπια παρέδωσαν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα τις δικές τους προτάσεις. Όπως τόνισε, υπάρχουν διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι, εάν σκοπός είναι να βρεθεί μία βιώσιμη και αξιοπρεπής λύση για την υπέρβαση της διαφοράς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα περιέχει σαφή διαχωρισμό μεταξύ της χώρας μας, της “Μακεδονίας” και της περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, τότε αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Τέλος, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι περιμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια. Ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στα Σκόπια το απόγευμα της Πέμπτης, για διήμερη επίσκεψη.

loading...

4 thoughts on “Επιβεβαιώνουν τα Σκόπια: Λάβαμε τις προτάσεις της Αθήνας για το όνομα, στείλαμε και τις δικές μας

  1. Ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η παραγωγο του ισοδυναμει με διαμελισμο της ΕΛΛΑΔΑΣ.Γιατι οι σλαυοι επιμενουν τοσο πολυ να ονομαστουν μακεδονες και γιατι αυτοι που κυβερνουν την ΕΛΛΑΔΑ ειναι τοσο προθυμοι να ενδωσουν στισ απαιτησεις των σκοπιανων και να διαμελισουν την χωρα?ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΛΑΥΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΞΗΠΥΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣκΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΥΟΥΣ?

  2. 7.07 ΠΜ δεν έχεις άδικο, όπως δείχνουν , όυτε ραγιάδες να ήμασταν τέτοιες υποκλίσεις δεν θα έκαναν, σκέτη Ντροπή,

  3. 7.07…1492 ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ,ΑΓΟΡΑ ΓΗΣ ΑΠΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…1626..ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΑΜΠΑΤΑΙ ΖΕΒΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΚΕΝΑΖΙ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ=ΨΕΜΑ,ΟΡΓΙΑ,ΜΕΛΙ ΑΒΥΣΣΟΥ,ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ,ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΛΠ….ΕΔΡΑ ΖΕΒΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΣΜΥΡΝΗ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ…ΣΥΛΛΗΨΗ ΖΕΒΙ..ΔΙΑΤΑΓΗ ΖΕΒΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ=ΜΤΦ=ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ…1900ΜΧ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΤΟΝΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15.000..1908 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ ΔΛΔ ΝΤΟΝΜΕΔΩΝ…1908 ΙΔΡΥΣΗ ΚΚΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟ ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ…ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ=ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ…………..ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ………..

  4. αφού όπως ισχυρίζονται η Μακεδονία βρίσκεται σε τρία κράτη ( Ελλάδα- Σκόπια – Βουλγαρία) γιατί τα Σκόπια να πάρουν το όνομα Μακεδονία ως κρατική οντότητα ;

Comments are closed.