Ανατριχιαστικός Άγιος Πορφύριος! Η φανέρωση του για τον Χριστό και…

Μια φορά, καθώς ήμαστε με τον Γέροντα Πορφύριο [τον Άγιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη (1906-1991)], έτυχε να ‘μαστε οι δυο μας, μεγάλη τιμή και χαρά για μένα, άρχισε να μου μιλάει αλλιώς.

Και μου έλεγε, “Εγώ ειμί το φως του κόσμου». Εγώ έμεινα. Τα ‘παιξα. Τελείωσε. «Τι ήταν αυτό, παππούλη»; του λέω. Μου λέει, «Πήγα τώρα στην εποχή του Ιησού και άκουσα πώς μιλούσε ο Ιησούς, με βάση το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον. Και μιμήθηκα και τη φωνή Του και τα πάντα και στα ‘πα να τ’ ακούσεις και συ. Να δεις ότι η Εκκλησία είν’ η αλήθεια, η οδός και η ζωή και η Ανάστασις”!

Έπαθα. Πάνε οι άγιοι στο παρελθόν. Και το φέρνουν στο παρόν. Παν στον καιρό εκείνο και φέρνουν τον καιρό εκείνο στον καιρό τούτο. Αυτό είναι ο λειτουργικός χρόνος. Που ‘ναι ένα μυστήριο. Είναι ένα δώρο του Αγίου Πνεύματος.

Αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη

Από το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη, “Λόγοι για τον Άγιο Πορφύριο”, των εκδόσεων Ακτή.

Πηγή:simeiakairwn

loading...

3 thoughts on “Ανατριχιαστικός Άγιος Πορφύριος! Η φανέρωση του για τον Χριστό και…

  1. ΗΜΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 18 ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΞΕΣΚΑΤΙΖΕΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
    ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΕΚΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ

    ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΕΤΣΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΙΗΤΕ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙ

    ΟΝΤΩΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΤΗΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΝΕΟΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ

  2. Την ευλογια σου να εχουμε Γεροντα

Comments are closed.