Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Α

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.


Ο Αγιος Νικηφορος ειναι ο εθνικος μας αγιος και προστατης απο τους αγαρηνους. 

 
Ο Αγιος Νικηφορος Φωκας αυτην την εποχη ειναι ο προστατης των νησιων μας απο τους Ισμαηλιτες διοτι απελευθερωσε την Κρητη απο τους Σαρακηνιους.
 
 
 
Ο Aγιος αυτοκρατορας Νικηφόρος ο β Φωκάς καταγοταν απο την πιο ισχυρη οικογενεια της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.
 
 
Τα μελη της οικογενειας του αγιου ηταν ολοι ανωτεροι στρατιωτικοι και ειχαν υπηρετήσει  στον Ελληνικο-ρωμαικο στρατο εναντια στους Περσες και στους  αγαρηνους. 
 
 
Ο παππους του Αγιου Νικηφορου ειχε ηγηθει των Ελληνικων δυναμεων στην Ιταλια και την Σικελία επι αυτοκρατορος Βασιλείου του α του μακεδονος.
 
Οταν ηταν αυτοκρατορας ο Λέων στ ο σοφος , ο παππους του αγιου εγινε δομεστικος των σχολων και ανελαβε επιχειρησεις εναντια στους βουλγαρους.
 
Η αντικατασταση του ομως απο τον Κατακαλών,  ηταν αδικη και ατυχης για την καταπολεμηση των πολυ αγριων βουλγαρων και ειχε αρνητικα αποτελεσματα. 
 
Ο παππους του αγιου Νικηφορου απεκτησε δυο γιους, τον Βαρδα και τον Λεοντα.
 
 
Ο Λέων εγινε και εκεινος με την σειρα του δομεστικος των σχολων δηλαδη ηταν ο αρχιστρατηγος του Ελληνικου-ρωμαικου στρατου. 



 
 
Ο Βαρδας Φωκας ο πατέρας του αγιου αυτοκρατορα Νικηφορου, ειχε υπηρετησει πιστα τον Κωνσταντινο τον ζ τον Πορφυρογεννητο.

 
 

Ο Βαρδας ειχε βοηθησει τον Κωνσταντινο τον ζ να απαλλαγει από τους σφετεριστες του θρονου τους Λεκαπηνους.




 
Παραλληλα τα πολεμικά κατορθωματα  του Βαρδα κατα των Ισμαηλιτων, τον ειχαν κανει παρα πολυ δημοφιλη. 
 

Ο Βαρδας Φωκας πηρε συζυγο απο την οικογενεια των Μαλεινων, την αδερφη του οσιου Μιχαηλ  Μαλεινου, και μαζι της απεκτησε τους Λεοντα και τον Νικηφόρο Φωκά. 
 
 
 
Οι δυο γιοι του Βαρδα πηραν τα πιο υψηλα αξιωματα του δομεστικου των σχολών, της Δύσης ο Λέων και της Ανατολής ο αγιος Νικηφόρος.
 
 
Ο Αγιος Νικηφορος παντρευτηκε και απεκτησε ενα γιο, τον Βαρδα. 
 
 
Αυτος παιζοντας με τον εξαδελφο του, τραυματιστηκε στο ματι απο ακοντιο και πεθανε σε νεαρη ηλικια. 
 
 
Συντομα τον ακολουθησε στον θανατο και η μητερα του.
 
Ο Αγιος Νικηφορος ως βαθια θρησκευομενος Ελληνας επηρεάστηκε πολυ απο τον θανατο των δικων του ανθρωπων για αυτο ηθελε να γινει μοναχος.
 
 
Η μοιρα λοιπον χτυπησε πολύ ασχημα τον Ελληνα Αγιο Νικηφορο τον β, καθως σε νεαρη ηλικια εχασε την γυναικα του και το παιδι του. 
 
 
Εντούτοις ο Αγιος Ελληνας Νικηφόρος ο β Φωκας, βρηκε την δυναμη να ερθει ακομη πιο κοντα στον Θεο.

Ο Νικηφόρος μετα από ένα τοσο σκληρο χτυπημα, αγαπησε ακομη περισσοτερο τον Ιησου Χριστο. 

 
 
 
Αρκετοι ανθρωποι ,όταν δεχτουν τοσο σκληρα χτυπήματα από την ζωη, πληγωνονται παρα πολύ, με αποτέλεσμα, να απομακρύνονται από τον Θεο.



 
 
Μερικοι εξ αυτων καταληγουν να γινονται αθεοι, ειτε σατανιστες. 
 
 
 
Αλλοι, καταντουν αθεοι, να υβριζουν καθημερινα τα θεια. 





Αντίθετος ο πολύ ξεχωριστος Ελληνας Νικηφορος ο β, αγαπησε οσο τιποτε άλλο τον Χριστο, παρα τα απανθρωπα χτυπήματα που δεχτηκε απο την ζωη, χανωντας γυναικα και παιδι.

Αυτό το πραγμα μας δειχνει ξεκάθαρα το ποσο ξεχωριστος ηταν ο Αγιος Νικηφόρος Φωκας.

 
KYΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ
ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΔΙΟΤΙ
ΕΧΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ
ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ.



Ο Αγιος Νικηφόρος ο Φωκας, ζουσε μια πολύ ασκητικη ζωη, σε ολο του τον βιο, κοιμοταν κατω στο εδαφος. 
 
 



Δεν ετρωγε, ηταν πολύ λιτοδίαιτος. Ζουσε χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. 
 
 




Αυτό το εκανε για δυο λογους από σεβασμο και αγαπη για τον τριαδικο θεο, αλλα και για είναι είναι σε θεση να πολεμα τοσο γεναια στα πεδια των μαχων. 
 
 




Ο αγιος Νικηφορος απεφευγε να τρωει κρεατα και δεν ηθελε να παντρευτει ξανα.
 







Σε μια επισκεψη του θειου του οσιου Μιχαηλ Μαλεινου στην Κωνσταντινουπολη γνωριστηκε με τον Αβραμιο, τον μετεπειτα οσιο Αθανασιο τον  Αθωνιτη.
 
 
 




Οι δυο ανδρες ειχαν μεγαλη εκτιμηση μεταξυ τους ενω μετα την κουρα του ο Α. Αθανασιος ανελαβε την καθοδηγηση του Νικηφορου με την προτροπη του οσιου Μιχαηλ.
 
 




Ο αγιος Νικηφορος εδωσε υποσχεση εκεινη την εποχη να μονασει.
 




Αυτο ηταν κατι το οποιο δεν προλαβε να κανει διοτι τον δολοφονησαν. 
 
 



Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ AΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ





Σημαντικο ρολο στην ζωη του Νικηφορου, εκτος από το γεγονος της απωλειας της
γυναικας του, και του παιδιου του, ειχε και ο Αγιος Αθανασιος ο Αθωνίτης.
 
Ο Αγιος Αθανάσιος αλλαξε σε παρα πολύ μεγαλο βαθμο, τον τροπο σκεψης, τον τροπο ζωης του Νικηφορου Φωκα. 
 
 
 
 
Εκτοτε αν και δεν προλαβε να γινει καλογερος όπως ειχε σκοπο να κανει, εντουτοις αλλαξε παρα πολύ τον τροπο ζωης του.
 
 
 
Όλα αυτά σε συνδυασμο με το σκληρο χτυπημα της μοιρας.

Ο Αγιος βασιλιας Νικηφορος ο β, ειναι αυτος που θα δωσει τα χρηματα, στον Αγιο Αθανασιο, για να δημιουργησει την Μονη μεγιστης Λαυρας , στο Αγιο ορος. 

 
 
 
Ο Αγιος Αθανάσιος κατοπιν παρακλησεως, του Νικηφορου του β Φωκα, ακολουθησε τον Νικηφορο, σε καποιες εκστρατειες του, όπως αυτην που εγινε στην Κρητη. 
 
Οι προσευχες, ο χαρακτηρας, ο τροπος ζωης του Αγιου Αθανασιου, εδιναν ακομη μεγαλυτερη ψυχικη δυναμη στον Ελληνα αυτοκρατορα Νικηφορο τον β Φωκα,για να κερδιζει τους εχθρούς των Ελλήνων.


Ο αγιος Αθανάσιος είναι αυτος που εκανε τοσο πολύ θρησκο τον Νικηφορο τον β Φωκα ώστε να αρχιζει να πλησιαζει η Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια στο απογειο της ακμης της. 
 
 
Εξαιτιας του Αγιου Αθανασιου, ο Αγιος Νικηφόρος εχει πλεον πληρη επιγνωση ότι δεν πολεμα μονον για την Ελλαδα, αλλα πολεμα ταυτόχρονα τους σατανιστες, τους θανάσιμους εχθρούς και αιωνιους εχθρούς του Χριστου και της Ελλαδος. 
 




Ο Νικηφόρος ζητησε απο τον πατριαρχη Πολυευκτο, οσοι Ελληνες στρατιώτες χανουν την ζωη τους σε μαχη εναντιον των αγαρηνων, να ανακηρυσονται αγιοι.
 

ΤΙ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 
ΑΓΑΡΗΝΟΥΣ.


ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΝΑΖΙΑΝΖΗΝΟΣ.

Ο αγιος Γρηγοριος ως νεοπλατωνικος φιλοσοφος ηταν απολυτως συμφωνος με το ιερο αξιωμα του Αριστοκλη ,που διδαξε οτι απο την μητερα, τον πατρεα και ολους τους αλλους προγονους η Ελλαδα ειναι το ιεροτερο, το το σεβαστοτερο και τον πολυτιμοτερο πραγμα.   





O υπατος των φιλοσοφων ο Αριστοκλης (Πλατων) ειναι ο πρωτος και μοναδικος Ελληνας Εθνικιστης.
Ο κορυφαιος φιλοσοφος ολων των εποχων μας διδασκει το πρωτο Ελληνικο-εθνικιστικο αξιωμα.







Ο Αριστοκλης διδαξε τα παντα για να επιβιωσει η Ελλαδα.






Μαλιστα εφτασε στο σημειο να παει εναντια στς ηθικες και φιλοσοφικες του αρχες και τις διδασκαλιες του, με μοναδικο σκοπο την εθνικη μας επιβιωση.

Ουδεποτε στην παγκοσμια ιστορια το εκανε αυτο καποιος αλλος Ελληνας Φιλοσοφος, σοφιστης, ρητορας, ιστορικος, ποιητης κλπ.






Για αυτο με την σειρα του ο αγιος γρηγοριος ο Ναζιανζηνος μας διδαξε οτι :






Κρείττων γαρ επαινετός πόλεμος ειρήνης χωριζούσης Θεού μας διδαξε με τις ευλογιες του Ιησου Χριστου  ο Άγιος Γρηγόριος ο θεολογος.




Μεταφραση : Προτιμω και επαινω τον πολεμο, απο μια “ειρηνη” η οποια θα με χωρισει απο τον Χριστο. 



Οπως μας διδαξε ενας παρα πολυ μεγαλος αγιος της
Ορθοδοξιας μας, δεν μπορουμε να κατηγορησουμε εναν χριστιανο που παιρνει το οπλο για να κατατροπωσει τον εχθρο, απο την στιγμη που ο εχθρος εχει ως σκοπο να αφανισει τον Ελληνα, την πιστη του και την πατριδα του.  




Δεν γινεται να αγαπαμε τους παντες ακομη και τους εχθρους μας και να τους επιτρεπουμε να μας σφαξουν διοτι τοτε δεν θα ειμαστε στην ζωη για να διαδωσουμε το εργο του Χριστου, δεν θα μπορουμε να αγαπησουμε. 




Επισης με αυτην την νεοταξικη και εωσφορικη “λογικη” θα ειχε εξαφανσιτει απο τον παγκοσμιο χαρτη πολλους αιωνες πριν το Ελληνικο εθνος.





Δεν ειναι χριστιανικο και λογικο να αγαπαμε τους εχθρους μας μεχρι θανατου. 





Ο αγιος Γρηγοριος ο Ναζιανζηνος εξησε κατα την εποχη την οποια οι γερμανοι απειλουσαν με αφανισμο την Ελληνικη-ρωμαικη αυκτρατορια. 
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ  ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.
ΙΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ,
Ηταν εντελως αδυνατον ενας απο τους κορυφαιους αγιους της ορθοδοξιας, ο οποιος προσφερε τα παντα στο Ελληνικο εθνος για να επιβιωσει και να μεγαλουργησει τους επομενους αιωνες να διδασκει πραγματα εναντια στον Ιησου Χριστο. 







Τις διδαχες του αγιου ιεραρχη Γρηγοριου του Θεολογου ασπαστηκαν και εφαρμοσαν ολους τους επομενους αιωνες ολοι οι Ελληνες χριστιανοι αυτοκρατορες, στρατηγοι, αξιωματικοι και στρατιωτες.






Αυτος ομως που εφαρμοσε περισσοτερο απο ολους τους υπολοιπους τις διδασκαλιες του αγιου Γρηγοριου, ηταν ο κορυφαιος στρατιωτικος αγιος της Ορθοδοξιας μας ο Αγιος Νικηφορος ο β Φωκας.






Ο  Aγιος Νικηφορος σχετικα με την αντιμετωπιση των αγαρηνων ειναι απολυτος οπως και ο αγιος Γρηγοριος ο Ναζιανζηνος, αφανισμος των αγαρηνων μεχρι ενος με την βοηθεια και την ευλογια του  Χριστου για να επιβιωσει το Ελληνικο εθνος.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ 
ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΕΦΑΡΜΟΦΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ΠΑΡ.4
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Για αυτόν τον λογο επετρεψε για πρωτη και μοναδικη φορα σε ολο τον κοσμο ο τριαδικος θεος, να διακοψουν την λειτουργια του, το μνημοσυνο του, μεσα στον κορυφαιο ναο του Χριστιανισμου, την Αγια Σοφια, και να ψαλλουν τον Ελληνα Βασιλια Νικηφορο, ως αργαλεο θανατο των Σαρακηνών.

Ακομη και τοσο γεναιος πολεμιστης που ηταν ο Νικηφόρος ο β,τοσο μεγαλος στρατηγος, που ηταν αυτοκρατορας στην κορυφαια αυτοκρατορια του κοσμου, μπροστα στον θεο, δεν ηταν παρα ενας απλος ανθρωπος, μεχρι εκεινη την στιγμη, καθως δεν ειχε γινει ακομη αγιος. 

Εν τουτοις οι καταστροφες των αραβων, ηταν τοσες πολλες επι πολλους αιωνες εις βαρος των αθωων Ελλήνων.
Τα μαρτυρια των Ελλήνων δεν ειχαν τελος ολους εκεινους τους αιωνες, από τους αγαρηνους, με σφαγες, κλοπες, εμπρησμούς, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων. 
Για αυτό επετρεψε ο θεος να διακοπτουν την δοξολογια του μεσα στην Αγια Σοφια, και να δοξολογουν τον Νικηφορο τον β Φωκα.
Ο αγιος Νικηφόρος είναι ο μοναδικος βασιλιας στον οποιο εγινε η υψιστη τιμη να διακοπτουν το μνημοσυνο του θεου μεσα στην αγια Σοφια τον κορυφαιο ναο της οικουμενης και να ψαλλουν εκεινον ως Αργαλεο θανατο των σαρακηνων, εγινε αντικειμοενο υβρεων-βιαιοτήτων εξαιτιας των εβραιων. 
Ουδέποτε στα παγκοσμια χρονικα  εγινε μια τετοια τιμη σε οποιοδήποτε άλλο βασιλια ουτε καν στον κορυφαιο Ελληνα ολων των εποχων τον Ιερο Βασιλειο τον β.

Ουτε στον κορυφαιο αυτοκρατορα ολων των εποχων τον ιερο Βασιλειο τον β τον βουλγαροκτονο δεν εγινε τετοια τιμη, ουτε σε κανεναν άλλο Ελληνα αυτοκρατορα, να τους ψαλλουν μεσα στην κορυφαια εκκλησια του κοσμου, διακοπτωντας το μνημοσυνο του Σωτηρα Ιησου Χριστου. Αυτό ηταν ξεκάθαρα ένα δειγμα, ότι ο Νiκηφορος θα γινοταν Αγιος.

Ο ιδιος ο ιησους Χριστος ,επιτρεπει την νομιμη αμυνα, διαφορετικα δεν θα επετρεπε, στους Ελλήνες να αμυνονται επι τοσους αιωνες και να εχουμε αυτοκτρατορια.




Σχετικα την νομιμη αμυνα ειναι συμφωνος και ο επισκοπος Πλωμαριου το 1913 μ.χ., ο οποιος σε σχετικο του βιβλιο αναφερει οτι ο χριστιανος θα πρεπει να εξαντλησει ολα τα μεσα ωστε να αποφυγει τον φονο. 

Εαν ομως αυτο δεν ειναι εφικτο τοτε εχει καθε δικαιωμα, οπως και ο καθε ανθρωπος να υπερασπιστει την ζωη του.

 
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ.




Αλλο ενα σημαντικοτατο παραδειγμα ειναι ο Ελληνας βασιλιας απο την Καππαδοκια ο Ηρακλειος, ο οποιος πρωτου να ξεκινησει το θρυλικο επος του εναντια στους περσες, πηγε και παντρευτηκε την εξ αιματος ανηψια του την Μαρτινα. 





Η Μαρτινα ηταν κορη της αδερφης του και ο λαος μαζι με τον αγιο  πατριαρχη Σεργιο αντεδρασαν σε αυτον τον γαμο.





Αυτο τον γαμο τον εκανε διοτι η πρωτη του γυναικα η Ευδοκια πεθανε πολυ προωρα απο επιληψια.





Εντουτοις ο Χριστος αξιωσε αυτον τον υπεροχο Ελληνα να ξεπερασει σε επιτευγματα τον μεγα Αλεξανδρο και να κρατησει δια παντος ζωντανο το Ελληνικο εθνος.

Ο βασιλιας Ηράκλειος ξεπερασε σε αρκετους τομεις τον M. Αλεξανδρο και κρατησε ζωντανη την Ελλαδα στην πιο κρισιμη ιστορικη καμπη ολων των εποχων.

Εάν δεν υπηρχε ο Ηράκλειος παρα τα χρηστα ηθη των προγονων μας η Ελλαδα θα ειχε σκλαβωθεί στους περσες.(2)

Δυστυχως ο Ιδιος ανθρωπος παντρευτηκε την εξ αιματος ανηψια του την Μαρτινα με την οποια εκανε πολλα παιδια. Ποιος ο ανθρωπος που ξεπερασε σε ποσους τομεις και επιτεύγματα τον Μεγα Αλεξανδρο. ​ 
 
 
 
Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο. 
 
 
 
Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες. Ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ. 
 
 
 
Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα.






Στους αγιους τοπους εκτος από της αγριες σφαγες, της κλοπες, τους εμπρησμούς, τους βιασμους ,το σκλαβωμα χριστιανων, μαζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου,
εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. 
 
 
Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες. 
 
 
 
Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα    περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια.





 
 
 Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο.
 
 
 Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. 






Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας.


 
Ακομη και ο M. Αλεξανδρος, με πολύ εμπειρους στρατιώτες, με περισσοτερους στρατιώτες σε σχεση με τον Ηρακλειο, και ένα πανισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο κρατος πολιτικα-οικονομικα, εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια, σε σχεση με τον Ηρακλειο.
 
 
 
 
Κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες.
 






Μονον όταν ανεβηκε στον θρονο, ο πρωτος Ελληνας χριστιανος βασιλιας, ο Ηράκλειος εκαναν  οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των περσων. 






Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.
 
 
 




ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
 




Το απογειον της Ελληνορθοδοξιας ηταν οταν ο Ελληνας Αυτοκρατορας Ηράκλειος πηρε πισω από τους Περσες τον Τιμιο Σταυρο, τον οποιο πηγε ο ιδιος πισω στα Ιεροσόλυμα.
 




Ο θριαμβος των Ελλήνων ήταν ολοκληρωτικος. 
 
 
 
Δεκατέσσερα χρονια πριν, δηλαδή το 614 μ.Χ., το Ελληνικο-ρωμαικο κρατος, δεν είχε βρεθει μονον κατακτημενο κατά το ημισυ από τους Περσες, αλλα ήταν για πρωτη φορα στην ιστορια του σκοπιμα, εξαιτιας των αλλοδαπών αυτοκρατορων, τελειως χρεωκοπημενο.
 
 
Ηταν η εποχη που εδωσαν οι εωσφοριστες Περσες το τελεσιγραφο στους προγονους μας, ότι ή θα εγκαταλείψουν ολοι τον Ιησου Χριστο, η δεν θα ξαναδουν ποτε τον ηλιο.
 



Τελικα ο υπεροπτης εωσφοριστης Χοσροης ο οποιος αποκαλουσε τον Ηρακλειο, δουλο του, εχασε την ζωη του, και ο γιος του εκανε κηδεμονα-δουλο του το παιδι στον Ελληνα αυτοκρατορα Ηρακλειο. 
 
 
Αυτο ειναι το απολυτο απογειο της Ορθοδοξιας και του Ελληνισμου. 
 




Ο Χριστος και η Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια ειχαν κερδισει κατα κρατος τον εωσφορο και την αυτοκρατορια του. 
 



ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ 
ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 
ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.



ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ 
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
 
 
Η περσικη αυτοκρατορια επιχειρουσε παρα πολλους αιωνες να αφανισει δια παντως τον Ελληνισμο στο ονομα της νεας ταξεως και του εωσφορου . 
 
 
Εξαιτιας της γενναιοτητας, του ηθους, της πιστης, των χρηστων ηθων, και της βοηθειας του Ιησου Χριστου, οι προγονοι μας κατεβαλαν δια παντως τον προαιωνιο εχθρο του Ελληνικου εθνους. 
 
 
 
Αμεσως τοτε οι εωσφοριστες δημιουργησαν την πανισχυρη αραβικη αυτοκρατορια, στην θεση της Περσικης, ενώ όταν εξασθενισε ως δυναμη και η αραβικη αυτοκρατορια, αμεσως για μην παρουμε ανασα και εστειλαν εναντιον μας, τους Τουρκους. 
 
 
 
Φροντιζαν ολους εκεινους τους αιωνες να στελνουν κυριολεκτικα αμέτρητους λαους να μας πολεμουν, για να μην σταματαμε καθολου, να πολεμαμε συνεχεια.
 
 






Οι εωσφοριστες, μετα την συντριβη της περσικης αυτοκρατοριας , δεν πιστευαν τι ειχε συμβει . 
 
 
 





Οι ιεροι Ελληνες εγιναν από σκλαβοι διοικητες στο ένα τους δημιουργημα, που ηταν το ρωμαικο κρατος .
 





Με την αναληψη της εξουσιας στο ρωμαικο 
κρατος επετυχαν να καταστρεψουν δια παντος το άλλο τους κατασκεύασμα την περσικη αυτοκρατορια.
 
 





Όταν οι Ελληνες ξαναεγιναν παγκόσμιοι κυριαρχοι με την κατακτηση της περσικης αυτοκρατοριας, τοτε πηραν την αποφαση να δημιουργησουν τον μωαμεθανισμο. 





Ο αποκλειστικος τους σκοπος να κατακτησουν την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια.
 
 
 
 



Τοτε συμβαινει κατι ακομη το μοναδικο.
 




Ενας λαος αγραμματος, αναλφάβητος, που ζουσε στην ερημο, εγινε μεσα σε εξι χρονια,παγκοσμια υπερδυναμη, με αποτέλεσμα να παρει πισω ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια την Μεσοποταμια κλπ, απο τους Ελληνες.
 




Αυτοι ηταν οι αραβες ,οι οποιοι μολις ειχαν ασπασθεί τον μωαμεθανισμο Εωσφορισμο.
 
 
 



Ακομη και εμεις οι Ελληνες με τον κορυφαιο πολιτισμο στον κοσμο χρειαστηκε να περασουν αιωνες για να ειμαστε κοσμοκρατορες και να διοικουμε την κορυφαια αυτοκρατορια στην οικουμενη.
 




Σκεφτειτε οτι ο Ελληνικος πολιτισμος δεν ηταν αρκετος απο μονος του για να φτασουμε στην κορυφη του κοσμου και επρεπε να ενωθει ο Ελληνικος πολιτισμος με τον χριστιανισμο.   
 
 






Χωρις την ενωση του Χριστιανισμου και του
αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου ηταν αδυνατον να γινει ο Ελληνισμος παγκοσμια αυτοκρατορια και να φτασει στην κορυφη του κοσμου. 
 
 





Οι αγιοι πατερες της ορθοδοξης εκκλησιας μας
κρατησαν οτι πολυτιμο ειχε ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος, οπως οι διδασκαλιες του Πλατωνα και του Αριστοτελη και φυσικα χρησιμοποιουσαν την κορυφαια γλωσσα στον κοσμο την Ελληνικη. 
 






Μονον οταν διαχωρισαν οι αγιοι πατερες της εκκλησιας τον γνησιο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο απο το εωσφορικο δωδεκαθεο ηταν εφικτη πλεον η ανοδος του Ελληνισμου σε ολα τα επιπεδα.
 
 




Oλα τα μεγαλα βασιλεια εκαναν πρωτα ισχυρο 
πολιτισμο, οικονομια, διοικηση και στρατο ενω χρειαστηκε να περασουν αρκετοι αιωνες ειτε πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα για να επιτυχουν τους σκοπους τους. 
 




Μονον οι αραβες, σε ολη την παγκοσμια ιστορια απο καταβολης κοσμου εγιναν μεσα σε 6 χρονια, χωρις να εχουν καθολου, πολιτισμο, οικονομια, διοικηση κλπ, εγιναν παγκοσμια υπρεδυναμη. 
 




Το να γινουν οι αραβες παγκοσμια υπερδυναμη οπως εξηγω μεσα απο τις προσωπικες μου ιστορικες παρατηρησεις δεν εγινε σε καμια των περιπτωσεων με φυσιολογικο τροπο. 
 
 
Για να χρειαστουν οι αγραμματοι αραβες μονον εξι χρονια, ηταν απολυτως βεβαιον οτι  από πισω τους βρισκοταν οι εωσφοριστες δωδεκαθειστες της “νεας” ταξης πραγματων.
 
 
 
Παγια αρχη μου είναι ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν. 
Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους, ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους. 
Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει ; Εναι λοιπον δικαιο να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως ;

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας , είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους.

 
Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται, ένα μικρο μερος, βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.


ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Μουσικά σχολεία.
loading...

22 thoughts on “Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Α

  1. ΨΕΥΤΗ ΙΟΥΔΑΙΕ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ,

    ΟΡΙΣΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Η Γενοκτονία 270.000 Ελλήνων στην Κρήτη το 961 από τους Ρωμαίους-“Βυζαντινούς” κατακτητές.

    Γράφει ο Κώστας Ντουντουλάκης

    Καθ’ όλη την διάρκεια της χιλιετούς βυζαντινής αυτοκρατορίας η Κρήτη ήταν το κόκκινο πανί για τους βυζαντινούς κατακτητές. Γι’ αυτό την αιματοκύλησαν πολλές φορές.

    Επανάσταση κατά των βυζαντινών, αλλά επιπλέον ετοιμάζουν πανστρατιά και επιτίθενται κατά της Κωνσταντινουπόλεως για να εκθρονίσουν(!!!) τον αυτοκράτορα Λέοντα Γ’ τον Ίσαυρο.

    Αρχηγό τους είχαν έναν Κρητικό ονόματι Κοσμά, ο οποίος ήταν μεγαλοπρεπής, ωραίος και γενναίος. Και παραλίγο να κατάφερναν να κυριαρχήσουν σε όλη την Μεσόγειο, όπως αναφέρει στην «Ιστορία των Σφακίων» ο ηγούμενος Γρηγόριος Παπαδοπετράκης.

    Όμως οι λογαριασμοί Βυζαντινών και Κρητικών παρέμεναν από αιώνες ανοικτοί και δεν έκλεισαν ποτέ. Ο Αλέξιος Κομνηνός, δια του υιού του Ισαακίου, το 1192, στέλνει απειλητική επιστολή προς το νησί της Κρήτης. Απειλούσε ότι αν δεν υποταχθούν στο Βυζάντιο οι Κρητικοί, θα εξολοθρεύσει όλους τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, όπως έπραξαν στο παρελθόν, έγραφε η επιστολή, ο Βελισσάριος, ο Ιουστινιανός, ο Νικηφόρος Φωκάς και ο Βάρδας ο Θαλασσινός.

    Οι Βυζαντινοί είχαν υποστεί αναρίθμητες ήττες από τους Κρητικούς, που ήταν πολύ γενναίοι μαχητές και θεοσεβείς. Οι Κρητικοί ουδέποτε πρόδωσαν τους Πατρώους Θεούς και τα Πάτρια ειωθότα. Το παράδειγμά τους έδινε θάρρος στους άλλους Έλληνες να διατηρήσουν τον Ελληνισμό τους και την Πατρώα Ελληνική Θρησκεία. Γι’ αυτό ήθελαν να τους αφανίσουν οι βυζαντινοί κατακτητές.

    Οι μνήμες από την τελευταία ήττα, ήταν ακόμη νωπές.

    -Το 949 ο Βυζαντινός αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Ζ’ υπέστη πανωλεθρία από τους γενναίους Κρητικούς καθώς όλο το βυζαντινό στράτευμα που έστειλε για να κατακτήσει το ηρωικό Νησί κατεσφάγη, όπως μας πληροφορεί ο Λέων Διάκονος.

    Τα Κρητικά πλοία περήφανα έπλεαν στην Μεσόγειο αψηφώντας τον βυζαντινό στόλο. Και όποτε είχαν ευκαιρία έκαναν τολμηρές επιδρομές και κατέστρεφαν ολοσχερώς τον βυζαντινό στόλο. Ο Λέων Διάκονος γράφει για την «των Κρητών δυναστείαν, τραχηλιώσαν και κατά Ρωμαίων φονικόν πνέουσαν». Δηλαδή έσπερναν τον θάνατο στους βυζαντινούς οι σκληροτράχηλοι Κρητικοί, γράφει ο Λέων Διάκονος στην Ιστορία του.

    Οι Κρητικοί ήταν ακατάβλητοι κυρίως για δύο λόγους, γράφει ο Συνεχιστής του Θεοφάνους: Πρώτον διότι είχαν διατηρήσει αλώβητο το Ελληνικό Ιερατείο τους, το οποίο προΐστατο στους Απελευθερωτικούς Αγώνες, και δεύτερον διότι ήταν φοβεροί έμποροι, κάτι που τους προσπόριζε τα αναγκαία χρήματα για τους πολέμους κατά των βυζαντινών.

    Το μίσος των Ρωμαίων “Βυζαντινών” κατά των Ελλήνων της Κρήτης αποτυπώνεται ανάγλυφα από τον παρακοιμώμενο Ιωσήφ Βρίγγα ο οποίος προσπαθεί να διεγείρει το Βυζαντινό συμβούλιο κατά των Κρητικών. Ο Συνεχιστής του Θεοφάνους καταγράφει τα λόγια του Ιωσήφ: «Είναι τόσα τα δεινά που υπέστησαν οι Ρωμαίοι από τους αρνητές του Χριστού, σφαγές και καταστροφές εκκλησιών και αρπαγές περιουσιών και αιχμαλωσίες. Πρέπει να αγωνισθούμε υπέρ των Χριστιανών και να μην δειλιάσουμε από την απόσταση της θαλάσσης ούτε από τις φήμες».

    Πράγματι οι γενναίοι Κρητικοί απελευθέρωναν τα παράλια της Ιωνίας από τους Ρωμαίους “Βυζαντινούς” κατακτητές και κατέστρεφαν χριστιανικές εκκλησίες και έπιαναν χριστιανούς αιχμαλώτους για να τους ανταλλάξουν με Έλληνες.

  2. Το 960 ο Βυζαντινός αυτοκράτωρ Ρωμανός Β’ και ο παρακοιμώμενος Ιωσήφ Βρίγγας ανέθεσαν στον Αρμένιο στρατηγό Νικηφόρο Φωκά τον αφανισμό της Κρήτης και των Κρητικών. Ο τεράστιος βυζαντινός στόλος ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιουλίου 960. Αποτελείτο από 3300 πλοία που μετέφεραν στρατό και εφόδια.

    Οι Ρωμαιοβυζαντινοί είχαν στρατολογήσει βάρβαρα στίφη Σλαύων, Αρμενίων και Ρώσων, για να κατασφάξουν τους Έλληνες της Κρήτης.

    Ο M. Canard, στο Byzance et les Arabes μας πληροφορεί ότι οι Έλληνες διέθεταν μόλις 240 πλοία και ζήτησαν από τους Άραβες πολεμοφόδια και στρατό. Εκείνο τον καιρό οι Άραβες με επικεφαλής τον Χαμβδά πολεμούσαν στο μέτωπο της Μικράς Ασίας τους βυζαντινούς κατακτητές, και έτσι δεν μπόρεσαν να τους στείλουν παρά μικρές ποσότητες πολεμοφοδίων, αλλά καθόλου στρατό. Έτσι οι γενναίοι Κρητικοί μαχητές αντιμετώπισαν μόνοι τους τον τεράστιο βυζαντινό στόλο που μετέφερε 500.000 βυζαντινούς κατακτητές στο ηρωικό Νησί.

    Οι Έλληνες γρήγορα έμαθαν τα νέα και άρχισαν να οχυρώνωνται. Η ιστορία έχει καταγράψει ως επικεφαλή της ηρωικής αντιστάσεως την Κρητικοπούλα Ιέρεια της Αρτέμιδος Κλεαγέτη.

    Ο Πρίσκος στην χρονογραφία του μας πληροφορεί ότι ήταν μόλις 25 ετών το 960, και αμέσως άρχισε να εμψυχώνει τους Κρητικούς περιδιαβαίνουσα όλα τα οχυρά. Η Κλεαγέτη ήταν πολύ μορφωμένη και γόνος ιερατικής οικογενείας. Η μητέρα της λεγόταν Ζηνόκλεια, ήταν Ιέρεια της Ήρας, και είχε πάρει μέρος στην μάχη της Κρήτης κατά των Βυζαντινών το 949. Με το τόξο της είχε σκοτώσει 50 βυζαντινούς κατακτητές. Η Ζηνόκλεια τελούσε τα Ελληνικά Μυστήρια και είχε διδάξει από μικρή την θυγατέρα της Κλεαγέτη το πώς να πολεμά τους κατακτητές.

    Ο Λέων Διάκονος στην Ιστορία του αναφέρει την Κλεαγέτη με υβριστικούς όρους. Την αποκαλεί «γύναιον εταιρικόν», «αναιδές», και ότι τάχα έκανε μαγγανείες. Όμως της αναγνωρίζει, αν και με υβριστικό τόνο, ότι ήταν μάντισσα και ότι ήταν ατρόμητη, καθώς πλησίαζε μόνη της μέχρι τα φυλάκια των Ρωμαιοβυζαντινών και τους προκαλούσε σε πόλεμο.

    Οι Κρητικοί Ιερείς και Ιέρειες μόλις αντίκρισαν του πρώτους Ρωμαίους στρατιώτες έκαναν “καθαρμό σε όλο το Νησί για να φύγει το χριστιανικό μίασμα”.

    Ο Νικηφόρος Φωκάς αμέσως μετά την απόβαση αρχίζει γενική επίθεση. Σφάζει αρκετούς Κρητικούς τις πρώτες ημέρες. Νοιώθοντας ότι η νίκη του θα είναι εύκολη εξ αιτίας του τεραστίου όγκου του στρατεύματός του, δίνει 10.000 βυζαντινούς στρατιώτες στον στρατηγό Νικηφόρο Παστιλά και τον διατάσσει να εισβάλει στην ενδοχώρα του Νησιού και να κατασκοπεύσει τους Κρητικούς.

    Η ατρόμητη Ιέρεια Κλεαγέτη απαντά με ανταρτοπόλεμο. Βάζει τις Κρητικοπούλες να δίνουν κρασί στους βυζαντινούς στρατιώτες, να τους μεθούν και να αποσπούν πληροφορίες. Αφού τους διέλυσαν την πειθαρχία η Κλεαγέτη διέταξε τους 400 Κρητικούς που είχε υπό τις διαταγές της να λάβουν θέσεις μάχης στα βουνά.

    Μόλις οι Κρητικοί είδαν τους βυζαντινούς αποδιοργανωμένους ξεκίνησαν επίθεση με επικεφαλής την ηρωική Ιέρεια της Αρτέμιδος. Οι Ρωμαιοβυζαντινοί αντιστάθηκαν με σθένος. Η Κλεαγέτη σημάδεψε με το τόξο της τον στρατηγό Νικηφόρο Παστιλά, κτύπησε το άλογό του και τον ανάγκασε να ξεκαβαλικέψει. Αμέσως χύμηξε πάνω του με το τσεκούρι της και τον σκότωσε.

    Οι Ρωμαιοβυζαντινοί σε αυτή την δεύτερη φάση του αγώνος τράπηκαν σε φυγή αλλά οι Κρητικοί τους πήραν στο κυνήγι. Ελάχιστοι από τους στρατιώτες του Νικηφόρου Παστιλά κατόρθωσαν να επιστρέψουν ζωντανοί στο στρατόπεδο του Νικηφόρου Φωκά.

    Ο Φωκάς, ωσάν να χτυπήθηκε από κεραυνό, μόλις άκουσε τα νέα άρχισε να ετοιμάζει ενέδρες. Άρχισε να πολιορκεί τον Χάνδακα (Ηράκλειο).

  3. Ο Πρίσκος, έχει καταγράψει το πώς απευθύνθηκε στους στρατιώτες του λέγων: «Δεν νομίζω να αγνοεί κανείς σας την επιθετικότητα και το θράσος των απογόνων της Αριάδνης, τις τόσες διαρπαγές και τα φονικά που έχουν διαπράξει κατά των Ρωμαίων. Δεν ανέχεται η εκκλησία του Χριστού να λυμαίνωνται το χριστεπώνυμο πλήθος οι ειδωλολάτρες.

    Μην εξοκείλετε στην απειθαρχία και την καλοπέραση διότι θα πάθετε ότι και οι στρατιώτες του Νικηφόρου Παστιλά. Ας μην σπαταλάμε τον καιρό μας με οκνηρία και μέθη, αλλά παραμένοντας Ρωμαίοι ας επιδείξουμε στον πόλεμο κατά των ειδωλολατρών το γενναίο μας φρόνημα».

    Μετά πήρε τον στρατό του και άρχισε επίθεση καθώς είχε πληροφορίες ότι 40.000 Κρητικοί ετοιμάζονταν να του επιτεθούν αιφνιδιαστικά και να τον εκδιώξουν από το Νησί. Ο Νικηφόρος Φωκάς περίμενε να νυκτώσει και επιτέθηκε το βράδυ στους Κρητικούς, οι οποίοι δεν άκουσαν την Κλεαγέτη και έκαναν το λάθος να κατασκηνώσουν σε πεδιάδα.

    Εκεί ο Νικηφόρος Φωκάς τους έπιασε στον ύπνο, απροετοίμαστους, και τους έσφαξε όλους. Ο Νικηφόρος Φωκάς, για να αποδείξει το πόσο βάρβαρος ήταν και το πόσο μισούσε τους Έλληνες, διέταξε τους στρατιώτες του να κόψουν τα κεφάλια των Ελλήνων και να τα μαζέψουν σε σακκιά.

    Ύστερα διέταξε να τα καρφώσουν σε κοντάρια και να τα τοποθετήσουν μπροστά στο κάστρο του Χάνδακος. Μετά, όπως διασώζει ο Λέων Διάκονος, ο Φωκάς διέταξε όσα κεφάλια Κρητικών περίσσεψαν να τα εκσφενδονίζουν με τις βαλλίστρες μέσα στα τείχη του κάστρου…

    Οι Κρητικοί μόλις ανεγνώρισαν τους ομοφύλους των, ξέσπασαν σε οιμωγές. Ακούστηκαν κλάματα. Τρόμος κατέλαβε το στρατόπεδο των Κρητικών. Ακούστηκαν κραυγές και θρήνοι ωσαν η πόλη να είχε ήδη κατακτηθεί. Μολονότι δεν είχαν καμμία διάθεση για ειρήνη με τους Ρωμαίους, τώρα είχαν χάσει το θάρρος τους. Εκείνη την δύσκολη στιγμή εμφανίστηκε στα τείχη η νεαρή Ιέρεια Κλεαγέτη. Το πρόσωπό της έλαμπε από ζωντάνια όταν ενθάρρυνε τους Κρητικούς.

    Ο Πρίσκος διέσωσε τα λόγια της: «Γενναίοι άνδρες και γυναίκες, αιώνες τώρα πολεμούμε τους Ρωμαίους. Οι Θεοί δεν μας εγκατέλειψαν, πάντα στέκονται στο πλευρό μας. Μόλις κατατροπώσαμε τους Ρωμαίους του Παστιλά. Τώρα θα λιποψυχήσουμε μπροστά σ’ έναν ασεβή Ρωμαίο; Εμπρός! Τραβήξτε τα σπαθιά. Ακονίσατε τους πελέκεις. Τεντώσατε τα βέλη. Θάνατος στους Ρωμαίους κατακτητές. Βοήθησέ μας Τοξόκλυτη Θεά. Ίσιωσε τα θανατηφόρα βέλη μας να βρουν τον στόχο τους».

  4. Η νεαρή Ιέρεια αμέσως διατάζει επίθεση. Εμψυχωμένοι από την ατρόμητη Ιέρειά τους που όρμησε πρώτη, 35.000 Κρητικοί, μαζί και γυναικόπαιδα, εφορμούν εναντίον των βυζαντινών κατακτητών. Ο Νικηφόρος Φωκάς ταράζεται από την ξαφνική αντεπίθεση. Αλλά πριν προλάβει να συνέλθει καταμετρά 90.000 χιλιάδες νεκρούς, οι περισσότεροι από τα επίλεκτα βυζαντινά σώματα των Αρμενίων.

    Ο Νικηφόρος Φωκάς αναγκάζεται να σαλπίσει υποχώρηση. Έβλεπε πιά ότι ήταν πολύ δύσκολο να κατατροπώσει τους Κρητικούς και μάλιστα με τέτοια οχυρά. Αποφάσισε, γράφει ο Λέων Διάκονος, να πολιορκήσει τον Χάνδακα(Ηράκλειο). Αποφάσισε να λιμοκτονήσει τους Κρητικούς μέχρις ότου κατασκευάσει νέες πολιορκητικές μηχανές. Έτσι τελείωσε ο χειμώνας του 960-961.

    Κατά την διάρκεια του χειμώνος δεν έπαυσαν τελείως οι εχθροπραξίες. Ομάδες καταδρομών των Κρητικών κτυπούσαν συνεχώς τους βυζαντινούς κατακτητές. Οι απώλειες των Κρητικών έφτασαν τις 30.000 νεκρούς και των βυζαντινών τις 110.000 νεκρούς, αναφέρει ο M. Canard στο Byzance et les Arabes.

  5. -Στο τέλος Φεβρουαρίου του 961, ο Νικηφόρος Φωκάς άρχισε πάλι τον πόλεμο με νέο στρατό και εφόδια που παρέλαβε από την Κωνσταντινούπολη. Αντιθέτως η θέση των Κρητικών γινόταν όλο και πιό δύσκολη καθώς τα τρόφιμα λιγόστευαν και ο ναυτικός αποκλεισμός του Νησιού δεν επέτρεπε τον ανεφοδιασμό.

    Οι στρατιωτικοί αρχηγοί των Κρητών, Ναύκλος και Ανεμάς, έκαναν συμβούλιο και αποφάσισαν να περιμένουν, μέσα στην πόλη, βοήθεια από τους Άραβες. Όμως η Κλεαγέτη τους είπε να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο στα βουνά και να μην πολεμήσουν μέσα στην πόλη διότι το κάστρο ίσως να μην αντέξει την πολιορκία. Τελικά υπερίσχυσε η γνώμη του Ανεμά, η οποία δυστυχώς απεδείχθη μοιραία…

    Οι Ρωμαίοι κατακτητές άρχισαν την πολιορκία σκάβοντας κάτω από την τάφρο και άρχισαν να ξεκολλούν πέτρες από το τείχος. Πρόσθεσαν ξύλα στα υποστηρίγματα και τους έβαλαν φωτιά. Σε λίγο η φωτιά απανθράκωσε τα υποστηρίγματα και δύο επάλξεις του κεντρικού τείχους κατέρρευσαν. Αμέσως όρμησαν στην πόλη τα ρωμαιοβυζαντινά βαρβαρικά στίφη και άρχισαν γενική σφαγή χωρίς να κάνουν διάκριση αμάχου και μαχομένου πληθυσμού. Τα γυναικόπαιδα έτρεχαν να κρυφτούν στα σοκάκια αλλά οι βυζαντινοί τους εξολόθρευαν ανηλεώς. Για τρεις ολόκληρες ημέρες δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να σφάζουν άμαχο πληθυσμό…

    Η κατάκτηση της Κρήτης ολοκληρώθηκε στις 7 Μαρτίου 961. Οι πηγές κατέγραψαν 200.000 νεκρούς Κρητικούς, μαζί με τα γυναικόπαιδα, που γενοκτόνησαν οι βυζαντινοί υπάνθρωποι. Μαζί με τους ήδη νεκρούς Κρητικούς στα πεδία των μαχών, το Ολοκαύτωμα της Κρήτης αριθμεί 270.000 νεκρούς, σφαγιασθέντες από τα βαρβαρικά στίφη του Νικηφόρου Φωκά.

    Ο Νικηφόρος Φωκάς, χωρίς κανένα ίχνος θεοσέβειας, ανδρείας και πολιτισμού, ζήτησε να βρουν το πτώμα της ηρωικής Ιέρειας Κλεαγέτης. Μόλις οι ρωμαιοβυζαντινοί το βρήκαν, ο βάρβαρος Αρμένιος στρατηγός διέταξε να της κόψουν το κεφάλι και να το καρφώσουν σε ένα κοντάρι. Αφού το έφτυσε, το περιέφερε πάνω στο άλογό του ως τρόπαιο…

    Ο Νικηφόρος Φωκάς για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Κρήτης διατάσσει την φυλετική αλλοίωση του Κρητικού λαού. Εγκαθιστά στο ηρωικό Νησί βαρβάρους Σλαύους, Ρώσους και Αρμένιους. Επιπλέον διατάσσει τους μοναχούς των χριστιανών να εκχριστιανίσουν βιαίως τον Κρητικό λαό. Ο Νίκων ο «Μετανοείτε» αποβιβάζεται στην Κρήτη με προστασία βυζαντινής φρουράς και αρχίζει νέες σφαγές.

    Παρά την τρομακτική γενοκτονία, οι Κρητικοί ανένηψαν και συνέχισαν τον Ιερό Αγώνα για Ελευθερία, κάτι που αποδεικνύεται με την απειλητική επιστολή που έστειλε ο Αλέξιος Κομνηνός το 1192, όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου μας.

    Η Γενοκτονία 270.000 Κρητικών από τους βυζαντινούς κατακτητές το 961 έχει χαραχθεί βαθιά στην μνήμη όλων των Ελλήνων παρά τις προσπάθειες των ρωμαιοβυζαντινών κατακτητών να την διαγράψουν.

    Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, ο τουρκικής υπηκοότητας «Πατριάρχης» των χριστιανών Βαρθολομαίος, πριν από δύο χρόνια, έστησε τον …ανδριάντα(!) του Νικηφόρου Φωκά στην Κρήτη(!!!).

    Όπως δείχνουν τα γεγονότα υπάρχουν ακόμη ανοικτοί λογαριασμοί μεταξύ Ελλήνων και νεορωμαιοβυζαντινών…

    Πηγές:

    Λέων Διάκονος, Ιστορία

    M. Canard, Byzance et les Arabes

    Πρίσκος, Κρητικά, στην συλλογή Jus Graeco-Romanum

    Γρηγορίου Παπαδοπετράκη, Ιστορία των Σφακίων, Αθήνα 1971

    Ισίδωρος Ηλιάκης

  6. Πάτρα: Διακόπηκε για την Παρασκευή η δίκη της έφεσης του Σώρρα (VIDEO&ΦΩΤΟ)
    Φ. Λεπίδας: Μπήκαν στο σπίτι μου και απείλησαν να με «καθαρίσουν»

    07:44,28.02.2018|

    Νεότερη ενημέρωση 13.30′

    Για την προσεχή Παρασκευή 2 Μαρτίου διέκοψε το δικαστήριο της Πάτρας την εκδίκαση της έφεσης Σώρρα στην πρωτόδικη απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε οκταετή κάθειρξη χωρίς αναστολή στην έφεση και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει άφαντος.

    Σε δηλώσεις του τους δημοσιογράφους ο συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Σώρρα κ. Κεχαγιόγλου αναφέρθηκε τόσο στις δηλώσεις Λεπίδα σύμφωνα μ τις οποίες απειλήθηκε και γι’ αυτό δεν παρέστη σήμερα ως μάρτυρας ενώ επεσήμανε πως η υπόθεση ως προς το οικονομικό σκέλος έχει ολοκληρωθεί.

    Νεότερη ενημέρωση 12.13΄

    Ξεκίνησε η δίκη, στο Εφετείο Πατρών, του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε οκταετή κάθειρξη χωρίς αναστολή στην έφεση και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει άφαντος.

    Νωρίτερα στο Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του, οι οποίοι αποχώρησαν στις 10.00 περίπου το πρωί.

    δ2
    δ3
    δ4
    Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Πάτρας Φώτης Λεπίδας είχε προβεί σε καταγγελίες, αναφέροντας ότι το πρωί εισέβαλαν στο σπίτι του άτομα, το οποίο, όπως υποστήριξε, απείλησαν να τον «καθαρίσουν», αν δεν καθαρίσει η υπόθεση με τον Αρτέμη Σώρρα.

    Ο Φ. Λεπίδας κατέθεσε μήνυση κατά των ατόμων.

    Nεότερη ενημέρωση 10.17΄

    Ανοιξε η οδός Γούναρη, που παρέμεινε αποκλεισμένη για μία ώρα περίπου, από οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

    Ο μεγαλύτερος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε και κινήθηκε προς την Ιχθυόσκαλα.

    Νεότερη ενημέρωση 09.30΄

    Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας πραγματοποιούν συγκέντρωση οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι έφτασαν με λεωφορεία στην Πάτρα, εν όψει της εκδίκασης της έφεσης που έχει ασκήσει ο άφαντος φυγόδικος.

    ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

    Γ1
    Γ2
    Πρώτη ενημέρωση 07.44΄

    Εκδικάζεται σήμερα, στα Δικαστήρια της Πάτρας, η έφεση του Αρτέμη Σώρρα για την ποινή που του έχει επιβληθεί σε οκταετή κάθειρξη χωρίς αναστολή στην έφεση και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει άφαντος.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει χωρίς την εκρποσώπηση από τον μέχρι πριν λίγες ημέρες δικηγόρο του Πατρινού «σωτήρα», Βασίλης. Νουζέλα, καθώς αυτός εκδιώχθηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, από δικηγόρος του.

    Οπως ο ίδιος ανέφερε σε ανακοίνωσή του, «ανταποκρίθηκα άμεσα στην δημόσια πρόσκληση και παραίνεση του εντολέως μου Αρτ. Σώρρα επικεφαλής της ΕΣΥ και προσήλθα σήμερα 17.2.18 στην ΚΕ της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ στον Υμηττό Αττικής.

    Κατόπιν διαλογικής συζήτησης μου ανακοινώθηκε λόγω προειλημμένης απόφασης ότι δεν θα εκπροσωπήσω τους ανωτέρω εντολείς μου στην εφετειακή ποινική δίκη της 28.2.18 με την οποίαν συμφωνώ απόλυτα, οπότε παρέδωσα όπως προβλέπεται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων με έγγραφη απόδειξη τον πλήρη φάκελο.

    Ανακοίνωσα δε, διότι ερμηνεύω και εκλαμβάνω διαφορετικά, αντίθετα το δημόσιο ηχητικό μήνυμα Αρτ. Σώρρα ότι δεν επιθυμώ περαιτέρω να εκπροσωπήσω αυτούς ή την ΕΣΥ ως νομικός παραστάτης για προσωπικούς λόγους και παραιτούμαι συνεπώς αμετάκλητα της εντολής μου.

  7. Επανέλαβα τόν απόλυτο σεβασμό μου πρός αυτούς και ευχαρίστησα εγκάρδια για την μέχρι τούδε ευδόκιμη συνεργασία μας.

    Η πανελλήνια κοινή γνώμη γνωρίζει το ήθος την κατάρτιση και τον αδιάλειπτο αγώνα μου.

    Η εντολή χορηγείται και ανακαλείται.

    Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία».

    Κάλεσμα για συγκέντρωση από την Ελλήνων Συνέλευση

    Με αφορμή τη σημερινή δίκη η Ελλήνων Συνέλευση έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας στα μέλη της.

    Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

    «ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

    Αδελφια μας, στις 28 φεβρουαριου ειναι η αρχη μιας διαφορετικης πορειας. η αρχη της ανατροπης του σαπιου καθεστωτος.

    Την τεταρτη στις 28 φεβρουαριου στην πατρα δικαζεται επειτα απο πολλες πιεσεις και καθυστερησεις η εφεση στην προσωπικη υποθεση του αρτεμη σωρρα που εμαθαν ολοι ελληνες πολιτες από τα καθεστωτικα μεσα μαζικησ ενημερωσησ.

    Αυτη η προσωπικη υποθεση που εχει καταντησει φαρσα, οδήγησε σε μια πραξικοπηματικη δικη που εγινε στις 17-3-2017 καταδικαζοντας ερημην τον προεδρο του πολιτικου φορεα ελληνων συνελευσις αρτεμη σωρρα, για μια αστικη υποθεση σε 8 χρόνια καθειρξη και 5ετης στερηση πολιτικων δικαιωματων, κατι πρωτογνωρο για τα ελληνικα δεδομενα.

    Στα δικαστηρια της Πατρας την Τεταρτη, με αριθμο πινακιου 5, επιτελους θα λαμψει η αληθεια και θα μαθουν ολοι οι ελληνες πολιτες πως οι τιτλοι που εχουν αποδοθει στον προεδρο μας ειναι ανυποστατοι και δεν μπορουν να στηριχθουν ακομα και στις αιθουσες των δικαστηριων.

    Καλουμε ολους τους ελληνες πολιτες, να ερθουν και απο κοντα να διαπιστωσουν με τον πλεον νομιμο τροπο πως ολοι οι χαρακτηρισμοι που εχουν ΔΟΘΕΙ για την ελληνων συνελευσις και τον αρτεμη σωρρα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα κατασκευασμενες ειδησεις, που σκοπο εχουν να αφησουν τον απλο πολιτη, στην αγνοια για την δυναμη της ελληνων συνελευσις και του προεδρου μας αρτεμη σωρρα.

    Καλουμε ολους τους ελλην ανθρωπους να ερθουν και να συνταχθουν μαζι μας φωναζοντας για το αδικο που βιωνουμε καθημερινα.

    Καλουμε και προσμενουμε ολα τα αδελφια μας να διωξουν τους φοβους και τους εγωισμους και να ερθουν να ενημερωθουν πληρωσ ωστε να συνταχθουν στον μοναδικο πολιτικο φορεα του εθνουσ των ελληνων, δια την απελευθέρωση της μητέρας των μητερών ελλας αλλα και ολου του πλανήτη Γαία Δήμητρα Αρτεμις.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!!

    Ε.ΣΥ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙΣ;»

  8. Κριμα που δεν εχουμε σημερα εναν Νικηφορο Φωκα.
    Ουτε οι Τουρκοι θα μας κουνιοντουσαν και θα ξεβρωμιζε και την Ελλαδα στο αψε σβησε απο τους εναπομειναντες Μογγολογυφτους Τουρκοσπορους που μας παρουσιαζονται σαν Ελληναραδες τρισεκατομμυριουχοι εθνοσωτηρες.

    Νικηφόρος Φωκάς: Ο «Λευκός Θάνατος του Ισλάμ» – Στρατιωτική διάνοια του Βυζαντίου.

    http://www.pronews.gr/istoria/507833_nikiforos-fokas-o-leykos-thanatos-toy-islam-stratiotiki-dianoia-toy-vyzantioy

  9. Το ζεύγος Σώρρα εκπροσωπείτε στη δίκη με τον κύριο Λεπίδα απο τον γνωστό σε όλους ποινικολόγο κύριο Κεχαγιόγλου και εδω καθε καλόπιστος θα πεί ποιά η φορολογική δήλωση του ζεύγους για να έχει αυτού του βεληνεκές το δικηγόρο;

  10. Γέμισε αλεξιπτωτιστές ο ουρανός της Αθήνας – Τι συνέβη; (vid)

    Γέμισε αλεξιπτωτιστές ο ουρανός της Αθήνας – Τι συνέβη; (vid)

    Σε κατάσταση επιφυλακής οι Ένοπλες Δυνάμεις

    Ελικόπτερα σινούκ πραγματοποιούσαν από το πρωί πτήσεις πάνω από τον Αττικό ουρανό.

    Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού λόγω της έντασης στις σχέσεις με την Τουρκία και τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται καθημερινά ασκήσεις ετοιμότητας. Όχι μόνο σε περιοχές της περιφέρειας αλλά, ακόμα και μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

    Το πρωί της Πέμπτης (01/03) πραγματοποιήθηκε μεγάλη στρατιωτική άσκηση με μαζικές ρίψεις αλεξιπτωτιστών στην αεροπορική βάση του Τατοΐου.

    Στην άσκηση συμμετείχαν τέσσερα ελικόπτερα Σινούκ με δεκάδες αλεξιπτωτιστές.

    Οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές και όσοι κινούνταν στα βόρεια προάστια αντίκρυσαν ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

    Το διαβάσαμε από το: Γέμισε αλεξιπτωτιστές ο ουρανός της Αθήνας – Τι συνέβη; (vid) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/03/vid.html#ixzz58Wn1ERKL

  11. Ο Μπαμπανης, ο Νουλεζας τι απεγιναν;
    τους απεπεμψε;

  12. ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΟΥ ΑΠΗΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥΣ ΦΡΕΓΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

    Η ΦΡΕΓΑΤΑ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» ΦΩΚΑΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ…"

    https://www.youtube.com/watch?v=gsZHmTWRh3g

  13. ΕΘΝΙΚΟΣ???ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΠΑΕΙ????….Ο ΤΡΕΛΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΣ??ΗΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ?? ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ??ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ??ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ??ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ??ΑΝ ΟΧΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ???ΑΡΑΓΕ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ-ΕΘΝΗ-ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ??ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ??….ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝ Ο ΤΡΕΛΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΟΣΦΩΡΙΚΟΥΣ(ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟ(Σ) ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΖΕΙ???ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ ΕΟΣΦΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ??ΑΦΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΚΕΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!!!!!!!!Ο ΠΛΥ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ!!

  14. Τα μακροσκελή σχόλια ποιος κάνει τον κόπο να τα διαβάσει;
    Γράψτε σύντομα σχόλια, να τα διαβάζουμε, και να δίνουμε και απαντήσεις, αν χρειάζεται.

  15. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΣΑΚΑΤΗ ΓΥΦΤΟ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΑΥΓΟ ΜΕ ΠΟΔΙΑ, ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΕ
    ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕ ΑΘΙΓΓΑΝΕ, ΠΟΥ "ΠΕΤΑΣ"
    ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ ;

    ΠΗΡΕΣ ΘΑΡΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ
    ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
    ΕΙΣΕΒΒΑΛΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΕΠΙΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ
    ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ
    ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ.

    AKOΥΣΕ ΡΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΜΩΡΗ ΓΥΦΤΙΚΗ ΧΟΛΕΡΑ
    ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΡΙΣ.

    ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ "ΤΡΕΛΟ" ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ
    ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΘΕΝΟΣ,
    ΗΘΟΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΟΤΕ
    ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

    ΠΟΙΟΣ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ
    ΚΕΦΤΕΣ ΣΕ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ , ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ
    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΨΩΡΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ Ο
    ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟ0ΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ
    ΑΝΑΝΔΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ,
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ
    ΥΒΡΕΙΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ, ΚΑΙ ΛΑΠΣΠΕΣ.

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΕΠΙΔΑΣ
    ΣΕ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΕΚΤΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ
    ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.

  16. ΑΡΑΙΩΝΕ..
    ΑΜΟΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙΣ ΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΜΠΑΡΕΙΣ
    ΑΧΥΡΑ ΑΠΟ ΓΥΦΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.
    ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΑΛΕΨΕΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΕΡΑΪΔΕΣ

    ❱ Λιγοστοί οπαδοί του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα αψήφησαν τη βροχή που έπεφτε στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας και συγκεντρώθηκαν στα ερείπια ενός αρχαιοελληνικού ναού για να κάνουν επίκληση στο… άπειρο!

    Η τελετή των μελών της Ελλήνων Συνελεύσεως στον αρχαίο ναό έγινε ύστερα από εντολή που έστειλε μέσω διαδικτύου ο -κατά δήλωσή του κάτοχος των 600 δισεκατομμυρίων- Αρτέμης Σώρρας. Με έναν σχεδόν ημίωρο μαγνητοφωνημένο λόγο, ο καταζητούμενος αρχηγός τούς εξήγησε τι είναι η κλίση, η κλήση και η επίκληση… Αφού ελήφθη το μήνυμα, συγκεντρώθηκαν λίγοι αλλά αποφασισμένοι για να ακουστεί η «επίκληση του απείρου» και πήγαν στον αρχαίο ναό για να φέρουν σε πέρας την αποστολή! Αλλωστε, οι οδηγίες του αρχηγού ανέφεραν ότι η επίκληση πρέπει να γίνει σε οποιοδήποτε αρχαίο ιερό της Αθήνας, της Ελευσίνας ή σε άλλον «ελλάνιο» τόπο. Η ομάδα που συγκεντρώθηκε στον Στράτο έγραψε κατόπιν στο facebook:

    «Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΓΟΝΩΝ, ΠΥΡΦΟΡΟΣ ΣΜΙΛΕΥΤΗΣ, ΧΑΡΑΧΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ…»!

  17. ΦΙΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΟΥ ΨΩΡΡΑ.

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΕΙΑ ΟΤΙ ΟΠΩΣ
    ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, Ο ΓΥΦΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ
    ΔΙΚΗΓΟΡΟ.

    Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΑΘΩΟΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ
    ΠΑΝΤΕΣ.

    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΩΤΗΣ ΛΕΠΙΔΑΣ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
    ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
    ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ.

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΚΑΙ
    ΑΛΛΟ Ο ΚΟΡΥΦΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ
    ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

    ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΕΠΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ.
    ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
    ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ
    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ
    ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
    ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ
    ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ
    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ.

    ΓΕΛΑΣΤΕ Ο ΕΥΤΑΞΙΑΣ-ΓΥΦΤΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΣΑΠΕΛΟΛΦΑΓΟΣ
    ΕΓΙΝΕ ΕΒΡΑΙΟΦΑΓΟΣ.

    EVREOFAGOS27 Φεβρουαρίου 2018 – 3:26 μ.μ.
    12:59m.m. O A.GIANOPOYLOS DEN INE ALOS APO TON SABA KSIRO TIS 17N! DEN GRAFI ALA ANTIGRAFI AFTA POY TOY DINI O EBREOMASONOS SATANISTIS IERONIMOS!!!!!!!!

    Απάντηση
    Απαντήσεις

  18. ΕΤΣΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ!!ΧΟΛΗ ΤΑΛΙΜΠΑΝΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΠΠΟΛΩΝΑ ΓΙΟΤΡΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 25 ΤΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΒΑΛΤΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΡΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΙΛΙΑ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΑΨΤΕ ΜΑΓΓΙΣΕΣ ΚΛΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ…ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ!!!!!!!!ΚΡΑΚΣΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ…ΒΓΑΛΤΕ ΜΙΣΟΣ ΔΗΞΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ!!!ΚΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΤΑΛΙΜΠΑΝ!!!!!!!ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΤΟΙΠΟΤΑ!!!

  19. ΚΟΥΙΖ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΠΕΡΝΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!
    ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΔΑΜ ΓΙΑΓΙΑ ΕΥΑ
    ΜΠΑΜΠΑΣ ΙΩΣΗΦ ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΑ….
    ΠΑΠΠΟΥΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ
    ΓΙΑΓΙΑ ΠΥΡΡΑ
    ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΛΛΗΝ ΜΑΜΑ ΟΡΣΗΙΔΑ…
    ΠΟΙΑΝΩΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ????????

  20. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…Ρόδος: Έκαναν λιτανεία για να βρέξει – Καλύτερα προσευχή “να βρεξει Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, την προηγούμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών, συζητήθηκε το θέμα της παρατεταμένης ανομβρίας στην περιοχή. Παρών ήταν και ο ιερέας της ενορίας ο οποίος μετέφερε την αγωνία των κατοίκων και συζητήθηκε να γίνει λιτανεία.

    Όπερ και εγένετο. Στην τελετή συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού και το τοπικό συμβούλιο.

    Στην αρχή τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια οι κάτοικοι, γονατιστοί, έκαναν έκκληση για να βρέξει ενώ πραγματοποιήθηκε και περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία στο χωριό.

  21. ΕΒΡΑΙΟΓΥΦΤΕ ΑΡΤΕMΗ ΨΩΡΡΑ Η ΓΙΑΝΝΗ ΓΥΦΤΑΡΑΚΗ Η
    ΓΥΦΤΑΞΙΑ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ, ΕΝΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ
    ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
    ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ ΑΘΙΓΓΑΝΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.

    ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΤΗΝ ΣΥΓΡΧΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ
    ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΜΕΝΙΣΤΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ
    ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ
    ΦΟΡΕΣ.

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ
    ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

    ΚΟΨΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΑΚΑΤΗ ΛΟΥΚΟΥΜΑ.

Comments are closed.