Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΡΟΣ Β.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. 




Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ

ΡΟΛΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΡΩΜΑΙΚΗΣ
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.


ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ
ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ 
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΡΩΜΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.






Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Α

Το Ελληνικο εθνος ειναι το μοναδικο εθνος σε ολο τον κοσμο, το οποιο προδιοριζει την εθνικοτητα του με βαση το Θρησκευμα.



Xριστιανος Oρθοδοξος δεν υποδηλωνει μονο το θρησκευμα αλλα και την εθνικοτητα.  


Επισης οι ονομασιες Ρωμαιοι, ρωμαιοι αυτοκρατοτρες
κατα τον μεσαιωνα εκτος απο την διοικητικη και την στρατιωτικη εξουσια της αυτοκρατοριας, παραλληλα ηταν ανωτατοι πολτιτιστικοι και ηθικοι τιτλοι τιμης ομω των εποχων για το εθνος μας.

Αυτο διοτι 

εξαιτιας του χριστιανισμου και της ιερης



αρχαιοελληνικης παιδειας, οι αγιοι



 προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα από σκλαβοι του των ρωμαιων 



(




Ρωμαικου κρατος),εγιναν διοικητες του




,





 χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.






Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη) και πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, κλπ. 
Ο συνδυασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης, χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. 
Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτος πολεμος. 

Η ονομασια ρωμαιος σημαινει και κατι ακομη το πιο σημαντικο οτι οι Ελληνες ειναι πλεον Ελληνοχριστιανοι και εφτασαν στην κορυφη του κοσμου διοτι ενωθηκε ο Ελληνικος πολιτισμος με τον Χριστιανισμο μεσα απο
το αγιο εργο των τρων ιεραρχων.

Τα παραπανω ασπαζονται και επικυρωνουν οι γνησιοι Ελληνες του 1821, οι ηρωες της επαναστασεως.

 

Α ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ.

Σημαντικότερο ολων εiναι το β αρθρο της εθνοσυνελεύσεως διοτι δωθηκε ο ορισμος για το ποιοι είναι πραγματικοι Ελληνες. Στο αρθρο αναφeρεται ότι : Oσοι αυτόχθονες κατοικοι της επικράτειας της Ελλάδος πιστευουσιν εις Χριστον, εισιν Έλληνες και απολαμβανουν ανευ τινος διαφορας ολων των πολιτικων δικαιωμάτων.

Στο συνταγμα των επαναστατημένων Ελλήνων του 1821, υπάρχουν πολλές αναφορές στην Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια.

Νομικη διαταξη της Ανατολικης Χέρσου Ελλαδος, η Οργανισμος του Αρειου πάγου, Γερουσίας της Ανατ. Ελλαδος, 4/11/1821: Οι κοινωνικοι νομοι των αειμνηστων χριστιανων αυτοκρατορων της Ελλαδος μονοι ισχυουσι κατα το παρον εις την Ανατολικην Χέρσον Ελλάδαν.

Πολίτευμα της Ελλάδος 1/1/1822, οπου μεταξυ αλλων αναφερει: Άχρι της κοινοποιησεως των ειρημενων κωδικων, αι πολιτικαι και εγκληματικαι διαδικασιαι βασιν εχουσι τους νομους των αειμνηστων Χριστιανων ημων αυτοκρατορων..Νόμος της Επιδαύρου, Β Εθνοσυνέλευση, εν Άστρει 1823: ΔιορΙζεται επιτροπη για να εκθέση τα κυριωτερα των εγκληματικων εκ του προχειρου, ερανιζομενη από τους νομους των ημετερων αειμνηστων Ελληνωνν Αυτοκρατόρων. Πολιτικό σύνταγμα της Ελλαδος, Τροιζηνα, 1827 : Εως οτου δημοσιευθωσι οι κώδικες-Ελληνικοι-ρωμαικοι νομοι. Οι παρα της Ελληνικης πολιτείας δημοσιευομενοι νομοι εχουν ισχυν.

Τα Ελληνικα δικαστήρια στο ποινικο -αστικο δικαιο εφαρμοζουν μονο τους 
νομους των Ελλήνων χριστιανων αυτοκρατορων.
Ολοι οι νομοι της Ελληνικης αυτοκρατοριας είναι συγκεντρωμένοι από τον δικαστικο του μεσαιωνα Κωνσταντινο Αρμενοπουλοο οποιος συγκεντρωσε σε ένα εργο τους περισσοτερους νομους.
Το εργο αυτό ονομάζεται εξαβιβλβος.

Η Εθνικη καταβολή από την Ελληνοχριστιανικη ρωμαικη αυτοκρατορια εκφράζεται και στις επαναστατικες σημαιες του 21 δεσπόζουν ο αγιασμενος δικέφαλος αετός με την κορώνα σε συνδυασμο με την πορφυρα, σύνδεσμος των επαναστατων με την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια. Μια άλλη Πολεμικη σημαια της επαναστασης, εχει τεσσερις ερυθρούυς δικεφαλους αετους στις τεσσερις γωνιες και κυανο σταυρο στο κεντρο.

Στο γνωστο πινακα ζωγραφικης ο αγωνιστης Νικολακης Μητροπουλος κραταει τριχρωμη σημαια με το σταυρο και την επιγραφη απο το οραμα του Αγιου Κωνστατινου <<εν τουτω νικα>>. Η σημαια που υψωσε ο Αλεξανδρος Υψηλαντης στο Ιασιο, στις 22 Φεβρουαρίου 1821, εχει στο κεντρο της τον σταυρό και την ίδια επιγραφή εν τούτω νίκα.

Στην επαναστατικη προκήρυξη ο μεγαλος αυτος πατριωτης καλει τους Έλληνες να αγωνιστούν: Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, τα λογια του παραπέμπουν στον λόγο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς τους υπερασπιστές της Πολης, οπως τα διασώζει ο ιστορικός της Άλωσης Γεωργιος σφραντζής
:Ξερετε καλα, αδερφια, οτι για τέσσερις λογους οφειλουμε ολοι να προτιησουμε τον θανατο παρα την ζωη : πρωτον, για την πιστη και την ευσεβεια μας, δετερον, για την πατριδα,τριτον, για τον Χριστο και τον βασιλεα και τέταρτον, για τους συγγενεις και φιλους.

Ο Θεοδωρος Κολοκοτρώνης ο οποιος ανδρωθηκε με τα Ελληνοχριστιανικα ιδεωδη, αναφερει στον αγγλο ναυαρχο Χάμιλτον, οτι οι κλεφτες και οι αρματολοι στα βουνα είναι ο στρατος του Ηρωα Κωνσταντινου Παλαιολογου, ο οποίος συνεχιζει ακομη να πολεμα τους τουρκους.





Η αποδοχη του χριστιανισμου απο τους αγιους και ιερους προγονους μας, σε συνδυασμο με τα τρομερα επιτευγματα των Ελληνων κατα τον ενδοξο μεσαιωνα καθορισαν το προαναφερομενο αξιωμα. 
Το Ελληνικο εθνος θα φτασει στο απογειο του οταν θα ενωθουν και θα γινουν ενα ο Αρχαιος Ελληνικος Πολιτισμος και ο Χριστιανισμος.
Μεχρι τοτε ηταν τελειως αδυνατον απο μονος του ο κορυφαιος μακραν  πολιτισμος  ολων των εποχων που ηταν και ειναι ο Ελληνικος , να φερει στο απογειον της ακμης του το Ελληνικο εθνος.
Η στρατιωτικη-ιδεολογία της αυτοκρατοριας ηταν βασισμενη επάνω στο αξιωμα του Θησεα, της χριστιανικης οικουμενικότητας και των ρωμαικων αξιωματων.




PAX ROMANA



Η βασική αρχή της πολιτικης Ρωμαικης θωριας ηταν η Pax Romana, η αιωνια παγκοσμια ρωμαική Αυτοκρατορία ένωσε ολη την οικουμένη και      επεφερε την υποταγή των Βαρβάρων, κατάργησε τα σύνορα των εθνών και σχημάτισε την πατριίδα που γεννήθηκε ο Θεάνθρωπος ιησους Χριστος.

Οι Ελληνες ηταν οι κληρονομοι και οι συνεχιστες στην διοικηση της ρωμαικης αυτοκρατοριας από σεβασμο στον κληροδοτη και εθνικο ευεργετη τον αγιο Κωνσταντινο, οφειλαν  να χαράξουν την ιδια πολιτικη πορεία παντα  με βάση την ίδια αρχή, το ρωμαικο αυτοκρατορικο δικαίο, την ρωμαικη κρατικη οργανωση, και την Ελληνικη χριστιανική ηθική-πίστη μαζι με την πνευματική παράδοση του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. 


Η ρωμαικη αυτοκρατορία συνεχισε τον Eλληνικο πολιτισμό (παιδεια, γλώσσα, ήθη, έθιμα), μεσα σε ένα κρατος με τα πολιτικά αξιωματα των Αρχαιων αλλοδαπών ρωμαιων της ιταλιας.  
Το ρωμαικο κράτος συνεχισε να υπαρχει εξαιτιας του Χριστου, του αγιου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, και των τριων ιεραρχων μαζι  με ολους αυτους τεραστια ηταν η συμβολη του αγιου Γρηγοριου του Επισκοπου Νυσσης.


Φυσικα πανω από όλα η Ελληνικη-Ρωμαικη αυτοκρατορια ηταν  η κοιτίδα, ηταν το παγκοσμιο κεντρο  διάδοσεως της χριστιανικής θρησκείας,με στοχο την εξάπλωση και διδαχη  των χριστιανικων ευαγγελίων και της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.
Οι Ελληνες είναι πλεον οι παγκόσμιοι ηγετες  όλων των άλλων εθνων. 
Αυτό σημαίνει πως όλοι οι λαοί όφειλαν σεβασμό στους παγκοσμιους Ελληνες και στον παγκοσμιο πολιτισμο τους (Pax romama-pax ellas).
 Οι Ελληνες με το που αναλαμβανουν την διοικηση του Ρωμαικου κρατους , εχουν πληρη συνειδηση της πολιτισμικης και θρησκευτικης ανωτερότητας τους. 
Γνωριζουν παρα πολυ καλα οι Ελληνες ότι εξαιτιας του Χριστου ,του Πλατωνα ,και των χρηστων ηθων απελευθερωθηκαν χωρις να πολεμησουν . 



Δεν εφτανε όμως αυτό αλλα εγιναν διοικητες στο κρατος στο οποιο προηγούμενος ηταν σκλαβοι.
Τωρα πλεον οι Ελληνες ειναι Ρωμαιοι αυτοκρατορες, ρωμαιοι υπηκοοι , διοικουν την παγκοσμια Ρωμαικη αυτοκρατορια. 
Οι τιτλοι λοιπον Ρωμαιος , Ρωμαιοι αυτοκρατορες , Ρωμαιοι υπηκοοι ,σημαιναν ταυτοχρονος τους τιτλους εξουσιας, ελευθεριας, και πολιτιστικης ανωτεροτητας των Ελλήνων.
Δεν υπαρχει καμια υπερβολή όταν αναφερω ότι οι υπολοιποι λαοι από σεβασμο στα επιτεύγματα των Ελλήνων του μεσαιωνα, που από σκλαβοι εγιναν διοικητες του ρωμαικου κρατους χωρις να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.



Ολα αυτα με μοναδικα στηρίγματα τον Χριστο και τον Πλατωνα, με συνεπεια οι αγιοι προγονοι μας να προκαλουν δεος-σεβασμο σε αρκετα εθνη-κρατη τα οποια αναγνωρίιζαν ως ανωτατη παγκοσμια αρχη την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια.
Σχεδόν ολο τον μεσαιωνα,ο Ελληνας μοναρχης ηταν ο απολυτος αρχοντας του μεσαιωνικου κοσμου.

Εξαιτιας των τριων ιεραρχων των κορυφαιων μακραν νεοπλατωνικων φιλοσοφων του μεσαιωνα, η Ελλαδα εφτασε στην κορυφη στον κοσμου.

Αυτο διοτι ενσωματωσαν ολοκληρη την πλατωνικη διδασκαλια στον Χριστιανισμο, τον οποιο απο ιουδαικο τον εκαναν καθαρα Ελληνικο.




Μετα από ολη αυτην την πενυματικη και πολιτισμικη ανωτερωτητα Ελληνων δεν ηταν και τοσο δυσκολο να ασπασθούν οι βαρβαροι τον Χριστιανισμό, εαν ήθελαν να είχαν θέση στον παγκοσμιο Ελληνικο κοσμο.
Αυτος ηταν  αλλωστε και ο σκοπος των Ελλήνων διοικητών της ρωμαικης αυτοκρατοριας.
Η νεα πρωτεύουσα, η Κωνσταντινούπολη, είναι η νεα Ρώμη, η παγκοσμια πρωτευουσα του μεσαιωνα. 
Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, η Θεία Πρόνοια θα έσωζε την Πόλη και την αυτοκρατορία, εξαιτιας της μαχητικότητας και των χρηστων ηθων. 


Το αξιωμα του Imperium Romanum μαζι με την διαδοση του χριστιανισμου ηταν τα στοιχεια τα οποια καθορισαν  την εξωτερική πολιτική των
Ελληνων αυτοκρατόρων.



ΚΡΕΙΤΩΝ ΓΑΡ ΕΠΑΙΝΕΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 
ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΩΡΙΖΟΥΣΗΣ ΘΕΟΥ.

Παραλληλα ολοκληρώθηκε  ο εξελληνισμος του αυτοκρατορικου Ελληνικου-ρωμαικου κρατους, ο οποιος συνοδεύτηκε από την γεννηση  του μεσαιωνικου Ελληνικου εθνικισμού  από τις αρχές του 7ου αιώνα με την ανοδο του μεγα Ελληνα Ηρακλειου από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας.
Είναι αδιαμφισβητητο γεγονος ότι εκτος από την παγκοσμια πολιτικη ρωμαικη θεωρια, η Ελληνικη πλεον αυτοκρατορια στηριχθηκε πανω απο ολα 
στην εξαπλωση του οικουμενικου Χριστιανισμού, ο
οποιος καθορισε ολους τους υπολοιπους αιωνες την εξωτερικη πολιτικη του Ελληνικου-ρωμαικου κρατους.
Η χριστιανικη ιδεολογια της παγκόσμιας Ελληνικης αυτοκρατοριας  είναι  οτι ολοι οι Ελληνες-Ρωμαιοι εχουν  το ιερό καθήκον να προσφερερουν στην ανθρωπότητα διδασκοντας το ιερο Ευαγγελιο. 
Το νέο ιmperιum ρomanum ειχε μονιμα το πολιτικο αξιωμα ότι η παγκοσμια ρωμαικη  αυτοκρατορια αποτελουσε την αγια κληρονομια του Ελληνικου εθνους που ηταν δωσμενη από τον Μ. Κωνσταντινο, ενώ η συνεχεια του κρατους  ηταν ευλογημενη και
καθορισμενη απο τον Χριστιανισμο και τον ιδιο τον Σωτηρα ιησου Χριστο.
Για αυτό η Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια επρεπε να συνεχισει την ιδια ακριβως πολιτικη με τους κληροδοτες και να ξαναφέρει την αυτοκρατορίαστα παλαια της σύνορα.
Η απαλλαγη του μεσαιωνικου  κόσμου από τους βαρβάρους ήταν εντελως απαραίτητη προυποθεση και ανάγκη για τη διατήρηση της ειρήνης, για την επιβολή των ρωμαικων αξιωματων και του της ορθοδοξιας για να έρθουν όλοι οι βάρβαροι λαοί στις ταξεις Ελληνικης-Χριστιανικης Ρωμαικης Αυτοκρατοριας.
Η ρωμαικη αυτοκρατορια ηταν πλεον η μητερα παναγια η οποια αγαπα-αγκαλιαζει όλους τους ανθρωπους και τους μαθαίνει τον ιερο αρχαιο Ελληνικό πολιτισμό μαζι με την χριστιανική πίστη.


Για να είναι σε θεση να συμβιωσουν ολοι οι λαοι ειρηνικα και δικαια μεταξυ θα επερεπε ολοι αυτοι οι βάρβαροι να εγκαταλειψουν τον εωσφορισμο.





Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΜΑΗΛΙΤΕΣ.


ΠΡΩΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. 

Ο Χριστος και ο χριστιανισμος καθορισαν ολες τις εκφανσεις ζωης του Ελληνισμου.


Το Ελληνικο εθνος ειναι το πρωτο εθνος στον κοσμο
το οποιο σε καθε πολεμο ειχε διπλα του στην πρωτη γραμμη τις καθε μαχης και τους ιερεις του αληθινου θεου, του σωτηρα ιησου Χριστου.





Ολους τους πρηγουμενους αιωνες τα εθνη ειχαν μαζι τους στους πολεμους εβραιους σατανιστες που πιστευαν στους δαιμονες τους δωδεκαθεου.



Οταν ηταν Βασιλιας του Ελληνικου-ρωμαικου κρατους ο Μιχαηλ ο β, στην Ισπανια γινοταν εμφυλιος μεταξυ των Ισμαηλιτων. 
Οι ηττημενοι απο τον Ισπανικο αραβικο εμφυλιο δεν γινοταν να παραμεινουν στην Ισπανια, για αυτο και αναζητησαν νεα χωρα για να κατοικησουν. 




Οι σαρακηνοι αραβες που κατελαβαν την Κρητη προερχονταν απο την Ισπανια και πιο συγκεκριμενα απο την Ανδαλουσία. 
Στην Κορδοβα ειχε ξεσπασει ανταρσια εναντίον του εωσφοριστη εμιρη Hakam η οποία όμως απετυχε. 
Οι επαναστατες αγαρηνοι αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν την πατρίδα τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες μουσουλμανικές χώρες. 
Οι ιστορικοι κανουν αναφορα για περίπου 15000 ισμαηλιτες που εφτασαν στην Αλεξανδρεια το 814-5. 


Οι αγαρηνοι εκμεταλλευομενοι την εσωτερικη αναταραχή στην Αιγυπτο, κατελαβαν την πολη γυρω στο 818 και αργοτερα εξέλεξαν τον Abu Hafs Omar ως αρχηγο, τον γνωστο ως Αποχαψ απο τις Ελληνικες-ρωμαικες πηγες. 
Ο Χαλιφης al Mamun (813 – 833) δεν επετυχε να αντιδράσει παρα μονον το 825 μ.χ. 
Τότε βάδισε εναντίον της Αλεξάνδρειας, όπου νίκησε τους Ανδαλουσιανους αγαρηνους, τους επέτρεψε να εγκαταλείψουν την πόλη με τον όρο να εγκατασταθούν σε μη μουσουλμανική χώρα. 
Οι σαρακηνοι απο την Ισπανια μπήκαν σε πλοια και κατευθυνθηκαν προς την Κρητη, που την γνωριζαν απο προηγούμενες επιδρομες. 
Δυστυχως οι αγαρηνοι επετυχαν να κατακτησουν την Ελληνικη-Ρωμαικη Κρητη.



Απο εκεινη την εποχη εγιναν παρα πολλες προσπαθειες απο τους Ελληνες για ανακαταληψη της νησου. 




Ομως ηταν ολες αποτυχημενες,




Ο μονος ο οποιος επετυχε να απελευθερωσει την Κρητη ηταν ο αγιος Νικηφορος ο β Φωκας.




ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΙΧΑΗΛ
ΤΟΥ Β.


Ο Μιχαηλ ο β  εστειλε  τον στρατηγο Φωτεινο και λιγο αργοτερα τον «κομητα του βασιλικού ιπποστασίου» Δαμιανο. 
Μετα την αποτυχια αυτων των δύο, εστειλε τον Κρατερο, ο οποιος επισης ηττηθηκε απο τους αγαρηνους.
Αμεσως μετα οργανωσε εκστρατεια με αρχηγο τον Ωορυφα, στρατιωτικο με  πείρα, ο οποίος παρά το ότι απάλλαξε τα νησιά του Αιγαίου από τις πολυ φοβερες  Αγαρηνες επιδρομές, δεν πετυχε κατι ουσιαστικο εναντιον των Αραβων της Κρητης.     
Η επιτυχημενη αποβαση των Ισμαηλιτων εχει σχεση και με την  διοικητική οργανωση της Κρητης, η οποια λογω του ότι δεν είχε γινει ακομη στρατιωτικο Θεμα,
για αυτο και δεν διέθετε επαρκείς δυναμεις πεζικου και ναυτικου προς υπερασπιση του νησιου απο τους αγαρηνους. 
Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ.
Η εκστρατεια του Αγιου Νικηφορου εγινε οταν ηταν αυτοκρατορας ο Ρωμανος ο β.
Το εκστρατευτικο σωμα αναχώρησε απο την πολη στις 5 Ιουλιου 960 μ.Χ., αποτελουμενο από 2000 πυρφόρα, 16 χελάνδια, 1000 δρόμωνες, 307 πλοία εφοδιοπομπής. 
Μέγας Δρουγγάριος του στολου οριστηκε ο Μιχαηλ.




Ο Ελληνικος στρατος αποτελουνταν απο τμηματα στρατιωτων των θεματων της Μακεδονιας και της Θρακης. 





Ακομη υπηρχε τμημα επειλεκτων μισθοφορων με αρχηγο τον στρατηγο του θεματος των Θρακησιων τον Νικηφορο Παστιλα.
Σταθμοι της διαδρομης ηταν μεταξυ αλλων η Ηρακλεια, η Προκοννησος, η Αβυδος, τα Πευκια, η Τενεδος, η Λεσβος, η Χιος, η Σαμος, οι Φουρνοι, η Ναξος, η Ιος, η Σαντορίνη και τελος η νησιδα Δια κοντα στις ακτες της Κρητης.




Οι Ελληνικοι δρομωνες προσεγγισαν τις ακτες με τα κουπια ενω παραλληλα οι αυτοκρατορικοι τοξοτες χτυπουσαν τους σαρακηνους που ηταν στα υψώματα. 



Την καταλληλη στιγμη οι Ελληνες αποβιβασθηκαν οι Ελληνες πεζοι και εφιπποι.




Αμεσως ο Αγιος Νικηφορος διοτι ηταν πολυ ικανος 
στρατηγος διαιρεσε το στρατευμα σε τρια μερη και σε πυκνη παραταξη ενω διεταξε να προπορευθει το λαβαρο του σταυρου. 



Σε καθε φαλαγγα ηγειτο και ενας ορθοδοξος επισκοπος, περιστοιχισμενος απο κληρικους.



Οι Ιερεις ειχαν μαζι τους και κομματια  του Τιμιου και 
ζωοποιου σταυρου.
Κατά την επιτυχημενη αποβαση των δυναμεων του στην Κρητη και την πρωτη κατα των σαρακηνων
νίκη, ο Αγιος Νικηφορος εκανε μια επιτοπου εκτιμηση της οχυρωσης του εχθρου. 



Η οχυρωση του Χανδακα (Ηρακλειο) ηταν παρα πολυ  ισχυρη. 




Δια την κατασκευη των τειχων του οι σαρακηνοι ειχαν χρησιμοποιησει οικοδομικα υλικα απο την Κνωσσο.
Τα υψηλα τειχη ειχαν θεμελιωθει σε πολυ αποκρημνο βραχο και ειχαν περιχαρακωθει απο μια βαθια και πλατια ταφρο. 
Προς ενισχυση μεγαλυτερη ενισχυση των τειχων ειχαν βαλει πυλο αναμεμιγμενο με τριχες αιγος και χοιρου, ενα υλικο που εδινε μεγαλυτερη συνοχη και αντοχη στα τειχη.



Ενδεικτικο για τα πολυ ισχυρα τειχη ειναι οτι κατα την εποχη την οποια οι σαρακηνοιν πολιορκουσαν το Ηρακλειο της Κρητης, για να το κατακτησουν το προσπαθουσαν 21 ολοκληρα χρονια.




Ολα αυτα σε μια εποχη κατα την οποια οι πολιορκητικες μηχανες ηταν ακομη πιο εξελιγμενες.



ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.




Ο αγιος Νικηφορος Φωκας πιστευε, οτι μια εφοδος την συγκεκριμενη στιγμη θα είχε ως αποτελεσμα να χαθουν αδικα αρκετοι Ελληνες στρατιωτες χωρις κανενα ουσιαστικο αποτελεσμα.




Τοτε ο αγιος  αποφασισε τον αμεσο αποκλεισμο των αγαρηνων μεσα στην πολη απο την στερια αλλα και απο την θαλασσα και την ταυτοχρονη Ελληνικη-ρωμαικη στραριωτικη επικρατηση στο υπολοιπο του νησιου.




Παγια αρχη μου είναι ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν. 
Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους, ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους. 
Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει ; Εναι λοιπον δικαιο να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως ;

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας , είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους.

Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται, ένα μικρο μερος, βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.
Αναφερομαι παντοτε στους φοινικες-σημιτες που απο μονοθειστες της Π.διαθηκης και πιστοι των προφητων, αλλαξαν και εγιναν εωσφοριστες. 
Δεν αναφερομαι σε ολους τους Σημιτες. 
Ολα αυτα με βαση της αμετρητες συνεντευξεις σχετικα με τους εβραιους απο τον Μητροπολιτη Σεραφειμ Πειραιως για την αλλαγη των Σημιτων. 


ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ



ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΜΑΓΟΙ  ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΚΑΙ Β


 















ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΑ  EXTREME SPOR








loading...

7 thoughts on “Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β

  1. Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΒΡΑΙΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΕΙΝΑΙ Ο
    ΔΡΑΚΟΧΕΛΩΝΑΣ ΓΙΑΧΒΕΒΑΣ Ο ΑΡΧΙΚΑΚΟΥΡΓΟΣ
    ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΟΥ.

  2. Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΡΑΚΗΝΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΜΑΖΕΨΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΙΝ ΣΕ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ.

  3. "Απαγορεύω στους αθίγγανους, τους γύφτους και δεν συμμαζεύεται του καταζητουμενου ψωρρα, να με ψηφίζουν". Σ' αυτή τη δήλωση προχώρησε χθες βράδυ, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης, κατά την τοποθέτησή του, στο πλαίσιο μιας συγκέντρωσης για ενημέρωση, προκειμένου να βρεθούν
    λύσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των αθιγγανων και των γυφτψν του ψωρρα που παιρνουν παρανομα συνδρομες, σε ανταλλαγμα εξοφλησεωως των χρεων τους στην εφορια.

    Οι αφελεις του νομου Λακωνιας, πιστευουν οτι θα τους δωσου 20000 ευρω ανα ατομο, οπως στον στον Δήμο της Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε συναντηση στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς.

  4. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 3 Μαρτίου 2018 – 8:38 μ.μ

    ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΚΑΡΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΝΑ
    ΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΘΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΙΧΑΘΕΙ

  5. Οι Έλληνες πιστεύουν στον Χριστό και στην διδασκαλία του.
    Ιδού τι λέγει ο Έ λ λ η ν Κολοκοτρώνης:

    "Πρέπει να φυλάξετε την π ί σ τ η σας και να τη στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα
    υπέρ Πίστεως
    κι ύστερα
    υπέρ Πατρίδος".

  6. Οι Έλληνες πιστεύουν στον Χριστό και στην διδασκαλία του.
    Ιδού τι λέγει ο Έ λ λ η ν Μακρυγιάννης:

    «Όταν μου πειράξουν την π α τ ρ ί δ α
    και τη θ ρ η σ κ ε ί α μου,
    θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»

Comments are closed.