ΟΙ ΓΕΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΜΕΡΟΣ Α

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οι Βουλγαροι ειναι ενα φυλο τουρκικης καταγωγης. 

Απο τα τα αρχαια χρονια αποτελουν  εναν απο τους  μεγαλους εχθρους του Ελληνικου εθνους. 



Οι μεγαλες επιθεσεις και οι πολεμοι εναντια στους Ελληνες ξεκινουν επι Κωνσταντινου του ε και κορυφωνονται κατα την βασιλεια του Ιερου Βασιλειου.





Μετα απο την συντριβη απο τον Βασιλειο τον β, οι βουλγαροι εκαναν πολλους αιωνες να μας ξαναεπιτεθουν.  



Απο το 1018 μ.χ. μας ξαναεπιτεθηκαν ως εθνος οι βουλγαροι  στους Βαλκανικους πολεμους και στον β παγκοσμιο πολεμο το 1941 μ.χ.




Εντουτοις αλλοι κουμανοι απο την ιδια φυλη εκαναν επιθεσεις και ενιοτε συμμαχιες με την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια μεχρι και επι της δυναστειας των Κομνηνων.


Συνοπτικα απο την εποχη του Κωνσταντινου του ε μεχρι και τον β παγκοσμιο πολεμο το 1940 μ.χ. ο βαρβαρος αυτος τουρκικος λαος (κουμανοι), εχει προκαλεσει τρομερες γενοκτονιες στο εθνος μας.  




Κατα την εισβολη τους το 1941 μ.χ., στην Μακεδονια και την Θρακη οι βουλγαροι προκαλεσαν τρομερες σφαγες, κλοπες, βιασμους, εμπρησμους και
σκλαβωμα γυναικων.


Οι προγονοι μας αντιστεκονται πολυ γεναια στους γερμανους και στους βουλγαρους.  

Παρα το γεγονος οτι δεν ειχαν την πνευματικη αιγλη των Ελληνων της κλασικης αρχαιοτητος και του μεσαιωνα. 


Ο Νικος Δεβετζης ενας αξιωματικος του Ελληνικου στρατου συνεχιζει την αντισταση εναντια στους εισβολεις βουλγαρους.



Ο πατερας του Δεβετζη συλλαμβανεται και η αδερφη του η Δεσποινα Δεβετζη βιαστηκε απο τους βουλγαρους κομιτατζηδες οπως και πολλες χιλιαδες αλλες Ελληνιδες.




Ομως οι Ελληνες δεν λυγουν και δεν εγκαταλειπουν την αντισταση. 






Ένα από αυτά τα οποια μας διδαξαν οι προγονοι μας, είναι ότι η μεγαλυτερη αξια σε έναν ανθρωπο ειναι να κρατα την ψυχη στο στομα, να πολεμα, να επιμενει για το αδυνατο, το ακατορθωτο. 

 
 
 
Από την στιγμη που δεν θα λυγησει, δεν κανει πισω αλλα παραμενει σταθερος-ανυποχωρητος, τοτε γινεται το θαυμα που ποτε ενας δειλος δεν μπορει να πιστεψει, καθως το αδυνατο, το ακατορθωτο εχει γινει πλεον δυνατο κερδιζοντας την ζωη και την ελευθερια.
 
 
Αυτή ακριβως είναι η διαφορα των αρχαιων προγονων μας, των ΙΕΡΩΝ Ελλήνων, από τους σημερινους ραγιαδες προδοτες.
 
 
Παντοτε οι αρχαιοι προγονοι μας, όταν όλα εδειχναν τελειωμένα, εκει που φαινοταν, να μην υπαρχει καμια ελπιδα, οι πραγματικοι Ελληνες αγωνιζόταν, εναντια σε κάθε λογικη. 
 
 
 
Το αποτελεσμα σε κάθε εποχη, είναι να πετυχαίνουν το ακατορθωτο. 




Επειδή όμως σε κάθε περιοδο υπαρχουν δειλοι ραγιαδες προδοτες, θα δημιουργείται μονιμος πρόβλημα επιβιώσεως του Ελληνικου εθνους.
 
 
Οι προδοτες και οι δειλοι της κάθε εποχης κρινοντας απο την δικη τους αδυναμια δεν μπορουν να πιστεψουν οτι υπαρχουν γεναιοι ανθρωποι, οι οποιοι είναι σε θεση να κερδισουν την ελευθερια τους.
 
Ομως οι αληθινοι Ελληνες, οι αρχαιοι προγονοι μας, δεν απελπιζοταν ποτε, διοτι γνωριζαν οτι εστω και σε λιγοστες ψυχες ζουνε, οι δυο μεγαλυτερες ηθικες αρχες ,που οι ιδιοι οι Ελληνες της επλασαν με αιμα και πονο ενω ειναι και οι δυο αθανατες, η ελευθερια με την αξιοπρεπεια.
 
 
Η ελευθερια του ανθρωπου ειναι το πιο ακριβο αγαθο ,δεν δινεται δωρεαν ουτε απο τον Θεο, ουτε απο τους ανθρωπους, χρειαζεται πολυς αγωνας, πολυς κοπος, πολυ αιμα για να παρεις πισω την ζωη σου.
 
 
Αυτό μας το εδειξαν οι ιεροι πολεμοι-αγωνες των αγιων προγονων μας, οι οποιοι 

πολεμουσαν, ολους εκεινους τους αιωνες για να παραμεινουν ελευθεροι, και για να εχουν την διοικηση της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.

 
 
Υπαρχουν λαοι οι οποιοι καλουν τον Χριστο να τους βοηθησει με βλασφημιες, με κλαματα και με παρακαλια. 
 
 
Ομως ο Ελληνας μονον με εναν τροπο ξερει να καλει τον Χριστο να τον βοηθησει και αυτος ειναι να πολεμα για την ελευθερια της Ελλαδος, οπτε αυτη ειναι σκλαβωμενη, οπως ειναι και στην εποχη μας οπου εχει καταλυθει το Ελληνικο συνταγμα. 
 
 
 
 
Εάν η ζωη ηταν μονον προσευχες, καθως και υποστηριξη του Χριστου μεσω “θεόσταλτων σωτηρων”  τοτε οι προγονοι μας οι αγιοι Ελληνες του μεσαιωνα, αυτοι οι τέλειοι χριστιανοι δεν θα χρειαζοταν να πολεμησουν ποτε, αλλα θα επρεπε να καθοταν ολους εκεινους τους αιωνες δικαιωματικα στα σπιτια τους να περιμενουν τον αντιστοιχο βατατζή, τον οποιο περιμενουν οι ραγιαδες σημερα.
 

 


Στα πλαισια των προαναφερομενων αξιωματων ακομη και η βιασμενη Δεσποινα Δεβετζη, συνεχιζει να δινει τον δικο της αγωνα. 




Η Δεσποινα σπουδαζε δασκαλα μεχρι που ξεσπασε ο πολεμος.




Μετα το βιασμο της κατεφυγε σε μοναστηρι, οπου εκανε μαθηματα στα παιδια που ειχαν συγκεντρωθει εκει, ωστε να μην μεινουν αγραμματα.



Κατα την διαρκεια της παραμονης της στο μοναστηρι θα την επισκεφτει ο φιλος και συμπολεμιστης του αδερφου της ο Βασιλειος Ανθιμος.  


Ο Ανθιμος θα συναντησει την Δεσποινα, για πρωτη φορα στην ζωη του, την ωρα που εκεινη εκανε μαθημα στα παιδια. 




Ενα μεγαλος ερωτας γενννιεται μεσα απο την αγαπη για την πατριδα και τον Ελληνικο πολιτισμο-παιδεια.



Στιγμες μοναδικες και ανεπαληπτες, τοτε που υπηρχε ακομη χριστιανισμος, χρηστα ηθη και αληθινοι-υγιεις ερωτες.



Το συναισθημα του αληθινου και αγνου ερωτα ειναι 
μοναδικο και ανεπαναληπτο.

Ο αληθινος ερωτας ειναι ευλογημενος απο τον ιδιο τον Χριστο.




Αντιθετα οσοι κανουν πασης φυσεως σεξουαλικες ανωμαλιες, ακολουθουν τις διδαχες του εωσφορου ο οποιος απο τα αρχαια χρονια, εχεις ως  με μοναδικο σκοπο τον αφανισμο του ιερου Ελληνικου εθνους.




Εαν δεν βιωσεις τον αγνο ερωτα, εαν δεν τον εχεις ζησει, τοτε δεν εχεις επιτυχει απολυτως τιποτα στην ζωη σου και φυσικα δεν εισαι χριστιανος.




Οι ηθικες χριστιανες, οι γνησιες Ελληνιδες, οι οποιες εχουν παιδεια, καλοσυνη, και ειναι σωστα ντυμενες δημιουργουν απολυτως υγιη ερωτικα συναισθηματα.



Το αποτελεσμα ειναι να υπαρχει ηθικη, παιδεια, ταξη, λογικη, δημιουργια, εξελιξη και δικαιοσυνη ωστε να ειναι σε θεση να επιβιωσει το Ελληνικο εθνος.   





Στον αντιποδα οι σημερινες ραγιαδοπουλες και οσες απο αυτες αξιζουν κατι εμφανισιακα, διοτι ειναι γυμνες και κανουν καθε ειδους σεξουαλικη ανωμαλια, με συνεπεια να προκαλουν ανηθικοτητα, ανομια, αταξια, αδικια, για αυτο οδηγησαν στην καταστροφη το ιερο Ελληνικο εθνος.




Δυστυχως οι εωσφοριστες της νεας ταξης το ιερο αυτο συναισθημα, του αγνου ερωτα το στερησαν στους νεοραγιαδες και τους εξαθλιωσαν περισσοτερο και απο τα ζωα.



Ενα εθνος το οποιο δεν γνωριζει την ιστορια του, δεν εχει καμια ελπιδα να επιβιωσει.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΠΕΜΠΤΟΣ.




Μεγάλα τα μαρτύρια των Ελλήνων από τους Βουλγάρους που έσφαζαν , βίαζαν, έκαιγαν, έπαιρναν Έλληνιδες για σκλάβες κ.λπ., που την εποχή του Μιχαηλ του Α ραγκαβε (όπου είχε πλέον αποκατασταθεί προσωρινά η λατρεία των εικόνων της ορθοδοξίας).

Οι απελπισμένοι Έλληνες κάτοικοι της Κωνσταντινουπόλεως (που στην πλειοψηφία τους ήταν εικονολάτρες,) πήγαιναν στον τάφο του εικονομάχου Κωνσταντίνου του πέμπτου, παρακαλώντας με προσευχές, λιτανείες, λειτουργίες να αναστηθεί, για να κυνηγήσει εκ νέου τους Βούλγαρους και να τους γλυτώσει από τα αβάσταχτα μαρτύρια που τους είχαν βρει από τον βάρβαρο τουρκικό αυτό λαό.

Όλα αυτά μέχρι να έρθει ο Ιερός ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο Β’ ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ, και να απαλλάξει ορίστηκα το Έθνος από τους Βούλγαρους.




Ο κορυφαιος Ελληνας ολων των εποχων αφιερωσε ολη του την ζωη δια την απελευθερωση της Μακεδονιας μας.


Για περισσοτερο απο τριαντα συναπτα ετη πολεμουσε ο Βασιλειος χειμωνα καλοκαιρι επανω στις πεδιαδες και τα βουνα της Μακεδονιας.


Οι Βουλγαροι επι Βασιλειου του β ειχαν κανει κατι πρωτογνωρο καθως ειχαν κατακτησει το 80% των καστρων της Θεσσαλιας και το 90% τωνκαστρων της Μακεδονιας.

Ειχαν κοψει την Ελληνικη επικρατεια στα δυο. 

Η Θεσσαλονικη ηταν εκεκινους τους αιωνες η δευτερη πιο σημαντικη πολη της αυτοκρατοριας.

Ο Βασιλειος β, είναι ο μονος Ελληνας ο οποιος εζησε πιο ασκητικα και πολυ πιο χριστιανικα από ολους τους υπολοιπους Ελληνες βασιλεις κ αξιωματουχους
για να ειναι σε θεση να υπερασπιστει την Ελλαδα και να απλευθερωσει την Μακεδονια απο τους Βουλγαρους. 

Η Βουλγαρια επι αυτοκρατορος Ιωαννη του α, εγινε Ελληνικη-ρωμαικη επαρχια 

και ειναι σκλαβωμενη στην Ελλαδα. Εντουτοις με το που ανελαβε ο αμεσως επομενος αυτοκρατορας ο Βασιλειος ο Β, επετυχαν 

μεσα σε ελαχιστες ημερες  να “επαναστατησουν” και να γινουν ενα παρα πολυ ισχυρο βασιλειο, το οποιο σε σχεση με το προηγουμενο Βουλγαρικο κρατος ειχε ως κεντρο την Μακεδονια και την Θεσσαλια.





Ακριβως τις ημερες τις οποιες εγινε η επανασταση βρεθηκαν σε θεση να “δραπετευσουν” απο την Κωνσταντινουπολη οι αδερφοι  

“κομητοπουλοι”.




Αυτο εγινε με παρεμβαση της πολιτικης αριστοκρατιας της πολεως
(Κωνσταντινουπολη).



Βεβαια κανεις δεν αναφερει οτι οι Σαμουηλ, Μωυσης, Ααρων και Δαυιδ ειναι εβραικης καταγωγης. και μονον το πανεπιστημιο του Καιμπρτζ απο λαθος ; μας αναφερει οτι δεν ηταν βουλγαροι οι αδερφοι Κομητοπουλοι αλλα αρμενιοι.
 
Ουδεποτε στην παγκοσμια ιστορια επετυχε οποιοδηποτε κρατος το οποιο ηταν προηγουμενος σκλαβωμενο σε αλλο εθνος να γινει ενα πολυ ισχυρο βασιλειο μεσα σε εναν με δυο μηνες.






Αυτο το τελειως αφυσικο πραγμα απο καθε αποψη , καθως οι βουλγαροι δεν ειχαν τον πολιτισμο, την διοικηση, την οραγανωση, και την ισχυ, το επετυχαν οι Βουλγαροι με την υποστηριξη των νεοταξιτων. 
Αν και οι συνθηκες σκλαβιας των Βουλγαρων ηταν τελειως διαφορετικες απο τις συνθηκες τις οποιες ηταν σκλαβωμενο το Ελληνικο εθνος, ομως και παλι δεν υπαρχει καμια λογικη αιτια. 
Οι Ελληνες ως κατακτητες απεναντι στους Βουλγαρους υπηρξαν παρα πολυ ευγενικοι.







Εμεις οι Ελληνες με τον κορυφαιο πολιτισμο στον κοσμο, τον οποιο ουδεποτε δημιουργησε ειτε θα δημιουργησει οποιοσδηποτε αλλος λαος και εντουτοις χρειαστηκε να περασουν αιωνες για να ειμαστε 

σε θεση να επαναστατησουμε, εναντια στους Οθωμανους.









Φυσικα δεν ηταν μονον ο Ελληνικος πολιτισμος αλλα και ο χριστιανισμος ο οποιος συνεβαλε τα μεγιστα στην Ελληνικη επανασταση του 1821. 





Δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο απο καταβολης κοσμου, ενας λαος ο οποιος ειναι σκλαβωμενος σε αλλον λαο να επιτυχει μεσα σε μερικους μηνες να επαναστατησει και να γινει ενα πανισχυρο βασιλειο παιρνωντας πισω οχι μονον τα δικα του εδαφη αλλα και κατακτωντας ενα μεγαλο μερος των εδαφων του εθνους στο οποιο προηγουμενος ηταν σκλαβωμενος.






Ειναι ολοφανερο οτι πισω απο την “επανασταση” ηταν οι πολιτικοι εβραικοι “αριστοκρατια” Κωνσταντινουπολεως.






Σε αυτο φυσικα συνεβαλε και ο εμφυλιος ο οποιος δημιουργησε η εβραικη πολιτικη αριστοκρατια Κωνσταντινουπολεως. 
Η αυτοκρατορια ειχε για μια ακομη φορα εμφυλιους πολεμους εξαιτιας της διαμάχης των εβραιων πολιτικων αξιωματούχων της πρωτεύουσας και της
Ελληνικης στρατιωτικης αριστοκρατιας με υπαιτιοτητα των εβραιων πολτικων αξιωματούχων της αυτοκρατοριας.







Ο Βασιλειος ο β από τα 18 του χρονια,μεχρι τον θανατο του εζησε χωρις καθολου γυναικες , δεν παντρευτηκε ποτε, για να ειναι σε θεση να απελευθερωσει την Μακεδονια και να προστατεψει απο οποιονδηποτε κινδυνο την Ελλαδα. 







Θυσιασε ολη του την ζωη για τον Ιησου Χριστο για την Ελλαδα και την Μακεδονια. 






Αυτο διοτι ειδε το ποσο επικινδυνη ηταν η κατασταση για την Μακεδονια και για την Ελλαδα. 






Κοιμοταν σε ολη την ζωη στο εδαφος, ενω ετρωγε το ιδιο φαγητο με τους στρατιώτες.






Ποτε να μην ξεχνατε, πως ουδέποτε πολεμησε καποιος αλλος βασιλιας στην πρωτη γραμμη της κάθε μαχης, του κάθε πολεμου μεχρι τα 69 του χρονια, για να απελευθερωσει η Μακεδονια μας, καθως και οποιοδηποτε αλλο μερος της Ελληνικης-ρωμαικης επικρατειας.




Δεν υπηρξε αλλος Ελληνας βασιλιας να πολεμησει σε ηλικια πανω από τα 60 να επιτεθεται ολονομοναχος χωρις σωματοφυλακες για να κερδιθει η εκάστοτε μαχη, η για να κερδιθει ο εκαστοτε πολεμος για να απελευθερωθει η Μακεδονια μας και η Ελλαδα.





Θρυλικα εμειναν τα λογια του, όταν σε ηλικια 60 ετων, τον ενημερωσαν ότι ο Στρατηγος Κωνσταντινος Διογένης, στις εσχατιες της Μακεδονιας μας 

επεσε σε ενεδρα των Βουλγαρων και δεν εχει καμια ελπιδα σωτηριας. 






Τοτε ο ηλικιωμένος Αυτοκρατορας Βασιλειος ο β, ανεβηκε στο πρωτο αλογο που βρηκε μπροστα του λεγωντας  :


” ΟΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΩ ΜΟΙ “.







Ο Βασιλειος εφυγε χωρις να καταδεχτει να κοιταξει πισω του να δει εάν τον ακολουθουν οι Ελληνες στρατιώτες. 







Ο Στρατος ετρεξε από πισω του, ολοι οι Ελληνες για να πολεμησουν ομως επερεπε πρωτα να να ετοιμασουν τα αλογα και τον πολεμικο τους εξοπλισμο.





Φυσικα ο Βασιλειος εφτασε πρωτος και πολεμησε στην μαχη για αρκετα λεπτα ολομοναχος.






Ολη του την ζωη ο αγιος Αυτοκρατορας Βασιλειος ο Β , την περασε μεσα στα στρατόπεδα, και στα πεδια των μαχων μεσα σε απιστευτες κακουχιες για να επιτυχει την απελευθερωση της Μακεδονια μας.





Από τα 18 του χρονια μεχρι τα 69 του χρονια.






Μια ολοκληρη ζωη επανω στα βουνα , με ζεστες , με κρυα, με χιονα και με βροχες με κακουχιες .







Μεχρι να τελειωσει η κάθε μαχη, και ο κάθε πολεμος νικηφορα για τους Ελληνες, καθοταν νηστικος, αυπνος και διψασμένος για οσες ημερες χρειαζοταν .







Ολοι οι υπολοιποι Ελληνες βασιλιαδες-αυτοκραοτρες
παντοτε σταματουσαν παντοτε προσωρινα την κάθε μαχη, τον καθε πολεμο για να πανε για νερο, για φαγητο, για υπνο .





Επισης παντοτε τον χειμωνα πηγαιναν και ξεκουραζοταν  μαζι με τον υπολοιπο στρατο και συνεχιζαν την  επομενη ανοιξη τους πολεμους.





Όμως ο Βασιλειος ηταν μονιμα  εκει ακομη κα με τα χιονια ,βρισκοταν επανω στα βουνα και πολεμουσε.






Όλα αυτά για να εμποδισει τους βαρβαρους Βουλγαρους από το να σφαζουν, να  κλεβουν, να
κανουν εμπρησμούς, βιασμους και σκλαβωμα Ελληνιδων.



Δεν περιγραφεται ο πονος ολων εκεινων των Ελλήνων, οι οποιοι εχαναν της γυναικες τους, τις αδερφες τους, τις κορες τους , τις ανηψιες τους, και καποιες φορες της μητερες τους εάν ηταν εμφανίσιμες.









Όμως Ελληνας βασιλιας, επειδή πονουσε τους Ελληνες την Ελλαδα , περασε μια ολοκληρη ζωη με το σπαθι στο χερι να πολεμα για την Ελλαδα, ώστε να εμποδιζει την καταστροφή των αθωων Ελλήνων.






Σκεφτείτε Ελληνες, ότι πολεμουσε ο Αγιος Βασιλειος από τα εικοσι του χρονια , μεχρι τα 69 αδιάκοπα, για την Ελλαδα.






Ο Αγιος Βασιλειος στερηθηκε τα παντα κάθε ανθρωπινη χαρα για να προστατεψει την Μακεδονια μας και την  Ελλαδα μας από τους θανάσιμους κινδυνους που την ειχαν βρει.






Το κυριοτερο πραγμα το οποιο στερηθηκε σε ολη του την ζωη ηταν η γυναικεια αγαπη ,η γυναικεια θαλπωρή και η φροντιδα μιας γυναικας.









Στερηθηκε την χαρα των παιδιων. 







Στερηθηκε τα παντα, καθως ηταν τοσο πολλοι και μεγαλοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπιζε η Ελλαδα μας.


Για αυτό παρεμεινε ανύπαντρος σε ολη του την ζωη, εδωσε κυριολεκτικα την ψυχη του, την ανασα του, την ζωη του για την Μακεδονια που ηταν η πιο σημαντικη Ελληνικη-ρωμαικη επαρχια μετα την Μικρα Ασια.






Oλοι οι Ελληνες αυτοκρατορες παντρευτηκαν και χαρηκαν λιγοτερο η περισσοτερο την συντροφια μιας γυναικας.








ΜΟΝΟΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αληθεια ποσοι από εμας θα μπορουσαν να κανουν ερωτα μονον στην εφηβεια και μετα να ζησουν σε ολη την υπολοιπη τους ζωη χωρις καθολου γυναικα όπως εκανε ο Ιερος Βασιλειος ο Β.




Oλα αυτά  για την σωτηρια της παρα πολυ σημαντικης Ελληνικης Μακεδονιας στην οποια βρισκοταν η δευτερη πιο σημαντικη πολη της αυτοκρατοριας η Θεσσαλονικη.


Παντοτε σας αναφερω ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν .
 
Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους ,ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους.
 
Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει;
 
Τι γινεται όταν η άλλη πλευρα ζητα παση θυσια τον αδικο αφανισμο αθωων Ελλήνων; Θα πρεπει να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως; 

  

;

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας , είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους.
 
Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται,
ένα μικρο μερος , βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.  
 
Αναφερομαι παντοτε στους φοινικες-εβραιους που απο μονοθειστες της παλαιας διαθηκης και πιστοι των προφητων, αλλαξαν και εγιναν εωσφοριστες. 
 
Δεν αναφερομαι σε ολους τους εβραιους. 
 
Ολα αυτα με βαση της αμετρητες συνεντευξεις σχετικα με τους εβραιους απο τον Μητροπολιτη Σεραφειμ Πειραιως για την αλλαγη των εβραιων. 




loading...

38 thoughts on “ΟΙ ΓΕΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΜΕΡΟΣ Α

  1. Μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός, γνῶτε ἔθνη καὶ ἡττᾶσθε.

    Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός.

    Ἐπακούσατε ἕως ἐσχάτου τῆς γῆς,

    Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός.

    Ἰσχυκότες ἡττᾶσθε.

    Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός.

    Ἐὰν γὰρ πάλιν ἰσχύσητε, καὶ πάλιν ἡττηθήσεσθε.

    Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός.

    Ελεύθερη απόδοση στην νεοελληνική : Ο Θεός είναι μαζί μας, γνωρίσατε το έθνη γιατί πρόκειται να ηττηθείτε καθώς ο Θεός είναι μαζί μας. Ακούσατε μέχρι και ο τελευταίος της γης ότι ο Θεός είναι μαζί μας. Ισχυροί του κόσμου θα ηττηθείτε διότι ο Θεός είναι μαζί μας. Εάν όμως πάλι ισχύσετε (προσωρινά) και πάλι θα ηττηθείτε διότι ο Θεός είναι μαζί μας.

  2. ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΥΑ ΑΣΤΕΙΑ ΓΙΑ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΙΟΥΣ" ΚΑΙ
    "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΩΜΕΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΟ
    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ.

    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΣΗΗΜΕΡΑ :

    Ο Νικος Δεβετζης ενας αξιωματικος του Ελληνικου στρατου συνεχιζει την αντισταση εναντια στους εισβολεις βουλγαρους.

    Ο πατερας του Δεβετζη συλλαμβανεται και η αδερφη του η Δεσποινα Δεβετζη βιαστηκε απο τους βουλγαρους κομιτατζηδες οπως και πολλες χιλιαδες αλλες Ελληνιδες.

    Ομως οι Ελληνες δεν λυγουν και δεν εγκαταλειπουν την αντισταση.

    Στα πλαισια των προαναφερομενων αξιωματων ακομη και η βιασμενη Δεσποινα Δεβετζη, συνεχιζει να δινει τον δικο της αγωνα.

    Η Δεσποινα σπουδαζε δασκαλα μεχρι που ξεσπασε ο πολεμος.

    Μετα το βιασμο της κατεφυγε σε μοναστηρι, οπου εκανε μαθηματα στα παιδια που ειχαν συγκεντρωθει εκει, ωστε να μην μεινουν αγραμματα.

    Κατα την διαρκεια της παραμονης της στο μοναστηρι θα την επισκεφτει ο φιλος και συμπολεμιστης του αδερφου της ο Βασιλειος Ανθιμος.

    Ο Ανθιμος θα συναντησει την Δεσποινα, για πρωτη φορα στην ζωη του, την ωρα που εκεινη εκανε μαθημα στα παιδια.

    Ενα μεγαλος ερωτας γενννιεται μεσα απο την αγαπη για την πατριδα και τον Ελληνικο πολιτισμο-παιδεια.

    Στιγμες μοναδικες και ανεπαληπτες, τοτε που υπηρχε ακομη χριστιανισμος, χρηστα ηθη και αληθινοι-υγιεις ερωτες.

    Το συναισθημα του αληθινου και αγνου ερωτα ειναι
    μοναδικο και ανεπαναληπτο.

    Ο αληθινος ερωτας ειναι ευλογημενος απο τον ιδιο τον Χριστο.

    Αντιθετα οσοι κανουν πασης φυσεως σεξουαλικες ανωμαλιες, ακολουθουν τις διδαχες του εωσφορου ο οποιος απο τα αρχαια χρονια, εχεις ως με μοναδικο σκοπο τον αφανισμο του ιερου Ελληνικου εθνους.

    Εαν δεν βιωσεις τον αγνο ερωτα, εαν δεν τον εχεις ζησει, τοτε δεν εχεις επιτυχει απολυτως τιποτα στην ζωη σου και φυσικα δεν εισαι χριστιανος.

    Οι ηθικες χριστιανες, οι γνησιες Ελληνιδες, οι οποιες εχουν παιδεια, καλοσυνη, και ειναι σωστα ντυμενες δημιουργουν απολυτως υγιη ερωτικα συναισθηματα.

    Το αποτελεσμα ειναι να υπαρχει ηθικη, παιδεια, ταξη, λογικη, δημιουργια, εξελιξη και δικαιοσυνη ωστε να ειναι σε θεση να επιβιωσει το Ελληνικο εθνος.

    Στον αντιποδα οι σημερινες ραγιαδοπουλες και οσες απο αυτες αξιζουν κατι εμφανισιακα, διοτι ειναι γυμνες και κανουν καθε ειδους σεξουαλικη ανωμαλια, με συνεπεια να προκαλουν ανηθικοτητα, ανομια, αταξια, αδικια, για αυτο οδηγησαν στην καταστροφη το ιερο Ελληνικο εθνος.

    Δυστυχως οι εωσφοριστες της νεας ταξης το ιερο αυτο συναισθημα, του αγνου ερωτα το στερησαν στους νεοραγιαδες και τους εξαθλιωσαν περισσοτερο και απο τα ζωα.

    Ενα εθνος το οποιο δεν γνωριζει την ιστορια του, δεν εχει καμια ελπιδα να επιβιωσει.

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    ΕΒΡΑΙΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ, ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΕΜΑΤΑ.

    ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΟΛΩΝ
    ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ
    ΙΟΥΔΑΙΑ ΣΑΡΑ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΕ ΣΤΟ ΚΑΛΡΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ.

    ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΙΑΣΑΝ ΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ
    ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ
    ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ.

  3. Δεόμεθά σου καί παρακαλούμεν σέ Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών ίνα ελευθερώσης καί ζωώσης πάσαν ψυχήν πεπεδημένην καί τόν δούλον (όνομα πάσχοντος) σύν παντί τώ Οίκω αυτού ομοίως καί τούς γράφοντας καί έχοντας εν τώ Οίκω αυτών τήν προσευχήν μου αυτήν καί τούς βαστάζοντας αυτήν ως φυλακτήριον αιώνιον, καί η δεξιά σου Κύριε είη αυτοίς σκέπη καί βοήθεια καί έστω διά παντός εν τώ οίκω αυτών χαρά καί αγαλλίασις.

    Ναί, Κύριε, δεομένου σου επάκουσόν μου, ίνα οπού ευρίσκεται η ευκτήριος καί ικετηρία αύτη ευχή μου λυθή καί ελευθερωθή πάς άνθρωπος καί ο οίκος αυτού από κακής ώρας, από πάσης ασθενείας, παντός αφορισμού τέ καί αναθέματος, από πάσης κατάρας, από πάσης οργής, εμποδίου, δυσπραγίας, καταλαλιάς, γλωσσοφαγιάς, φθόνου, βασκανίας, αμελείας, νωθρότητος, λαιμαργίας, αδυναμίας, βλακείας, ακρατείας, αφροσύνης, υπερηφανείας, ασπλαγχνίας, αδικίας, αλαζονείας καί πάσης πλάνης καί απάτης διά τό όνομά Σου τό Άγιον καί δεδοξασμένον εις τούς Αιώνας Αμήν.

  4. Στην αγκαλιά του Χριστού μας αμέτρητοι χωράμε…

    Στον Ιησού μου άφησα
    όλα μου τα βάρη
    Αυτός μου δίνει πάντοτε
    ανάπαυση και χάρη.

    Τώρα πια δεν κουράζομαι
    απ΄ του εχθρού την μπόρα
    ελπίδα έχω στον Χριστό
    για μια καινούρια χώρα.

    Στον Ουρανό ελπίζουμε
    όλοι οι πιστοί να πάμε
    γιατί στον κόλπο του Χριστού
    αμέτρητοι χωράμε.

    Έλα κι΄ εσύ, κι΄ εσύ, κι΄ εσύ
    να μπεις στην αγκαλιά Του
    την λύτρωση Του ζήτησε
    και ζήσε πια κοντά Του.

    Απ΄ την γλυκιά Του αγκαλιά
    ποτέ σου να μη φύγεις
    γιατί θα χάσεις την χαρά
    και δυστυχής θα μείνεις.

  5. O "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ, ΖΩΝΕΣ, ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ, ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ.

    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ
    Ο ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩ;Α ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ-ΙΟΥΔΑΙΟΣ
    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ
    ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΡΟΒΑΤΑ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ
    ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ.

    ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΨΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ
    ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ,ΕΒΡΑΙΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

    ΑΠΟ ΧΘΕΣ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕΛΙΔΑ.

    ΕΛΛΗΝΑ Ε.ΣΥ ΚΡΑΤΑΣ ΠΕΛΟΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

    Ο ΦΟΙΒΟΣ, ΑΚΕΡΣΕΚΟΜΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ
    ΕΔΩ.

    ΔΥΝΑΜΗ-ΦΩΣ.

  6. ……………………………………………….
    «Ου παντός πλειν εις Κόρινθον…» «Φιλόξενες κοπέλες, υπηρέτριες τής Πειθούς στην πλούσια Κόρινθο, εσείς, που καίτε τις χρυσές στάλες του λιβανιού, οι σκέψεις σας πετούν προς την ουράνια μητέρα των ερωτικών επιθυμιών, την Αφροδίτη, πού σας επιτρέπει, κόρες μου, να μαζεύετε στις χαρωπές σας κλίνες τον καρπό τής τρυφερής σας νιότης». Εγκώμιο τού Πίνδαρου (“Εγκώμια”, 3), για τις περισσότερες από 1.000 ιερές πόρνες τού ναού τής Αφροδίτης στην Αρχαία Κόρινθο (Στράβων, “Γεωγραφικά”, VIII, 378). Έτσι, με χιούμορ και ποίηση, ο Πίνδαρος αναφέρεται στις διασημότατες κατοίκους τής Κορίνθου, τις ιερόδουλες της Αφροδίτης και της θεραπαινίδας της, της Πειθούς. Ιέρειες, σκλάβες και πόρνες μαζί, οι κοπέλες αυτές συμβάλλουν στην ξεχωριστή θέση, που αποκτά η Κόρινθος ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις….

    Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία της Αφροδίτης στην Κόρινθο και στην Κύπρο εξηγείται από τις ανατολικές επιδράσεις, που παρουσιάζονται σημαντικές στις περιοχές αυτές. Πρόκειται για ένα σποραδικό φαινόμενο που εκμεταλλεύεται κυρίως την κακή φήμη τής Κορίνθου. Η σημαντική δραστηριότητα των δύο λιμανιών, ο αυξημένος αριθμός ταξιδιωτών, που μένουν για λίγο στην πόλη για τις υποθέσεις τους ή για ψυχαγωγία, ωφελούν το ναό της Αφροδίτης, που έχει εγκατασταθεί στην κορυφή της Ακροκορίνθου. Πάνε εκεί για να λατρέψουν τη θεά, σ΄ αυτό το απότομο ιερό τοπίο, που παριστάνεται με τη μορφή ενός αγάλματος με πανοπλία και «υπηρετείται» από ιερές πόρνες. «Το ιερό της Αφροδίτης ήταν τόσο πλούσιο, που είχε περισσότερες από χίλιες ιερές πόρνες, προσφορά στη θεά από άντρες ή γυναίκες. Εξ αιτίας τους η πόλη ήταν πυκνοκατοικημένη και πλούτιζε σημαντικά, επειδή οι ιδιοκτήτες των καραβιών καταστρέφονταν εύκολα σ΄ αυτά τα μέρη, εξ ου και η περίφημη παροιμία: “Δεν μπορούν όλοι να πλευρίζουν στην Κόρινθο”». (Στράβων, “Γεωγραφικά”, VIII, 378). Αυτές οι ιερές σκλάβες είναι πασίγνωστες σ΄ ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο και, όπως εξηγεί ο Στράβων, προσφέρονται από τούς πιστούς στη θεά. Κατά κάποιο τρόπο αποτελούν ζωντανά τάματα! Κάποιος Ξενοφών ο Κορίνθιος, αθλητής, που νίκησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τού 464 π.Χ., προσφέρει σε ένδειξη ευχαριστίας στην Αφροδίτη τής Κορίνθου πενήντα πόρνες και ο Πίνδαρος μνημονεύει το γεγονός: «Ω κυρίαρχη τής Κύπρου, να, που στο ιερό σου στην Κόρινθο ο Ξενοφών οδήγησε μια ομάδα νεαρών γυναικών, πενήντα σώματα στην υπηρεσία σου, μες στη χαρά του, που είδε όλες του τις ευχές να πραγματοποιούνται». (Πίνδαρος, “ΧΙΙΙ Oλυμπιόνικος”). sex-achient-horn 5…

    Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ti-itan-i-ieri-pornia-stin-archea-ellada-ke-giati-i-korinthos-apektise-tin-fimi-tis-akolastis-polis-ke-tis-skandalodous-latrias-tis-afroditis/

  7. Ἐλέησόν με ὁ Θεὸς κατὰ τὸ μέγα ἐλεός σου καὶ κατὰ τὸ πλῆθος των οἰκτιρμῶν σου ἐξάλειψον τὸ ἀνόμημά μου.

    Ἐπὶ πλεῖον πλῦνόν με ἀπὸ τῆς ἀνομίας μου καὶ ἀπὸ τῆς ἁμαρτίας μου καθάρισόν με.

    Ὅτι τὴν ἀνομίαν μου ἐγὼ γινώσκω καὶ ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μου ἐστὶ διὰ παντὸς.

    Σοὶ μόνῳ ἥμαρτον καὶ τὸ πονηρὸν ἐνώπιόν σου ἐποίησα ὅπως ἂν δικαιωθῇς ἐν τοῖς λόγοις σου καὶ νικήσῃς ἐν τῷ κρίνεσθαί σε.

    Ἰδοὺ γὰρ ἐν ἀνομίαις συνελήφθην καὶ ἐν ἁμαρτίαις ἐκίσσησέ με ἡ μήτηρ μου.

    Ἰδοὺ γὰρ ἀλήθειαν ἠγάπησας τὰ ἄδηλα καὶ τὰ κρύφια τῆς σοφίας σου ἐδήλωσάς μοι.

    Ῥαντιεῖς με ὑσσώπῳ καὶ καθαρισθήσομαι πλυνεῖς με καὶ ὑπὲρ χιόνα λευκανθήσομαι.

    Ἀκουτιεῖς μοι ἀγαλλίασιν καὶ εὐφροσύνην ἀγαλλιάσονται ὀστέα τεταπεινωμένα.

    Ἀπόστρεψον τὸ πρόσωπόν σου ἀπὸ τῶν ἁμαρτιῶν μου καὶ πάσας τὰς ἀνομίας μου ἐξάλειψον.

    Καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοὶ ὁ Θεὸς καὶ πνεῦμα εὐθὲς ἐγκαίνισον ἐν τοῖς ἐγκάτοις μου.

    Μὴ ἀποῤῥίψῃς με ἀπὸ τοῦ προσώπου σου καὶ τὸ Πνεῦμα σου τὸ ἅγιον μὴ ἀντανέλῃς ἀπ’ ἐμοῦ.

    Ἀπόδος μοι τὴν ἀγαλλίασιν τοῦ σωτηρίου σου καὶ πνεύματι ἡγεμονικῷ στήριξόν με.

    Διδάξω ἀνόμους τὰς ὁδούς σου καὶ ἀσεβεῖς ἐπὶ σὲ ἐπιστρέψουσιν.

    Ῥῦσαί με ἐξ αἱμάτων ὁ Θεὸς, ὁ Θεὸς τῆς σωτηρίας μου, ἀγαλλιάσεται ἡ γλῶσσά μου τὴν δικαιοσύνην σου.

    Κύριε, τὰ χείλη μου ἀνοίξεις, καὶ τὸ στόμα μου ἀναγγελεῖ τὴν αἴνεσίν σου.

    Ὅτι εἰ ἠθέλησας θυσίαν ἔδωκα ἂν ὁλοκαυτώματα οὐκ εὐδοκήσεις.

    Θυσία τῷ Θεῷ, πνεῦμα συντετριμμένον΄ καρδίαν συντετριμμένην καὶ τεταπεινωμένην ὁ Θεὸς οὐκ ἐξουδενώσει.

    Ἀγάθυνον, Κύριε, ἐν τῇ εὐδοκίᾳ σου τὴν Σιὼν, καὶ οἰκοδομηθήτω τὰ τείχη Ἱερουσαλήμ.

    Τότε εὐδοκήσεις θυσίαν δικαιοσύνης ἀναφορὰν καὶ ὁλοκαυτώματα.

    Τότε ἀνοίσουσιν ἐπὶ τὸ θυσιαστήριόν σου μόσχους, καὶ ἐλέησόν με ὁ Θεός.

  8. Ειδαν τον ψωρρα ντυμενο παπα.

    Χαχαχαχαχαχαχαχα και εγω τον ειδα τον ψωρρα ντυμενο μπαλαρινα και χορευε πανω στον παγο με το μορφεα τη λιμνη των γυφτων.

    ΑΝΤΕ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ
    ΛΕΠΙΔΑ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕΣ.

  9. ΒΡΕ ΚΟΠΡΑΝΟ ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ;
    ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ 12ΘΕΟ;
    ΜΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΑ ΠΟΣΟ ΣΑΛΕΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ;

  10. ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑ-ΓΕΝΕΙΣ ΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟ…!!!!

    ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ,ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΑΣ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ,ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ…!!!

    1. ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ Η ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ,

    2. ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ,

    3. ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ,

    4. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, I. ACTUS REUS ΚΑΙ II. MENS REA

    5. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

    6. ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ

    7. ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

    8. ΑΠΑΤΗΣ ,

    9. ΑΞΙΑΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ – ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ,

    10. ΔΟΛΙΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗΣ ,

    11. ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ,

    12. ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ,

    13. ΦΘΟΡΑΣ ΞΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ,

    14. ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΕ ΧΡΕΗ (Α.Φ.Μ. ΣΕ ΝΕΟΓΝΑ- ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟ ΧΡΕΟΥΣ ΕΡΗΜΗΝ..)

    15. ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ,

    16. ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

    17. ΑΠΑΤΗΣ

    18. ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ,

    19. ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ

    20. ΥΠΟΘΑΛΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

    21. ΠΑΡΑΣΙΩΠΗΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

    22, ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

    23. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

    24. ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ,ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΞ’ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΤΛ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ… ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ.

  11. Κυριακή Γ΄ Νηστειών – Της Σταυροπροσκυνήσεως

    Την τρίτη Κυριακή των Νηστειών έχουμε φθάσει στο μέσο της Σαρακοστής. Άλλες τρεις βδομάδες έμειναν για την ερχομό της Μεγάλης Εβδομάδας. Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες, κατά τις οποίες κάναμε προσπάθεια να είμαστε καλύτερα παιδιά, υπάκουα στο θέλημα του Θεού αλλά και των γονέων μας, να είμαστε εγκρατείς όχι μόνο στο φαγητό αλλά και στη συμπεριφορά μας. Ο κόπος ο πνευματικός είναι πιο έντονος τη Σαρακοστή για όποιον μάχεται και προσεύχεται. Έτσι, αυτή την Κυριακή η Εκκλησία μάς δίνει έναν βοηθό, τον Σταυρό του Κυρίου μας. Ένα σύμβολο στο οποίο προσβλέπουμε με πίστη και παίρνουμε δύναμη.

    Όλοι μας παίρνουμε δύναμη από τον Σταυρό, γιατί πάνω σ΄ αυτόν θυσιάστηκε ο Κύριός μας για τις δικές μας αμαρτίες. Ωστόσο, αυτή την Κυριακή δεν τον βλέπουμε μέσα από τον πόνο που προκαλεί το σταυρικό μαρτύριο, όπως θα συμβεί τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τον βλέπουμε ως σύμβολο νίκης και χαράς, για να πάρουμε κουράγιο και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τις υπόλοιπες μέρες της Σαρακοστής. Τον βλέπουμε και θυμόμαστε τον Κύριο που μας προσκαλεί στο Ευαγγέλιο που θα ακούσουμε την Κυριακή αυτή: «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθείτω μοι » «Όποιος θέλει να με ακολουθεί, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει τον σταυρό του κι ας μ΄ ακολουθεί».

    Την Κυριακή το πρωί, μετά τη Δοξολογία ο Σταυρός θα μεταφερθεί στο κέντρο του ναού. Όλες τις μέρες αυτής της εβδομάδας θα μείνει εκεί, για να τον προσκυνούν και να αγιάζονται οι πιστοί.

  12. ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΜΕ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ,ΒΑΠΤΙΖΕΤΕ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΕ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΑΒΡΑΑΜ…

    ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΦΑΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΒΕΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ??

    ΟΠΟΤΕ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΜΠΕΕΕΕΕ,ΕΙΠΑ ΑΝΤΙΟ ΣΑΣ…

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ,ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΥΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ…

    ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ,ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΛΕΞΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ…

    ΑΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ,ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΝΑΙ,ΕΧΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΝΙΩΘΩ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ…

    ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΟΝΑΧΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΦΑΡΑ ΠΡΟΗΡΘΑΝ,ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ…

    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΙΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ…
    ΔΟΓΜΑΤΑ,ΚΟΜΜΑΤΑ,ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ..

    ΔΙΧΟΝΙΕΣ,ΤΑΡΑΧΕΣ,ΠΟΛΕΜΟΙ,ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ,ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΔΕΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

    Απάντηση
    Απαντήσεις

    Giannis Paterakis8 Νοεμβρίου 2016 – 12:29 π.μ.
    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ;;;

    ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΕΚΤΡΑΠΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΙΟΥΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΜΕ.

    ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ.

    ΟΙ "ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ", ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ "ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ"…

    ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΡΥΦΑ…ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ…

    ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ "…..ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΛΑΟΥ ΙΣΡΑΗΛ." ΠΑΝΤΡΕΥΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΗΣΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ, ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ, Ο ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΣ "…ΤΑΣ ΑΓΚΑΛΑΣ ΤΟΥ “ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ” ΑΒΡΑΑΜ" …

    ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΑΡΜΕΞΕ Η ΘΥΓΑΤΡΙΞΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΩΝ ,ΤΩΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΑΡΙΩΝ.

  13. «Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, παρ’ όλον ότι βρίσκεται μέσα στην περίοδο του Τριωδίου, ανοίγει ένα παράθυρο για να μπει το φως της Αναστάσεως μέσα μας. Κι αυτό δεν είναι απλός λόγος για το χριστιανό, που πίσω από το Σταυρό βλέπει το βέβαιο και ζωντανό φως του αναστάντος Εσταυρωμένου…

    «Ταύτη τη ημέρα μυρίζει τα μύρα

    Της θείας μυροθήκης, το ζωομύριστον ξύλον

    Ο Σταυρός του Χριστού…»

    Πόση πραγματικά πρέπει να είναι η ευγνωμοσύνη όλων των ορθοδόξων χριστιανών για τα μύρα, που ο άγιος Σταυρός του Χριστού προσφέρει στους «κεκαθαρμένους τη εγκρατεία»! Γιατί, αν εμβαθύνει κανείς στο μυστήριο του Σταυρού, θα ιδεί, πως το αγιασμένο από τη σταυρική θυσία του Χριστού τίμιον ξύλον του ζωηφόρου Σταυρού είναι, πραγματικά, της ευσεβείας μας το αήτητον τρόπαιον, ο στηριγμός των πιστών, το ακατάλυτον τείχος που περιτειχίζει την Εκκλησία, είναι αυτή η θύρα του Παραδείσου, όπως λέγεται από τα εμπνευσμένα τροπάρια της ορθοδόξου υμνογραφίας μας…

    Ο σταυρός είναι για το χριστιανό, ό,τι ήταν για το λαό της Παλαιάς Διαθήκης ο όφις, που ύψωσε ο Μωυσής, για να τους φυλάξει από τα δηλητηριώδη φίδια. Κι ακριβώς εκείνο το γεγονός είναι μία προφητεία, γι’ αυτό που θα συμβαίνει πάντα, ως τα τέλη της ζωής μας. Γιατί ενώ βαδίζουμε προς τη γη της επαγγελίας, μας δαγκώνουν φίδια πολλά και μας θανατώνουν την ψυχή… Και όπως οι άνθρωποι του Μωυσή, μόλις τους δάγκωναν τα φίδια, κοιτούσαν το χάλκινο φίδι που ύψωσε ο Μωυσής και γίνονταν αμέσως καλά, έτσι κ’ εμείς: όποιο όνομα κι αν έχει το φίδι που θα μας δαγκώσει -στο σώμα ή στην ψυχή- πρέπει να ατενίσουμε αμέσως το Σταυρό του Κυρίου, για να θεραπευτούμε…

    Αδελφοί μου, λέγει και ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, ας μη ντρεπόμαστε για το Σταυρό του Χριστού κι αν κάποιος ντρέπεται και κρύβεται, εσύ κάμνε το σταυρό σου: όταν τρως ή όταν πίνεις, όταν κάθεσαι κι όταν κοιμάσαι, όταν σηκώνεσαι, όταν περπατάς, όταν μιλάς και πάντοτε σε κάθε στιγμή της ζωής σου, κάνε το σταυρό σου».[3]

  14. ΒΓΕΣ ΡΕ ΚΩΛΟΓΥΦΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΣΟΥ.
    ΤΑ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ.
    ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΡΕ ΓΥΦΤΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΑΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

    ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΡΕ ΚΩΛΟΓΥΦΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΕΙΞΕΙΣ
    ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ !!!! ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΓΕΛΟΙΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

  15. ΜΑΣ ΚΟΨΑΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΙΡΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΕ ΣΙΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΑΤΕ 50.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΛΙΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ ΔΥΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ…….

    ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ……ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΣΠΑΣΑΤΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΛΙΩΣΑΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…..

    ΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΑΠΛΩΧΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ…………….

    ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ…….ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ…..ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ…..

    ΜΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ……..ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΙ ΟΤΑΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ….ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΡΕΜΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ….ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΡΕΞΑΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ TOY ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ……ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ….;;;

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ Η ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ‘‘‘ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ‘‘‘

    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ…..ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!!!!

    ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ !!!!!!!!

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

  16. Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ Ο ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΣ ΚΑΝΑΔΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ;
    ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΛΩΠΟΔΥΤΗΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΙΧΑΜΑ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΓΥΦΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙ.

  17. η σορραγια ετσι θα κρυβεται αιωνια μεσα στο βοθρο γιατι ξερει οτι μολις βγει θα την αρπαξουνε τη κοντοστουπα και θα την πανε στο κορυδαλλο να κελαιδαει παντος εχει κατι ομορφο πανω της η σορραγια την ομοιοτητα με τον θεο απολλωνα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    elen katsikokerath

  18. "…….τῶν ἁγίων, ἐνδόξων καὶ….. τῶν ὁσίων καὶ θεοφόρων Πατέρων ἡμῶν, τῶν ἁγίων ἐνδόξων προπατόρων ἡμῶν Ἀβραάμ, Ἰσαάκ καὶ Ἰακώβ, τοῦ ἁγίου καὶ…….ἐν σκηναῖς δικαίων τάξαι, ἐν κόλποις Ἀβραάμ ἀναπαύσαι, καὶ μετὰ ἁγίων συναριθμήσαι, ἡμᾶς δὲ ἐλεήσαι ὡς ἀγαθός καὶ φιλάνθρωπος.

  19. σορραγια η μαυροκωλαρου κοντοχοντρη μπολνιμπιντερου
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  20. ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΙΚΟ ΤΑ ΡΑΒΒΙΝΙΑ.

    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΣΑΠΕΛΑΣ ΤΟΥ
    "ΚΥΡΙΟΥ" (ΑΧΡΕΙΟΥ) ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ
    "ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΫ".

    ΡΑΒΒΙΝΙΑ, ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ
    ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ
    ΨΕΥΤΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΟΥΝ.

    ΕΛΛΗΝΑ Ε.ΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ
    ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ
    ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ.

  21. Κύριε Ιησού Χριστέ, σώσε με, βοήθησέ με, βοήθησέ με, σώσε με. Ω Θεέ μου, βοήθησέ με, προστάτεψέ με

    Αν η απελπισία μας πηγάζει από πολύ βαθιά μέσα μας, αν αυτό που ζητάμε, αυτό για το οποίο κραυγάζουμε, είναι τόσο ουσιαστικό ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες της ζωής μας, τότε βρίσκουμε κατάλληλα λόγια να προσευχηθούμε και μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφαία στιγμή της προσευχής μας, τη συνάντηση με το Θεό.

    Θα ήθελα να πω κάτι για την «κραυγή» της προσευχής. Φώναζε δυνατά ο τυφλός Βαρτίμαιος. Τι λέει όμως το Ευαγγέλιο για τους ανθρώπους γύρω του; Προσπαθούσαν, λέει, να τον κάνουν να σιωπήσει. Μπορούμε να φανταστούμε όλους εκείνους τους ευσεβείς ανθρώπους με την καλή όραση, τα γερά πόδια, την καλή υγεία που περικύκλωναν το Χριστό και μιλούσαν για υψηλά θέματα, για τη Βασιλεία του Θεού που έρχεται, για τα μυστήρια των Γραφών, να γυρίζουν προς το Βαρτίμαιο και να του λένε: «επί τέλους, δεν μπορείς να ησυχάσεις; Τα μάτια σου, τα μάτια σου, και τι σημασία έχουν αυτά ενώ μιλούμε για το Θεό;»

    Ο Βαρτίμαιος φαινόταν σαν κάτι ξένο που ξαφνικά έμπαινε στη μέση και, αδιαφορώντας τελείως για τα συμβαίνοντα, ζητούσε από το Θεό κάτι που απελπιστικά το είχε ανάγκη. Και όλα αυτά τα έκανε παρά το γεγονός ότι με τις φωνές του κατέστρεψε την αρμονία των εθιμοτυπικών συζητήσεων γύρω του. Οι ενοχλημένοι θα μπορούσαν να τον απομακρύνουν και να τον κάνουν να σιωπήσει. Το Ευαγγέλιο όμως λέει πως, ενώ όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να τον ησυχάσουν, αυτός επέμενε, γιατί αυτό που ζητούσε είχε πολύ μεγάλη σημασία για τον ίδιο. Όσο περισσότερο προσπαθούσαν να του κλείσουν το στόμα, τόσο πιο πολύ εκείνος φώναζε.

    Εδώ βρίσκεται το μήνυμά μου. Υπάρχει στην Ελλάδα ένας άγιος, ονομάζεται Μάξιμος. Ήταν νέος όταν μία μέρα πήγε στην Εκκλησία και άκουσε το ανάγνωσμα του Αποστόλου που λέει ότι πρέπει να προσευχόμαστε «αδιαλείπτως». Αυτό έκανε τόση εντύπωση στο Μάξιμο ώστε σκέφτηκε πως δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο παρά να προσπαθήσει να τηρήσει αυτή την εντολή.

    Όταν βγήκε από το ναό σκέφτηκε να πάει στο κοντινότερο βουνό και εκεί ήσυχος να αρχίσει να προσεύχεται όπως άκουσε στο Ευαγγέλιο. Σαν Έλληνας χωρικός του τετάρτου αιώνα, ήξερε το «Πάτερ ημών» και μερικές άλλες προσευχές. Έτσι, όπως μας λέει ο ίδιος, άρχισε να τις λέει τη μία ύστερα από την άλλη, και πάλι από την αρχή, ασταμάτητα. Αισθάνθηκε, πραγματικά, πολύ όμορφα. Προσευχόταν, ήταν συντροφιά με το Θεό, ήταν χαρούμενος. Το καθετί του φαινόταν τόσο τέλειο! Μόνο που σιγά- σιγά ο ήλιος άρχισε να πέφτει, άρχισε να κάνει κρύο και να σκοτεινιάζει.

  22. Η νύχτα είχε πέσει για τα καλά όταν άρχισε ν’ ακούει γύρω του θορύβους, πολλούς και παράξενους θορύβους. Άκουγε το σπάσιμο των κλαδιών κάτω από τα πόδια των ζώων, έβλεπε τα λαμπερά μάτια των άγριων θηρίων, άκουγε τις κραυγές των μικρών ζώων που τα έτρωγαν τα μεγαλύτερα. Άκουγε όλων των ειδών τους γνωστούς νυχτερινούς θορύβους του δάσους.

    Τότε αισθάνθηκε πως ήταν μόνος. Πραγματικά μόνος, ένα μικρό απροστάτευτο πλάσμα μέσα στον κόσμο του κινδύνου, του θανάτου, του σπαραγμού. Ένιωσε ότι δεν είχε καμιά άλλη βοήθεια αν ο Θεός δεν του έδινε τη δική Του. Δεν συνέχισε πια να λέει το «Πάτερ ημών» και το «Πιστεύω». Έκανε ο,τι έκανε και ο Βαρτίμαιος. Άρχισε να φωνάζει δυνατά: «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με». Το φώναζε αυτό όλη τη νύχτα γιατί τα ζωντανά του δάσους και τα λαμπερά τους μάτια δεν του έδιναν ευκαιρία για ύπνο.

    Τέλος ξημέρωσε. Σκέφτηκε, λοιπόν, αφού όλα τα ζώα έχουν φύγει πια και πήγαν να κοιμηθούν «τώρα μπορώ και εγώ να προσευχηθώ». Αλλά τότε ένιωσε ότι πεινούσε. Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να μαζέψει μερικά βατόμουρα, για να φάει. Πλησίασε ένα θάμνο, αλλά ξαφνικά του ήρθε η σκέψη ότι όλα τα αστραφτερά μάτια και άγρια νύχια θα πρέπει να είναι κρυμμένα κάπου εκεί στους θάμνους.
    Έτσι άρχισε να προχωρεί πολύ προσεκτικά και σε κάθε του βήμα έλεγε: «Κύριε Ιησού Χριστέ, σώσε με, βοήθησέ με, βοήθησέ με, σώσε με. Ω Θεέ μου, βοήθησέ με, προστάτεψέ με». Για κάθε βατόμουρο που μάζεψε, σίγουρα, είχε προσευχηθεί πολλές φορές.

    Πέρασε ο καιρός και ύστερα από πολλά χρόνια συνάντησε ένα γέροντα και έμπειρο ασκητή, ο οποίος τον ρώτησε πως είχε μάθει να προσεύχεται αδιάλειπτα. Ο Μάξιμος είπε: «Νομίζω πως ο διάβολος με δίδαξε να προσεύχομαι αδιάλειπτα». Ο γέροντας απάντησε: «Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Αλλά θα ήθελα να είμαι βέβαιος ότι σε καταλαβαίνω σωστά». Ο Μάξιμος τότε του εξήγησε πως είχε σιγά- σιγά συνηθίσει όλους τους θορύβους και τους κινδύνους της μέρας και της νύχτας. Ύστερα όμως του ήρθαν πειρασμοί σαρκικοί, πειρασμοί του νου, των αισθημάτων και αργότερα πιο ισχυρές επιθέσεις του διαβόλου. Ύστερα απ’ όλα αυτά δεν υπήρχε στιγμή της μέρας και της νύχτας που να μην κραυγάζει στο Θεό:«Ελέησον, ελέησον, βοήθησε, βοήθησε, βοήθησε».

    Μια μέρα, ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια αδιάλειπτης προσευχής ο Κύριος του αποκαλύφτηκε. Από τη στιγμή εκείνη ησυχία, ειρήνη και γαλήνη τον πλημμύρισαν. Δεν υπήρχε πια φόβος -φόβος από το σκοτάδι, από τους θάμνους, ούτε από το διάβολο- ο Κύριος είχε επικρατήσει. «Τότε», είπε ο Μάξιμος, «έμαθα ότι αν δεν έλθει ο Κύριος, είμαι απελπιστικά αβοήθητος. Έτσι, και όταν ακόμα ήμουνα γαλήνιος, ειρηνικός και ευτυχισμένος, συνέχισα να προσεύχομαι λέγοντας:«Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με, γιατί μόνο στο θείο έλεος υπάρχει η ειρήνη της καρδιάς και του νου, η γαλήνη του σώματος και η δύναμη της θέλησης».

  23. Ἄν ἡ ἀπελπισία μας πηγάζει ἀπό πολύ βαθιά μέσα μας, ἄν αὐτό πού ζητᾶμε, αὐτό γιά τό ὁποῖο κραυγάζουμε, εἶναι τόσο οὐσιαστικό ὥστε νά καλύπτει ὅλες τίς ἀνάγκες τῆς ζωῆς μας, τότε βρίσκουμε κατάλληλα λόγια νά προσευχηθοῦμε καί μποροῦμε νά φτάσουμε στήν κορυφαία στιγμή τῆς προσευχῆς μας, τή συνάντηση μέ τό Θεό.

    Θά ἤθελα νά πῶ κάτι γιά τήν «κραυγή» τῆς προσευχῆς. Φώναζε δυνατά ὁ τυφλός Βαρτίμαιος. Τί λέει ὅμως τό Εὐαγγέλιο γιά τούς ἀνθρώπους γύρω του; Προσπαθοῦσαν, λέει, νά τόν κάνουν νά σιωπήσει. Μποροῦμε νά φανταστοῦμε ὅλους ἐκείνους τούς εὐσεβεῖς ἀνθρώπους μέ τήν καλή ὅραση, τά γερά πόδια, τήν καλή ὑγεία πού περικύκλωναν τό Χριστό καί μιλοῦσαν γιά ὑψηλά θέματα, γιά τή Βασιλεία τοῦ Θεοῦ πού ἔρχεται, γιά τά μυστήρια τῶν Γραφῶν, νά γυρίζουν πρός τό Βαρτίμαιο καί νά τοῦ λένε: «ἐπί τέλους, δέν μπορεῖς νά ἡσυχάσεις; Τά μάτια σου, τά μάτια σου, καί τί σημασία ἔχουν αὐτά ἐνῶ μιλοῦμε γιά τό Θεό;»

    Ὁ Βαρτίμαιος φαινόταν σάν κάτι ξένο πού ξαφνικά ἔμπαινε στή μέση καί, ἀδιαφορῶντας τελείως γιά τά συμβαίνοντα, ζητοῦσε ἀπό τό Θεό κάτι πού ἀπελπιστικά τό εἶχε ἀνάγκη. Καί ὅλα αὐτά τά ἔκανε παρά τό γεγονός ὅτι μέ τίς φωνές του κατέστρεψε τήν ἁρμονία τῶν ἐθιμοτυπικῶν συζητήσεων γύρω του. Οἱ ἐνοχλημένοι θά μποροῦσαν νά τόν ἀπομακρύνουν καί νά τόν κάνουν νά σιωπήσει. Τό Εὐαγγέλιο ὅμως λέει πώς, ἐνῶ ὅλοι αὐτοί οἱ ἄνθρωποι ἤθελαν νά τόν ἡσυχάσουν, αὐτός ἐπέμενε, γιατί αὐτό πού ζητοῦσε εἶχε πολύ μεγάλη σημασία γιά τόν ἴδιο. Ὅσο περισσότερο προσπαθοῦσαν νά τοῦ κλείσουν τό στόμα, τόσο πιό πολύ ἐκεῖνος φώναζε.

    Ἐδῶ βρίσκεται τό μήνυμά μου. Ὑπάρχει στήν Ἑλλάδα ἕνας ἅγιος, ὀνομάζεται Μάξιμος. Ἦταν νέος ὅταν μία μέρα πῆγε στήν Ἐκκλησία καί ἄκουσε τό ἀνάγνωσμα τοῦ Ἀποστόλου πού λέει ὅτι πρέπει νά προσευχόμαστε «ἀδιαλείπτως». Αὐτό ἔκανε τόση ἐντύπωση στό Μάξιμο ὥστε σκέφτηκε πώς δέν θά μποροῦσε νά κάνει τίποτα ἄλλο παρά νά προσπαθήσει νά τηρήσει αὐτή τήν ἐντολή.

    Ὅταν βγῆκε ἀπό τό ναό σκέφτηκε νά πάει στό κοντινότερο βουνό καί ἐκεῖ ἥσυχος νά ἀρχίσει νά προσεύχεται ὅπως ἄκουσε στό Εὐαγγέλιο. Σάν Ἕλληνας χωρικός τοῦ τετάρτου αἰώνα, ἤξερε τό «Πάτερ ἠμῶν» καί μερικές ἄλλες προσευχές. Ἔτσι, ὅπως μᾶς λέει ὁ ἴδιος, ἄρχισε νά τίς λέει τή μία ὕστερα ἀπό τήν ἄλλη, καί πάλι ἀπό τήν ἀρχή, ἀσταμάτητα. Αἰσθάνθηκε, πραγματικά, πολύ ὄμορφα. Προσευχόταν, ἦταν συντροφιά μέ τό Θεό, ἦταν χαρούμενος. Τό καθετί τοῦ φαινόταν τόσο τέλειο! Μόνο πού σιγά- σιγά ὁ ἥλιος ἄρχισε νά πέφτει, ἄρχισε νά κάνει κρύο καί νά σκοτεινιάζει.

    Ἡ νύχτα εἶχε πέσει γιά τά καλά ὅταν ἄρχισε ν’ ἀκούει γύρω του θορύβους, πολλούς καί παράξενους θορύβους. Ἄκουγε τό σπάσιμο τῶν κλαδιῶν κάτω ἀπό τά πόδια τῶν ζώων, ἔβλεπε τά λαμπερά μάτια τῶν ἄγριων θηρίων, ἄκουγε τίς κραυγές τῶν μικρῶν ζώων πού τά ἔτρωγαν τά μεγαλύτερα. Ἄκουγε ὅλων τῶν εἰδῶν τούς γνωστούς νυχτερινούς θορύβους τοῦ δάσους.

  24. Κύριε, εἰσάκουσον τῆς προσευχῆς μου, ἐνώτισαι τήν δέησίν μου ἐν τή ἀληθεία σου, εἰσάκουσόν μου ἐν τή δικαιοσύνη σού καί μή εἰσέλθης εἰς κρίσιν μετά τοῦ δούλου σου, ὅτι οὐ δικαιωθήσεται ἐνώπιόν σου πᾶς ζῶν. ὅτι κατεδίωξεν ὁ ἐχθρός τήν ψυχήν μου, ἐταπείνωσεν εἰς γῆν τήν ζωήν μου, ἐκάθισε μέ ἐν σκοτεινοῖς ὡς νεκρούς αἰῶνος καί ἠκηδίασεν ἔπ ἐμέ τό πνεῦμά μου, ἐν ἐμοί ἐταράχθη ἡ καρδία μου. Ἐμνήσθην ἡμερῶν ἀρχαίων, ἐμελέτησα ἐν πάσι τοῖς ἔργοις σου, ἐν ποιήμασι τῶν χειρῶν σου ἐμελέτων. διεπέτασα πρός σέ τάς χεῖράς μου, ἡ ψυχή μου ὡς γῆ ἄνυδρος σοί. Ταχύ εἰσάκουσόν μου, Κύριε, ἐξέλιπε τό πνεῦμά μου μή ἀποστρέψης τό πρόσωπόν σου ἄπ ἐμοῦ, καί ὁμοιωθήσομαι τοῖς καταβαίνουσιν εἰς λάκκον. ἀκουστόν ποίησον μοί τό πρωί τό ἔλεός σου, ὅτι ἐπί σοῖ ἤλπισα γνώρισον μοί, Κύριε, ὁδόν, ἐν ἤ πορεύσομαι, ὅτι πρός σέ ἤρα τήν ψυχήν μού
    ἐξελού μέ ἐκ τῶν ἐχθρῶν μου, Κύριε, ὅτι πρός σέ κατέφυγον. δίδαξον μέ τοῦ ποιεῖν τό θέλημά σου, ὅτι σύ εἰ ὁ Θεός μού τό πνεῦμά σου τό ἀγαθόν ὁδηγήσει μέ ἐν γῆ εὐθεία. Ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου, Κύριε, ζήσεις μέ, ἐν τή δικαιοσύνη σου ἑξάξεις ἐκ θλίψεως τήν ψυχήν μου καί ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τούς ἐχθρούς μου καί ἀπολεῖς πάντας τούς θλίβοντας τήν ψυχήν μου, ὅτι ἐγώ δοῦλός σου εἰμι.

    Θεός Κύριος, καί ἐπέφανεν ἠμίν, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου.
    Ουράνιον εφύμνιον εν γη τελείται λαμπρώς, επίγειον πανήγυριν νυν εορτάζει φαιδρώς Αγγέλων πολίτευμα, άνωθεν υμνωδίαις, ευφημούσι τους άθλους, κάτωθεν Εκκλησία την ουράνιον δόξαν. ην εύρες πόνοις και άθλοις τοις σοις, ένδοξε.

    Ιερείς διέσωσας αιχμαλωσίας αθέου και δεσμά συνέθλασας δυνάμει Θεία, Θεόφρον, ήσχυνας τυράννων θράση γενναιοφρόνως, ηύφρανας Αγγέλων τάξεις Μεγαλομάρτυς, δια τούτο σε τιμώμεν, θείε οπλίτα, Φανούριε ένδοξε.

    Τους ασπαζομένους την σην σεπτήν εικόνα εν πίστει και αιτούντας σην αρωγήν, λιταίς σου πάντας ανάδειξον.
    «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθείτω μοι » «Όποιος θέλει να με ακολουθεί, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει τον σταυρό του κι ας μ΄ ακολουθεί»Αδελφοί μου, λέγει και ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, ας μη ντρεπόμαστε για το Σταυρό του Χριστού κι αν κάποιος ντρέπεται και κρύβεται, εσύ κάμνε το σταυρό σου: όταν τρως ή όταν πίνεις, όταν κάθεσαι κι όταν κοιμάσαι, όταν σηκώνεσαι, όταν περπατάς, όταν μιλάς και πάντοτε σε κάθε στιγμή της ζωής σου, κάνε το σταυρό σου»

    Σηλυβρίας τον γόνον, τὸν ἐσχάτοις χρόνοις φανέντα, ἀρετῆς φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς ἔνθεον θεράποντα Χριστοῦ· ἀναβλύζεις γὰρ ἰάσεις παντοδαπὰς, τοῖς εὐλαβῶς κραυγάζουσι· δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα.
    Ἀγάθυνον, Κύριε, ἐν τῇ εὐδοκίᾳ σου τὴν Σιὼν, καὶ οἰκοδομηθήτω τὰ τείχη Ἱερουσαλήμ.

    Τότε εὐδοκήσεις θυσίαν δικαιοσύνης ἀναφορὰν καὶ ὁλοκαυτώματα.

    Τότε ἀνοίσουσιν ἐπὶ τὸ θυσιαστήριόν σου μόσχους, καὶ ἐλέησόν με ὁ Θεός.

  25. Οἱ ἅγιοι ἔνδοξοι μάρτυρες τοῦ Χριστοῦ Κυπριανὸς καὶ Ἰουστίνη ἔζησαν στὴ μεγαλόπολη Ἀντιόχεια τοῦ Ὀρόντου, τὴν πρωτεύουσα τῆς Συρίας1 Καὶ ὁ μὲν Κυπριανὸς ἦταν ἀπὸ πλούσια καὶ ἀρχοντικὴ οἰκογένεια καὶ ἄκρως καταρτισμένος στὴ φιλοσοφία, βυθισμένος ὅμως στὴν πλάνη τῆς εἰδωλολατρίας καὶ ἔκδοτος στὴν τέχνη τῆς μαγείας. Ἡ Ἰουστίνη, ὀνομαζόμενη ἀρχικὰ Ἰοῦστα, ἦταν νεαρὴ παρθένος μὲ ἐξαίσιο φυσικὸ κάλλος, κόρη ἑνὸς ἱερέα τῶν εἰδώλων, ὀνομαζομένου Αἰδεσίου.
    Ἀκούγοντας κάποια μέρα ἡ Ἰοῦστα τὸ εὐαγγελικό κήρυγμα τοῦ διακόνου Πραϋλίου, φλογεροῦ χριστιανοῦ ἱεραποστόλου, ἐπειδὴ τύγχανε καλῆς προαίρεσης, ἄνοιξαν μὲ τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ τὰ μάτια τῆς ψυχῆς της καὶ πίστευσε ὁλόψυχα στὸν Χριστό.Ἡ πίστη καὶ ἡ ἀγάπη της πρὸς τὸν Θεὸ τὴ μεταμόρφωσαν σὲ τέτοιο βαθμό, ὥστε ὁδήγησε στὸν Χριστὸ τὴ μητέρα της, ἡ ὁποία μὲ τὴ σειρά της ἔπεισε τὸν σύζυγό της νὰ πιστεύσει στὸν ἀληθινὸ Θεό· καὶ ἔτσι πῆγαν καὶ οἱ τρεῖς στὸν ἐπίσκοπο Ὅπτατο καὶ ζήτησαν νὰ βαπτισθοῦν. Στὴ συνέχεια, ἡ Ἰοῦστα ἀποφάσισε νὰ ἀφιερώσει πλήρως τὸν ἑαυτό της στὸν Κύριο καὶ νὰ περάσει τὸν ὑπόλοιπό της βίο μὲ παρθενία, νηστεία καὶ προσευχή.

    Ὁ περίφημος μάγος καὶ εἰδωλολάτρης Κυπριανὸς ὁδηγήθηκε κατόπιν στὴν πίστη τοῦ Χριστοῦ κι αὐτός, μὲ τὸν ἀκόλουθο τρόπο. Ἕνας νεαρὸς εἰδωλολάτρης, ὀνόματι Ἀγλαΐδας, ἐρωτεύθηκε σφοδρὰ τὴν Ἰοῦστα. Ἐπειδὴ ὅμως ὅλες του οἱ ἀπόπειρες νὰ ἑλκύσει στὴν ἀγάπη του τὴ νέα ἀποκρούονταν, ἀπελπισμένος, στράφηκε στὸν Κυπριανό, ζητώντας του ν᾽ ἀνάψει στὴν καρδιὰ τῆς Ἰούστας μὲ τὶς ἐνέργειες τῆς μαγικῆς του τέχνης τὸν ἔρωτα πρὸς αὐτόν. Ἀφοῦ λοιπὸν μελέτησε τὰ βιβλία του, ὁ Κυπριανὸς ἐπικαλέσθηκε τὰ δαιμόνια, τὶς ὑπηρεσίες τῶν ὁποίων εἶχε ἐξασφαλίσει. Τίποτα ὅμως δὲν στάθηκε δυνατὸ νὰ προκαλέσει ἁμαρτωλὸ πόθο στὴν κόρη. Τόσο ἔνθερμος ἦταν ὁ ἔρωτάς της γιὰ τὸν οὐράνιο Νυμφίο καὶ τόσο πύρινη ἡ προσευχή της πρὸς αὐτόν! Τρεῖς φορὲς ἔστειλε τὰ δαιμόνια στὴν Ἰοῦστα ὁ Κυπριανός, μὰ καὶ τὶς τρεῖς φορὲς ἡττήθηκαν ἀπὸ τὴν παντοδύναμη χάρη τοῦ Χριστοῦ καὶ τὸ ἀήττητο ὅπλο τοῦ σημείου τοῦ σταυροῦ, μὲ τὸ ὁποῖο σφράγιζε τὸν ἑαυτό της ἡ ἁγία παρθένος. Ἀναγνώρισε τότε ὁ Κυπριανός, ὅτι ἡ πίστη τῶν χριστιανῶν ἦταν πιὸ δυνατὴ ἀπ’ ὅλα τὰ ἔργα τῆς δαιμονικῆς του τέχνης. Πίστεψε κι ἐκεῖνος στὸν Χριστό, πῆγε στὸν ἐπίσκοπο Ἄνθιμο καὶ βαπτίσθηκε, ἐγκατέλειψε τὴ σκοτεινὴ τέχνη του κι ἔκαψε δημοσίως τὰ βιβλία τῆς μαγείας. Στὴ συνέχεια, χειροτονήθηκε βαθμηδὸν διάκονος, πρεσβύτερος καί, τέλος, ἐπίσκοπος, σὲ διαδοχὴ τοῦ ἐπισκόπου Ἀνθίμου, καὶ χειροτόνησε τὴν Ἰοῦστα διακόνισσα τῆς Ἐκκλησίας, δίδοντάς της τὸ ὄνομα Ἰουστίνη. Κατὰ τὸν τελευταῖο μεγάλο διωγμὸ τῶν αὐτοκρατόρων Διοκλητιανοῦ καὶ Μαξιμιανοῦ (285-305), τοὺς συνέλαβαν καὶ τοὺς δύο καὶ τοὺς ὁδήγησαν στὴ Δαμασκό, ὅπου τοὺς ὑπέβαλαν σὲ ποικίλα φρικτὰ βασανιστήρια. Τοὺς μετέφεραν κατόπιν στὴ Νικομήδεια τῆς Βιθυνίας, ὅπου, μὲ διαταγὴ τοῦ αὐτοκράτορος Διοκλητιανοῦ ἀποκεφαλίσθηκαν ἔξω ἀπὸ τὴν πόλη, κοντὰ στὸν παραρρέοντα ποταμὸ Γάλλο. Τὰ τίμιά τους λείψανα, σύμφωνα μὲ τὰ ἀρχαῖα συναξάριά τους, μεταφέρθηκαν στὴν πρωτεύουσα Ρώμη ἀπὸ παρατυχόντες Ρωμαίους ταξιδιῶτες. Ἀργότερα ὅμως, ὅπως ἔγινε καὶ σὲ ἄλλες περιπτώσεις (ὅπως μὲ τὰ λείψανα τοῦ ἁγίου Ἰγνατίου τοῦ Θεοφόρου, ποὺ μεταφέρθηκαν κατόπιν ἀπὸ τὴ Ρώμη στὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας), φαίνεται ὅτι τὰ ἅγια αὐτὰ λείψανα ἐπαναπατρίζονται Μεγάλη Ἀντιόχεια τῆς Συρίας.

  26. Θεῷ παρεσκεύασας ἁγνὸν ὡς δόμον,
    Σαυτὴν ἄγουσα, Σεμνή, εἰς κατοικίαν.
    Παρασκευὴν ἔκτανεν εἰκάδι χαλκὸς ἐν ἕκτῃ.

    Βιογραφία
    Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 – 160 μ.Χ.). Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.

    Μετά το θάνατο των γονέων της, η Παρασκευή μοίρασε όλη την περιουσία της στους φτωχούς και ανέπτυξε ιεραποστολική δραστηριότητα στην Ρώμη και στα περίχωρα της πόλης, κηρύσσοντας το λόγο του Χριστού. Η δράση της προκάλεσε τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Αντωνίνο, ο οποίος την συνέλαβε και της υποσχέθηκε υλικά αγαθά στην περίπτωση που θα θυσίαζε στα είδωλα. Βλέποντας όμως πως η Αγία παρέμενε σταθερή στην πίστη της, την υπέβαλε στο βασανιστήριο της πυρακτωμένης περικεφαλαίας, το οποίο υπέμεινε με καρτερικότητα. Τότε ο Αντωνίνος διέταξε και την έβαλαν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη, πλησίασε το πρόσωπο του στον λέβητα – καθώς δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς η αγία είχε μείνει ανέπαφη – για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό, και αμέσως τυφλώθηκε. Η Αγία με προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό ή κατ' άλλους να σταματήσει τους διωγμούς εναντίον τους. Ελευθέρωσε πάντως την Αγία Παρασκευή, η οποία συνέχισε να κηρύττει το Ευαγγέλιο σε άλλα μέρη, μέχρι που έφτασε στην Ελλάδα.

    Στα Τέμπη ένας ειδωλολάτρης άρχοντας την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε καρτερικά, για να τελειωθεί με δια αποκεφαλισμού θάνατο.

    Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
    Ἦχος α’.
    Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον, ἐργασαμένη φερώνυμε, τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευὴ ἀθλοφόρε· ὅθεν προχέεις ἰάματα, καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

    Κοντάκιον
    Ἦχος δ’. Ἐπεφάνης σήμερον.
    Τὸν ναόν σου πάνσεμνε, ὡς ἱατρεῖον ψυχικὸν εὑράμενοι, ἐν τούτῳ πάντες οἱ πιστοί, μεγαλοφώνως τιμῶμέν σε, Ὁσιομάρτυς Παρασκευὴ ἀοίδιμε.

  27. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΑΔΕΡΦΟ ΜΑΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΠΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ ΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
    ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ ΤΗΣΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ
    ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

    ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ

  28. Salom Αβρααμ….Salom Σεβαστε Ραββινε μεγαλη η χαρα μας που ειστε παλι κοντα μας στην Πατριδα μας…
    κι'εμενα Αβρααμ μεγαλη ειναι κι'εμενα και θα μου την εκανες μεγαλυτερη αν μου ελεγς για τα Οικονομικα μας πως Παμε?…..μεγαλα και αυτα Σεβαστε Ραββινε Μεγαλα ειναι δυνατον με τον Αβαδωων και τον Ιακωβ επικεφαλης να πεσουμε εξω? Αδυνατον……αα πολυ χαιρομαι Αβρααμ πολυ ειμαστε πολυ υπερηφανοι για ολους σας εκει στην Πατριδα αλλα και τα Αδελρφια μας στις μεγαλες Πολιτειες σας στελνοιυν τα συγχαρητηρια τους….Ναι πολυ χαιρομαι Σεβαστε Ραββινε αλλα καμια πληροφορια δεν στελνουνε να τσουβαλιασουμε τον πρωην υπαλληλο μας να τον ''στειλουμε''΄γιατι θελουμε μια εκδουλευση και εμεις για καποιο θεμα καταλαβατε?…ναι ναι Αβρααμ ξερω ολα τα ξερουμε μην ανησυχεις Αγαλι Αγαλι θα γινει η Αγουριδα μελι μολις θα ειμστε εττοιμοι φραααπ σαν λουκουμα στο πιατο θα σας τον σερβιρουμε και εμεις περιμενουμε κατι μη φοβου Αβρααμ μη φοβου…αα ωραια Σεβαστε Ραββινε αντε να τον τελειωσουμε να ησυχασουμε και εχουμε δουλεια μετα……Hava nagila hava Αβρααμ ναι ετσι θα γινει θα νοιξουν οι πορτες μια και θα ξανανοιξουν αλλη μια να βγει με τα ποδαρια προς τα εξω οριζοντιομενος μεσα στην μαξιλαροθηκη…..Αααααα χα χα χααααααα με ολο ον Σεβασμο Σεβαστε Ραββινε με κανατε και περιεπεσα σε γελωτα Αααααα χα χα χααααα ετσι θα γινει οπως ξερετε εσεις οι σοφοι εμεις με χαρα θα εκτελεσουμε τις εντολες σασ Avenusalom melehem…Αντε Αβρααμ καλο Γιομ Κιπουρ να εχουμε και θα τα ξαναπουμε…..Ναι σεβαστε Ραββινε και εγω ευχομαι οταν τα ξαναπουμε να μην εχουμε τον νταλγκα με τον πρωην υπαλληλο μας….Salom….Salom….URUAHI KIPUR…

  29. EΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?…ΝΑΙΙ?…ΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΣ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΕ ΚΑΙ Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ….ΕΕ ΝΑΙ ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΙΥΝ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Κο ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΣΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΟΛΟΣΣΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΩΣΤΕ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΖΑΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ….ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩΝ ΝΑ ΚΙ'ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΛΕΣΑΝ ΥΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΕΙ Ε ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ….ΝΑ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕΣΑ!!….ΑΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΜΠΑΑΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ Μ'ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΣΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΚΟ ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΕΙ ΠΕΡΙΠΙΠΤΩ ΕΙΣ ΓΕΛΩΤΑ….ΧΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΑΑΑΑΑΑ ΑΝΤΕ ΚΙ'ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΗΣΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΦΤΙΚΙΑ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑ ΜΕ ΜΑΤΖΟΥΝΙΑ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΝΕΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΥΤΗΣΟΥΝ!!!…..ΧΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΦΕΥΓΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΓΕΛΩΤΑ ΦΕΥΓΩ ΤΑ ΛΕΜΕ. salom….salom.

  30. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ,ΛΑΜΠΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..!!!

    ΨΕΜΑ,ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ,ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ,ΕΙΡΩΝΕΙΑ,ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ,ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΥΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ Η ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΡΘΙΟ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…

    ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΛΕΠΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΜΟΥ,ΕΝΑ ΕΝΑ,ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΣΑΝ ΛΑΓΟΣ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΤΡΕΛΟΣ ΤΡΑΛΑΛΑ ΤΡΑΛΑΛΑ..

    ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ,ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ,ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ,ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΙ ΛΥΜΑΤΑ,ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΚΙ’ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΑΜΟΛΑΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΑΥΤΟ,ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΛΕΩ ΠΡΑΚΤΟΡΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ…

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ,ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΛΑΣΠΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ…

    ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΙ’ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΩ,ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΤΟΤΕ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΩ ΟΧΙ ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ Η Ο ΤΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΘΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ,ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΜΥΝΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΛΑΣΠΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ,ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΘΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΕΡΝΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ…

  31. ΦΤΗΝΑ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ;

    Α-Ω

  32. Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β', το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό. Όταν έγινε 15 χρονών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή.

    Μετά από καιρό, έμαθε για τη Μαρίνα και ο έπαρχος Ολύμβριος, που διέταξε να τη συλλάβουν για ανάκριση. Όταν την είδε μπροστά του, θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε να την πείσει με κάθε τρόπο να αρνηθεί το Χριστό και να γίνει σύζυγος του. Μάταια, όμως. Η Αγία Μαρίνα σε κάθε προσπάθεια του Ολυμβρίου αντέτασσε τη φράση: «Είμαι χριστιανή». Τότε ο σκληρός έπαρχος διέταξε να την ξαπλώσουν στη γη, και την καταξέσχισε άσπλαχνα με ραβδιά τόσο, ώστε η γη έγινε κόκκινη από το αίμα που έτρεξε.

    Μέσα στην φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής:
    ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα, προσπάθησε να κάνει την αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και την ράχη τον ταπείνωσε.

    Όταν για δεύτερη φορά την εξέτασε και διαπίστωσε ότι η πίστη της Αγίας Μαρίνας ήταν αμετακίνητη στο Χριστό, την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες. Αλλά οι πληγές της με θαύμα έκλεισαν, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί παρευρισκόμενοι να γίνουν χριστιανοί. Μπροστά σ' αύτόν τον κίνδυνο ο έπαρχος τελικά αποκεφάλισε τη Μαρίνα, που έτσι πήρε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας.

    Σήμερα, τα λείψανα της Αγίας Μαρίνας, φυλάγονται στην Αθήνα, σε ναό που φέρει το όνομα της ενώ η χείρα της έχει μεταφερθεί στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.

    Ἀπολυτίκιον
    Ἀνδρείαν καὶ φρόνησιν, σὺ κεκτημένη σεμνή, ἀνδρείως κατεπάτησας ὄφιν ἀρχέκακον, Μαρίνα πανεύφημε, ἤσχυνας Ὀλυμβρίου τᾶς πικρᾶς τιμωρίας, εὐφρανας Ἀσωμάτων τᾶς χορείας ἀθλοῦσα, διὸ ἀπαύστως πρέσβευε Χριστῷ, εἰς τὸ σωθήναι ἠμᾶς.

    Ἕτερον Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
    Ἦχος πλ. α’. Τόν συνάναρχον Λόγον.
    Μνηστευθεῖσα τῷ Λόγῳ Μαρίνα ἔνδοξε, τῶν ἐπιγείων τὴν σχέσιν πᾶσαν κατέλιπες, καὶ ἐνήθλησας λαμπρῶς ὡς καλλιπάρθενος· τὸν γὰρ ἀόρατον ἐχθρὸν κατεπάτησας στερρῶς ὀφθέντα σοὶ Ἀθληφόρε. Καὶ νῦν πηγάζεις τῷ κόσμῳ τῶν ἰαμάτων τὰ δωρήματα.

    Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
    Ἦχος δ’.
    Ἡ ἀμνάς σου Ἰησοῦ, κράζει μεγάλη τῇ φωνῇ. Σὲ Νυμφίε μου ποθῶ, καὶ σὲ ζητοῦσα ἀθλῶ, καὶ συσταυροῦμαι καὶ συνθάπτομαι τῷ βαπτισμῷ σου· καὶ πάσχω διὰ σέ, ὡς βασιλεύσω σὺν σοί, καὶ θνήσκω ὑπὲρ σοῦ, ἵνα καὶ ζήσω ἐν σοί· ἀλλ᾽ ὡς θυσίαν ἄμωμον προσδέχου τὴν μετὰ πόθου τυθεῖσάν σοι. Αὐτῆς πρεσβείαις, ὡς ἐλεήμων, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

    Κοντάκιον
    Ἦχος γ’. Ἡ Παρθένος σήμερον.
    Παρθενίας κάλλεσι, πεποικιλμένη παρθένε, ἀκηράτοις στέμμασιν, ἐστεφανώθης Mαρίνα, αἵμασι, τοῦ μαρτυρίου δε φοινιχθεῖσα, θαύμασι καταλαμπρύνθης τῶν ἰαμάτων, καὶ τῆς νίκης τὰ βραβεῖα, ἐδέξω Μάρτυς χειρὶ τοῦ Κτίστου σου.

    Ὁ Οἶκος
    Τῷ νυμφίῳ Χριστῷ, ἔρωτι τῆς καρδίας σου ἀπὸ βρέφους σεμνὴ πυρποληθεῖσα, ἔδραμες, δορκὰς ὡς διψῶσα πηγαῖς ἀειρύτοις, Παρθενομάρτυς, καὶ τῇ ἀθλήσει σεαυτήν συντηρήσασα, ἐν τῷ ἀφθάρτῳ ὄντως τοῦ Κτίστου σου, νύμφη εὐκλεής, θαλάμῳ ἔφθασας ἐστολισμένη, πεποικιλμένη, στεφανηφόρος, νικητὴς λαμπαδηφόρος, εὐθαλής, ἀφθάρτου νυμφῶνος τυχοῦσα, καὶ δεξαμένη ὡς χρυσίον, βραβεῖα νίκης τῆς σῆς ἀθλήσεως.

    Μεγαλυνάριον
    Την Λαμπάδα πάντες Τη φαεινήν, και της παρθενίας, τον ασύλλητον θυσαυρόν, τη νύμφη Κυρίου, και Άσπιλον Αμνάδα, Μαρίναν την αγίαν, ύμνοις τιμήσωμεν.
    Ἐμνήσθην ἡμερῶν ἀρχαίων, ἐμελέτησα ἐν πάσι τοῖς ἔργοις σου, ἐν ποιήμασι τῶν χειρῶν σου ἐμελέτων. διεπέτασα πρός σέ τάς χεῖράς μου, ἡ ψυχή μου ὡς γῆ ἄνυδρος σοί. Ταχύ εἰσάκουσόν μου, Κύριε, ἐξέλιπε τό πνεῦμά μου μή ἀποστρέψης τό πρόσωπόν σου ἄπ ἐμοῦ, καί ὁμοιωθήσομαι τοῖς καταβαίνουσιν εἰς λάκκον. ἀκουστόν ποίησον μοί τό πρωί τό ἔλεός σου, ὅτι ἐπί σοῖ ἤλπισα γνώρισον μοί, Κύριε, ὁδόν, ἐν ἤ πορεύσομαι, ὅτι πρός σέ ἤρα τήν ψυχήν μού
    ἐξελού μέ ἐκ τῶν ἐχθρῶν μου, Κύριε, ὅτι πρός σέ κατέφυγον. δίδαξον μέ τοῦ ποιεῖν τό θέλημά σου, ὅτι σύ εἰ ὁ Θεός μού τό πνεῦμά σου τό ἀγαθόν ὁδηγήσει μέ ἐν γῆ εὐθεία.

  33. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ 20χιλιαρα ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΘΗΚΕ?

  34. ΜΑΥΡΟΚΥΛΟΤΟΥ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΗ
    Σ'ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΣΑΠΕΛΑ

    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ Τ'ΑΡΠΑΞΕΣ
    Μ'ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ ΤΡΕΛΑ…

  35. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ! ΓΙΝΕΤΕ? ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΠΕΣ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΗΔΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΕΨΕ Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΤΗΡΟΓΥΦΤΟΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑΝΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΩΩ ΡΕ ΥΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ!! ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΤΥ!
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟ7ΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΤΣΑΠΕΛΕΣ!!!

  36. ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΕΙΠΑΜΕ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΠΑΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΚΛΠ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΜΕ ΤΣΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΡΟΔΕΛΛΑ !!!!

  37. ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ Κε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ? ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Comments are closed.