Σ. Λαβρόφ για τη δηλητηρίαση του πράκτορα Σ. Σκρίπαλ: «Για ό,τι πάει στραβά στον πλανήτη φταίει η Ρωσία»!

Στην κατηγορηματική διάψευση κάθε ρωσικής ανάμειξης στην υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Λαβρόφ δήλωσε ειρωνικά πως «για ό,τι στραβό συμβαίνει στον πλανήτη, φταίει η Ρωσία»! Χαρακτήρισε τις αιτιάσεις των μέσων ενημέρωσης ως «υστερικές» και στο πλαίσιο «προπαγάνδας» κατά της Ρωσίας, προσθέτοντας πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις βρετανικές αρχές.

Σημείωσε δε πως κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να υποδεικνύει οποιαδήποτε ρωσική εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα και της κόρης του στην Βρετανία.

Σχολιάζοντας μάλιστα και όσους συνδέουν την τωρινή υπόθεση με την υπόθεση Λιτβινένκο, για την οποία πολλοί κατηγορούν ως απολύτως υπεύθυνη την Ρωσία, ο Λαβρόφ επισήμανε πως το συγκεκριμένο συμβάν ουδέποτε διερευνήθηκε πλήρως. «Εμείς προσφέρουμε την βοήθεια και την συνεργασία μας αλλά η βρετανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως ελέγχει την κατάσταση και τελικά οδηγήθηκε σε μια απόφαση που δεν συμπεριέλαβε όλες τις παραμέτρους, καθώς πολλά στοιχεία που σχετίζονται με την τραγωδία θάφτηκαν κάτω από το χαλί».

loading...