Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με μόλις 751 άτομα για 511.522.671 εκ. Ευρωπαίους!!

Με ένα ευρωβουλευτή να αντιστοιχεί για κάθε ένα εκατομμύριο Ευρωπαίους ειναι προφανές ότι αντιπροσώπευση των Ευρωπαίων πολιτών στα θεσμικά όργανα της ΕΕ ειναι μηδαμινή. Ως αποτέλεσμα, μηδαμινή ειναι και
δυνατότητά παρέμβασης ή συμμέτοχης των πολιτών στα κοινά δρώμενα της ευρωπαϊκής ένωσης. Ότι ψηφίζεται και μας άφορα το μαθαίνουμε τελευταίοι!

Οι 751 ευρωβουλευτές δεν επαρκούν για να εκφράσουν το σύνολο της ΕΕ και προφανώς δεν το εκφράζουν.

Ας μην μιλήσουμε για τους διορισμένους επιτρόπους των κρατών μελών στην Κομισιον που που κατά κύριο λόγω είναι αποτυχημένοι πολιτικοί στις  χώρες τους, και  παρκάρονται στην Κομισιόν  μαζί με τα υπόλοιπα πολιτικά ναυάγια  άλλων χωρών μέλλων.

Τελικά αυτή η εξουσία  που περισσεύει και ανήκει στους λαούς, καταλήγει στις μεγάλες χώρες και τους ηγέτες τους. Καταλήγει σε  μυστικοπαθή όργανα όπως το Eurogroup  ή σε  κλειστά Κλαμπ απεριόριστης εξουσίας όπως η ΕΚΤ

Ακόμη χειρότερα καταλήγει  στις μεγαλύτερες χώρες: Στον ένοικο της Γερμανικής Καγεκλαριας και των Γαλλικών Ηλύσιων πεδίων, που πρωταρχικά θα εκφράσουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των ψηφοφορων των χωρών τους.

Μοιραία όλοι οι άλλοι λαοί θα μαραζώνουν.

[…]

Το θέμα δεν ειναι μόνο στο Ευρ, Κοινοβουλιο.

Αν πραγματικά  θέλει η ΕΕ να προχωρήσει  και να αποτελέσει σχέδιο των λαών θα πρέπει να  ωθήσει στο να φτιαχτούν θεσμοί αμεσοδημοκρατικοί και να τους δώσει πραγματικές εξουσίες.

Μια μόνιμη συνέλευση του Δήμου  η οποία θα παράγει παράλληλους αντιπροσωπευτικούς  θεσμούς  και αποφάσεις από τα κάτω.

Θεσμοί, οι οποίοι θα μπορουν να  μπλοκάρουν αποφάσεις που έρχονται από τα πάνω και θα μπορουν υπερβαίνουν  τις εθνικές κυβερνήσεις.

Αυτή η αλληλεπίδραση κορυφής και βάσης ίσως ειναι το κλειδί για την επόμενη μορφή δημοκρατίας που ειναι αναγκαία  για να αποφύγουμε τον Φασισμό!

Διότι αν παρόλα αυτά η ΕΕ παραμείνει ένα απλό  project των Ελιτ  δεν θα περπατήσει καθώς οι λαοί θα στραφούν κατά πλειοψηφία στον φασισμό με  την προσδοκία να διαλύσουν την ΕΕ και να κόψουν τα κεφάλια των ελιτ!

https://papaioannou-j.gr

loading...