10 Υγιεινά Φαγητά τα οποία πρέπει να Ταΐζετε και στον Σκύλο σας αν θέλετε να έχει μια Σωστή και Ισορροπημένη Διατροφή.

Πολλές από τις τροφές που τρώμε εμείς οι άνθρωποι, δεν ενδείκνυνται για τα σκυλιά σας και μπορούν να τους δημιουργήσουν προβλήματα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες «ανθρώπινες τροφές» που κάνουν στην πραγματικότητα πολύ καλό στα σκυλιά σας.

1. Άπαχο κρέας: Ενέργεια

Τα σκυλιά χρειάζονται το κρέας, καθώς τους παρέχει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας τους, μέσω της πρωτεΐνης που διαθέτει.
Τα άπαχα κρέατα όπως είναι το κοτόπουλο, το χοιρινό κρέας και το βόειο κρέας είναι επίσης εξαιρετικές πηγές βιταμινών Β και αμινοξέων, οι οποίες επίσης ενισχύουν την ενέργεια και το μεταβολισμό. Αναζητήστε κομμάτια κρέατος χωρίς ορατό λίπος όταν αγοράζετε κρέας για το σκυλί σας και αποφύγετε το αλεσμένο κρέας, το οποίο συνήθως έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Επίσης, προσέξτε τα μαγειρεμένα κόκαλα κοτόπουλου, καθώς μπορούν να διασπαστούν και να προκαλέσουν προβλήματα. Τα ωμά κοτόπουλα, είναι πολύ καλά όμως!

2. Σολομός και τόνος: Γυαλιστερό δέρμα και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ιδανικά για τους σκύλους τόσο μέσα, όσο και έξω.

Βοηθούν στη διατήρηση ενός λαμπερού, υγιούς δέρματος και είναι κατάλληλα για τη λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου σας.

Αναζητήστε τοπικά ψάρια που αλιεύονται άγρια και να σερβίρετέ τα μαγειρεμένα και όχι ωμά.

Σαν εναλλακτική λύση, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ιχθυέλαιο στο συνηθισμένο φαγητό τους.

3. Συκώτι: Βιταμίνες Α, Β, και Κ

Το συκώτι είναι μια φανταστική πηγή βιταμινών και σιδήρου. Στην πραγματικότητα, μπορεί να περιέχει πολύ περισσότερα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σκυλί σας, συγκριτικά με το μυϊκό κρέας. Μπορείτε να το αγοράσετε νωπό από το παντοπωλείο ή αφυδατωμένο από το κατάστημα κατοικίδιων ζώων.

Φροντίστε να μην τους δίνετε πάρα πολύ, καθώς η μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α είναι επικίνδυνες γι’ αυτά.

4. Πλιγούρι βρώμης: Πέψη

Το πλιγούρι βρώμης είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, που καθιστά την πέψη ομαλή και άνετη.

Είναι ιδιαίτερα καλό για τα μεγάλα σκυλιά που έχουν πεπτικά προβλήματα. Είναι επίσης εξαιρετικό για τα σκυλιά με αλλεργία στο σιτάρι που δεν μπορούν να διαχειριστούν τις συμβατικές σκυλοτροφές.

Μαγειρέψτε το πλιγούρι βρώμης όπως θα κάνατε και για τον εαυτό σας, αλλά φροντίστε να το κρυώσετε πριν το σερβίρετε στο σκυλί σας.

5. Μαϊντανός: Φρέσκια αναπνοή

Εάν το σκυλί σας έχει κακή αναπνοή, ψιλοκόψτε μερικές κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό και προσθέστε το στο φαγητό του σκύλου σας για να εξουδετερώσετε την οσμή.

Εκτός από την αναζωογόνηση της αναπνοής του σκύλου σας, ο μαϊντανός είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου και ασβεστίου.

6. Μπιζέλια: Κάλιο

Το κάλιο είναι απαραίτητο για την καλή υγεία των σκυλιών, όπως ακριβώς και των ανθρώπων.
Τα μπιζέλια είναι επίσης πλούσια σε φωσφόρο και βιταμίνη Β. Απλά, προσθέστε μια χούφτα στο μπολ τους!

7. Καρότα: Υγιή δόντια

Τα καρότα είναι εξαιρετικά για τους σκύλους όχι μόνο λόγω των βιταμινών τους, αλλά και επειδή η σκληρή, τραγανή φύση τους είναι ιδανική για την απόξεση της πλάκας και άλλων σκουληκιών από τα δόντια του σκύλου σας. Η πλάκα μπορεί να οδηγήσει σε φθορά και λοιμώξεις.

Τα μωρά καρότα είναι τέλεια, ειδικά για τα μικρότερα σκυλιά, επειδή έχουν ένα διαχειρίσιμο μέγεθος και είναι ήδη ξεφλουδισμένα.

8. Φύκια Nori: Μεταβολισμός

Τα Nori είναι αποξηραμένα φύκια, δημοφιλή στην Ιαπωνική κουζίνα και συχνά βρίσκονται τυλιγμένα γύρω από ρολά σούσι.
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες C και Ε. Επιπλέον, η χλωροφύλλη που περιέχουν είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τη ρύθμιση του μεταβολισμού των σκυλιών και τη διατήρηση της φόρμας τους.

9. Γιαούρτι ή τυρί Cottage: Ασβέστιο

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως αυτά, είναι μια καλή πηγή ασβεστίου για την υγεία των οστών και των δοντιών. Το γιαούρτι και το κεφίρ έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα των προβιοτικών για μια υγιή πεπτική οδό.

Απλά φροντίστε να επιλέγετε ένα χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά ή φρούτα γιαούρτι. Να αναζητάτε πάντα αποβουτυρωμένες ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ποικιλίες.

Πριν ταΐσετε γαλακτοκομικά προϊόντα το σκύλο σας, σιγουρευτείτε ότι δεν έχει δυσανεξία στη λακτόζη!

10. Λάδι καρύδας: Πρωτεΐνη, ανοσία, και υγεία του δέρματος

Το λάδι καρύδας είναι ένα τρόφιμο «θαύμα», ακόμη και για το σκυλί σας!

Μπορείτε να προσθέσετε στα γεύματά τους νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη ή και μια κουταλιά από λάδι καρύδας. Το λάδι είναι εξαιρετικό για τη θρέψη του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου και περιέχει μονογλυκερίδιο μονολαουρίνης, το οποίο έχει αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών.

Αυτά τα τρόφιμα είναι καταπληκτικά για τα σκυλιά, όσο και για τους ανθρώπους! Θυμηθείτε ότι πάντοτε πρέπει να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας, πριν ταΐσετε στο σκύλο σας οτιδήποτε καινούργιο.

loading...