Του Θανάση Κ.

    Η υπόθεση Νοvartis, ως σκευωρία σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων του Τσίπρα, ήδη καταρρέει.

    (Γιατί το πραγματικό σκάνδαλο με ανάμιξη γιατρών, φαρμακοποιών κλπ. – όπως έγινε παντού αλλού στον κόσμο – πρέπει να διερευνηθει και θα διερευνηθεί, αλλά εδώ ΔΕΝ μιλάμε γι’ αυτό.
Ο Τσίπρας βρήκε ένα σκάνδαλο και πήγε να θάψει καμπόσους. Μόνο που έπεσε ο ίδιος στο λάκκο που έσκαβε για άλλους…)

    –Καταρρέει γιατί δικονομικά είναι γελοίο το κατασκευασμένο κατηγορητήριο.

    Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο δικογραφία με «μαρτυρίες» του τύπου, «μου είπαν», «κάπου άκουσα», «νομίζω», «φημολογείται» κλπ. – δίχως στοιχεία, δίχως αποδείξεις, δίχως φωτογραφικά ή ηχητικά ντοκουμέντα και δίχως λογαριασμούς.

    Πουθενά στον κόσμο δεν καταδικάζονται με τέτοιες κατηγορίες, ούτε …παγωτατζήδες στο δρόμο – όχι εκλεγμένοι εκπρόσωποι ή πρώην Πρωθυπουργοί…

    –Καταρρέει ακόμα, γιατί είναι άτσαλο και φτιαγμένο στο γόνατο.

    Κατηγορούν ακόμα και τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό του 2012, Παναγιώτη  Πικραμένο, πρώην Πρόεδρου του ΣτΕ, που έμεινε στο Μαξίμου – ενάμιση μήνα όλο κι όλο – ότι πήρε λεφτά, λέει!

    Για ποιο λόγο να «δωροδοκούσαν» υπηρεσιακό Πρωθυπουργό;

    Τρελά πράγματα…

    Χώρια που ο άνθρωπος, είναι γνωστό σε όλους, πως δεν δέχεται ούτε το καφέ του στο καφενείο να του κεράσουν.

    Μπερδεύουν τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, σύμβουλο του Σαμαρά με τον Σωκράτη Λαζαρίδη, συνονόματό του και Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου τότε! Και το γραφείο του πρώτου στο Μαξίμου τότε, με το γραφείο του δεύτερου στην έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Λεωφόρος Αθηνών 110.

    Τόσο «σκιτζήδες σκευωροί», τρομάρα τους.

 

    –Καταρρέει η σκευωρία ακόμα, γιατί οι εμπνευστες της ήταν τόσο… μακάκες που είχαν κυκλοφορήσει την φήμη (από πρωτοσέλιδο του Documento – «περί ανάμιξης πρωην Πρωθυπουργών» στο σκάνδαλο Novartis) 11 ολόκληρους μήνες πριν υπάρξει η οποιαδήποτε μαρτυρία σε βάρος Σαμαρά η Πικραμένου!

    Εκει στο Documento έχουν φαίνεται το… «κληρονομικό χάρισμα» της ενόρασης να βλέπουν τα μελλούμενα και να γνωρίζουν τι ΘΑ κατέθεταν οι ανώνυμοι μάρτυρες μετά από 11 μήνες…

    Τέτοιο «εθελούσιο ξεβράκωμα» σκευωρών δεν έχει ξαναγίνει.

    Και το ίδιο «φερέφωνο» του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυπτε από το περασμένο Σάββατο πως θα υπάρξει κατάθεση μαρτύρων που θα ακουμπά «τους συνεργάτες του Σαμαρά», μία μέρα πριν καταθέσουν οι ανώνυμοι μάρτυρες. Εδώ ήξερε και τους μάρτυρες και το τι είχαν σκοπό να καταθέσουν. Και το έβγαλαν στον Τύπο.

    Μόνοι τους «φωνάζουν»: εμείς τα στήσαμε όλα, εμείς καθοδηγούμε τους ψευδομάρτυρες. Και μετά τους εξασφαλίζουμε «προστασία» και… ανωνυμία.

    Αυτά βγαίνουν στο φώς και τα βλέπει ο κόσμος.

    Είναι που είναι οργισμένος με την κυβέρνηση…

    Τώρα αρχίζει να παίρνει «ανάποδες».

    –Καταρρέει ακόμα, γιατί δεν ξέρουν που να το πάνε από δω και μπρος. Είτε φτιάξουν Προανακριτική είτε φτιάξουν Εξεταστική, θα πρέπει να αποκαλυφθουν οι … «προσταστευόμενοι» μάρτυρες.

    Η γραμμή της ΝΔ είναι ήδη, έτσι κι αλλιώς: Εξεταστική χωρίς κουκούλες!

    Το αναιμικό επιχείρημα της κυβέρνησης – μα είναι «προστατευόμενοι» μάρτυρες – έχει ήδη τελειώσει. Αφού τους ξέρει ο Πολάκης κι αφού τους ξέρει και ο Βαξεβάνης δεν είναι «ανώνυμοι» πια! Πολύ περισσότερο που με τις μαρτυρίες τους έχουν ήδη αποκαλύψει την ταυτότητά τους…

    Αλλά υπάρχει κάτι πιο σημαντικό: Φανταστείτε διεθνώς να δικάζεται πρώην Πρωθυπουργός με ανύπαρκτα στοιχεία και από ανώνυμους ψευδομάρτυρες! Ποια άλλη χώρα θα το δεχθεί αυτό; Τι σημαίναι αυτό για το πολίτευμα και τη δημοκρατία μας και την εικόνα της διεθνώς; Τέτοια δεν έχει κάνει ούτε ο Όρμπαν της Ουγγαρίας, ούτε ο Πούτιν στη Ρωσία. Μόνο με το Μαδούρο θα μπορεί να συγκριθεί πια ο Τσίπρας. Και αυτό θα είναι ολέθριο για τον ίδιο…

    Υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Αν «νομιμοποιηθεί» αυτό σήμερα, τότε και ο Τσίπρας θα έχει δώσει μονος του, στους αντιπάλους του, το «σχοινί που θα τον κρεμάσουν»! Γιατί θα ανοίγει ο δρόμος για να αντιμετωπίσει κι εκείνος μετά τις εκλογές, αντίστοιχη Προανακριτική με «ανώνυμους μάρτυρες». Και πολλοί δικοί του το ίδιο…

    Χώρια που, όπως τα κατάφερε, εκείνος κινδυνεύει να καταδικαστεί από Ειδικό Δικαστήριο με επώνυμους μάρτυρες!

    Γι’ όσα πράγματι έκανε, όχι με «στημένες κατηγορίες»…

    Συνεπώς, είτε πάει σε Εξεταστική είτε πάει σε Προανακριτική, θα γίνει διεθνώς ρεζίλι, γιατί όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια θα μαθευτούν παντού στο εξωτερικό και θα τα πληρώσει ΚΑΙ στο εσωτερικό (όπου ήδη ο κόσμος βράζει μαζί του, για άλλους λόγους. Τώρα θα βράζει και γι’ αυτό…)

    Το επόμενο βήμα αλλιώς το σχεδίαζε ο Τσίπρας…

    Τώρα που καταρρέει η σκευωρία του, ό,τι κι αν κάνει γίνεται lose-lose για τον ίδιο.

    Αντίθετα, με τη στάση που υιοθέτησε ο Σαμαράς γίνεται για τον ίδιο win-win…

    Του κάνει μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση»!

    Απαντάει στη συκοφαντία ευθέως με μήνυση για συκοφαντία.

    Απόδειξη πως είναι και νιώθει αθώος! Καθαρός! Και δεν φοβάται τίποτε.

    Είναι πρώτη φορά που πρώην Πρωθυπουργός μηνύει τον τωρινό.

    Σε υπόθεση που θα εκδικαστεί μελλοντικά.

    Γιατί τώρα τον Τσίπρα θα τον προστατέψει η κυβερνητική πλειοψηφία του που θα του εξασφαλίσει ασυλία.

    Αλλά αύριο δεν θα την έχει!

    Ούτε την κυβερνητική πλειοψηφία ούτε την ασυλία.

    Και το προεκλογικό σκηνικό θα στηθεί πάνω σε αυτό το «στοίχημα»: Αν θα κερδίσει η ΝΔ τόσο, ώστε να δικαστεί ο Τσίπρας για τη συκοφαντία του κατά Σαμαρά, αλλά και κατά άλλων πολιτικών προσώπων, ευρύτερα από τη ΝΔ.

    Ο Τσίπρας έστηνε ένα προεκλογικό σκηνικό μέσα στην ομίχλη της σκανδαλολογίας: «αν τα πήραν οι πολιτικοί του αντίπαλοι»…

    Και με τη μήνυση Σαμαρά θα στηθεί το πολιτικό σκηνικό με κύριο ερώτημα αν ο Τσίπρας μετά τις εκλογές θα δικαστεί για συκοφαντία!

 

    Εκεί που κατασκεύαζε σκηνικό για να φρενάρει την πτώση του, θα δημιουργηθεί «δυναμική» για να την επιταχύνει.

    Γιατί υπάρχει πολλή οργή στην κοινωνία. Και η οργή στρέφεται πια κατά του Τσίπρα. Και πολύς κόσμος θα εκτονωθεί με το στόχο να δει τον Τσίπρα στο εδώλιο.

    Το κίνητρο αυτό μπορεί να δώσει δυναμική στην δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ. Από το 33% να κάνει άλμα ως το 40% και πάνω.

 

    Γιατί αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς δικαιώνεται σε όλα, ενώ ο Τσίπρας εξοργίζει τον κόσμο…

    Κι όσα αποκαλύπτονται κάθε μέρα επιτείνουν τις εντυπώσεις σε βάρος του.

    Ο Τσίπρας «αγιοποιεί» το Σαμαρά με τις επιθέσεις που του έκανε (για το Μακεδονικό) και – ακόμα περισσότερο – με τη σκευωρία που του έστησε (που ήδη καταρρέει και γελοιοποιείται).

    Και ο Σαμαράς κερδίζει έτσι κι αλλιώς (win-win).

    Γιατί κερδίζει; Γιατι τον πήγε στην κόντρα, «ως το τέλος»!

    «Καθαρό» αίτημα πολιτικά και απόλυτα εκτονωτικό για τον κόσμο συναισθηματικά.

    –Αν ο Τσίπρας «τα μαζέψει» τώρα, ξεφτιλίζεται αμέσως – και κερδίζει ο Σαμαράς, αλλά και η ΝΔ.

    –Κι αν ο Τσίπρας εγκλωβιστεί στη γραμμή της Εξεταστικής Επιτροπής ή και της Προανακρατικής Επιτροπής, τότε όλοι συσπειρώνονται εναντίον του, διασύρεται στο εξωτερικό και θα τον αντιμετωπίζουν πλέον ως «Μαδούρο της Ελλάδος».

    «Καίει» όλο το πολιτικό κεφάλαιο που είχε δημιουργήσει εκτός Ελλάδος και απομονώνεται εντός της χώρας.

    Γιατί εξέταση κατηγοριών κατά πολιτικών προσώπων από ανώνυμους ψευδομάρτυρες, δεν τις αντέχει καμία χώρα στον κόσμο και καμία δημοκρατία.

    Κι αν αναγκαστεί στη συνέχεια, υπο το βάρος διεθνών και εγχωρίων πιέσεων, να κλείσει τις «εξεταστικές» άρον-άρον, τότε όσο περισσότερο αργήσει, τόσο περισσότερο θα χάσει. Και τόσο ταχύτερα θα υποχρεωθεί σε εκλογές αμέσως μετά, αλλά από πολύ δυσμενή θέση.

    Και ο Σαμαράς δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε άλλο,

    από να αφήνει τον Τσίπρα να ξεβρακώνεται και να τον περιμένει στη γωνία.

    Για να τον καθίσει στο σκαμνί!

    Για τον Σαμαρά η ιστορία εξελίχθηκε, μάλλον ανέπλιστα, σε win-win.

    ΥΓ. Και ο Τσίπρας δεν σώζεται από τα στοιχεία του FBI που αποστάληκαν και ΔΕΝ αναφέρουν ούτε λέξη που να σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με το Σαμαρά!     Ζήτησε η κα. Τουλουπάκη, αν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στην διερεύνηση ευθυνών επτά πολιτικών προσώπων (μεταξύ των οποίων η κα. Τουλουπάκη είχε συμπεριλάβει το Σαμαρά. Η κα. Τουλουπάκη – όχι το FBI).

    Και η Αμερικανική υπηρεσία της έδωσε την άδεια να τα χρησιμοποιήσει.     Αλλά τα στοιχεία του FBI εξακολουθούν να μην περιέχουν ούτε λέξη για το Σαμαρά!

    Γενικά ο Τσίπρας δεν σώζεται με τίποτε.

    Έχει πιαστεί στο δόκανο που ο ίδιος έστησε…

loading...

1 thought on “Win-Win

  1. Θανασάκη, παιδί μου, μη σφίγγεσαι, γιατί τα εγκεφαλικά πάντα παραμονεύουν, Και ένας ακόμη λόγος , που δεν επιτρέπει να στεναχωρείσαι, είναι η μη καταδίκη όλων των δικών σου,
    Στο λέω σοβαρά, κοίτα στο παρελθόν και βρες έναν που τιμωρήθηκε για κάτι ψιλά σαν αυτά που τους κατηγορούν, φυσικά, Κανένας, απλά όλα γίνονται για το συχωροχάρτι, να είναι καλά ο Βενιζέλος. και μη ξεχνάς, Κόρακας Κοράκου μάτι δεν βγάζει.
    Εμείς να είμαστε καλά να πληρώνουμε,

Comments are closed.