Με μια NOVARTIS ξεχνιούνται όλα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη …

Δεν χρειάζονται πια άλλες αποδείξεις. Ό,τι κι’ αν λέει ο κ. Τσίπρας, είτε μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, είτε αρθρογραφώντας, είτε τουιτάροντας, η υπόθεση με τις «αποκαλύψεις» αποκλειστικά από «προστατευόμενους» μάρτυρες και τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές προπαγανδιστικές επιχειρήσεις στην Ιστορία της προπαγάνδας.
Ακόμη πιο επιθετική και από εκείνη που σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, μισή ώρα μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, όταν η τότε σύμβουλος επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, η κ. Τζο Μουρ, έστειλε στους συνεργάτες της το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα: «Είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για να κρύψουμε τις κακές για την κυβέρνηση ειδήσεις».
Τότε, υπήρχε και ένα πραγματικό περιστατικό. Αλλά γνωρίζουμε καλά ότι η προπαγάνδα, όταν δεν βρίσκει πραγματικά περιστατικά, είτε τα κατασκευάζει, είτε τα επισπεύδει.
Όπως είπαμε, η υπόθεση «αποκαλύφθηκε» την επομένη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Αυτό πια το έχουν καταλάβει όλοι.
Αλλά, όπως συμβαίνει πάντα, δίκην… πρωτοκόλλου, στην προπαγάνδα, τα «έκτακτα» περιστατικά δεν κρύβουν μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον. Και κρύβουν περισσότερα του ενός γεγονότα.
Έτσι, στις 12 Φεβρουαρίου, λίγο μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα στην κοινοβουλευτική του ομάδα – όπου μίλησε για «ετερόκλητους όχλους συλλαλητηρίων», υποστηρίζοντας ότι το «μη δώσετε τη Μακεδονία είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας» – ημέρα κατάθεσης της πρότασης για την προανακριτική για τη NOVARTIS, πληροφορηθήκαμε αιφνιδιαστικά την… αιφνιδιαστική συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στη Βιέννη.
Με τη συνάντηση αυτή δεν ασχολήθηκε κανείς – όλοι ασχολούνταν με τη NOBARTIS.
Και ούτε, βέβαια, έγινε καμιά ανάλυση ή συσχετισμός ή αναφορά στο γεγονός ότι την ίδια μέρα, 12 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός του Ντιμιτρόφ, ο περίφημος Ζάεφ, επισκεπτόταν την Τουρκία, συναντιόταν με τον ομόλογό του Γιλντιρίμ και τον Ερντογάν και όλοι μαζί αντάλλασσαν δηλώσεις αφοσίωσης και λατρείας, με τον (περίφημο) Ζάεφ να χαρακτηρίζει την Τουρκία ως έναν από «τους μεγαλύτερους φίλους της “Μακεδονίας”, έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας μας, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της ένταξης της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ», ενώ «δυστυχώς η Ελλάδα συντηρεί αυτό το πρόβλημα εις βάρος μας εδώ και 25 χρόνια».
Φυσικά, ούτε μπήκε σε καμιά ανάλυση το γεγονός ότι τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας είχαμε τον εμβολισμό από τουρκική ακταιωρό σκάφους του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια. Και την επομένη, 13 Φεβρουαρίου, ο Ερντογάν εξετόξευσε τις απειλές του κατά της Κύπρου και της Ελλάδας, , προειδοποιώντας «όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς, να μην κάνουν το λάθος βήμα», διότι μπορούν να κάνουν ό,τι και στο Αφρίν!
Συγγνώμη, αλλά πού είναι όλα αυτά μετά τη NOVARTIS; Πουθενά! Εξαφανίστηκαν. Και το νέο επεισόδιο στα Ίμια παρουσιάστηκε και αναλύθηκε αυτοτελώς, στο πλαίσιο της γενικής τουρκικής προκλητικότητας και των ερευνών για αέριο στην Κύπρο, και όχι σε συσχετισμό με τον άξονα Άγκυρας – Σκοπίων!
Αλλά πού να μείνει μυαλό με τη NOVARTIS; Στόχος επετεύχθη.
Και βέβαια, δεν είδα να δοθεί καμιά έμφαση στο γεγονός ότι στις 12 Φεβρουαρίου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο κ. Τσίπρας μας είπε ξεκάθαρα ότι το όνομα έχει δοθεί (αλήθεια, τότε γιατί το ζητάνε;). Τι είπε ο κ. Τσίπρας; Ότι «αυτό που καλείται να κάνει η Ελλάδα δεν είναι να δώσει ένα όνομα που ήδη έχει δοθεί από κάποιους άλλους, είναι να πάρει πίσω»!!! Τι να πάρει; Μα τα σύμβολα και τα περί αλυτρωτισμών. Αλλά δεν σκέφθηκε κανείς να τον ρωτήσει: Μα αν παραιτηθούν από γλώσσα, ταυτότητα, σύμβολα και άλλους αλυτρωτισμούς, τότε τι να το κάνουν το όνομα; Οπότε, όπως λέει και ο Μπουτάρης, μάλλον πρέπει να ξαναβαφτίσουμε τη δική μας Μακεδονία!
Αλλά άφησε μυαλό η NOVARTIS; Αυτός άλλωστε ήταν και ο προπαγανδιστικός στόχος.
Και δεν κρύφτηκαν μόνο αυτά. Κρύφτηκαν και τα ακόλουθα:
-Ο κ. Βίζερ μας είπε πως το πρώτο εξάμηνο του κ. Τσίπρα μας κόστισε 200 δις. Και το είπε την ίδια μέρα που ο κ. Τσίπρας έλεγε (αυθαίρετα) πως το σκάνδαλο με τα φάρμακα κόστισε 23 δις και αν δεν υπήρχε αυτό δεν θα είχαμε πάει στα μνημόνια!
-Το επταετές ομόλογο, με το οποίο ξαναβγήκαμε στις αγορές στις 8 Φεβρουαρίου (ήταν κι’ αυτό όπλο στη φαρέτρα της προπαγάνδας για τη Μακεδονία), πήρε μαζί με όλα τα άλλα ελληνικά ομόλογα την ανιούσα την επομένη ακριβώς της θριαμβευτικής εξόδου. Το δεκαετές βρέθηκε πάνω από 4%, το πενταετές πάνω από 3,4% και στις 12 Φεβρουαρίου, ημέρα που ο κ. Τσίπρας διαφήμιζε το επταετές, αυτό το άτιμο ανέβηκε στο 4% (από 3,5% την ημέρα της εξόδου), ενώ το δεκαετές πήγε στο 4,3% και το πενταετές στο 3,6% (από 2,856% στις 17 Ιανουαρίου). Στις 13 Φεβρουαρίου, μάλιστα, στο 7ετές παρέμενε στο 3,9%, το 5ετές βρισκόταν πάνω από 3,7% και το 10ετές πάνω από 4,3%. Κι’ ας μας είχαν γανώσει το κεφάλι με τα περί «ράλι ομολόγων»!
-Στις 12 Φεβρουαρίου, δόθηκε στη δημοσιότητα η τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για το γ’  τρίμηνο του 2017. Και μάθαμε ότι στην Ελλάδα το 73,4% των ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι (δηλαδή εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από 12 μήνες), ότι η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας στην ΕΕ (15,3%) και το υψηλότερο (11%) ποσοστό πολύ μακροχρόνιας ανεργίας (άνω των 24 μηνών), ενώ η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν παρουσιάζει σταθερή βελτίωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών.
-Στις 13 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης χτύπησε καμπανάκι, γράφοντας στο τουίτερ ότι αν δεν αναστραφεί η υπερφορολόγηση, το 2019 θα αρχίσει η καθοδική πορεία του τουρισμού.
-Και τέλος, στις 13 Φεβρουαρίου επίσης, ανακοινώθηκε (μέσα στην απόλυτη συριζοσιωπή) η έναρξη της διαδικασίας για διάθεση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ από το ΤΑΙΠΕΔ. Και όλοι φαντάζονται τι θα γινόταν αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν στην αντιπολίτευση, με τα περί μερκελιστών και γερμανοτσολιάδων των Τσιπροκαμμένων!
Αλλά, είπαμε: Με μια NONARTIS ξεχνιούνται όλα…
loading...

12 thoughts on “Με μια NOVARTIS ξεχνιούνται όλα!

  1. ΑΕΙ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΟΥΣΤ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ….

  2. αχχχχχ καλε σωωωωπα !!!!!!!!!!!!!!

  3. ΤΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΙ ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΙ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΤΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ.ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ.ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΤΖΑΜΙΑ,ΓΑΜΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΩΝ,ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΑΝ ΒΟΛΕΥΤΕΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΠΛΗΜΕΡΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΣΑΣ…………….

  4. ΑΧ ΚΑΛΕ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕΣ.ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ.ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ……….

  5. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΜΕΝΑ.ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΓΚΟΔΕΣΤΑΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ.ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ,ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ,ΤΩΡΑ ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ….

  6. ΕΣΥ ΡΕ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΥΝΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ,Η ΑΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, Η ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ , Η ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΜΕΚ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ( ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ )ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΗ Ή ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΜΑΛΑΚΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΟΡΝΙΑΑΑΑΑ .

  7. ΣΩΣΤΟΣ

    ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΛΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΟΝΤΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕΤΗ ΡΙΓΑΝΗ
    ΜΕΧΡΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΔΕΣ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ

  8. Δηλαδή τί θέλεις κυρά μου; Να θαφτούν όλα τα εγκλήματά σας;

  9. Ολα ψεματα ειναι
    ολοι μαζι ξεπουλανε
    την ελλαδα

  10. Ξεπούλημα με 'δούρειο ίππο' τη Novartis

Comments are closed.