Novartis-gate, ψάχνοντας την πραγματικότητα με κλειδιά στο Google

του Μιχάλη Χαιρετάκη…

Αν ψάξει κανείς στο Google με κλειδιά fbi και novartis δε θα βρει ουτε μια αναφορά σε αμερικάνικο site γιατί πολύ απλά η ιστορία για την αμερικάνικη δικαιοσύνη έχει κλείσει απο το 2015.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικάνικου τύπου στις 20 Νοεμβρίου 2015 η Novartis σύμφώνησε να πληρώσει αποζημίωση ύψους 370.000.000 δολαρίων ΗΠΑ και έκλεισε το θέμα. Μήν ακούτε λοιπόν ανοησίες οτι συνεχίζεται η έρευνα στις ΗΠΑ,οι ΗΠΑ δεν είναι φιλάνθρωποι για να συνεχίζουν έρευνες για λογαριασμό ξένων χωρών ,ούτε βέβαια έχουν καμμία δικαιοδοσία.

Οι έλληνες μάρτυρες που πήγαν στις ΗΠΑ το 2014 πήγαν την εποχή που ήταν ακόμα η έρευνα σε εξέλιξη και η μαρτυρία τους είχε κάποια λογική σημασία στην εξέλιξη της υπόθεσης. Δεν ήταν ουσιώδεις μάρτυρες ή προστατευόμενοι, μιας και δεν αποδείκνυαν τις πρακτικές της εταιρείας στις ΗΠΑ αλλά έδωσαν στοιχεία για το πως δούλευε ο μηχανισμός. Πιθανόν για να δέσουν τις κατηγορίες και να πάρουν τελικά τα 370 εκατομμύρια δολάρια, είχαν καλέσει και άλλους μάρτυρες απο άλλα κράτη στα οποία δραστηριοποιείται η Novartis. Ξαναγράφω όμως εδώ οτι η αποκάλυψη ανόμων πρακτικων μιας εταιρείας σε άλλη χώρα δεν αποτελούν άμεσο ενοχοποιητικό στοιχείο, παρα μόνο για τη συγκεκριμένη χώρα.

Το Δεκέμβριο του 2016 ανακαλύπτουν στην Ελλάδα κατόπιν εορτής το σκάνδαλο novartis και γράφουν τότε για 5 υπουργούς που έχουν ανάμιξη στο σκάνδαλο.

Η συνέχεια στο δημοσίευμα αναφέρει οτι

“Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο το οποίο χρήζει άμεσης διερεύνησης ειδικά μετά τα στοιχεία – φωτιά που συγκέντρωσε το FBI τόσο από τις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων όσο και από άλλες πηγές.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος διαβίβασε τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου η οποία με τη σειρά της ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα, αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ελένης Ράικου.”
Αυτά 1 χρόνο και κάτι μήνες πρίν και 2 χρόνια αφ’οτου έκλεισε για την δικαιοσύνη των ΗΠΑ η υπόθεση.

Σε αυτό τον ένα χρόνο η υπόθεση προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας. Η προηγούμενη εισαγγελέας, Ελένη Ράικου, προφανώς δεν βρήκε κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να συνδέσει πολιτικά πρόσωπα με μίζες, είτε γιατί δεν υπήρχαν είτε γιατί είναι πολύ καλά κρυμένα και τη θέση της παίρνει η Ελένη Τουλουπάκη. Η κλήση των μαρτύρων και οι καταθέσεις τους γίνονται τους τελευταίους 2 1/2 μήνες, με τις περισσότερες απο αυτές να γίνονται μετά την ανακοίνωση του πρώτου συλλαλητηρίου, ενώ την περίεργη βιασύνη, πιστοποιεί η κατάθεση μάρτυρα την ίδια την ημέρα του δεύτερου συλλαλητηρίου.
Οπως έχω γράψει σε προηγουμενο άρθρο, ζητήθηκε η συνδρομή των ΗΠΑ, να δώσουν εγγράφως τις καταθέσεις των μαρτύρων που αφορούσαν την Ελλάδα.
Οι ΗΠΑ όπως κάθε σοβαρό κράτος, δεν μοιράζουν δικογραφίες δεξιά και αριστερά για κάθε “νόμιμη χρήση” και προφανώς ζήτησαν τα ονόματα που η ελληνική δικαιοσύνη είχε ήδη ψάξει και είχε βρεί στοιχεία εναντίον τους. Εστειλαν λοιπόν τα εγγραφα πίσω με τη σημείωση για χρήση μόνο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ερχεται για δεύτερη φορά όμως η ελληνική δικαιοσύνη στη συνέχεια και ξαναζητάει για άλλα ονόματα τα ίδια χαρτιά και ξανά το FBI στελνει ακριβώς τα ίδια χαρτιά γράφοντας όμως επάνω για χρήση μόνο για τα συγκεκριμένα νέα ονόματα.

Οπως έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο, ότι όνομα και να ζητούσε η ελληνική δικαιοσύνη ακόμα και ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ το fbi θα έγραφε για χρήση του FOUFOUTOS ONLY (μόνο)
https://www.facebook.com/mheretakis/posts/1763208870397693
Ερχονται στη συνέχεια τα καθεστωτικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ και παίρνουν τα έγγραφα του FBI και με κουτοπονηριά λένε. “Το FBI δίνει ονόματα πολιτικών” Μα και το όνομα του φουφουτου θα “έδινε” αν το ζητούσε η ελληνική πλευρά, γιατί απλά δεν έδινε κανένα όνομα.Ανέφερε τη νόμιμη χρήση.

Πάμε τωρα στις καταθέσεις των μαρτύρων, αν εξαιρεσει κάποιος τις κραυγαλέες ανακρίβειες και τις υποθέσεις, όπως νομίζω, πιθανολογώ, πιστεύω δεν θα βρεί κάποιος μια ουσιαστική μαρτυρία. Επιπλέον η μη ακολούθηση της προβλεπόμενης διαδικασίας
τις καθιστούσε άκυρες:

“Άκυρες χαρακτήρισε τις μαρτυρικές καταθέσεις υπό καθεστώς προστασίας για την υπόθεση Novartis ο Χάρης Αθανασίου, υποστηρίζοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν υπογράφει από τον εισαγγελέα – όπως διαπίστωσε ο ίδιος διαβάζοντας τη δικογραφία – και αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των υστέρων.”

http://news247.gr/eidiseis/politiki/athanasioy-akyres-oi-katatheseis-twn-marturwn.5070602.html

Στη συνέχεια γίνεται το απίστευτο: Μοιράζεται η δικογραφία και “ξεχνούν” να ελέγξουν οτι στα έγγραφα του FBI υπάρχει το όνομα μιας απο τους μάρτυρες. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος απο τη zougla.gr αποκαλύπτει το όνομα και ο Κώστας Βαξεβάνης τον βρίζει χυδαία απο το twitter λέγοντάς τον ουσιαστικά ρουφιάνο.
Ο Μάκης δεν αντέχει την “αδικία” και σε διάλογο στο twitter σε ερώτηση “Με ποιον είσαι” απαντάει “Με εσάς όλους ξύπνα”

Το αν ήταν τόσο αδίστακτοι που έκαψαν την ανωνυμία του ενός μάρτυρα ήδη για να μην ακυρωθεί η κατάθεσή του και η υπόθεση συνολικά ή απλά ξέχασαν να αφαιρέσουν το όνομα πριν δώσουν τα έγγραφα, φαντάζομαι έχετε κρίση και καταλαβαίνετε τι ακριβώς έγινε και αν βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη ή σε μια κακοπαιγμένη παράσταση με άθλιους ηθοποιούς.

Ολα δείχνουν οτι το σήριαλ novartis θα συνεχιστεί , για να ξεχάσουμε ή να μη μάθουμε για το περιπολικό που κόβει βόλτες συνεχώς γυρω απο τα Ιμια και να περάσει χωρίς ατυχήματα η ονομασία Μακεδόνες και η Μακεδονική γλώσσα ως στοιχείο της αναγνώρισης του γειτονικού κρατιδίου , όπως και η σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού, για κάθε χρήση, όπως συμβαίνει και για το αλεύρι.

Μην ακούσω κανένα να αναρωτιέται “Τελικά ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο” γιατί αυτή την απορία την είχε ο Κ.Καραμανλής ο πρεσβύτερος, οταν έγινε η δολοφονία Λαμπράκη και εδώ και 55 χρόνια δεν έχει καταφέρει κανείς να την απαντήσει…

freepen.gr 

loading...

3 thoughts on “Novartis-gate, ψάχνοντας την πραγματικότητα με κλειδιά στο Google

  1. Δυστυχώς για εμάς, πάντα την Κυβερνούν τα Ίδια μυαλά, με διαφορετικά πρόσωπα,

  2. Ασε αρθρογραφε μην το κουραζεις.
    Θα γινει Εξεταστικη και θα μαθουμε πολλα.Και το καλυτερο μας;
    Οταν ο Σαμαρας θα εξεταζεται απο τον Κασι! ωχ ωχ ωχ ωχχχχχχχοοοοοο γουσταρωωωωω

  3. συριζαιε ουτε εξεταστικη θα γινει ουτε τιποτα,οι κουκουλοφοροι δηθεν μαρτυρες ειναι κατασκευασματα του συριζα και μαλιστα του κτηνους που λεγεται πολακης,το θεμα ηλθε στην επιφανεια μια μερα μετα το συλλαλητηριο,το οποιο ο συριζα και ολα τα ανθελληνικα σκουλικια δεν ηθελαν με τιποτα,αυτο σου λεει κατι?

Comments are closed.