Α. Τσίπρας: Ο Mαδούρο των Βαλκανίων;

Του Σάκη Μουμτζή..

Ισως φαίνεται υπερβολικό και διόλου κολακευτικό, βέβαια, για τον original Μαδούρο.

Αλλά ας το δούμε το θέμα κάπως βαθύτερα.

Επειδή πέρασαν δυόμισι χρόνια, δεν πρέπει να λησμονούμε πως τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου 2015 βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πραξικόπημα, που απετράπη για άγνωστους – μέχρι στιγμής – λόγους.

Να υπενθυμίσω τον σχεδιασμό για την κατάληψη του Νομισματοκοπείου και της Τράπεζας της Ελλάδος, τον στρατό στους δρόμους για να διασφαλίσει την δημόσια τάξη και την χώρα εκτός της ευρωζώνης.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από μαρτυρίες, αυτός ο σχεδιασμός ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2014 και ήταν σε γνώση του Α. Τσίπρα.

Μια απόπειρα εκτροπής, ανεξαρτήτως της καταλήξεως της, παραμένει μια απόπειρα εκτροπής. Φανερώνει την αντίληψη που έχουν για το δημοκρατικό πολίτευμα αυτοί που την αποπειρώνται.

Και οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε υπ΄όψη αυτό το γεγονός.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κακές σχέσεις με την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αυτό είναι γνωστό.

Το ότι έχει ως πρότυπο το καθεστώς Μαδούρο, δεν είναι απλώς γνωστό, αλλά δηλωμένο από τον ίδιο τον Α. Τσίπρα. Μάλιστα, εικάζεται μετά βεβαιότητος, πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτείτο από το δικτατορικό καθεστώς της Βενεζουέλας.

Ηταν λοιπόν πολύ λογικό η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να εφαρμόσει και στην χώρα μας, όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του Μαδουρισμού.

Δείξε μου το πρότυπο σου, να σου πω ποιος είσαι.

Πράγματι, εδώ και αρκετό καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης απόπειρας ελέγχου των ΜΜΕ. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας το «κόψιμο» σατυρικών εκπομπών, ενοχλητικών για την κυβέρνηση και η μετατροπή των κρατικών καναλιών σε, απροκάλυπτα, προπαγανδιστικούς οργανισμούς.

Η υπόθαλψη όλων των ερυθροτραμπούκων που ασύδοτοι και ατιμώρητοι, ξυλοκοπούν, προπηλακίζουν, καταστρέφουν, παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα, που δεν έχουν σχέση με το δημοκρατικό πολίτευμα.

Αλλά το πιο ανησυχητικό φαινόμενο είναι η ύπαρξη συγκεκριμένων θυλάκων μέσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη που λειτουργούν σαν κυβερνητικός βραχίονας.

Εκτελούν ειδικές αποστολές.

Τελευταίο κρούσμα, το πώς μεθοδεύτηκε η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis. Μια σκευωρία χοντροκομμένη και αφελής, που σχεδιάστηκε με έναν και με μόνον σκοπό.

Να εξουδετερώσει πολιτικά όλους αυτούς που συμβολίζουν την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Ολους αυτούς που μισεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί η σύγκριση μαζί τους είναι συντριπτική σε βάρος της.

Το καθεστώς Μαδούρο, πιο βάρβαρο, τους πολιτικούς του αντιπάλους τους κλείνει στην φυλακή. Οι εγχώριοι θαυμαστές του προς το παρόν, απλώς συνωμοτούν.

Κανένας όμως δεν γνωρίζει τις μύχιες προθέσεις τους.

Ολα αυτά τα αναμφισβήτα γεγονότα, αποδεικνύουν πόσο αφελείς είναι όσοι πιστεύουν στην σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο «περίεργος» είναι ο ρόλος αυτών που απεργάζονται το σενάριο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σκευωροί άλλωστε, στοχεύοντας τον Β.Βενιζέλο και τον Α. Λοβέρδο, αυτό το σενάριο υπηρετούν.

Οπως και η φιλική αντιμετώπιση, του Κ. Καραμανλή, προσωπικά, φανερώνει πως επιδιώκουν, για μια ακόμα φορά, να προκαλέσουν ρήγμα στην Νέα Δημοκρατία.

Ολες αυτές οι μεθοδεύσεις επιτελούνται με την σύμπραξη επίορκων κρατικών λειτουργών. Και αυτό είναι το ανησυχητικό για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

Η μετάβαση στον Μαδουρισμό, γίνεται σταδιακά και ανεπαίσθητα. Γίνεται όμως.

Είναι καθήκον της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ενωμένη να προασπίσει το Σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.

Αν δεν το πράξει άμεσα και αποτελεσματικά, η Ιστορία δεν θα της δώσει κανένα ελαφρυντικό.

πηγη

loading...

1 thought on “Α. Τσίπρας: Ο Mαδούρο των Βαλκανίων;

  1. Όχι ο μαδούρο των Βαλκανίων. Ο σαρσέμης των Βαλκανίων!

Comments are closed.