Το τουρκικό γεωτρύπανο καθ’οδόν προς την κυπριακή ΑΟΖ – H μεγάλη ώρα του Ελληνισμού: Πρέπει να το σταματήσουν!

Έρχεται τον Μάρτιο το τουρκικό γεωτρύπανο και η μεγάλη ώρα του Ελληνισμού πλησιάζει: Πρέπει να το σταματήσουν οπωσδήποτε

Όπως έκανε η Τουρκία και σταμάτησε τις ενέργειες της ΕΝΙ έτσι και Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να κάνουν το ίδιο ακριβώς με την Τουρκία και να σταματήσει κάθε παράνομη ενέργειά της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε διαφορετική περίπτωση απεμπολεί τα δικαιώματά της ως εγγυήτρια δύναμη, όπως ορίζει η συνθήκη της Ζυρίχης και η κυπριακή δημοκρατία μετατρέπεται de facto σε κράτος ήσσονος κυριαρχίας.

Αλίμονο, αν Αθήνα και Λευκωσία επιτρέψουν να γίνει αυτή η γεώτρηση, την στιγμή που η Τουρκία αντέδρασε, όπως αντέδρασε, στην περίπτωση του SAIPEM 12000.

Με κάθε κόστος και με τις όποιες δυνάμεις (και εννοούμε στρατιωτικές, όχι μόνο διπλωματικές) να παρεμποδιστεί η γεώτρηση και να ισχύσει το ισοδύναμο τετελεσμένο. Και αυτό να καταστεί εγκαίρως γνωστό στην διεθνή κοινότητα.

Αλλιώς το παιχνίδι των υδρογονανθράκων στα πεδία που ελέγχει το κυπριακό κράτος θα έχει χαθεί πριν καν ξεκινήσει.

Και αυτή η αντίδραση θα είναι πρόκριμα και για τα κοιτάσματα της ελληνικής ΑΟΖ και την υπεράσπιση του δικαιώματος μας να έχουμε ΑΟΖ ανατολικά της Κρήτης, ένα δικαίωμα το οποίο μας αρνείται η Αγκυρ.

Πρόκειται για το DeepSea Metro 2 που πήρε από την νότιο Κορέα προηγμένης τεχνολογίας.

Εάν δεν σταματηθεί τότε η Κύπρος παραιτείται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της και η Ελλάδα παραιτείται από την προστασία της Κύπρου και αποδέχεται την «δορυφοροποίησή» της από την Τουρκία.

Ως εδώ: Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Μόλις γίνουν οι τεχνικές διαδικασίες και οριστεί το νέο όνομα του αναμένεται να πάει στην περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει και χάρτη για την ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του το CNN Turk αναφέρει ότι η ένταση στην Μεσόγειο κλιμακώνεται, ενώ επικαλείται σχόλιο ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ντογάν ότι «η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της ενέργειας είναι απαράδεκτη» και ότι «οι ελληνοκύπριοι πρέπει να συνέλθουν» καθώς «το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία τουρκοκυπρίων και ελληνοκυπρίων».

loading...

3 thoughts on “Το τουρκικό γεωτρύπανο καθ’οδόν προς την κυπριακή ΑΟΖ – H μεγάλη ώρα του Ελληνισμού: Πρέπει να το σταματήσουν!

  1. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ.ΜΟΝΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ.

  2. NA ΒΡΟΥΝΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ.

  3. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ.ΜΟΝΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Comments are closed.