Η ΝΔ επιμένει: Ο Πάιατ μας είπε ότι δεν υπάρχει έρευνα FBI για πολιτικούς

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ επανέρχεται σήμερα στα όσα είπε ο Αμερικανός πρέσβης για την έρευνα του FBI και τη Novartis, και επιτίθεται στην κυβέρνηση που αμφισβήτησε το περιεχόμενο της συνομιλίας.
Όπως έγραψε χθες πρώτο το iefimerida.gr, η δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ, στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».
Μάλιστα, από τη ΝΔ αναφέρουν πως η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει και σε sms.
Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από τη δήλωση Πάιατ, αφού αυτή ανατρέπει τα σχέδιά της να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis, βασισμένη σε δήθεν έρευνα του FBI, και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ, αμφισβητώντας τις σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη.
Η ΝΔ επανέρχεται σήμερα, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τη δήλωση Πάιατ και κατηγορεί την κυβέρνηση για θράσος.
Η ανακοίνωση της ΝΔ 
«Στη χθεσινή συνάντηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρέσβη των Η.Π.Α., η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου, ο κ. Geoffrey R. Pyatt άνοιξε μόνος του τη συζήτηση για τη Novartis και είπε, επί λέξει, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το FBI για την υπόθεση Novartis δεν εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολιτικός. Του τόνισε, επίσης, ότι ακόμη και η εν εξελίξει έρευνα του FBI δεν σχετίζεται με Έλληνες πολιτικούς, καθώς επικεντρώνεται σε παραβιάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας και ότι η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε ανάμιξή της στις αντίστοιχες έρευνες που διεξάγει η ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αυτές αφορούν την ενδεχόμενη παραβίασης της ελληνικής έννομης τάξης.
 
Μετά τη συνάντησή τους οι κ. Μητσοτάκης και Pyatt συμφώνησαν να εκδοθεί μια ανακοίνωση που να περιλαμβάνει και την κάτωθι δήλωση του Πρέσβη, η οποία μέσω των επιτελείων τους συντάχθηκε γραπτώς και στα ελληνικά και στα αγγλικά, ως είθισται, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία. «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».
 
Aυτή είναι η δήλωση που είχε το θράσος να αμφισβητήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Δημ. Τζανακόπουλος και στη συνέχεια μέσω διαρροών του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι την αναπαρήγαγε δημοσίως ο κ. Pyatt μέσω Twitter.
 
Αυτά είναι τα δεδομένα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες και ποιος προσπαθεί να τους χειραγωγήσει για να στοιχειοθετήσει μια αστήρικτη σκευωρία κατά των πολιτικών του αντιπάλων».
loading...