EΛΛΗΝΑΣ..1500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού –χωρίς αμφιβολία– έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου μ.Χ. αιώνα. Από τότε και για τα επόμενα 1500 χρόνια ακόμη και το όνομα Έλληνας απαγορεύτηκε τελείως να χρησιμοποιείται. Στη διάρκεια αυτών των 1500 ετών ψάξτε να βρείτε το όνομα Έλληνας σε ό,τι έμεινε γραπτό στην Ελληνική γλώσσα. Δεν υπάρχει. Έγινε καταπιεστικά Ρωμαίος ή Ρωμιός και
η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχάστηκαν για πάντα.
Το όνομα Έλληνας
ήταν απαγορευμένο
επί ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ.

Συκοφαντήθηκε ανελέητα και κακόβουλα και έγινε συνώνυμο του ειδωλολάτρη, μία λέξη ειδικά κατασκευασμένη για τους έλληνες μόνο με «πνευματική» μανία.
Κατά το υπόλοιπο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα χρόνια του Βυζαντίου και κατά την τουρκοκρατία, ο ραγιάς Ρωμιός είχε ξεχάσει τελείως την Ελλάδα, την ελληνικότητά του και το ίδιο το όνομά του. Τον έκαναν να απεχθάνεται τον έλληνα και για αυτό έγινε ρωμιός και μάλιστα να είναι υπερήφανος για αυτό. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν πέταξε το όνομά του για να πάρει το όνομα του κατακτητή. Θλιβερό κατάντημά μας. Έμεινε, όμως, η ελληνική γλώσσα η οποία εξυπηρέτησε το εκάστοτε κατεστημένο, αλλά και αυτή αλλοιώθηκε βάναυσα να το υπηρετεί. Χιλιάδες λέξεις της πήραν άλλη σημασία που ήθελαν οι κατακτητές οι οποίοι ήξεραν ότι ένα λαό τον κατακτάς όταν όντως του αλλάζεις τη γλώσσα του.
Η 25η Μαρτίου 1821 έφτασε σαν ένας εφιάλτης και τον ξύπνησε, γιατί στο βαθύ υποσυνείδητο όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν «Έλληνοι». Ευτυχώς τους είχε μείνει και αυτό μέσα στη ρωμαίικη παράδοση. Τα δημοτικά μας τραγούδια και πάλι ευτυχώς κράτησαν κάτι από αυτή την καταστροφική ισοπέδωση. Αυτή ήταν η ζοφερή κατάσταση των Ελλήνων όταν ανέτειλε το 1821.
Κατά την Αναγέννηση οι Ευρωπαίοι μάς «άνοιξαν» λίγο τα μάτια, αλλά η λάμψη της, δυστυχώς, δεν μπορούσε να φτάσει σε κάθε ελληνική γωνιά της Μεσογείου. Εξάλλου ακολούθησαν και τα 400 χρόνια της μαύρης Τουρκοκρατίας. Μέχρι και το 1821 –και πολύ μετά από αυτό– η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο Ελληνισμός έμεινε πρώτα από όλα ανιστόρητος και συνεπώς ανελλήνιστος. Η ρωμιοσύνη τον κρατούσε απολίτιστο και κάτω από την εξουσία των δογμάτων και τον τυραννούσε πολιτικά, αλλά περισσότερο πνευματικά. Ακόμη και μετά το 1821 η Ευρώπη φιλελληνικά προσπάθησε να μάς βοηθήσει, αλλά το ρωμαίικο έμεινε πάντοτε εναντίον της Ελλάδας και κάθε τι ελληνικό. Ακόμη και σήμερα ονομάζουμε τους προγόνους μας, τους φωτοδότες της ανθρωπότητας φευ, τους ιδεολάτρες που έσπειραν το σημερινό μας πολιτισμό, χλευαστικά τους υποβιβάζουμε και τους αποκαλούμε αηδιαστικά ειδωλολάτρες!
Η ελληνικότητά μας ακόμη και σήμερα διαστρεβλώνεται, τις περισσότερες φορές αποκρύπτεται και αλλοιώνεται τόσο άδικα ώστε να την απωθούμε. Ο σημερινός έλληνας αγνοεί τελείως το παρελθόν του και τον εαυτό του. Με τη ρωμιοσύνη γίναμε ένας λαός σχιζοφρενής. Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός ο οποίος δεν γνωρίζει την ένδοξη ιστορία και το λαμπρό παρελθόν του το οποίο θα πρέπει να τον οδηγεί στο μέλλον για σημαντικότερα κατορθώματα;


Οι Ευρωπαίοι ακόμη και σήμερα περιμένουν σπίθες αναλαμπής από τον ελληνισμό που δεν έρχονται. Ως ρωμιοί τι έχουμε δώσει στον κόσμο; Η Ευρώπη κατά την Αναγέννηση αναγεννήθηκε μέσα στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Εμείς είμαστε αιώνες πίσω και ζούμε μέσα σε ένα δογματισμό και κρατικισμό που δεν είναι ελληνικά και αυτό ακριβώς μας απομονώνει από την Ευρώπη, αλλά περισσότερο εκμηδενίζει τις δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού. Με μία τόσο μακραίωνη ταπείνωση, ο σημερινός Έλληνας δεν γνωρίζει το χθες και είναι ανίκανος να προβλέψει και να βαδίσει στο ελληνικό του μέλλον. Αυτό μας έχει φέρει σε μία κατάσταση βαρβαρότητας που τη ζει σήμερα ο Έλληνας μέσα στη χρεοκοπία του.
Το πιο σημαντικό πράγμα που μας έφερε τα ο 1821 –εκτός από την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό– είναι που ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα Ελλάς και Έλληνες. Να, λοιπόν γιατί η γενναία Ελληνική Επανάσταση αφορίστηκε τόσο πανηγυρικά! Η ρωμιοσύνη μάς ήθελε ανιστόρητους, βάρβαρους και σκλάβους. Ποιος το αμφιβάλει αυτό;
Εάν έχετε διαβάσει δύο-τρία βιβλία Ιστορίας, βάλτε το χέρι στην καρδιά σας και πέστε ότι όλα τα ανωτέρω είναι ψέματα. Η καρδιά που χτυπάει ελληνικά και βλέπει ελεύθερα και με πόνο την κατάντιά μας, θα ομολογήσει την αλήθεια που φαίνεται με γυμνό μάτι. Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας.
Είχε απόλυτο δίκιο ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς που διακήρυξε:

Αυτό το λόγο θα σας πω
δεν έχω άλλο κανένα,
Μεθύστε με το αθάνατο
κρασί του Εικοσιένα.

Μόνο τότε θα ψάλλουμε με πολλή υπερηφάνεια τα αθάνατα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη
Των ελλήνων τα ιερά
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη
Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ας σκεφτούμε ΟΜΩΣ τι μας λένε και τι μας συμβουλεύουν τα λόγια αυτά!
*Ο ΘΩΜΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ είναι εκπαιδευτικός στη Μελβούρνη
και αρθρογράφος σε ομογενειακά και Ελληνικά έντυπα.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ!!!ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΣ ΡΩΜΑΙΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΝΑ ΚΡΑΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ...ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΖΕΣΟΥΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ!ΕΥΧΟΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!..ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΕΠΙΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 1821 ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΑΠΛΩΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΑΝΕ! ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΧΙ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΑΝΕ...ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στην ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Ρωμαίοι, Γαλάτες, Ιλλυριοί, Ιουδαίοι, Βούλγαροι, οι Σλάβοι, Γότθοι, Αρμένιοι, Παφλαγόνες, Σκύθες, Άραβες, όλοι οι υπήκοοι της αχανούς αυτοκρατορίας, είχαν το δικαίωμα του εθνικού προσδιορισμού. Όλοι πλην των Ελλήνων.
  Επειδή δε, αυτός ο λαός δεν έπρεπε πλέον να φέρει το πανάρχαιο, τρισένδοξο όνομά του, ονομάστηκε Ρωμιός!
  Δηλαδή υπήκοος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και μόνο.
  Χωρίς όνομα, χωρίς έθνος, χωρίς ιστορία!
  Ένας Ρομά, ένας γύφτος, όπως θα μας το θυμίσει εύστοχα ο Κωστής Παλαμάς αργότερα.

  Αυτό τον όρο θα χρησιμοποιήσουν οι Οθωμανοί συνοδευόμενο από το όνομα ραγιάς! Δηλαδή έναν απλά υποταγμένο λαό.
  Αργότερα που η διαφώτιση του 18ου αιώνα θα θυμίσει στον λαό αυτό, την ιστορία του και την καταγωγή του, τότε αυτός ο λαός θα αποκτήσει και την δύναμη να επαναστατήσει.
  Να αποκτήσει ξανά ταυτότητα. Το όνομα των εξανθρωπιστών του κόσμου. Των Ελλήνων!

  Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν σύγχυση. Πως τάχα το όνομα Έλληνας δεν είναι και τόσο σημαντικό και πως έχουμε και άλλα ονόματα. Ρωμιός, Γραικός κλπ... Όλα αυτά λέγονται και γράφονται εκ του πονηρού.

  Αυτοί που μας ήθελαν Ρωμιούς των Ρωμαίων και ραγιάδες των Οθωμανών, σήμερα ξανά θέλουν να μειώσουν την εθνική μας υπόσταση.

  Ο λόγος είναι ένας.
  Αν μάθουμε το βαρύ όνομα που κουβαλάμε και το πόσο "λίγοι", είναι αυτοί που φορτώθηκαν από την Ανατολή και επιβλήθηκαν από την Δύση,
  τότε θα τους αποτινάξουμε
  και θα ξαναγίνουμε πραγματικοί Έλληνες.
  Και τούτο δεν το θέλουν ούτε οι πρώτοι, ούτε οι δεύτεροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εύγε σας κύριε Ηλιόπουλε!
  Είσθε υπερήφανος για την καταγωγή σας, συνειδητός Έλληνας.
  Τυχερά τα παιδιά που σας έχουν δάσκαλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να το προσέξετε. Το πύον κάνει κακό, μεγάλο κακό. Η ζημιά ξεκινά από την ψυχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]