Χιλιάδες Eλληνες της Αυστραλίας διαδήλωσαν για τη Μακεδονία στη Μελβούρνη (VIDEO)

Χιλιάδες ομογενείς κάθε ηλικίας διαδήλωσαν χθες το μεσημέρι (Κυριακή) μπροστά από το Ελληνικό Προξενείο της Μελβούρνης υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Το πλήθος -σύμφωνα με εκτιμήσεις κάπου 3.500- κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελλάς – Ελλάς – Μακεδονία» άκουσε προσωπικότητες της ομογένειας να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας Παναγιώτης Ιασωνίδης, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό, ακόμη και στις τάξεις της ομογένειας, προαναγγέλλοντας αδιαπραγμάτευτη στάση.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να δηλώσουμε, ότι δίνοντας το όνομα της Μακεδονίας ή παράγωγό του, αποσχίζουμε την καρδιά από το σώμα του Ελληνισμού, ακρωτηριάζουμε τη συνείδησή μας, ματώνουμε τον πατριωτισμό μας, τραυματίζουμε την ίδια την Ελλάδα. Η αποδοχή συμφωνίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, θα αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας», ανέφερε.

Απευθυνόμενος στο πλήθος ο εκπρόσωπος της Βικτώρια Στέλιος Δημόπουλος είπε «η Μακεδονία είναι όσο ελληνική και η Ακρόπολη».

«Κανείς δε μπορεί να κλέψει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό», είπε. Ενώ ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης επεσήμανε ότι είναι καθήκον των Ελλήνων της διασποράς να ακουστεί η φωνή τους.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ, καθώς και ομογενείς βουλευτές της πολιτείας, που ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να παραχωρηθεί ο όρος Μακεδονία στην ΠΓΔΜ.

loading...

2 thoughts on “Χιλιάδες Eλληνες της Αυστραλίας διαδήλωσαν για τη Μακεδονία στη Μελβούρνη (VIDEO)

  1. Ελα τσίπρα, ρίχτο! "Ετερόκλητος όχλος Ελληνοαυστραλών "!

  2. Λες και κει να βγει κανα σκάνδαλο novartis;

Comments are closed.