Γιώργος Τράγκας: Το Μήνυμα Εστάλη Γιατί Οι Έλληνες Αντιστεκόμαστε

Το μέγα συλλαλητήριο ήταν ένα πυρακτωμένο μήνυμα, προς τους υπηρέτες της οικονομικής κατοχής που ανοίγουν κερκόπορτες στα σύνορά μας.

Το μήνυμα εστάλη.Το έθνος είναι ακόμη ζωντανό.Οι Έλληνες αντιστέκονται στο φασισμό του μνημονίου και στον εθνομηδενισμό. Υπάρχουμε. Υπάρχουμε ως λαός και ως έθνος.

Η κατοχή και η μαύρη προπαγάνδα δεν έχει κατορθώσει να θάψει τα εθνικά χαρακτηριστικά μας.

Το μέγα πλήθος, το μέγα συλλαλητήριο ήταν ένα πυρακτωμένο μήνυμα, ένα καυτό μήνυμα προς όλο τον κόσμο και προς τους υπηρέτες της οικονομικής κατοχής που ανοίγουν ΤΩΡΑ κερκόπορτες στα σύνορά μας.

Σε όλους αυτούς που αποτελούν τυραννία που διώχνει τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό, αποδυναμώνει την άμυνα της χώρας, «καίει» τις ψυχές των Ελλήνων και παραδίδει τον πλούτο και το κράτος στους ξένους.

Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά και δείχνει πόσο εθνομηδενιστική και μειοδοτική είναι αυτή η κυβέρνηση στην οποία παίρνει μέρος ο κος Καμμένος και άλλοι υπεραριστεροί και υπερδεξιοί. Υποτίθεται ότι κάνει μια δύσκολη διαπραγμάτευση με τα γειτονικά Σκόπια για το όνομα Μακεδονία. Και αντί το μέγα πλήθος, οι εκατοντάδες χιλιάδες που συνέρρευσαν από όλη την Ελλάδα, η εικόνα που μετέδωσαν τα ξένα πρακτορεία και ΜΜΕ να είναι όπλο στα χέρια της, ώστε να πάρει περισσότερα ανταλλάγματα, από χθες το βράδυ με ανόητες – μαύρες και φασιστικές ανακοινώσεις που βρομάνε σκοπιμότητα, προσπαθεί ηλιθίως να μειώσει τον αριθμό των Ελλήνων που πήγαν στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους.

Οι τύραννοι και οι φασίστες δεν αντιλαμβάνονται ποτέ ότι τα γεγονότα, τα μηνύματα του λαού και οι εικόνες τρέχουν, φωτίζονται και αποκαλύπτονται όσο και αν επιχειρείς να τα σκεπάσεις.

Οι φασίστες Απριλιανοί και οι Χουνταίοι του Ιωαννίδη επιχείρησαν να παρουσιάσουν το Πολυτεχνείο και τον κόσμο που μαζεύτηκε εκεί ως μικρή σύναξη ανατρεπτικών, που ήθελαν να καταλύσουν την έννομη τάξη στη χώρα. Έτσι, δικαιολόγησαν τα άρματα που έζωσαν την Αθήνα.

Αυτοί εδώ, από το πρωί μέχρι το βράδυ ανακαλύπτουν ακροδεξιούς και φασίστες παντού, ενώ οι ίδιοι αποπνέουν τον χειρότερο και τον πλέον αντιλαϊκό ολοκληρωτισμό.

Αντί λοιπόν να αρπάξουν τη μεγάλη ευκαιρία μιας απίστευτης συγκέντρωσης ανθρώπων, που έδωσαν χρήματα για να μετακινηθούν και να διαδηλώσουν το πατριωτικό φρόνημά τους, τους προσέβαλαν με τις ανακοινώσεις τους. Αφού πρώτα τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν να σπείρουν τον ιό της φοβίας μιλώντας από τα Μέσα Ενημέρωσης και από τα χείλη των δαντελένιων και σαλονάτων δημοσιογράφων για αντισυγκεντρώσεις ή για συμμετοχή χρυσαυγιτών ή για παρουσία αντιεξουσιαστών ή για γραφικούς που θα προσέρχονταν, από χθες το βράδυ λασπώνουν με το καντάρι το Μίκη Θεοδωράκη, την εκκλησία της Ελλάδος και όσους μετακινήθηκαν από όλες τις περιοχές της χώρας. Λες και αυτοί οι άφρονες τύραννοι του μνημονίου και του ενδοτισμού θα μπορούσαν να κάνουν συγκέντρωση έστω και 5.000 ατόμων!

Το θέαμα του συλλαλητηρίου, το μέγα πλήθος είχε να εμφανιστεί στην Αθήνα από την εποχή των Αγανακτισμένων, για να ακριβολογώ, επειδή έχω παρακολουθήσει μισό αιώνα τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τέτοιο κόσμο είχα να δω από τη συγκέντρωση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1980, την προπαραμονή της εισόδου του στο Μαξίμου.

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές συγκεντρώσεις εδώ και 40 χρόνια. Αλλά και μεγαλύτερη να ήταν οι Άφρονες και ηλίθιοι τύραννοι των Αθηνών είχαν προαποφασίσει να τη δουν ως μικρή. Έδωσαν εντολή να σιωπήσουν τα ΜΜΕ για τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης και έβαλαν την αστυνομία να μιλήσει για 90.000, όταν τα ξένα μέσα μιλούσαν για μισό εκατομμύριο!!!

Στην Αθήνα μετρούσαν λεωφορεία, τα οποία καθυστερούσαν στα διόδια και έβαλαν έναν ηλεκτρικό ανά 20 λεπτά να φτάνει στον Ευαγγελισμό. Ο κος Τόσκας για να προστατεύσει το μέγα πλήθος, από τους 150 αντιεξουσιαστές είχε κόψει στο ύψος του Ζόναρς τόσο τη Σταδίου, όσο και την Πανεπιστημίου με κλούβες των ΜΑΤ. Οι ανερχόμενοι μπορούσαν να περάσουν μόνο από το ένα πεζοδρόμιο. Τράβηξαν μάλιστα ένα βίντεο από ελικόπτερο, δύο ώρες τουλάχιστον πριν αρχίσει η συγκέντρωση, για να δείξουν ότι υπήρχε αραιός κόσμους σε κάποιους δρόμους. Το έδωσαν στην ΥΕΝΕΔ, δηλαδή στην ΕΡΤ σβήνοντας την ώρα πάνω στην ταινία!!!

Οι φασίστες, κατοχικοί υπηρέτες έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά τίποτα δεν έπιασε. Υπήρχε πάθος – υπήρχε μέγα πλήθος.

Να πω μια καλημέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ο μόνος -για να λέμε την αλήθεια-, από την ηγεσία, που μίλησε πάλι χθες και τα είπε χύμα προς όλους τους εθνικούς γείτονες. Οι υπόλοιποι, με απίθανη χυδαιότητα έριξαν καντάρια λάσπης εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη, αφού πρώτα τα παιδιά τους και οι παρακρατικοί μηχανισμοί τους, έριξαν κόκκινες μπογιές στους τοίχους του σπιτιού του.

Φίλες και φίλοι, οι εθνομηδενιστές υπηρέτες του χειρότερου μνημονίου, της αποσύνθεσης και πλήρους διάλυσης της χώρας, τρόμαξαν από τη χθεσινή συγκέντρωση. Και όχι μόνο για το Μακεδονικό. Όχι μόνο για το Σκοπιανό. Ξέρουν ότι θα έχουν την εκλογική τύχη του ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν ότι θα έχουν την τύχη της ΕΔΑ. Ξέρουν ότι το μαρτύριο που επέβαλαν στον ελληνικό λαό με τη συνεργασία του Πάνου Καμμένου θα τους οδηγήσει στην πολιτική απομόνωση και καταδίκη. Γνωρίζουν ότι όσα κάνουν στα εθνικά θέματα θα είναι η επιτάφιος πλάκα μιας τυραννικής και μειοδοτικής πολιτικής. Όλα αυτά που λένε περί γραφικών ή ακροδεξιών στοιχείων, πέφτουν στο κενό. Και καλά θα κάνουν και οι υπόλοιπες μνημονιακές, κατοχικές δυνάμεις που περιμένουν στη γωνία, να αναλάβουν τη συνέχιση των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων, να σκεφτούν όχι μόνο τη χθεσινή αντίδραση του λαού, αλλά και το βασικό γεγονός, ότι οδηγούμαστε σε αλλαγή συνόρων.

Τα είπε πολύ καλά χθες ο Μίκης Θεοδωράκης. Και χάρηκα ιδιαίτερα που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις απόψεις που αναλύω σε δεκάδες εκπομπές μου.

Εδώ και πολύ καιρό σας μιλάω για τον αριστερόστροφο φασισμό, που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά και είναι προσομοίωση της 21ης Απριλίου.

Εδώ και πολύ καιρό, σας λέω ότι τα μνημόνια είναι η εισαγωγή που οδηγεί στην αλλαγή των συνόρων. Ο Τσίπρας και η παρέα του έχουν αναλάβει τη δουλειά.

Τρόμαξαν! Είχαν προαποφασίσει ότι όσος κόσμος και να μαζευτεί, αυτοί θα μιλήσουν για λίγο!!!

Είναι εκπληκτικό ότι ο κος Κοτζιάς με ένα τουίτ μας είπε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του, γιατί οι πολλοί ( δεν μας ανέλυσε τι εννοούσε) έμειναν στα σπίτια τους, στους καναπέδες τους και δεν πήγαν στο συλλαλητήριο. Ενδεχομένως, ο νοήμων και ταλαντούχος υπουργός των Εξωτερικών να ήθελε περισσότερα εκατομμύρια στο Σύνταγμα, προκειμένου να πειστεί ότι δεν είναι καλό για την πατρίδα αυτό που κάνει.

Ο δε κύριος Πολάκης δεν είδε τη … λαοθάλασσα στο Σύνταγμα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με επηρεασμό του οπτικού νεύρου, από τη νέκρωση του πολιτικού νεύρου.

Σε μια εποχή που ο μισός κόσμος είναι εκτός αγοράς

Σε μια εποχή που οι Τσακαλώτοι έφεραν τον οικονομικό θάνατο στην πλειοψηφία των Ελλήνων

Σε μια εποχή που οι πολλοί, οι περισσότεροι υπολογίζουν το ένα ευρώ, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, ξόδεψαν βενζίνη, πλήρωσαν εισιτήριο σε πούλμαν, τρένα, αεροπλάνα και πλοία για να έρθουν να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα.

Και ήρθαν για τη Μακεδονία, διαδήλωσαν με απόλυτα ειρηνικό τρόπο και απέφυγαν οποιαδήποτε συνθήματα αντικυβερνητικά ή άλλα. Και αντί αυτό να εκτιμηθεί, αντί αυτό να γίνει όπλο διαπραγμάτευσης, λοιδορήθηκε και λοιδορείται από έντυπα προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ, που η συνολική κυκλοφορία τους είναι μερικές χιλιάδες φύλλα, ίσως όχι παραπάνω από 10-12.000. Ούτε η κυκλοφορία μιας επαρχιακής εφημερίδας σε άλλους χρόνους.

Και όλα αυτά για να πληγωθεί ακόμα πιο πολύ ο ελληνικός λαός, να σκύψει πιο πολύ το κεφάλι, να νιώσει μειωμένος, να νιώσει ότι δεν είναι λαός, να υποταχθεί στην άποψη ότι μόνο ο μνημονιακός δρόμος θα μας φέρει στο ξέφωτο.

Όλη την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκε ότι η κυβερνητική παρέα, έχει ως μοναδική αποστολή, να επιβάλλει την αιώνια κατοχή, να επιβάλλει όλα τα προαπαιτούμενα των δανειστών.

Να απορροφήσει όλες τις ιδιωτικές περιουσίες και να δημιουργήσει προϋποθέσεις αλλαγής συνόρων. Οι εθνομηδενιστές, οι αριστερο- Απριλιανοί της Αθήνας βρομίζουν, κατηγορούν και δυσφημούν οποιονδήποτε εναντιώνεται ή τους κριτικάρει. Είναι υπηρέτες ξένων συμφερόντων και δεν εκπροσωπούν πλέον ούτε μία ισχνότατη λαϊκή μειοψηφία. Αν στήσουν κάλπες θα σαρωθούν, όπως όλες οι κατοχικές και μειοδοτικές κυβερνήσεις. Όλοι αυτοί που μιλάνε για γραφικούς ή ακροδεξιούς, όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν παρακρατικές ομάδες για να φοβίζουν τον κόσμο να μένει στα σπίτια του, όλοι αυτοί που βρίζουν την εκκλησία, όλο τον κορμό της κοινωνίας, την αστική τάξη, τους αγρότες, τους Μακεδόνες, όλοι αυτοί νιώθουν από χθες πιο απομονωμένοι.

Φοβούνται να πάνε σε πρόωρες εκλογές. Τρέμουν την ιδέα ενός δημοψηφίσματος. Τα ξένα ΜΜΕ όπως το Σπίγκελ γράφουν ότι υπάρχει θυμός, υπάρχει οργή στην Ελλάδα. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα αμφισβητήθηκε και πάλι.

Ο Συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης στην ομιλία του, ένας άνθρωπος απόλυτα δημοκρατικός επισήμανε ότι η μικτή ονομασία που μαγειρεύουν καταργεί την παλιά Μακεδονία και μαζί την ταυτότητα της Ελλάδος, ενώ είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120.

Ο Συνταγματολόγος επισήμανε ότι το όνομα αυτό το έδωσε σαν καραμέλα στους κατοίκους των Σκοπίων ο Τίτο.

Ο Μίκης σε διάφορα σημεία της ομιλίας του επισήμανε, ότι μας κυβερνούν εθνομηδενιστές. Και ξεκίνησε την ομιλία του, ειρωνευόμενος την κυβέρνηση, που αποκαλεί όλο τον κόσμο, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικούς και τραμπούκους.

Ο Μητσοτάκης δεν ήταν στο συλλαλητήριο. Όλη η οικογένεια Μπακογιάννη δεν ήταν στο συλλαλητήριο. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Άδωνις, ο μικρός Κώστας Καραμανλής, η Βούλτεψη και κάποιοι άλλοι πήγαν. Εκεί ήταν και ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο Καμμένος έστειλε μήνυμα από το Λίβανο, όπου ήταν με το φίλο του Λιβανέζο υπουργό Άμυνας. Φρόντισε να είναι αρκετά μακριά, σε κάποια επίσημη επίσκεψη.

Πάντως, ήταν ολόκληρη η εκκλησία της Ελλάδος. Και φυσικά εκπρόσωποι όλων των Ποντιακών Σωματείων, βροντερή ήταν η παρουσία των Κρητών και των Μανιατών και ολόκληρης της Βορείου Ελλάδος.

Ο κόσμος πραγματικά πήγε στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία αλλά και επειδή δεν αντέχει άλλες υποχωρήσεις, άλλα βασανιστήρια και άλλη τυραννία. Δεν αντέχει άλλο το ψέμα που έφερε η παρέα του Τσίπρα. Δεν αντέχει άλλο τη μαύρη προπαγάνδα και τα fake news που παράγει το Μαξίμου. Ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος εξέφρασε τη θέση της Εκκλησίας, η οποία δεν αποδέχεται τον όρο Μακεδονία στην ονομασία ως συστατικό άλλου κράτους.

loading...

2 thoughts on “Γιώργος Τράγκας: Το Μήνυμα Εστάλη Γιατί Οι Έλληνες Αντιστεκόμαστε

  1. Πράγματι ήταν άθλια η ομιλία του,
    γιατί είπε α λ ή θ ε ι ες που πονάνε.

Comments are closed.