“Βόμβα” στη διαπραγμάτευση από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες

“Βόμβα” έριξε στη διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικόλα Ντιμιτρόφ στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Ο Ντιμιτρόφ εμφανίστηκε αδιάλλακτος ως προς την ονομασία αλλά και τους αλυτρωτισμούς.

«Δεν θα υπάρξει λύση για το όνομα αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, τη γλώσσα και την ταυτότητα» τόνισε αρχικά ο Ντιμιτρόφ και πρόσθεσε: «Η «μακεδονική» γλώσσα είναι μία αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών».

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Μερικοί από αυτούς παρακολουθούν το ζήτημα με ανησυχία, ορισμένοι με θυμό», επισήμανε ο κ. Ντιμιτρόφ.

«Τον 21ο πρώτο αιώνα κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το δικαίωμά μας να είμαστε «Μακεδόνες» και να μιλάμε «μακεδονικά» ως μέρος της ομάδας των σλαβικών γλωσσών. Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως γι’ αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση» είπε ακόμη ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «συζητήσαμε ιδέες που παρουσίασε ο κ. Νίμιτς στη Νέα Υόρκη. Του είπα ότι υπάρχουν ιδέες που δεν είναι κακές, αλλά υπάρχουν και ιδέες που δεν είναι καλές και προκαλούν ανησυχίες».

loading...

6 thoughts on ““Βόμβα” στη διαπραγμάτευση από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες

  1. Συμφωνούμε. Κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει το δικαίωμα να είστε σαρσέμηδες , γύφτοι και παραχαράκτες της ιστορίας άλλων κρατών.

  2. Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ

    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

    ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ

    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ

    ΜΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

    Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

  3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΕΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ Η ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ,ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΓΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΟ ΕΠΩΝΥΠΟ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΗ?

  4. οπως γραφει η παλαια διαθηκη υπηρχε ενα νερο και οταν καποιοι ειχαν μια κοντρα ,πηγαιναν στον ιερεα και τους εδινε να πιουν ,οποιος ελεγε ψεμματα πρηζωταν η κοιλια του και πεθαινε ,δυστυχως τωρα δεν υφισταται ,αλλιως ο γυφτοσκοπιανος και ολοι οι ψευτες θα ηταν παρελθον. ρουλα .

  5. ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΥΓΟΣΛΑΒΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ?
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ "ΥΠΕΤΑΞΕ" ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ-ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ- ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ?(ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΗΡΑΚΛΗΣ).
    ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΖΟΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΙΣ?

Comments are closed.