Η Κολομβία «σφραγίζει» τα σύνορα και χιλιάδες Βενεζουελάνοι τρέχουν να προλάβουν

Ο πρόεδρος της Κολομβίας δήλωσε ότι τα σύνορα θα ανοίγουν μόνο σε όσους πολίτες της Βενεζουέλας διαθέτουν ειδική συνοριακή κάρτα και σε όσους διαθέτουν διαβατήριο

Κουβαλώντας ό,τι τους έχει απομείνει χιλιάδες Βενεζουελάνοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους και καταφεύγουν στη γειτονική Κολομβία προτού η κυβέρνηση της Μπογκοτά εφαρμόσει τους πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορά της.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, δήλωσε ότι τα σύνορα θα ανοίγουν μόνο σε όσους πολίτες της Βενεζουέλας διαθέτουν ειδική συνοριακή κάρτα και σε όσους διαθέτουν διαβατήριο.
Οι πολίτες της Βενεζουέλας σπεύδουν στην Κολομβία είτε για την αναζήτηση προσωρινής εργασίας, είτε για την αγορά βασικών αγαθών που έχουν εξαντληθεί στη χώρα του Νικολάς Μαδούρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Κολομβία και η Βραζιλία, η οποία ανησυχεί για το κύμα φυγής πολιτών από τη Βενεζουέλα. Ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν στήσει προσωρινά καταλύματα στη συνοριακή πολιτεία Ροραΐμα της  Βραζιλίας.

Όλα αυτά ενώ στις 22 Απριλίου οι πολίτες της Βενεζουέλας προσφεύγουν στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας.

loading...