Η ΑΔΙΟΡΑΤΗ ΣΥΝΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ….

ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ…



Γράφει ο Γιώργος Παπαϊωάννου
Ομοψυχία στους περισσότερους χώρους της Αριστεράς έφεραν τα συλλαλητήρια

Μπορεί πολλοί να βιάστηκαν για «εξελίξεις στον χώρο της Δεξιάς», αλλά τελικά μάλλον στην Αριστερά σημειώνονται περισσότερες. Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν τα… συλλαλητήρια και γενικότερα το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έφεραν μια θαυμαστή ομοψυχία στους χώρους της Αριστεράς.

Κυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, εξουσιαστές και αντιεξουσιαστές, οι αριστεροί κάθε απόχρωσης μοιάζουν αδελφωμένοι μπροστά στο φάντασμα του εθνολαϊκισμού που ξύπνησε τελευταία.
Η αντιπαλότητα προς τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με καβγαδάκι που γρήγορα ξεχάστηκε και η σχέση αναζωπυρώνεται για τα καλά. Οι περισσότεροι ξεχνούν οποιαδήποτε κριτική προς την κυβέρνηση, βλέποντας παντού μόνο τον κίνδυνο του «εθνικισμού», άλλοι λειτουργούν σαν δυναμική εμπροσθοφυλακή της, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τελειώνει στα γρήγορα τη συμφωνία «υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ» για να ξεμπερδεύουμε με τους εθνικισμούς και καταγγέλλουν δημόσια τον «πρωτόγονο αντισυριζισμό»…
Η πολιτική της περιβόητης TINA μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να κριτικαρίστηκε, έστω και κάπως φιλολογικά, σε σχέση με την οικονομία, αλλά εγκαθιδρύεται μεγαλοπρεπώς στην εξωτερική πολιτική με την αποδοχή των περισσότερων ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική» μπροστά σε κάθε είδους συσχετισμούς και τετελεσμένα.
Στην πραγματικότητα, η TINA βρίσκεται στον πυρήνα αυτών των αντιλήψεων. Πρόβατο, αφελής, καθυστερημένος και με ποταπά ένστικτα, ο «λαός» (έννοια που κι αυτή ξενίζει) δεν είναι ικανός για τίποτα καλό. Το καλύτερο σενάριο είναι κατά βάθος αυτό που μας έλαχε, μια κυβέρνηση «δικών μας» να βρεθούμε κι εμείς λίγο «στα πράγματα».
Σύσσωμη σχεδόν η Αριστερά καταγγέλλει τον «εθνικό κορμό» που βρέθηκε στα συλλαλητήρια, ξεχνώντας ότι «εθνικός κορμός» σήμερα είναι πρωτίστως οι κυβερνώντες και αθωώνοντάς τους επί της ουσίας για τα πάντα. 
Στην πράξη, προσχωρούν στις βολικές εκτιμήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι το κράτος που παραμένει «βαθύ» και κυριαρχείται από τη Δεξιά και τη Συντήρηση. Αποσιωπούν βέβαια ότι γύρω από τον «κεντροαριστερό άξονα» κινείται σήμερα η πολιτική ζωή και ασκείται η κυρίαρχη πολιτική στη χώρα.





loading...

8 thoughts on “Η ΑΔΙΟΡΑΤΗ ΣΥΝΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ….

  1. εεε οχι και αδιορατη ματια βγαζει

  2. ΒΡΕ ΚΛΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.
    ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩΝ ΕΚΕ ΕΙΣΑΙ ONE MAN ORCHESTRA ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ?
    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΕΙ ΟΡΓΗ ΚΟΝΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΔΙΝΑΤΕ ΒΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΛΕΦΤΩΝ Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΗΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕΙΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΜΑΤΖΟΥΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΑΙΓΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ? ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΕΙΧΕ ΒΑΡΔΙΑ 24ΩΡΟ ΚΑΙ ΕΒΡΙΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΕΥΣΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 2-3 ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΟ ΝΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΙΝΑΙΔΟ ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ?? ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕΣ ΕΔΙΝΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΛΩΝΙΖΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΤΖΑΜΠΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ? ΗΣΟΥΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΕΣ? ΚΛΕΦΤΕΣ ΗΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΕΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΙ? ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΣΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΕΔΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ? ΠΛΗΡΩΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ Ο ΓΥΦΤ0Σ ΚΟΝΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 8-12 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ.

  3. κατα το κοινος λεγομενον
    οτι σκατα και το φτυαρι

  4. και ποια ειναι η ψευτοαριστερα????μηπως μια παραταξη που το 1974 ο καραμανλης την νομιμοποιησε(ως τοτε ηταν συμμορία) ????ή μηπως μια αλλη που το1990 συνεργαστηκε με τον μητσοτακη δινωντας μαλιστα στο σημαιοφορο της (θεοδωρακης)υπουργιο ανευ χαρτοφυλακιου???Ετσι απο περιεργια ρωτω….γιατι κατι τετοια εχουν πεσει στααυτια μου…υπηρχε συριζα τοτε???γιατι το κκε υπηρχε σιγουρα

  5. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

  6. ο 10/48 εχει δικιο

    ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ,,,ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΙΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ ,,, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕΣ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΑΝΑΔΕΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ,,,, ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ
    ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΜΗΡΟ

  7. Αυτοί θέλουν να συγκυβερνήσουν (ΣΥΡΙΖΑ+ΚΚΕ), ποιος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ απλά συντηρεί την φημολογία για δήθεν επαφές με το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργήσει εμπόδια σε πιθανή συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο μέλλον. Πόσους βουλευτές έχει οι ανελ 10 (πες 9 αν βγάλεις τον Ζουράρι που θεωρείτε συριζαίος);Πόσους έχει το ΚΚΕ 15 βουλευτές δεν είναι και λίγοι για μια άνετη πλειοψηφία στην βουλή;

Comments are closed.