Θεσσαλονίκη: «Μπουτάρη παραιτήσου» – Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της πόλης

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Γιάννη Μπουτάρη να παραιτηθεί. Οργή για τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε για το Σκοπιανό…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα πολίτες της Θεσσαλονίκης, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, ύστερα από σχετικό κάλεσμα μέσω των social media.

Αφορμή για την κινητοποιήση των πολιτών αποτέλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και την αλλαγή των ονομάτων στα ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Οι διαδηλωτές παραμένουν έξω από το δημαρχείο και φωνάζουν συνθήματα, ζητώντας από τον κ. Μπουτάρη να παραιτηθεί. Στο σημείο έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των συγκεντρωμένων στο δημαρχείο.
Οι εικόνες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Επίθεση στον Μπουτάρη από την Πατουλίδου

Ο κ. Μπουτάρης έκανε πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει χρίσμα για την επομένη μέρα, σχολίασε η Βούλα Πατουλίδου, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη μετονομασία του Αεροδρομίου «Μακεδονία». Πρόκειται για ένα θέατρο παραλόγου του δήμαρχου Θεσσαλονίκης που μόνο σκοπιμότητα έχει, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ανεπίτρεπτο ένας δημόσιος λειτουργός να καλύπτει την γύμνια του με το πέπλο της αυτοπροβολής με κάθε θυσία, ακόμα και αυτής των εθνικών συμφερόντων», είπε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είπε η ίδια, «η πολιτική γύμνια και απομόνωση οδηγεί στον αυτοεξευτελισμό. Είναι προσωπική επιλογή». «Είναι όμως ανεπίτρεπτο ένας δημόσιος λειτουργός να καλύπτει την γύμνια του με το πέπλο της αυτοπροβολής με κάθε θυσία, ακόμα και αυτής των εθνικών συμφερόντων», συμπλήρωσε η ίδια και πρόσθεσε: «Δεν εξηγείται αλλιώς το συνεχιζόμενο παραλήρημα ενός ανθρώπου-διαμορφωτή πολιτικών σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας».

«Ο κ. Μπουτάρης παραπαίει και είναι θλιβερό. Αφού όμως το αποφάσισε ας συνεχίσει τον κατήφορο μόνος του χωρίς να παρασέρνει και τον θεσμό του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης. Αν θέλει να είναι ο σταρ της πόλης και των New York Times, να αποποιηθεί του τίτλου του Δημάρχου», είπε η κ. Πατουλίδου και κατέληξε:

«Τα εκατομμύρια πολιτών της Μακεδονίας αισθάνονται προσβεβλημένοι και εν τέλει αρχίζουν να ανησυχούν για τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Πέρα από αυτές τις εξηγήσεις άλλη δε μπορεί να δοθεί για να δικαιολογήσει την συγχυτικές απόψεις του περί “μακεδονικής ονοματολογίας”».

loading...

5 thoughts on “Θεσσαλονίκη: «Μπουτάρη παραιτήσου» – Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της πόλης

  1. Αληθεύει πως το αρχικό σύνθημα ήταν "Σταφίδα, σκουλήκι, η πόλη μας ανήκει", αλλά κάποιος από τους διαδηλωτές πρότεινε να αντικατασταθεί το "σταφίδα" με το "μπουτάρη", γιατί ο ίδιος εμπορεύεται σταφίδες και δεν ήθελε να υπάρξει παρεξήγηση και να ταυτιστεί το προϊόν με τον "Σταφίδα";

  2. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΠΟΥΤΑΡΟΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΚΩΛΟΓΕΡΟ

  3. -ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ)ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    -ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ (ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ)…

  4. ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ
    ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΚ!ΓΕΝΝΕΤΗΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΠΕΣ ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΜΕ
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΧΕΙ
    ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ

Comments are closed.