Αποκαλυπτικό δημοσίευμα εμφανίζει Ερντογάν να θέλει δύο κράτη στην Κύπρο και συνδιαχείριση κοιτασμάτων

Νέα δεδομένα θέλει να επιβάλει διά της βίας η τουρκική πλευρά, με την προσπάθειά της για αλλαγή της ατζέντας τόσο στο Κυπριακό όσο και στα ενεργειακά.Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελευθερος» και του δημοσιογράφου Κώστα Βενιζέλου το καθεστώς Ερντογάν, που παρουσιάζεται αποφασισμένο να τραβήξει στα άκρα την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, φέρεται να έχει σχεδιάσει και τα επόμενα βήματα. Κοντολογίς, θεωρεί πως η αποκλιμάκωση της κρίσης για την Τουρκία περνά μέσα από τη συνδιαχείριση ή διαχωρισμό του φυσικού αερίου και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό σε ένα μοντέλο που θα παραπέμπει σε δύο κράτη.

Σημειώνεται συναφώς πως στα ενεργειακά, εγκαίρως η Άγκυρα έθεσε τις… διεκδικήσεις της. Υπάρχει συμφωνία ψευδοκράτους με την εταιρεία ΤΡΑΟ από το 2011 και, σύμφωνα και με χάρτες που έχουν διαμορφωθεί από τουρκικής πλευράς, οι έρευνες θα καλύψουν μέρος ή εξ ολοκλήρου τα τεμάχια 12, 8, 9, 13, 3, 2 και βορείως του 1. Τις γεωτρήσεις θα αναλάβει, ως φαίνεται, το γεωτρύπανο Deep Sea Metrol II, το οποίο αγοράστηκε πρόσφατα. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η τουρκική πλευρά θα επανέλθει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μόνο με τους δικούς της όρους, δηλαδή σε άλλη βάση συζήτησης.

Στην Άγκυρα έχουν εκλάβει κάποιες αναφορές από ελληνοκυπριακής πλευράς, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, ότι υπάρχει έδαφος για να τεθεί προς συζήτηση θέμα δύο κρατών. Ακόμη και με αυτό το μοντέλο, που δύσκολα θα γίνει αποδεκτό από τους Ελληνοκύπριους, στην Άγκυρα δεν δέχονται οτιδήποτε λιγότερο από συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή διαχωρισμού των περιοχών.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της Άγκυρας τα επόμενα 24ωρα. Κυρίως κατά πόσο θα ανανεώσει η Τουρκία τη Navtex, στις 22 Φεβρουαρίου. Εάν δεν ανανεωθεί τότε οι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα προχωρήσουν, διαφορετικά όλα θα ανατραπούν με αλυσιδωτές επιπτώσεις και παρενέργειες. Υπάρχουν πολλά σενάρια για το τι δέον γενέσθαι, τα οποία τυγχάνουν συζήτησης. Το καθεστώς Ερντογάν ενδέχεται να παγώσει, μετά που πέτυχε τον πρώτο στόχο με τεμάχιο 3 και ΕΝΙ, μέρος του προγράμματος καθορίζοντας πού θα δραστηριοποιείται η Κυπριακή Δημοκρατία. Προφανώς και δεν μπορεί να επιβάλει απαγόρευση σε Τotal και Μobil, καθώς Γαλλία και ΗΠΑ δεν είναι Ιταλία.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :


 1. EΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ. ΟΧΙ ΑΡΕΣΤΟΣ.

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

  1)ΑΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ,ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΛΟΓΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ,ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΦΥΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΩΝ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΥΝΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.ΑΡΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΚΑ.


  2)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ....ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ "ΜΕΙΓΜΑ' ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ.ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ.


  3)ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ , ΟΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.ΕΧΟΥΝΕ ΘΕΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ BLUE WATER NAVY..Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΦΙΓΟΥΝ...ΑΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ...


  4)ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΧΑΡΤΙΝΗ ΤΙΓΡΗΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΣΤΟΛΙΣΚΟΥΣ,ΕΥΡΩΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΤΑΓΜΑΤΑ. ΣΕ ΑΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥ ΣΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ. ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΔΕΜ.ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΟΛΑΣΗ....ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ.


  5)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΕΠΑΡΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΩΝ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΔΩ.ΟΣΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ,ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ.

  ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Α-34 ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΡΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΕΤΙΝ ΤΕΛΕΜ.(ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ).


  6)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΟΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΑΟΣ. ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ.


  7)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΧΕΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. ΠΑΜΕ ΜΕ "ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ" ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΑ...ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΟΥΜΕ "ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ". ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.


  8)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΕΞΥΠΝΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

  ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΟΙ,ΕΙΔΙΚΟΙ,ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΙ, ΥΒΡΙΔΙΚΟΙ,ΚΑΙ 4 ΠΡΟΣ 5 ΓΕΝΙΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ.


  9)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ , ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ.

  ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ 82%ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΕΓΧΩΡΙΑ.ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ/ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΣΚΑΦΗ-ΤΑΧΕΑ ΣΚΑΦΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΛΟΥ ΕΝ ΠΛΩ-ΑΜΦΙΒΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΠ.ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΟ ΤΗΣ ΣΤΟΛΟ..ΕΧΕΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΡ-ΣΟΥΔΑΝ-ΣΟΜΑΛΙΑ.

  10)ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΤΙ 'ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ"ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ....ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΥ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟ 1979.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στον κ.Δρούγο μέσω του κ.Ανώνυμου 10:01 μ.μ. έχετε δεί πρόβατο να κυνηγάει λύκο; Κύριε Δρούγο οι "ξυπόλυτοι" τρέχουν πιο γρήγορα!!! Εκτός της προδοσίας !!!

   Διαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]